Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi

Okapi ::
Drugače sem že par dni nazaj raje vrgel oči na dražje ure, ta Sea-Gull mi je pa še potrdil da ne zastonj.Samo da ne boš razočaran, ko boš ugotovil, da si dal 10x več, razlika pa ne bo takšna, kot boš pričakoval. Čisto mogoče recimo, da bo ura enako točna ali celo manj manj kot Sea-gull. Pa kakšno lepotno pomanjkljivost boš vseeno verjetno našel, in se boš spraševal, kako je to mogoče pri 10x dražji uri.
a morate res prebroditi čez ves shit od ur, ker itak se ne boste ustavili dokler ne dobite ene res dobre in v procesu zagonili denarja za dve ali triPrecej bolje je kupiti uro za 100 evrov, ki ti ni všeč, kot uro za jurja evrov, ki ti ni všeč. Ali celo za pet jurjev. Dokler jih nekaj par mesecev ne nosiš na roki, ne moreš vedeti, kakšna oblika in velikost in teža ti je v resnici najbolj všeč. Tako da je v resnici čisto pametno se učiti na cenejših urah. Če se potem odločiš, da ne moreš živeti s kakšno manjšo lepotno pomanjkljivostjo, pa greš na dražji model, ko že točno veš, kaj bi rad.
Jaz recimo sem že skoraj popolnoma razčistil svoje prioritete in pravzaprav tudi pokril vse potrebe. Za pestrost imam sicer na spisku še 6-8 ur v rangu 150-400 evrov (Beijing Everest, Citizena ali Casia s štoparico, belega Seagullovega Seamastra, Seagulla 1963, Precisionista, črnega Parnisovega "paneraia", mogoče še Shanghaia z luno in mesecem ter Citizenov Royal Marines), ampak se mi z nobeno ne mudi in jih bom pač nabavljal, ko bo kakšna ugodna priložnost. Potem pa imam na seznamu še dve dražji - Ball 60 Seconds (ki pa tudi ne bi smel priti več kot kakšnih 1100 evrov) in če bom imel kdaj resnejši višek denarja, še Grand Seiko s Spring Drivom.
Imam pa srečo, ker nisem tako natančen kot GrimReaper. Recimo slaba zapestnica na uri me sploh ne moti - oziroma, če me že moti, zamenjam zapestnico, ne ure. Mi ne pride na misel, da bi kupoval dražjo uro samo zato, ker mi zapestnica na cenejši uri ni všeč. Kakšna manjša lepotna napakica, vidna z lupo, me tudi niti najmanj ne moti. Recimo tisti Seagullov Seamaster mi po kakovosti izdelave popolnoma zadostuje in ne čutim prav nobene potrebe, da bi dajal 10-20x več denarja za aqua terro. Ker sem popolnoma prepričan, da bi se mi razlika v ceni niti približno ne zdela ustrezna razliki v kakovosti. Oziroma bi bil morda celo skrajno nezadovoljen, ko bi jo dal na timegrapher in ugotovil, da za 20x več denarja rezultat ni nič boljši. V glavnem, veliko raje za 2 jurja kupim še vseh tistih zgoraj omenjenih 8 ur.

O.

RejZoR ::
Ubijate me modeli, a morate res prebroditi čez ves shit od ur, ker itak se ne boste ustavili dokler ne dobite ene res dobre in v procesu zagonili denarja za dve ali tri. :)
To ne drži. Imam rad Steinharta, ampak se od open heart Sea-Gulla enostavno ne bi mogu ločit. Kot tud ne od Baby-G-ja, ki mi je res noro všeč. Orient Mako pa res nosim ful malo, ker je zelo podoben Steinhartu... Tud če bi si kupil GrandSeiko ali Omega Planet Ocean za 7-10k pa ti ne morem garantirat, da ne bi še vedno nosil Steinharta ali Baby-Gja...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

