Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi

mailer ::
Rejzor, sam imam podobno http://www.google.si/url?sa=i&rct=j&q=&..., ki jo nosim zelo poredko, pa se mi zdi da nekaj ne štima pri mehanizmu za auto navijanje. Če bi imel dovolj denarja bi si pa omislil kakšnega Tag-a ali Breitlinga.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Okapi ::
Malo potrpljenja, rejzor.
Singapurec rabi kakšen teden, da pošlje robo, včasih tudi dlje, ker mogoče je nima v svojem skladišču in naroči iz Kitajske. Jaz sem dobil "aqua terro" po kakšnem mesecu od naročila (pa je bila takrat "na zalogi"). Najprej je trajalo vsaj en teden, da jo je poslal naprej, potem je pa še singapurska pošta naredila svoje in jo poslal via Zagreb.
O.

O.

RejZoR ::
No, na Seagullwatchstore pa bi jo v 1 tednu dejansko imel že doma (kar bom tud naredil, ko dobim denar nazaj). Toliko o tem. Sem mu že zahteval refund na mail, če v 24 urah ne bo naredil bom dal zahtevek preko PayPala.
Sem ga vmes lepo vprašal kaj se dogaja in bi lahko samo napisal na kratko kako je z naročilom, pa ni odgovoril nič. Hvala lepa pa tako poslovanje. Vsaka druga trgovina bi mi že zdavnaj odgovorila. In tud 1 teden za odposlat paket? C'mon?
Sem ga vmes lepo vprašal kaj se dogaja in bi lahko samo napisal na kratko kako je z naročilom, pa ni odgovoril nič. Hvala lepa pa tako poslovanje. Vsaka druga trgovina bi mi že zdavnaj odgovorila. In tud 1 teden za odposlat paket? C'mon?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::
Trusthonestman enako rabi en teden, najdlje kar sem čakal da nekdo dejansko pošlje paket.
Kar me zanima glede Seagullwatchstore, si dobil zraven knjižico z garancijo? Ker bi bilo dobro vedt če je že to znak za fake.
Kar me zanima glede Seagullwatchstore, si dobil zraven knjižico z garancijo? Ker bi bilo dobro vedt če je že to znak za fake.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()

Se ne spomnim. Je pa edini, ki sploh oglašuje, da imajo 1 leto garancije. Recimo Seagull.sg nima nič navedeno, še jebenih specifikacij nimajo napisanih poleg ure, da še sedaj ne vem ali je z mineralnim ali safirnim steklom. Če to ni šalabajzerstvo...

M182S ima Super hardened mineral.
http://www.good-stuffs.com/Sea-Gull-M18...
http://www.good-stuffs.com/Sea-Gull-M18...
Zgodovina sprememb…

Avans 150EUR za Seikota Brightz SDGC027 sem plačal, tako da mora it sedaj nekaj hudo narobe da je nebi dobil do konca tega leta.
SNP064, ki je bil prvotno v planu (oz. še prej Citizen NB0040-58A), bo tako moral počakat. Je sicer tud delana samo do decembra 2013, in so iz eBaya že šle vse znižane $500, zdej so samo od $970-1080.
Ampak na Amazon.com se jih še dobi, od $430-570.
Ta drugače tut ni bla slaba:
http://watch-tanaka5.sub.jp/seiko/SDGC0...
Čeprav nisem ravno fan rimskih številk, če jih je samo 5-6, ali pa samo XII, sploh ni napačno.
Pa kar mi je všeč je to da so že takoj, nimam pojma kdaj točno, ampak sem našel da pred Ludvikom 14., se pravi nekje pred 1600, uravnotežili 4 in 8 tako da so dali IIII namesto IV.
Kot zanimivost je na Big Benu IV.
Pa kot otrok se spomnim da mi ni blo jasno zakaj je na naši stenski uri IIII ko pa smo se v šoli učili da je 4 IV. In ker tut starši niso vedeli odgovora, sem mislil da je napaka na sami uri.
SNP064, ki je bil prvotno v planu (oz. še prej Citizen NB0040-58A), bo tako moral počakat. Je sicer tud delana samo do decembra 2013, in so iz eBaya že šle vse znižane $500, zdej so samo od $970-1080.
Ampak na Amazon.com se jih še dobi, od $430-570.
Ta drugače tut ni bla slaba:
http://watch-tanaka5.sub.jp/seiko/SDGC0...
Čeprav nisem ravno fan rimskih številk, če jih je samo 5-6, ali pa samo XII, sploh ni napačno.
Pa kar mi je všeč je to da so že takoj, nimam pojma kdaj točno, ampak sem našel da pred Ludvikom 14., se pravi nekje pred 1600, uravnotežili 4 in 8 tako da so dali IIII namesto IV.
Kot zanimivost je na Big Benu IV.
Pa kot otrok se spomnim da mi ni blo jasno zakaj je na naši stenski uri IIII ko pa smo se v šoli učili da je 4 IV. In ker tut starši niso vedeli odgovora, sem mislil da je napaka na sami uri.
Zgodovina sprememb…