GrimReaper ::
To z eno res ne gre.
Recimo tut če dam za primer avto, če bi imel 100-500k€, bi jih kupil vsaj ene 5 za ta denar. Tut če gledaš bogataše, nima noben samo enega avta, ampak vsi celo zbirko avtov.
To pa zato ker ima človek rad variabilnost.
Z našimi majhnimi plačami se gremo pa lahko enako pri urah. Seveda kot je Okapi rekel ne moreš že v štartu vedt kako ti ustreza kakšna ura.
Zdej je problem bolj v tem kako se znebit ur, ki ti niso všeč. Sam zelo nerad prodajam stvari, sploh ker terja veliko časa, ampak bo počasi treba začet. Kje? Verjetno kar na WUS.
Vsekakor pa sedaj ne kupim več ure, ki bi bila loterija.
Pa reviewi očitno tut bolj malo pomenijo, ker tega Sea-Gulla so vsi hvalili, nikjer nisem zasledil omembe o kakšnih slabostih.
Glede zapestnic, zame seveda je pomembna kvaliteta. Ampak za to sem tudi rabil čas da sem se naučil.
Recimo takoj mi je bila še pri poceni Kitajskih urah in Seiko 5 urah povsem zadovoljiva, in mi ni bilo jasno kaj ostali tako jamrajo.
Dobiš pa lahko dobro že pri 250€, moj Citizen je dokaz za to.
Kdor ne ve zakaj se gre pri kvaliteti zapestnic, naj si ogleda ta video od 3:00 naprej:
Tukaj jo celo primerja z Rolexom, in res ne zgleda nič slabša, pa gre za 2000€ uro, oz. non-COSC dobiš že za 1000€.
Zame trenutno najcenejša ura, ki bi jo še kategoriziral kot kvalitetno, je ta Armida za 400 USD oz. nekje mal čez 350€:
http://www.armidawatches.com/a6.php
Oz. če bi gledal movemente, vsekakor vsaj Miyota 9015, Seiko 6R15, Orient 40xxx ter ETA 2824-2.
Seveda gotovo obstajajo tud 500€ ure, ki niso kvalitetne. Nad 1000€ so pa pomoje vse ure kvalitetne, razlika če greš višje je samo še kako kvalitetne so.
V glavnem, do konca leta dobim 1050 USD oz. nekje 800€ vrednega Seika. Če mi ta ne bo všeč, pa ne vem kaj bom, najverjetneje prodal vse in ostal na Casiu, ki sem ga kot prvega kupil letos, za kazanje časa je več kot dovolj dobra.
Recimo tut če dam za primer avto, če bi imel 100-500k€, bi jih kupil vsaj ene 5 za ta denar. Tut če gledaš bogataše, nima noben samo enega avta, ampak vsi celo zbirko avtov.
To pa zato ker ima človek rad variabilnost.
Z našimi majhnimi plačami se gremo pa lahko enako pri urah. Seveda kot je Okapi rekel ne moreš že v štartu vedt kako ti ustreza kakšna ura.
Zdej je problem bolj v tem kako se znebit ur, ki ti niso všeč. Sam zelo nerad prodajam stvari, sploh ker terja veliko časa, ampak bo počasi treba začet. Kje? Verjetno kar na WUS.
Vsekakor pa sedaj ne kupim več ure, ki bi bila loterija.
Pa reviewi očitno tut bolj malo pomenijo, ker tega Sea-Gulla so vsi hvalili, nikjer nisem zasledil omembe o kakšnih slabostih.
Glede zapestnic, zame seveda je pomembna kvaliteta. Ampak za to sem tudi rabil čas da sem se naučil.
Recimo takoj mi je bila še pri poceni Kitajskih urah in Seiko 5 urah povsem zadovoljiva, in mi ni bilo jasno kaj ostali tako jamrajo.
Dobiš pa lahko dobro že pri 250€, moj Citizen je dokaz za to.
Kdor ne ve zakaj se gre pri kvaliteti zapestnic, naj si ogleda ta video od 3:00 naprej:
Tukaj jo celo primerja z Rolexom, in res ne zgleda nič slabša, pa gre za 2000€ uro, oz. non-COSC dobiš že za 1000€.
Zame trenutno najcenejša ura, ki bi jo še kategoriziral kot kvalitetno, je ta Armida za 400 USD oz. nekje mal čez 350€:
http://www.armidawatches.com/a6.php
Oz. če bi gledal movemente, vsekakor vsaj Miyota 9015, Seiko 6R15, Orient 40xxx ter ETA 2824-2.
Seveda gotovo obstajajo tud 500€ ure, ki niso kvalitetne. Nad 1000€ so pa pomoje vse ure kvalitetne, razlika če greš višje je samo še kako kvalitetne so.
V glavnem, do konca leta dobim 1050 USD oz. nekje 800€ vrednega Seika. Če mi ta ne bo všeč, pa ne vem kaj bom, najverjetneje prodal vse in ostal na Casiu, ki sem ga kot prvega kupil letos, za kazanje časa je več kot dovolj dobra.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Delaš sicer eno temeljno napako, ko predpostavljaš, da dražja kot je ura, boljša je (pa čeprav samo malo boljša). V resnici cena nikakor ni vedno (verjetno niti v večini primerov) sorazmerna s kakovostjo, pa kakorkoli že meriš kakovost. Sem popolnoma prepričan, da je veliko ur za 1000 evrov slabših od Alpinista za 300 evrov ali od Steinharta za 400-500 evrov. In sem prepričan, da je dosti ur za 5000+ evrov, ki so slabše od kakšnega Longinesa ali Seika za 1000 evrov, ali Balla za 2000.
Sicer je problem, ker je težko kakovost ure označit z eno samo številko (da lahko potem rečeš, da je ena ura boljša od druge) - ljudje se radi zapičijo v kakšno manj pomembno ali popolnoma nepomembno podrobnost in z njo upravičujejo astronomsko ceno ure. Recimo primerjajo hi-beat Grand Seikota in 5x dražjega Nautilusa in ugotovijo, da je Nautilus vreden tistih svojih 20 jurjev, ker ima mehanizem malo bolj spoliran in okrašen.
Da Nautilus zaradi tega ni nič bolj točen in da so pri Grand Seiku do popolnosti spolirani kazalci precej bolje vidni v slabi svetlobi, pa nič ne šteje - zaradi spoliranih robov v mehanizmu (ki jih itak ne vidiš) je zanje Nautilus "boljši" in vreden 5x višje cene.
O.
Sicer je problem, ker je težko kakovost ure označit z eno samo številko (da lahko potem rečeš, da je ena ura boljša od druge) - ljudje se radi zapičijo v kakšno manj pomembno ali popolnoma nepomembno podrobnost in z njo upravičujejo astronomsko ceno ure. Recimo primerjajo hi-beat Grand Seikota in 5x dražjega Nautilusa in ugotovijo, da je Nautilus vreden tistih svojih 20 jurjev, ker ima mehanizem malo bolj spoliran in okrašen.

O.

Eno zanimivo mikroznamko sem našel, špansko - Colomer & Sons.
http://www.colomerandsons.com/relojes.h...
Recimo ena v slogu Explorerja ali Alpinista, z ETO 2834-2 za samo 350 evrov.
Ali pa ena, ki je zelo podobna Gerlachovemu Batoryju, in z 295 evri za odtenek cenejša. Ima enak Seagullov mehanizem, s tem da ima zadaj šipco in nima tistega dodatnega štrlečega gumba za premikanje datuma.
Še najbolj všeč mi ja pa tale z luninimi menami, prav tako za 295 evrov. Za povrhu ima tako imenovano Montgomeryjevo številčnico - s številkami označene minute od 1 do 60, tako kot ona Ballova 60 Seconds, ki jo imam nagledano. Po mojem jo bom kar nabavil;-)
O kakovosti sami sicer ne vem nič, imajo pa vse njihove ure 10 let garancije.
http://www.colomerandsons.com/relojes.h...
Recimo ena v slogu Explorerja ali Alpinista, z ETO 2834-2 za samo 350 evrov.
Ali pa ena, ki je zelo podobna Gerlachovemu Batoryju, in z 295 evri za odtenek cenejša. Ima enak Seagullov mehanizem, s tem da ima zadaj šipco in nima tistega dodatnega štrlečega gumba za premikanje datuma.
Še najbolj všeč mi ja pa tale z luninimi menami, prav tako za 295 evrov. Za povrhu ima tako imenovano Montgomeryjevo številčnico - s številkami označene minute od 1 do 60, tako kot ona Ballova 60 Seconds, ki jo imam nagledano. Po mojem jo bom kar nabavil;-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Furbo ::
Tale prvi daydate/explorer/pasek iz ženske ure je obupen.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Škode denarja za grdo uro. Tole mi izpade kot da dajo svojo številčnico v fake daydate in prodajajo naprej.

Aja, saj res, ker tebi ni všeč, potem ne sme biti všeč nikomur.
V glavnem, s Španci sem se na hitro zmenil za 20% popusta (s poštnino me je prišlo 256 evrov) in jutri bi morala iti Bella Luna na pot. Me prav zanima, kako bo videti v živo, ker na netu ni niti ene fotke, razen teh "tovarniških".

V glavnem, s Španci sem se na hitro zmenil za 20% popusta (s poštnino me je prišlo 256 evrov) in jutri bi morala iti Bella Luna na pot. Me prav zanima, kako bo videti v živo, ker na netu ni niti ene fotke, razen teh "tovarniških".

Ker šalabajzer je ta Singapurski Sea-Gull dealer. Tolk neresnega prodajalca pa še nisem videl v vsem času nakupovanja ur. Jutri je 14 dan in tip še vedno ni dal ure naprej. Poslal sem mu 3 maile, na nobenega mi ni odgovoril. Mi je totalno žal, da nisem že v štartu naročil na seagullwatchstore, so vsaj totalno resni in odzivni.
1Bo dobil en big fat rdeč negativni komentar na WOT in dispute na PayPal. Ker prek maila očitno ne bom ničesar dosegel...
1Bo dobil en big fat rdeč negativni komentar na WOT in dispute na PayPal. Ker prek maila očitno ne bom ničesar dosegel...