To je že stara fora, da za "4" uporabljajo "IIII". Sicer glupa, ker so nas kot sam praviš v šoli učili, da je "IV", ampak je vseeno pravilna.

Tudi pri taroku je IIII
Drugače pa mene moti pri uri, če niso vse rimske številke, ker so manjkajoče urne oznake potem največkrat videti kot rimska I. Pri tej Seikovi recimo jaz vidim na številčnici I X I XI I II I IIII ... Does not compute
Tudi pri novem Orientovem Bambinu, ki je sicer videti zelo lep (in cenovno ugoden) me to moti.
Glede Sea-gulla in garancij - od Singapurca sem dobil garancijsko knjižico, z na roke vpisanim datumom nakupa in imenom trgovine SEA-GULL Singapore, brez žiga. Garancija je 1 leto. Papirji od onega Sea-gull iz ZDA so pa ostali tam, ker mi je prijateljica poslala samo uro v kuverti.
O.

Drugače pa mene moti pri uri, če niso vse rimske številke, ker so manjkajoče urne oznake potem največkrat videti kot rimska I. Pri tej Seikovi recimo jaz vidim na številčnici I X I XI I II I IIII ... Does not compute

Tudi pri novem Orientovem Bambinu, ki je sicer videti zelo lep (in cenovno ugoden) me to moti.
Glede Sea-gulla in garancij - od Singapurca sem dobil garancijsko knjižico, z na roke vpisanim datumom nakupa in imenom trgovine SEA-GULL Singapore, brez žiga. Garancija je 1 leto. Papirji od onega Sea-gull iz ZDA so pa ostali tam, ker mi je prijateljica poslala samo uro v kuverti.
O.

Timex vem da ima zelo podobne G-Shockom. Ime serije se zdele ne spomnim, poglej na njihovi strani.

En cel kup firm je, ki dela "vojaške" ure (Marathon, 511, MTM, Chase Durer ...). Guglaš tactical watch.

Venomus ::

Ena zanimivost glede radijskih "atomskih" ur. Menda obstaja program za iPhone (in mogoče tudi za android), ki na telefonu simulira oddajnik. V tem primeru zvočnik (magnet in tuljava v njem) deluje kot radijska antena, sicer šibka, ampak sprejemnik v uri je tudi zelo občutljiv in če daš uro zraven telefona, se sinhronizira (s časom na telefonu). Da se to narediti tudi z običajnim računalnikom in zvočniki, samo zaenkrat sem našel samo teoretičen opis postopka, ne tudi dejanskega programa, ki bi to počel. Simulirati je mogoče nemški oddajnik, pa tudi japonskega, za tiste ure, ki obvladajo samo tega.
Tule je teoretičen opis, kako se to naredi z računalnikom.
http://0x7.ch/text/dcf77.pdf
Tule pa kako se naredi pravi oddajnik za točen čas (kar je sicer prepovedano
)
http://endorphino.de/projects/electroni...
O.
Tule je teoretičen opis, kako se to naredi z računalnikom.
http://0x7.ch/text/dcf77.pdf
Tule pa kako se naredi pravi oddajnik za točen čas (kar je sicer prepovedano

http://endorphino.de/projects/electroni...
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

lymph ::
Moj oče je že dolgo časa navdušen nad urami, tako da sem mu za božič nabavil Rodino od Seagull. Stala je 100 eur, je pa ST17 automatik in je v že na slikah res lepa ura, v živo je pa sploh nora. Je homage Nomos Tangente (baje da je celo Tangente homage A lange & sohne).
Je izjemno dobro narejena. Sama ura je brez kakšne koli napake je na zadnji strani prosojna - sam mehanizem je pa tudi lep. Sem jo navil in po 12 urah je zaostajala 1 sekundo.
Ker grem na potovanje pred božičem, sem potem uro dal že danes. Seveda, sem jo moral probati preden sem jo oddal:
Me kr srbi da bi še eno zase vzel
Je izjemno dobro narejena. Sama ura je brez kakšne koli napake je na zadnji strani prosojna - sam mehanizem je pa tudi lep. Sem jo navil in po 12 urah je zaostajala 1 sekundo.
Ker grem na potovanje pred božičem, sem potem uro dal že danes. Seveda, sem jo moral probati preden sem jo oddal:
Me kr srbi da bi še eno zase vzel

"Belief is immune to counter example."

Evo, program za simulacijo japonskega oddajnika s pecejem sem našel. Samo je vse v japonščini, si bo treba enkrat ob priliki vzeti čas za dešifriranje
http://www.starstonesoft.com/JJY_Simula...
Kot sem na hitro pogledal, v zvočno kartico namesto zvočnikov priključiš dolg v zanko zvit kabel, ki deluje kot antena. Menda pa deluje tudi kar kabel od slušalk.

http://www.starstonesoft.com/JJY_Simula...
Kot sem na hitro pogledal, v zvočno kartico namesto zvočnikov priključiš dolg v zanko zvit kabel, ki deluje kot antena. Menda pa deluje tudi kar kabel od slušalk.
nabavil Rodino od Seagull.Kot zanimivost, Rodina je v bistvu fejk ruska znamka - po rusko pomeni "domovina".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

lymph ::
Kot zanimivost, Rodina je v bistvu fejk ruska znamka - po rusko pomeni "domovina".
Ja, folk špekulira, da je zaradi tega spodaj napisano Made in China, tko da ne bi bilo preveč očitno, da se naslanjajo na rusko Rodino (ki je tudi bila urarska firma v 50ih se mi zdi).
"Belief is immune to counter example."

Glede te Rodine še zdej nisem ugotovil kako se kazalci primerjajo s Stowo ali Nomosom.
Na slikah zgledajo samo lakirani, lahko pa da se motim. Tale zgornja slika mi tud pomaga točno nič.
Drugače je zame čist preveč dressy, pa teh ur z belo številčnico in modrimi kazalci bom imel počasi že tolk da se ne bom ven videl.
Gerlach Batory je recimo precej ok za svoj denar, dressy pa zame ravno da še na meji, ima dost širše kazalce pa mal večja je s 40mm.
Na slikah zgledajo samo lakirani, lahko pa da se motim. Tale zgornja slika mi tud pomaga točno nič.
Drugače je zame čist preveč dressy, pa teh ur z belo številčnico in modrimi kazalci bom imel počasi že tolk da se ne bom ven videl.
Gerlach Batory je recimo precej ok za svoj denar, dressy pa zame ravno da še na meji, ima dost širše kazalce pa mal večja je s 40mm.

Sicer je res debela s 14,5mm, ampak niti ne moti. Pa sej ima tut Submariner 13,5mm.