Mogoče pa nimaš pravega pristopa
Jaz sem ga pred nekaj dnevi vprašal, kako je s temi Seamastri in zakaj ni nas, ki smo ga rezervirali, nič obvestil, da so že spet na zalogi, pa mi je hitro odgovoril. Sicer se je malo prozorno opravičeval, da je moral najprej stara naročila izpolniti, ampak v glavnem da naj nič ne skrbim, bom prišel na vrsto.
O.

O.

Na davek sem pa čisto pozabil. A imam kakšne šanse, če bo poslano preko EMS, da ga ne plačam?
Bi pa moralo prit okol 160EUR. To bo pa skupaj že čez 900EUR.
Ampak mislim da bo vredno, ura namreč izpolni kar nekaj stvari:
-samo 500 kos limited edicija
-prikaz power reserva
-Japonski movement z 8 beatov na sekundo
-neverjetno lep dial
-zapestnica in clasp kot se zagre, nič plehnatih delov
Bi pa moralo prit okol 160EUR. To bo pa skupaj že čez 900EUR.
Ampak mislim da bo vredno, ura namreč izpolni kar nekaj stvari:
-samo 500 kos limited edicija
-prikaz power reserva
-Japonski movement z 8 beatov na sekundo
-neverjetno lep dial
-zapestnica in clasp kot se zagre, nič plehnatih delov
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()

Verjemi, moj pristop je čist ok, ni prvič da komuniciram s prodajalcem in tud ni prvič, da kaj reklamiram. Vedno začnem povsem vljudno. Ampak ko pa me nekdo 2 tedna hladno ignorira, takrat pa fašem popizditis. Sploh ker mi je denar že pobralo iz kartice.

A imam kakšne šanse, če bo poslano preko EMS, da ga ne plačam?Po mojem nimaš šans. Take stvari ne pridejo mimo carine. Vprašanje je samo, ali bodo zraven v redu papirji ali boš moral še kakšen sken spletne strani ali izpisek paypala pošiljati.
O.

A se mi samo zdi al grejo paketi hitrih pošt (DHL itd) lažje mimo carine kot navadne poštne?

Odvisno od deklaracije. Če na DHL-u piše 20 evrov, potem gre mimo, ker cariniki temu zaupajo, če na kitajskem paketu piše 5 evrov, pa ne gre (če ni ravno čisto majhen paketek ali kuverta). Če na DHL-u piše 100 evrov, pa ne gre nikakor mimo.
O.
O.

Glede Sea-Gulla sem že našel, očitno je to standardna napaka:
http://forums.watchuseek.com/f72/new-se...
Druga potem ni bila nič boljša:
Res preveč je loterije s poceni urami. Zdej me pa res zanima kako natančni so Japonci v 1000USD rangu, do konca leta bom verjetno izvedel.
Sicer sem skoraj siguren da bi morali bit še pol cenejši Seiki ok. Oz. tut če gledam mojega Seika 5 za 100€ je čisto ok kar se tiče kvalitete, če bi bila malo večja sploh nebi rabil boljše ure.
Druga potem ni bila nič boljša:
Res preveč je loterije s poceni urami. Zdej me pa res zanima kako natančni so Japonci v 1000USD rangu, do konca leta bom verjetno izvedel.
Sicer sem skoraj siguren da bi morali bit še pol cenejši Seiki ok. Oz. tut če gledam mojega Seika 5 za 100€ je čisto ok kar se tiče kvalitete, če bi bila malo večja sploh nebi rabil boljše ure.

Glede D310 Sea-Gulla bom pa rekel da ne vem če ga pogledam več kot 5x na dan, pa še to samo za prikaz časa.
To mi da vedt, da se ure danes ne rabi več tolk za samo prikazovanje časa, in pa to da če imaš uro kot nakit, da mora bit precej lepa.
Ne vem zakaj sem jo sploh kupil, v glavnem samo zato ker je bila še najboljša ST2130 ura, 816.351 pa še nisem vedel da se da dobit.
Oranžen Planet Ocean mi enako nič ne pomeni, res da ni original, ampak pomoje nebi bilo dosti bolje.
Aja, ni homage, sem še hotel odkljukat zgoraj pri Seiko Brightz SDGC027.
To mi da vedt, da se ure danes ne rabi več tolk za samo prikazovanje časa, in pa to da če imaš uro kot nakit, da mora bit precej lepa.
Ne vem zakaj sem jo sploh kupil, v glavnem samo zato ker je bila še najboljša ST2130 ura, 816.351 pa še nisem vedel da se da dobit.
Oranžen Planet Ocean mi enako nič ne pomeni, res da ni original, ampak pomoje nebi bilo dosti bolje.
Aja, ni homage, sem še hotel odkljukat zgoraj pri Seiko Brightz SDGC027.
Zgodovina sprememb…