Ales ::
Prepošiljanje, če si pošlješ na naslov v UK in potem oni naprej v Slo, pride razreda 10 €... Saj ne da te želim potisniti v še en nakup, ampak pošiljanje se da rešit

Ja, vem, sem takoj poskusil naročiti na naslov od Cheaper&More (bivši izAnglije), ampak ne samo da ne pošiljajo na celino, tudi naših kartic ne sprejemajo.
Zdaj sem dal povpraševanje na C&M, če oni od tam naročijo, čakam njihov predračun.

Sploh mi niso jasne te fore. Kot da bi na ves glas tulili, da imajo preveč strank in preveč denarja in da nočejo, da kaj kupimo od njih. Model namreč ni UK ekskluziva, zato je tako početje neumno.

Kako je pa z debelino pri Batoryju? Kaj moti?
O.
Te ure drugače nikakor ne priporočam.
Na WUS pravijo kako kvalitetno je narejena. Ampak sam tega nebi rekel.
Pod steklom je polno smeti, res da sem zdej gledal z lupo, ampak sta tudi dva velika prašna delca. Ohišje okrog krone je vse spraskano, enako sama krona. Caseback ima prav tako praske in napake v gravuri.
Če te take stvari motijo seveda. Je pa to moja ura pri kateri bi lahko naštel največ lepotnih napak, še replike so boljše v tem pogledu.
Drugače sem se tud že sam pri dveh urah lotil čiščenja stekla, sicer zadnjega, in vem kako težko delo je to, ker sem moral 2x ponovit vajo. Sicer sem uporabil Rodico, ker je tudi mikro krpa puščala sledi.
Pač 300€ ura in nič več. Čeprav pri Seiku in Orientu dobiš več kvalitete tut v 100€ rangu. Pa kakšen Sea-Gull tudi.

To sem opazil že tud pri Bulova Precisionist Champlain v črni barvi, ki sem imel ogledano. Cel kup stvari je delovalo kot pri kakšni repliki čeprav to ni. Od nekih vidnih ostankov nečesa kar je bilo najbolj podobno lepilu, ki so ga nato kar prebarvali do delcev prahu, slabo obdelanih robov itd...

Je problem, če je človek preveč natančen. Itak pravijo, da nikar z lupo gledati, ker najdeš kakšno smet tudi pri Rolexu in Omegi
Drugače pa mi je že ves čas jasno, da od teh mikrofirm človek ne sme preveč pričakovati. Ker preprosto ne morejo cenovno konkurirati velikim in potem pač morajo najti neke kompromise. En del cene sicer lahko prinesejo notri z direktno prodajo, drugi del je pa stvar proizvodnje, sestavnih delov in nadzora kakovosti.
Recimo zanimivo bi bilo narediti eno temeljito primerjavo med Steinhartom in Glycinom - dobiš podobne ure za 500 evrov in me prav zanima, a ima Glycine kot večja in starejša švicarska firma kakšno prednost v primerjavi z malim "start-upom". Če Seikota in Orienta niti ne omenjam. Mikrofirme rešuje edino domiselno oblikovanje na eni strani - in posnemanje dragih na drugi
Sicer pa mora biti človek realist - Precisionist za 150 evrov se, glede na 10 sek/leto natančnosti in gladko tekoč sekundnik, itak zdi skoraj prelepo, da bi bilo res

Drugače pa mi je že ves čas jasno, da od teh mikrofirm človek ne sme preveč pričakovati. Ker preprosto ne morejo cenovno konkurirati velikim in potem pač morajo najti neke kompromise. En del cene sicer lahko prinesejo notri z direktno prodajo, drugi del je pa stvar proizvodnje, sestavnih delov in nadzora kakovosti.
Recimo zanimivo bi bilo narediti eno temeljito primerjavo med Steinhartom in Glycinom - dobiš podobne ure za 500 evrov in me prav zanima, a ima Glycine kot večja in starejša švicarska firma kakšno prednost v primerjavi z malim "start-upom". Če Seikota in Orienta niti ne omenjam. Mikrofirme rešuje edino domiselno oblikovanje na eni strani - in posnemanje dragih na drugi

Sicer pa mora biti človek realist - Precisionist za 150 evrov se, glede na 10 sek/leto natančnosti in gladko tekoč sekundnik, itak zdi skoraj prelepo, da bi bilo res

No ja, Champlain, ki sem ga jezst gledal je bil okoli 230-250 EUR.

O.

Men ta singapurski kekec M182SK še vedno ni odposlal, pa je sedaj že več kot en teden. Še drug teden počakam, potem pa dam dispute na paypal, en masten negativen rating na WOT in nikoli več nakup pri njem. Takega šalabajzerstva pa še ne. Od zdej naprej kupujem Sea-Gull ure samo še na Seagullwatchstore. Tle razpošiljajo instantno, na maile se odzovejo v manj kot 24 urah, brezplačna poštnina in to preko DHL, pa še cene so kot na eBay-u. Nakoncu mi je že skor vseen če je neka siva cona ali ne, zadevo vsaj dobiš zaboga.

Men se tud Japonec, ki sem mu dal predplačilo, ne javlja.
Sej verjetno ni nič narobe, in se mi bo sčasoma javil, ampak me vseeno zanima če pošlješ denar (brez da bi kaj kupil) preko PayPala, če ga potem brez težav lahko dobiš nazaj?
Sej verjetno ni nič narobe, in se mi bo sčasoma javil, ampak me vseeno zanima če pošlješ denar (brez da bi kaj kupil) preko PayPala, če ga potem brez težav lahko dobiš nazaj?

Prvo opcijo, ki je zastonj sem dal, goods or services, potem je pa še family or friends.
Drugače od Japonca nebi pričakoval da te lahko nategne, še Kitajec je bil do sedaj vsak pošten. Drugače ima na eBay 1660 99.4% feedbacka, kar tud ni tolk malo.
Sicer bo problem že če se mi ne javi do 18., ker tako tud drugje ne bom mogel kupit, edino če bo letos direktor precej radodaren z božičnico.
Drugače je bil pa na eBayu par dni nazaj SDGC013, Star Wars Yoda limited edicija, tut precej lepa ura. Sam imam pa ogledano SDGC027.
Drugače od Japonca nebi pričakoval da te lahko nategne, še Kitajec je bil do sedaj vsak pošten. Drugače ima na eBay 1660 99.4% feedbacka, kar tud ni tolk malo.
Sicer bo problem že če se mi ne javi do 18., ker tako tud drugje ne bom mogel kupit, edino če bo letos direktor precej radodaren z božičnico.
Drugače je bil pa na eBayu par dni nazaj SDGC013, Star Wars Yoda limited edicija, tut precej lepa ura. Sam imam pa ogledano SDGC027.

http://www.amazon.com/Casio-WV300DA-7AC...
Mnenja?
Zelo všečna. Daje tak feeling kako bi si pred 30 leti predstavljali neko high tech napravo prihodnosti. Ima delno nek retro pridih, ampak še vedno deluje zelo techy.

Sam bom opozoril da je precej ženske velikosti.

Sploh ni. Futurist je še manjši pa izgleda na mojem zapestju čist ok. Ne vem zakaj je folk tolk obseden s tem, da če je ura majhna, da je "ženskih" dimenzij. Zakaj že? Pač je majhna. Drugo je če potem uporablja še neke srčke, mother of pearl dial, diamante/kristale itd...