Venomus ::
Odvisno od deklaracije. Če na DHL-u piše 20 evrov, potem gre mimo, ker cariniki temu zaupajo, če na kitajskem paketu piše 5 evrov, pa ne gre (če ni ravno čisto majhen paketek ali kuverta). Če na DHL-u piše 100 evrov, pa ne gre nikakor mimo.
O.
Z urami izven EU še nimam izkušenj (kmalu bom imel, ko bom naročil $260 vrednega G-shocka iz Japonske), sem pa naročil usnjeno jakno za 220 EUR z DHL.
Prodajalec je bil iz Londona, jakno so pa poslali iz Saudske Arabije

Jakna je šla iz SA v Nemčijo, potem v Avstrijo in potem pred moja vrata, brez kakšne carine ali davka. Jaz sem že računal koliko bo treba plačat, potem pa presenečenje, brez carine.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venomus ()

Sem se zdej zmenil če lahko zamenjam za verzijo z usnjenim paščkom, drugače je ura precej dobra, edino za to napako na dialu bo moral pogledat, pa poravnavo datuma, pa zapestnica je bolj kot ne neuporabna, kot najbrž vse Kitajske. Drugače Sea-Gull itak uporablja večinoma usnjene paščke.
Sej drugače zastopim da je QC v tovarni bolj slab, ampak problem je tut da so Kitajski prodajalci enaki šalabajzi da si ne morejo vzet ene minute da bi pogledali uro preden jo pošljejo.
Ja to je včasih res čudno, recimo tale trusthonestman, ki prodaja Sea-Gull ure, piše na njegovem eBay da je iz Kanade, pri urah piše da se nahajajo v Hong Kongu, pošlje jih pa iz Nizozemske.
Sej drugače zastopim da je QC v tovarni bolj slab, ampak problem je tut da so Kitajski prodajalci enaki šalabajzi da si ne morejo vzet ene minute da bi pogledali uro preden jo pošljejo.
Prodajalec je bil iz Londona, jakno so pa poslali iz Saudske Arabije
Ja to je včasih res čudno, recimo tale trusthonestman, ki prodaja Sea-Gull ure, piše na njegovem eBay da je iz Kanade, pri urah piše da se nahajajo v Hong Kongu, pošlje jih pa iz Nizozemske.
Zgodovina sprememb…

GrimReaper je izjavil:
Res zna bit problem, to je zavajanje. Pričakuješ da boš dobil iz EU v parih dneh, potem se pa kar zavleče na dva tedna in povrhu tega dobiš še carino in stroške s tem.
Če bi se meni takšno zavajanje zgodilo na eBayu, bi prodajalec definitivno dobil negativen feedback.

Oranžen Planet Ocean mi enako nič ne pomeni, res da ni original, ampak pomoje nebi bilo dosti bolje.Glede na to, da je po obliki enak, bi bilo "bolje" samo v primeru, če bi se vsakič, ko bi pogledal Omego, zdel imeniten samemu sebi, ker si lahko privoščiš drago uro. Sicer pa je to ravno prednost cenejših ur - da ne vržeš stran kupa denarja za nekaj, kar se izkaže, da ti niti ni tako zelo všeč.
Res zna bit problem, to je zavajanje.Če pričakuješ pošiljko iz Hongkonga in jo dobiš iz Nizozemske, je sicer zavajanje, ampak v tvojo korist, se pravi nič takega, da bi se človek pritoževal zaradi tega. Kvečjemu je koristno vedeti, ali to počne za vse ure - kar če bi vedel, da na te trusthonestmanove ure ni davka, bi verjetno kakšno že naročil. Imam Sea-Gull 816.362 že lep čas na seznamu

O.

LitralSM ::
GrimReaper je izjavil:
Sam bom opozoril da je precej ženske velikosti.
Na srečo imam ženske roke in mi je ravno prave velikosti.

Kvečjemu je koristno vedeti, ali to počne za vse ure
Dve sem dobil preko UPS iz Nizozemske. 7-8 delovnih dni. Ima pa UPS mal čuden sistem, kakšen teden se nič ne dogaja (možno da imajo samo zdej decembra zasedeno), potem pa pride v dveh dneh preko Nemčije in Italije.
Upam da tudi vračila sprejema na Nizozemskem.
Zgodovina sprememb…

Če pričakuješ pošiljko iz Hongkonga in jo dobiš iz Nizozemske, je sicer zavajanje, ampak v tvojo korist, se pravi nič takega, da bi se človek pritoževal zaradi tega. Kvečjemu je koristno vedeti, ali to počne za vse ure - kar če bi vedel, da na te trusthonestmanove ure ni davka, bi verjetno kakšno že naročil. Imam Sea-Gull 816.362 že lep čas na seznamu
O.
To je res, ampak obratno te pa lahko kar drago stane, če naročiš uro iz EU, ravno zato da se izogneš carini, potem pa ti jo pošlje iz HK.
To kar si ti opisal se sploh nebi branil

cebelar123 ::
Case size: 50mm
Crystal type: Mineral
Movement: Swiss Ronda Chronograph 8040.B
Bracelet Type: Silicone band with dual hole and tongue traditional buckle
Bracelet Size: 24mm
Quantum III - forged out of carbon, aluminum, and steel with 180 degrees of dial in carbon fiber and 180 degrees layered with aluminum top ring, matching color pushers housing a Swiss Ronda 8040B movement. 50 mm case diameter with soft pushers and 10 ATM water resistance. Dual holes on the silicon strap with double tongues to secure the watch.
SLIN SLIN
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cebelar123 ()

Samo moraš počakat še kakšno leto, da bo tudi na te 90% popust, kot je na njihove starejše modele.

Je pa zanimivo, v tej rundi so spremenili podatek o vodotesnosti Seamastra z 200 m na 50 m. Kdo bi vedel, zakaj. Mogoče jih je začela malo peči vest, ko so videli, kako dobro se prodaja
Skoraj kot sveže žemljice - v tej rundi jih je doslej v enem dnevu Singapurec prodal 41 (24 belih in 17 črnih)! Zdaj je samo še vprašanje, koliko časa bo trajalo, da jih bo uspel vse poslati. Rejzor bi znal kaj povedati o tem
O.

O.

Lahko ja, greš na spletno stran singapurca in si pogledaš WOT rating tiste strani...
V 2 tednih ni odposlal ničesar in ne odgovarja na nobene e-maile. Sea-Gull ur e bom nikoli več kupoval tle. seagullwatchstore.com ftw.
- Ko sem pri njih kupil M162S sem jo preko DHL-a dobil v ~7 dneh.
- Ko sem zadnjič iz jeze hotel kupit pri njih, pa zaradi glupega singapurca nisem imel več dost limita sem jih prosil po mailu naj mi stornirajo naročilo. In so ga naslednji dan.
- Zadnjič jim je potekel HTTPS certifikat (očitno so spregledal) in sem jih obvestil po mailu. Čez 1 dan je bilo zrihtano.
Temu se reče kako furat biznis, pa čeprav je baje ta trgovec kao grey market. Vsaj imajo nek odnos in spletna stran deluje. Singapurec pa ima katastrofalno vse od spletne strani, ki je bugasta do konca, pa do odnosa, cen in drage poštnine. Sploh ne vem kaj mi je blo, da sem se odločil za tega nesposobneža...
V 2 tednih ni odposlal ničesar in ne odgovarja na nobene e-maile. Sea-Gull ur e bom nikoli več kupoval tle. seagullwatchstore.com ftw.
- Ko sem pri njih kupil M162S sem jo preko DHL-a dobil v ~7 dneh.
- Ko sem zadnjič iz jeze hotel kupit pri njih, pa zaradi glupega singapurca nisem imel več dost limita sem jih prosil po mailu naj mi stornirajo naročilo. In so ga naslednji dan.
- Zadnjič jim je potekel HTTPS certifikat (očitno so spregledal) in sem jih obvestil po mailu. Čez 1 dan je bilo zrihtano.
Temu se reče kako furat biznis, pa čeprav je baje ta trgovec kao grey market. Vsaj imajo nek odnos in spletna stran deluje. Singapurec pa ima katastrofalno vse od spletne strani, ki je bugasta do konca, pa do odnosa, cen in drage poštnine. Sploh ne vem kaj mi je blo, da sem se odločil za tega nesposobneža...

Vidim da so jo nabavil. Zgleda precej dobro.

Zgleda precej dobro.Upam

Vzel sem jo pa zato, ker sem si nekako vbil v glavo, da bi rad imel številčnico, kjer so s številkami označene vse minute. In ker imam na seznamu želja še eno mehansko z luninimi menami, in Gerlachovega Batoryja, ki je precej podoben (predvsem zaradi "velikega" datuma), sem si rekel, da lahko s to Bella Luno ubijem tri muhe na en mah. In potem sem dobil še 20% popusta in zdaj, kar bo, bo.

Sledi pa kratek pregled ur z Montgomeryjevo številčnico, če slučajno koga zanima

Tako se namreč reče tistim, ki imajo vse številke za minute, od 1 do 60. Pri žepnih urah je bilo to na začetku 20. stoletja precej priljubljeno, zlasti v ZDA, kjer so tudi dobile ime, po proizvajalcu Montgomeryju. Ročnih ur s tako številčnico je pa zelo malo.
Par je starejših modelov, ki se na redke čase pojavijo na ebayu.
Obe sta mi precej všeč, samo je težko dobiti lepo ohranjene za zmerno ceno.
Victorinox ima model Ground Force z nekaj različicami (belo, črno, kronograf in mogoče še kakšno), ki pa mi ni preveč všeč, pa še številke minut so v dveh vrstah, kar ni čisto to, kar iščem. Sicer pa so cene okoli 300 evrov.
Sinn ima dva modela, od katerih je en regulator (vsak kazalec v svoji številčnici), ki mi ni všeč, drugi pa kronograf, ki mi tudi ni pretirano všeč, predvsem pa sta oba predraga (2000, 2500 evrov). Se pa vsaj za prvega dobi tudi menda kar dobra replika, ampak kot rečeno, regulator mi ni dovolj všeč, da bi se trudil z njim.
In potem je tu seveda še Ball 60 Seconds, ki se zgleduje po žepnih urah, namenjenih delu na železnici (kar je izvirni namen teh Montgomeryjevih številčnic), in ki ga imam že dolgo v mislih, ampak čakam na ugodno priložnost za nabavo v ZDA (kjer se ga dobiti za dobrega jurja evrov). Ta na sliki je aktualen model, prej pa so imeli praktično enakega, samo da je imel samo datum, ne tudi dneva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Če plačujem preko Paypal s Paypal balancem, ki sem ga nakazal iz banke preko Paypal topup, sem že ugotovil da je zame najbolje da plačam v evrih, ker v USD mi zaračuna po njihovi dragi tarifi.
Za 200USD je hotel Paypal 153€, tako da sem plačal raje kar 150€. Moja banka recimo za 200USD zahteva samo 149€.
Ampak problem je da je prodajna cena v USD. Pa tut ne vem kako ima prodajalec nastavljeno. Ker če tako da mu Paypal preračunava valute (če sploh gre drugače), bo on na slabšem in mu bom spet moral dat več kot bi moral.
Za 200USD je hotel Paypal 153€, tako da sem plačal raje kar 150€. Moja banka recimo za 200USD zahteva samo 149€.
Ampak problem je da je prodajna cena v USD. Pa tut ne vem kako ima prodajalec nastavljeno. Ker če tako da mu Paypal preračunava valute (če sploh gre drugače), bo on na slabšem in mu bom spet moral dat več kot bi moral.

O.
Mene je zdej vprašal katero vrednost naj napiše za 1050 USD uro, in sem mu odgovoril da 20 USD.
Sej tako je še najbolje? Paket bo poslan preko EMS.

Ja, čeprav seveda ni nujno, da bo Carina to upoštevala in boš moral poslati še kakšen papir (kopijo z neta).

zicko ::
Našel sem se nekaj ur ki so mi res zelo všeč:
Vaše mnenje? zakaj so vse tako drage :( trenutno iščem eno elegantno, z usnjenim paščkom, ker bo počasi zagovor diplome, in bi jo rad nosil na zagovoru, razmišljal sem v tej smeri.
http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-MENS-PR...
http://www.watchshop.com/mens-sekonda-c...
http://www.watchshop.com/mens-royal-lon...
http://www.watchshop.com/mens-elysee-qu...
http://www.watchshop.com/mens-rotary-wa...
http://www.watchshop.com/mens-sekonda-w...
Zadnji dve sta mi zelo vsec glede cena, glede izgleda pa mi je najlepši prvi, SEIKO. Ima kdo kaj izkušenj s kater uro?
Vaše mnenje? zakaj so vse tako drage :( trenutno iščem eno elegantno, z usnjenim paščkom, ker bo počasi zagovor diplome, in bi jo rad nosil na zagovoru, razmišljal sem v tej smeri.
http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-MENS-PR...
http://www.watchshop.com/mens-sekonda-c...
http://www.watchshop.com/mens-royal-lon...
http://www.watchshop.com/mens-elysee-qu...
http://www.watchshop.com/mens-rotary-wa...
http://www.watchshop.com/mens-sekonda-w...
Zadnji dve sta mi zelo vsec glede cena, glede izgleda pa mi je najlepši prvi, SEIKO. Ima kdo kaj izkušenj s kater uro?

Takšne so pač cene. Težko boš našel boljše razmerje med kakovostjo in ceno kot pri Seiku ali Sekondi. Poglej še Casio in Timex.
O.
O.

zicko ::
Hvala.
ja tista Sekonda, iz zadnjega linka mi je najlepša. In še cena je ugodna, 71eur, in kokr sem gledal tale watcshop ima poštnino zastonj. Druga najlepša mi je pa Seiko, ampak mi ima mogoče malo preveč polno številčnico oz preveč kazalcev. čeprav izgleda zelo hudo in v debelino meri le 7mm. Torej Sekonda nebi bil slab nakup?
Najlepša ura do zdaj, ki sem jo našel pa mi je tale lepotica od Seiko
http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-PREMIER...
Samo kaj bi dal, da bi bila kakšnih 100 eur cenej :) tko pa bom mogel počakat pa si jo čez čas omislit. :)
ja tista Sekonda, iz zadnjega linka mi je najlepša. In še cena je ugodna, 71eur, in kokr sem gledal tale watcshop ima poštnino zastonj. Druga najlepša mi je pa Seiko, ampak mi ima mogoče malo preveč polno številčnico oz preveč kazalcev. čeprav izgleda zelo hudo in v debelino meri le 7mm. Torej Sekonda nebi bil slab nakup?
Najlepša ura do zdaj, ki sem jo našel pa mi je tale lepotica od Seiko
http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-PREMIER...
Samo kaj bi dal, da bi bila kakšnih 100 eur cenej :) tko pa bom mogel počakat pa si jo čez čas omislit. :)

Sea Gull sg spet sprejema naročila za Sea Master !Skoraj 3 dni je tokrat trajala zaloga. Po okoli 40 belih in črnih so uspeli prodati. Upam samo, da jih ima Singapurec res toliko na zalogi in da jih bo uspel odposlati hitreje kot tisti nesrečni skeleton od Rejzorja.

O.

Neki me sam zanima, kam bo šel denar, ko mi PayPal ugodi dispute? Nazaj na tekoči račun, ki je vezan na Mastercard ali bo denar ostal na PayPal-u?

borisk ::
ostane na paypalu, ker paypal ne izplačuje na slovenski mastercard, samo na viso, v tujini gre pa tudi na mastercard (sam imam nemški mastercard pa ni problemov)

Se pravi bom moral s tistim denarjem ful pazit pod katero primary valuto bom kupoval naprej, da mi ne bojo nabil stroškov za pretvorbo... Verjetno se da združevat zneske nakupa, če potem na PayPal samem ne bo dost, da preostanek potegne še iz Mastercarda (tko enkako kot Steam združuje znesek na Steam Wallet in externih virih)?

celada ::
Ja se da. Primarno potegne dol s Paypal računa če se prav spomnim potem pa šele s kartice.

Če ti vrne na kartico, si tudi lahko ob par evrov, zaradi pretvorb in/ali spremembe tečaja. Jaz sem tako pred kratkim pušnil dobra 2 evra. Sem hotel kupit eno uro na Kitajskem prek Tmall agenta in sem mu nakazal 411 USD, kar je zneslo 307 evrov in nekaj drobiža z Vise. Potem je pa ta agent ugotovil, da ure ne more dobiti in mi je vrnil 411 USD, na kartici se je pa znašlo 305 evrov. Ampak po svoje je še dobro, ker potem se to uro za 390 USD dobil v ZDA

mn ::

Ja se da. Primarno potegne dol s Paypal računa če se prav spomnim potem pa šele s kartice.
Men ni hotlo, al pa nimam nekaj nastavljeno. Sem imel 3€ premalo na PayPal, na MasterCard pa dovolj, pa nisem znal izbrat da bi pobralo še iz MasterCard.
Za te pretvorbe se sam sploh ne sekiram, če bi šel računat sem samo zarad tega v enem letu in pol odkar imam MC vrgel preč vsaj 50€, sploh ker sem prve 10 mesecev imel nastavljeno da mi Paypal konvertira.
Potem je pa še odvisno od banke, PBS ki jo imam sam je med najslabšimi.
Zdej sem pa Japoncu poslal 150€, pa je bilo to zanj samo 190 USD (vsaj tako je rekel, mal je sigurno pobral zase). PBS ti da 201,6 USD, Gorenjska pa 204,7 USD.
Tako da sem izgubil 8€ samo zarad tega ker nisem plačal v USD. Čeprav ker imam PayPal valuto nastavljeno v evrih, bi tudi v primeru da bi plačal v USD, Paypal pretvoril.
Kako se torej izogniti Paypal pretvorbi? Ker zdej sem povsem zmeden. Na Paypal sem nakazal preko Top Up.

Paypal pretvorbi se izogneš tako, da na račun daješ pravo valuto, če nalagaš denar na paypalov račun. Če plačuješ prek kartice pa tako, da v nastavitvah izbereš, da pretvorbo dela banka. Japonec pa je dobil manj denarja, ker je paypal že pobral svojo provizijo.