Zdej se mi je odvalil kamen:
Pa Sea-Gulla 816.351 so zdej tut poslali naprej, ta Nizozemski UPS vedno nekaj čaka do 7 dni da se sploh zmiga.
Glede veliksoti sem pa zase ugotovil da mi najbolj ustreza 40-43mm. V bistvu 39mm ure sploh ne kupim več.
Mi je pa všeč da je zdej tut Seiko podlegel trendom večanja ur, in so šli pri Alpinistu iz 37-38 na 41mm. Edino SARX je še 39,5mm, kar je zame ravno na meji.
Pri Orient Star prav tako iz 38,5-39mm na 41mm (letošnji Standard Date).
We have them in stock with our suppliers. I will get back in 2 days to confirm you an update. I appreciate your patience.
Pa Sea-Gulla 816.351 so zdej tut poslali naprej, ta Nizozemski UPS vedno nekaj čaka do 7 dni da se sploh zmiga.
Glede veliksoti sem pa zase ugotovil da mi najbolj ustreza 40-43mm. V bistvu 39mm ure sploh ne kupim več.
Mi je pa všeč da je zdej tut Seiko podlegel trendom večanja ur, in so šli pri Alpinistu iz 37-38 na 41mm. Edino SARX je še 39,5mm, kar je zame ravno na meji.
Pri Orient Star prav tako iz 38,5-39mm na 41mm (letošnji Standard Date).
Zgodovina sprememb…

Alpinist je bolj 39 kot 37 in je za moj okus idealna velikost. Oni Seagullov Seamaster enako. 40 je še OK, 41 je pa v resnici že preveč za udobno nošenje. Recimo Seikova Sportura - je sicer OK, če hočeš imeti na roki vpadljivo uro, da jo drugi opazijo, ampak v resnici je prevelika, vsaj na moji roki (niti ne toliko iz vizualnega stališča, predvsem zaradi udobnosti). Mi recimo ne pade na pamet, da bi jo doma nosil. Sicer je to deloma povezano tudi s težo in debelino - mogoče bi bila kakšna dovolj tanka 41-42 udobnejša.
Je pa to seveda stvar okusa in velikosti zapestja. Ko imaš enkrat več kot par ur, zelo dobro ugotoviš, kakšna velikost ti najbolj ustreza. Pa seveda tudi kakšna oblika in kakšna dodatna lastnost. Meni je recimo zaobljena šipca bolj všeč od ravne (pri alpinistu bi raven safir takoj zamenjal za takšnega, kot ga ima Seagullov Seamaster), ampak tega ne moreš vedeti, dokler ne preizkusiš dovolj različnih ur.
O.
Je pa to seveda stvar okusa in velikosti zapestja. Ko imaš enkrat več kot par ur, zelo dobro ugotoviš, kakšna velikost ti najbolj ustreza. Pa seveda tudi kakšna oblika in kakšna dodatna lastnost. Meni je recimo zaobljena šipca bolj všeč od ravne (pri alpinistu bi raven safir takoj zamenjal za takšnega, kot ga ima Seagullov Seamaster), ampak tega ne moreš vedeti, dokler ne preizkusiš dovolj različnih ur.

O.

celada ::
Evo jaz sem ravno danes dobil Danish design uro, ki je 42mm. Relativno tanka, usnjen pas tako, da je precej udobna. Od brata ura, ki je iste velikosti mi je naprimer preteška.
Še slikca:
Še slikca:

ramiz?! ::
Tudi pri taroku je IIII
O.
A lahko en link do te ure ... ker jaz ko gledam orient bambino je malo drugačna .. nima rimskih številk gor
Never regret anything, there's always a reason things happen.

Imaš cel kup bambinotov, z belimi in črnimi številčnicami, z rimskimi številkami in brez njih ...
http://orientwatchusa.com/collections/m...

Venomus ::
Imaš cel kup bambinotov, z belimi in črnimi številčnicami, z rimskimi številkami in brez njih ...
Bambino je res lep, samo kaj ko je malo premajhen za današnje standarde. Vem da nekako posnemajo vintage Omege iz 60ih, ampak če bi bil 42mm, bi bil ravno pravi. Mogoče tudi 43 ali 44mm...

Ah, 40,5mm je pa dovolj za tako uro, saj ni diver. Res oversize ure boš pri Japoncih težko našel.

Sem povsem prepričan, da se bo moda slej ko prej obrnila in bodo že spet postale priljubljene 36-38 mm ure, samo vprašanje časa je, kdaj.
O.

O.

Hm, vem da tud Seiko proizvaja movement, ki je tanjši od 2mm, ampak ne vem pa kolk pride potem cela ura v debelino...

Danes sem pozabil doma uro, in je res čuden občutek, kot da bi šel bos.
Sicer pa ni čudno, glede na to da že od nekje začetka osnovne šole nosim uro.
Sem pa danes dobil še drugega Sea-Gulla, 816.351.
Slabosti, ki sem jih opazil:
-zapestnica je zelo slabe kvalitete
-SEL špranji
-najbolj cheap clasp kar jih je lahko, moji 1 USD uri imata enakega
To sicer lahko vse popravim če dam gor Hirsch pašček, ki mi leži v omari.
Dial je pa precej ok, edino dve izboklini sem opazil pri 12 in 42, ampak je verjetno samo za centriranje samega diala pri montaži, glede na to da sta na točnih pozicijah. Kar je pa najbrž pri vseh urah enako.
Ampak pri movementih se pa Sea-Gull primerja s COSC Švicarji, že D310 je praktično v nulo na 24 ur, oz. nekje +3s če jo imaš na zapestju, ta pa po dveh urah nekje +0,3s, se pravi je sigurno pod 5s na dan.
Ta ima edino problem z datumom, se ne centrira na sredino. Zdej sem ga sicer nastavil na 10. in je ok, mislim da je problem ko gre čez polnoč.
Drugače sem že par dni nazaj raje vrgel oči na dražje ure, ta Sea-Gull mi je pa še potrdil da ne zastonj.
2000€ rang sicer še ne, ampak 800-1200€. Firme pa Seiko, Švicarske Longines, TAG, Oris ter USA Ball in Hamilton. Sicer ne mislim zdej delat neke zbirke, ampak bosta za začetek dve, mogoče 3, več kot dovolj.
Sicer pa ni čudno, glede na to da že od nekje začetka osnovne šole nosim uro.
Sem pa danes dobil še drugega Sea-Gulla, 816.351.
Slabosti, ki sem jih opazil:
-zapestnica je zelo slabe kvalitete
-SEL špranji
-najbolj cheap clasp kar jih je lahko, moji 1 USD uri imata enakega
To sicer lahko vse popravim če dam gor Hirsch pašček, ki mi leži v omari.
Dial je pa precej ok, edino dve izboklini sem opazil pri 12 in 42, ampak je verjetno samo za centriranje samega diala pri montaži, glede na to da sta na točnih pozicijah. Kar je pa najbrž pri vseh urah enako.
Ampak pri movementih se pa Sea-Gull primerja s COSC Švicarji, že D310 je praktično v nulo na 24 ur, oz. nekje +3s če jo imaš na zapestju, ta pa po dveh urah nekje +0,3s, se pravi je sigurno pod 5s na dan.
Ta ima edino problem z datumom, se ne centrira na sredino. Zdej sem ga sicer nastavil na 10. in je ok, mislim da je problem ko gre čez polnoč.
Drugače sem že par dni nazaj raje vrgel oči na dražje ure, ta Sea-Gull mi je pa še potrdil da ne zastonj.
2000€ rang sicer še ne, ampak 800-1200€. Firme pa Seiko, Švicarske Longines, TAG, Oris ter USA Ball in Hamilton. Sicer ne mislim zdej delat neke zbirke, ampak bosta za začetek dve, mogoče 3, več kot dovolj.

Furbo ::
Ubijate me modeli, a morate res prebroditi čez ves shit od ur, ker itak se ne boste ustavili dokler ne dobite ene res dobre in v procesu zagonili denarja za dve ali tri. :)
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC