Forum » Loža » Ročna ura
Ročna ura
Temo vidijo: vsi

Map ::
Ravno danes sem imel v roki enega G-Shocka, ampak se mi zdi to res velika in debela ura. Bi verjetno dolgo premišljeval, preden bi jo kupil.

RejZoR ::
Odvisno. Moj stealthy G-Shock ni ravno noro debel. Je zelo podoben onemu na sliki zgoraj, isto negativni LCD, črno ohišje in črna kompozitna zapestnica (resin in kovinski členi).
Baby-G pa je še tanjši, je pa pač ženski tip G-Shocka in je temu primerno manjši (in tanjši). Sam ga vseeno rad nosim, eden lepših Casiov (vsaj meni).
Baby-G pa je še tanjši, je pa pač ženski tip G-Shocka in je temu primerno manjši (in tanjši). Sam ga vseeno rad nosim, eden lepših Casiov (vsaj meni).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Venomus ::
cebelar123 je izjavil:
Tukaj je model kateri je zelo podoben ampak manjši
Tale je fajn ja, ampak mislim da so ga tudi nehali delati pred časom, tako da cene tudi rastejo... pri g-shockih moraš biti hiter, ni druge

Velikost teh g-shockov iz slik je res težko ugotovit, vedno izgledajo preveliki.
King na moji roki, izgleda velik, v resnici je pa ravno prav. Bom naredil eno sliko dlje, da se boljše vidi.
Dober primer je tale 5600c na moji roki, tukaj na macro izgleda velika:
Tukaj je pa izgleda tako kot je v resnici, kot drugi vidijo:

korošc ::

Okapi ::
Brez slike - številčnice in mehanizma - ti nihče ne bo mogel nič povedati. Razen da po vsej verjetnosti ni vredna več kot par deset evrov, če dela, in par evrov, če ne dela.
O.
O.

lymph ::
Zelo lep primerek, takih ni dosti videt. Če se boš kdaj naveličal kovinskega paščka, usnjen pašček zelo lepo izgleda na tem modelu, zelo spremeni stil ure.
Evo, sem potem dejansko naročil usnjen pašček in je prišel par dni nazaj. Zaenkrat se še nisem odločil, ali mi je lepše z usnjem ali na kovini... Je pa dejstvo, da je sedaj ura veliko lažja, kar je velik bonus. Skoraj je ne čutim na roki.
"Belief is immune to counter example."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lymph ()

Tole sem ravnokar naročil :) Tokrat za spremembo preko Sea-Gull Singapore, ki je uradni dealer Sea-Gull ur. Rdečo pa sem izbral, da bo mal bolj odštekana od tipičnih črnih in srebrnih. V skrajni sili jo še vedno lahko ruknem na temen NATO trak, če bo prehuda oz zamenjam pašček. Ampak mislim da mi bo všeč :)
Skratka že dalj časa sem si želel skeletal uro in kar mi je še bolj všeč, da nima nobenega datuma (kar je normalno za skeletal), tko da jo v rotaciji večih ur hitreje spravim v zagon. Double win. Power reserve pa bom lahko spremljal po navitosti vzmeti, ki se jo tud vidi.

Pri Singapurcu je malce draga, se mi zdi. 158 dolarjev, pa še poštnine nekaj pride, če se ne motim. Pri Kitajcih jo dobiš za 135 dolarjev s poštnino vred. En jo ima celo za 120 dolarjev, samo je še bolj frišen trgovec na ebayu.
O.
O.

Dobiš ceneje, ampak je cela poplava fejkov. To pa je AD in se za tiste par dolarjev ne bom metal ob tla če vem da je pravi Sea-Gull.

Good-stuffs (trusthonestman na ebayu) je AFAIK vsaj toliko zanesljiv kot Singapurec, pa jo ima ravno tako za 135 dolarjev s poštnino vred. Pa če potem še naši DDV nabijejo, si takoj pri 30 evrih razlike.
O.
O.

Vsaj toliko al je? Ker na svetu sta samo 2 res uradna dealerja, Seagull US in Seagull SG. Drugih ni.

GrimReaper ::
Vsaj toliko al je? Ker na svetu sta samo 2 res uradna dealerja, Seagull US in Seagull SG. Drugih ni.
Nisem zasledil da bi prodajal fake, pravijo da je zanesljiv. Tudi sam ima zdej naročena dva Sea-Gulla pri njem.
US SEA-Gull is beyond reproach and is the official North American Sea-Gull distributor.
The other one has never been established as being legitimate as far as I'm aware.
Seller Jun liao aka trusthonestman on eBay is also reliable, honest and trustworthy. He often has models that US Sea-Gull does not bring in.
There is a Singapore Sea-Gull AD but there is some controversy swirling around it's offerings and business practices.
It's a slogg to find your way through ePrey, that's for sure
other one se nanaša na seagullwatchstore.com
Seagull sg, seagull USA, tmall seagull are all legit I believe. Taobao and eBay will be a lot more risky.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Bom vidu kakšna bo ta iz Seagull SG. Pri Seagullwatchstore me je motila samo kakovost zapestnice, sama ura pa je super (zdej jo imam na NATO traku). Pa dostava je bila top notch. Iz kitajske so mi v enem tednu dostavili preko DHL-a in to brezplačno.

Ker na svetu sta samo 2 res uradna dealerja, Seagull US in Seagull SG.Pa še za ta dva v resnici nihče ne ve, koliko sta res uradna. AFAIK nihče ni videl kakšnega uradnega potrdila s strani Sea-Gulla in nekateri modeli, ki jih prodajata, so rahlo sumljivi (posebne izdaje za ZDA ali Singapur - nihče ne ve, ali direktor Sea-gulla res ve za te modele

O.

Matija82 ::
Sicer ne nosim ure že več kot desetletje ampak par ur v tej temi zgleda naravnost fantastično. Citizen Titanium olala. Panerai PAM341 oh.
Okapi super hvala za Cadence link, mislim, da si bom kar kupil Franklina ali MFA Black, kolebam.
Okapi super hvala za Cadence link, mislim, da si bom kar kupil Franklina ali MFA Black, kolebam.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matija82 ()

Matija82 ::
Hm, v čemu je štos http://vip.cadencewatch.com/ ? Cene še malo (90% vs 80% popusta nižje), ista domena sicer.
Aha, Cadence team je komentiral na redditu
-]CadenceWatch 6 points 5 months ago
Mmn. VIP no longer I suppose. We sent links to a section of our email subscribers to test prices. (Surprise surprise, more people buy at lower prices!) We are planning to use the site for other such launch promotions and closeouts. So yes, it's for real, but only semi-public. Those prices will not stay as low for long, and will be adjusted for demand. And the selection of watches available there will change.
http://www.reddit.com/r/cadencewatch/co...
Aha, Cadence team je komentiral na redditu
-]CadenceWatch 6 points 5 months ago
Mmn. VIP no longer I suppose. We sent links to a section of our email subscribers to test prices. (Surprise surprise, more people buy at lower prices!) We are planning to use the site for other such launch promotions and closeouts. So yes, it's for real, but only semi-public. Those prices will not stay as low for long, and will be adjusted for demand. And the selection of watches available there will change.
http://www.reddit.com/r/cadencewatch/co...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matija82 ()

Ker na svetu sta samo 2 res uradna dealerja, Seagull US in Seagull SG.Pa še za ta dva v resnici nihče ne ve, koliko sta res uradna. AFAIK nihče ni videl kakšnega uradnega potrdila s strani Sea-Gulla in nekateri modeli, ki jih prodajata, so rahlo sumljivi (posebne izdaje za ZDA ali Singapur - nihče ne ve, ali direktor Sea-gulla res ve za te modele).
O.
Se ve. En iz WUS je bil prav v Sea-Gull tovarni v Tianjinu in so mu povedali, da sta samo ta dva res uradna dealerja Sea-Gull ur. Za seagullwatchstore.com pa ni nihče potrdil, so samo govorice, da nekateri modeli odstopajo po lastnostih, ker naročajo tud lastne predelane serije. In tud smo prišli do ugotovitev, da so lahko uradni modeli, enaki po model številki, ampak imajo mal osvežene oz predelane napise. Največji problem Sea-Gulla je res obupen nadzor nad OEM trgom (razne predelane v large volume naročilih, ampak še vedno Sea-Gull brandane). Kot da desna roka ne ve kaj dela leva. Če boš vprašal glavne v Sea-Gullu kdo od njih kupuje OEM ure, ki se potem prodajajo vsepovsod, sem ziher, da ti noben ne bo znal povedat iz prve.

Jaz sem na netu našel 5 različic tistega Sea-Gulla, ki sem ga kupil pri Američanu. In očitno nihče ne ve, a so vse uradne, a je vmes kakšen ponaredek, oziroma v čem je štos.
Tako imam jaz.
Tale ima drugačen urni kazalec.
Drugačen kazalec + kovinski pas.
Ta ima drugačno številčnico.
Drugačna številčnica + drugačen merilnik navitosti.
Vse te so enak model - kako naj potem človek loči izvirnik od morebitnega ponaredka, če ne veš, kateri je izvirnik.
Par manjših razlik sem opazil tudi v mehanizmu (ST16) med to uro, kupljeno pri Američanu, in tisto od Singapurca (recimo nekateri vijaki so drugačne barve).
Ampak kakorkoli že, oni trusthonestman naj bi bil zanesljiv dobavitelj Sea-gullov (in Beijingov in Shanghaijev) in ima tisto skeletno za 135 USD s poštnino vred (na svoji spletni strani pa svari pred tistimi, ki jih imajo po 120
)
O.
Tako imam jaz.
Tale ima drugačen urni kazalec.
Drugačen kazalec + kovinski pas.
Ta ima drugačno številčnico.
Drugačna številčnica + drugačen merilnik navitosti.
Vse te so enak model - kako naj potem človek loči izvirnik od morebitnega ponaredka, če ne veš, kateri je izvirnik.

Par manjših razlik sem opazil tudi v mehanizmu (ST16) med to uro, kupljeno pri Američanu, in tisto od Singapurca (recimo nekateri vijaki so drugačne barve).
Ampak kakorkoli že, oni trusthonestman naj bi bil zanesljiv dobavitelj Sea-gullov (in Beijingov in Shanghaijev) in ima tisto skeletno za 135 USD s poštnino vred (na svoji spletni strani pa svari pred tistimi, ki jih imajo po 120

O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

Malo statistike:
- 9 uram moram danes ročno zamenjati datum
- 7 je takih, ki vedo, da ima november 30 dni (5 z digitalnim datumom in 2 "perpetual")
- 4 ure nimajo datuma
- 5 ur nima baterije ali so pokvarjene/polomljene
O.

- 9 uram moram danes ročno zamenjati datum
- 7 je takih, ki vedo, da ima november 30 dni (5 z digitalnim datumom in 2 "perpetual")
- 4 ure nimajo datuma
- 5 ur nima baterije ali so pokvarjene/polomljene
O.

Pusher button na retrograde datumu na Sea-Gullu je zakon. Nič zajebavanja s krono, samo v času pred 12 uro ga stisneš in je stvar rešena :) Bi si želel, da bi vse ure uporabljale pusherje za dneve in datum namesto krone.

Sam imam 16 avtomatskih ur, ki stojijo, edino 1 še teče, ker sem jo nosil ta teden.
Tako da za te bo res treba počasi kupit winder, vsaj za 5, če ne za 10 ur.
Pusher se strinjam da je zakon, sem ga zdej uporabil ravno pri tej ki še teče in sem rabil samo en klik da je šla iz 31 na 1.
Za eno analogno/digitalno sem se šele včeraj spomnil kako uporabna je, ko sem nastavljal uro na zimski čas in videl da še vedno kaže pravi datum in da ima funkcijo letnega/zimskega časa.
Ampak sem imel očitno poleti izklopljen DST, tako da sem moral zdej še enkrat pravilno nastavit, drugače bi samo izklopil DST in bi bila nastavljena.
Ostala 2 quartza imata pa analogni datum, tako da jih je treba ročno nastavljat.
Res škoda da sem že tak WIS, ker najraje bi imel eno samo Eco-Drive ali Kinetic Perpetual AT uro. Ampak ta mesec vseeno kupim enega Kinetic Perpetual AT namesto avtomatika, čeprav bo verjetno dobil samo kakšen teden na 2 meseca wrist tima.
Ne vem pa še kako ga bom navijal, verjetno enako kot avtomatske rabi winder.
Drugače sem tut pri Citizenu našel nekaj lepih ur, predvsem iz Signature kolekcije.
Tako da za te bo res treba počasi kupit winder, vsaj za 5, če ne za 10 ur.
Pusher se strinjam da je zakon, sem ga zdej uporabil ravno pri tej ki še teče in sem rabil samo en klik da je šla iz 31 na 1.
Za eno analogno/digitalno sem se šele včeraj spomnil kako uporabna je, ko sem nastavljal uro na zimski čas in videl da še vedno kaže pravi datum in da ima funkcijo letnega/zimskega časa.
Ampak sem imel očitno poleti izklopljen DST, tako da sem moral zdej še enkrat pravilno nastavit, drugače bi samo izklopil DST in bi bila nastavljena.
Ostala 2 quartza imata pa analogni datum, tako da jih je treba ročno nastavljat.
Res škoda da sem že tak WIS, ker najraje bi imel eno samo Eco-Drive ali Kinetic Perpetual AT uro. Ampak ta mesec vseeno kupim enega Kinetic Perpetual AT namesto avtomatika, čeprav bo verjetno dobil samo kakšen teden na 2 meseca wrist tima.
Ne vem pa še kako ga bom navijal, verjetno enako kot avtomatske rabi winder.
Drugače sem tut pri Citizenu našel nekaj lepih ur, predvsem iz Signature kolekcije.

Ne vem pa še kako ga bom navijal, verjetno enako kot avtomatske rabi winder.Lahko izkoriščaš tudi to, da ob polnem akumulatorju zdržijo do 4 leta v mirovanju. Se pravi ga lahko tudi samo recimo kakšnih 10-14 dni na leto nosiš in bi verjetno moralo biti dovolj. Polnijo pa se lahko (vsaj nekateri modeli) tudi indukcijsko. Seiko prodaja polnilec, delajo pa tudi generiki, recimo tisti za telefone (vsaj nekateri).
Jaz ga imam na navijalniku.
O.

Indukcijski polnilnik od Braun zobne ščetke tud deluje ;) Samo vedit moraš na katero mesto moraš postavit Kinetic uro na ta podstavek, da se polni.

Lahko izkoriščaš tudi to, da ob polnem akumulatorju zdržijo do 4 leta v mirovanju.
Potem je že to precej veliko, ker zame je življenjska doba 500€ ure nekje 5 let (mogoče tudi 10 let če bi mi res veliko pomenila).

Ura je Remontoir, ker ni diala ne vem kakšen je design, se pa na eBay prodajajo tja do 200 dolarjev...

Še eno fotko številčnice naredi.
Drugače pa ni videti nič posebnega, takih in podobnih je na bolšjakih na kupe. Remontoir ni znamka, ampak pomeni, da se navija s krono (starejše žepne ure - tam nekje do leta 1900 - si navijal s ključem, podobno kot stenske), ancre pa pomeni "švicarski zaskočni mehanizem" (danes je to praktično edini, ki se uporablja, včasih pa je to pomenilo, da nimaš opravka z ravno najcenejši možno uro).
O.
Drugače pa ni videti nič posebnega, takih in podobnih je na bolšjakih na kupe. Remontoir ni znamka, ampak pomeni, da se navija s krono (starejše žepne ure - tam nekje do leta 1900 - si navijal s ključem, podobno kot stenske), ancre pa pomeni "švicarski zaskočni mehanizem" (danes je to praktično edini, ki se uporablja, včasih pa je to pomenilo, da nimaš opravka z ravno najcenejši možno uro).
O.
Zgodovina sprememb…

se pa na eBay prodajajo tja do 200 dolarjev...Prodajajo že, a se tudi prodajo?
Sicer nisem poznavalec žepnih ur, ampak na hitro in na pamet bi rekel, da mogoče bi jo kdo kupil za 10 ali 20 evrov. Močno dvomim, da bi lahko zanjo dobil 50 evrov.
Te robe je veliko, ker takih ur ljudje v glavnem ne mečejo v smeti, tudi če dejansko niso nič vredne. Na vrednost vpliva tudi, ali ura sploh še dela, in če dela, ali je vsaj približno točna.
O.

ura dela kot nova vendar je opazno na ohišju da so praske ker jo je nekdo s silo hotel odpreti

zicko ::
Pozdravljeni,
zanima me, če kdo ve kaj o tej uri? se bi jo splačalo vzeti?
je titan, in mi deluje izjemno všečna.
http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-MENS-SP...
Hvala za odgovor.
In pa ena z funkcijo lune,
ima še kdo kakšen predlog do 200 eur kaj podobnega? in kako je to uporabno?
http://www.ebay.co.uk/itm/Timex-Mens-S1...
zanima me, če kdo ve kaj o tej uri? se bi jo splačalo vzeti?
je titan, in mi deluje izjemno všečna.
http://www.ebay.co.uk/itm/SEIKO-MENS-SP...
Hvala za odgovor.
In pa ena z funkcijo lune,
ima še kdo kakšen predlog do 200 eur kaj podobnega? in kako je to uporabno?
http://www.ebay.co.uk/itm/Timex-Mens-S1...

Seiko je čisto OK. Tule je še nekih 30 evrov ceneje (z Googlom pa jo mogoče kje najdeš še malo ceneje)
http://www.creationwatches.com/products...
Trgovina je v Singapuru, ampak tudi po dodatnih 22% našega davka te pride ceneje kot na tvojem linku.
Tisti Timex pa ne kaže luninih men, ampak samo dan in noč. Tista mala številčnica kaže 24 ur in sličica nad njo kaže dan in noč (približno, brez upoštevanja letnih časov). Takih ur s kitajskimi mehanizmi (tudi ta Timex je made in China) dobiš cel kup, čeprav Timex ima praviloma kar dobro razmerje med ceno in kakovostjo.
O.
http://www.creationwatches.com/products...
Trgovina je v Singapuru, ampak tudi po dodatnih 22% našega davka te pride ceneje kot na tvojem linku.
Tisti Timex pa ne kaže luninih men, ampak samo dan in noč. Tista mala številčnica kaže 24 ur in sličica nad njo kaže dan in noč (približno, brez upoštevanja letnih časov). Takih ur s kitajskimi mehanizmi (tudi ta Timex je made in China) dobiš cel kup, čeprav Timex ima praviloma kar dobro razmerje med ceno in kakovostjo.
O.
Zgodovina sprememb…

Končno so zunaj 4R36 Seikoti (poleg Seiko 5), in sicer novi Stargate:
http://www.ebay.com/itm/Seiko-Superior-...
Rdečo barvo so očitno vzeli kar iz prejšnjega modela SKZ325, oz. je zdej bolj oranžna. Omenjenega sem imel prej ogledanega, ampak mi ni bilo všeč da ima samo 7S36.
Dial je zdej na voljo tudi moder.
Cena $400 se mogoče zdi mal pretirana, ampak Seiko 5 Sports s 4R36A dobiš za $250-280 in Sumota s 6R15 za $500, ta pa je pozicionirana nekje vmes.
Velikost s 43mm je ravno prava. Zdej vidim da je Sumo 45x50mm, tako da v vsakem primeru odpade.
Minus vseh je pa še vedno to da imajo samo Hardlex steklo.
Ampak Stargata bi vseeno imel.
http://www.ebay.com/itm/Seiko-Superior-...
Rdečo barvo so očitno vzeli kar iz prejšnjega modela SKZ325, oz. je zdej bolj oranžna. Omenjenega sem imel prej ogledanega, ampak mi ni bilo všeč da ima samo 7S36.
Dial je zdej na voljo tudi moder.
Cena $400 se mogoče zdi mal pretirana, ampak Seiko 5 Sports s 4R36A dobiš za $250-280 in Sumota s 6R15 za $500, ta pa je pozicionirana nekje vmes.
Velikost s 43mm je ravno prava. Zdej vidim da je Sumo 45x50mm, tako da v vsakem primeru odpade.
Minus vseh je pa še vedno to da imajo samo Hardlex steklo.
Ampak Stargata bi vseeno imel.

Pa končno je prišel ven spodoben Explorer homage, Armida A6.
Ker Smiths Everest s tistimi veliki minutnimi markerji res ni bil nekaj za pogledat.
http://www.armidawatches.com/a6.php
Lug to lug 50mm, heh, očitno niti najmanjša 40mm Armida ni delana za majhna zapestja. Moje 16cm sprejme največ 48mm.
Spomladi 2014 pride še OWC verzija.
Ker Smiths Everest s tistimi veliki minutnimi markerji res ni bil nekaj za pogledat.
Lug to lug 50mm, heh, očitno niti najmanjša 40mm Armida ni delana za majhna zapestja. Moje 16cm sprejme največ 48mm.

Minus vseh je pa še vedno to da imajo samo Hardlex steklo.Seiko je dal ven tudi 4 nove "Alpiniste" - z belo in črno številčnico, s številkami in brez. Safirna šipca, mehanizem 6R15 (niso pa 200 m vodotesni ampak manj).
SARG001/3/5/7
Na Rakutenu jih dobiš za 250-300 evrov.
O.
Zgodovina sprememb…

Ja, tudi SARG001 in SARX013/15/17 bi imel.
Pa SDGC027 (svetlo modra sunburst številčnica kot pri SARB065). Kar je še zanimivo in nisem vedel da pri Seiku sploh obstaja, da ima 6R21, ki ima 28.800bph.
btw, večkrat pridem na stran http://www.philippinewatchclub.org, pa mi pokaže samo belo, kdo ve zakaj je ne odpre?
Pa SDGC027 (svetlo modra sunburst številčnica kot pri SARB065). Kar je še zanimivo in nisem vedel da pri Seiku sploh obstaja, da ima 6R21, ki ima 28.800bph.
btw, večkrat pridem na stran http://www.philippinewatchclub.org, pa mi pokaže samo belo, kdo ve zakaj je ne odpre?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()

Venomus ::
GrimReaper je izjavil:
Pa končno je prišel ven spodoben Explorer homage, Armida A6.
Zanimivo, sam sem že nekaj časa nazaj iskal kakšen dober Explorer 1 homage...
Verjetno so bom enega sam sestavil iz Seiko delov, ampak tudi ta ni slab... Samo zlati kazalci me motijo, ne pašejo ravno.

Od novih kremenčevih mi je pa SAGZ075 v oči padel. Sončna, radijska, v slogu Oceanusov. Tudi cena je podobna, okoli 500 evrov na Japonskem.
Wow, lepa. Edino kar me bega, je radijska samo za Japonsko ali za cel svet? Ker dostkrat je problem JDM modelov, da delajo samo na japonskih oddajnikih...

Ja, se bojim, da evropskega ne podpira. Na številčnici so tri oznake za japonski (JJY), kitajski (BPC) in ameriški (WWVB) oddajnik, kar očitno pomeni, da drugih ne podpira. Ampak mogoče pa imajo ali bodo imeli tudi "evropsko" različico. Me prav zanima, v čem je štos - kot da bi bil sprejemnik za vseh 6 oddajnikov, kot ga imajo najcenejši Casioti, kaj dražji.
O.

O.

Samo bel dial? Drugače povsem zastopim, nekaj morajo pustit za dražje ure, recimo prej omenjeni Brightz SDGC027, pa seveda Grand Seiko serija.
Že če bi dajali modre kazalce na cenejše ure, se marsikdo nebi oziral Grand Seikote.
Tako mi je pa še vedno najbolj všeč Orient Star DV02003W (WZ0061DV). Seiko preprosto ne ponuja take ure za podoben denar. SARX je zame po izgledu vsaj za en razred zadaj.
Pri količini novih modelov jih pa seveda Seiko prekaša, prej omenjeni Orienti so prišli ven začetek tega leta. Mogoče je bil kasneje še kakšen model, ampak prav veliko gotovo ne.
Brightz SDGC027 mi je zdej ratal precej všeč, tako da bo na moji buy listi z lahkoto zamenjal SARB065. Ta je bil preveč dressy za moje potrebe.
Ampak kaj ko je 500pcs limited. Teh limited ur je tolk, da moraš vedno imet pripravljen denar, drugače je takoj prepozno.
Že če bi dajali modre kazalce na cenejše ure, se marsikdo nebi oziral Grand Seikote.
Tako mi je pa še vedno najbolj všeč Orient Star DV02003W (WZ0061DV). Seiko preprosto ne ponuja take ure za podoben denar. SARX je zame po izgledu vsaj za en razred zadaj.
Pri količini novih modelov jih pa seveda Seiko prekaša, prej omenjeni Orienti so prišli ven začetek tega leta. Mogoče je bil kasneje še kakšen model, ampak prav veliko gotovo ne.
Brightz SDGC027 mi je zdej ratal precej všeč, tako da bo na moji buy listi z lahkoto zamenjal SARB065. Ta je bil preveč dressy za moje potrebe.
Ampak kaj ko je 500pcs limited. Teh limited ur je tolk, da moraš vedno imet pripravljen denar, drugače je takoj prepozno.

Sea-Gull D310 je prišel včeraj.
Movement je glavna odlika te ure. ST2130 se z lahkoto primerja z ETA 2824-2. S tem da je že tovarniško zreguliran kolker se sploh da ta mehanizem.
Vem, ker sem kar nekaj časa nastavljal 2824-2 in prišel na +1s, ta pa je že kar takoj v +1s na dan.
Pa nisem edini, recimo:
Krona je precej težavna za navijat, ker se navija kar v prvi poziciji, ker ni screw down da bi se izvlekla ven.
Bezel ima 60 klikov, ampak precej veliko playa. Res pa da s tem ni problemov s poravnano.
Se pa prav vidi da so za osnovo vzeli Submariner bezel in dodali vmesne markerje od 15 do 60, ker od 1-15 so večji.
Minutni markerji in številke na številčnici so modre barve, kar na črni podlagi pomeni da se jih slabo vidi tudi pod lučjo.
Sekundni kazalec ima prevelik rep, je skoraj toliko velik kot urni kazalec.
Caseback je precej lep, ima zelo globoko gravuro.
Drugače dobiš kar vidiš na slikah, glede tega ni bilo nobenih presenečenj.
Zapestnica je prav take kvalitete kot sem si predstavljal, recimo da na ravni Orient Makota. Saj ni slaba, ima solid linke, ampak preveč škriplje in ne daje nekega občutka kvalitete.
End linki so votli, ampak enako kot pri Makotu to sploh ne predstavlja problema, edino kar iz zadnje strani ne izgledajo enako lepo kot solid.
Za nastavit pravo velikost je zelo težavna. Saj imam kar nekaj ur, ki imajo samo po 2 mikro luknji, ampak pri tej pa za moje zapestje pride ravno neugodno.
Zdej imam minus 4 členke in je precej tesna, če dam en členek več in na eno mikro luknjo manj bo pa že preohlapna (en členek doda 10mm, mikro luknja pa vzame samo 3mm, tako da bi nujno rabil 3 luknje).
Mislim da bo šla kar v prodajo, ker mi je razen movementa Mako bolj všeč.
Edino pri ceni bom malo zgubil, ker je na levi strani ohišja že prišla z dvemi površinskimi praskami in eno milimeter veliko, ki zgleda malo globlja.
Pri 816.351 pa pričakujem več.
Movement je glavna odlika te ure. ST2130 se z lahkoto primerja z ETA 2824-2. S tem da je že tovarniško zreguliran kolker se sploh da ta mehanizem.
Vem, ker sem kar nekaj časa nastavljal 2824-2 in prišel na +1s, ta pa je že kar takoj v +1s na dan.
Pa nisem edini, recimo:
After 3 months it's running at +2s/day.
Krona je precej težavna za navijat, ker se navija kar v prvi poziciji, ker ni screw down da bi se izvlekla ven.
Bezel ima 60 klikov, ampak precej veliko playa. Res pa da s tem ni problemov s poravnano.
Se pa prav vidi da so za osnovo vzeli Submariner bezel in dodali vmesne markerje od 15 do 60, ker od 1-15 so večji.
Minutni markerji in številke na številčnici so modre barve, kar na črni podlagi pomeni da se jih slabo vidi tudi pod lučjo.
Sekundni kazalec ima prevelik rep, je skoraj toliko velik kot urni kazalec.
Caseback je precej lep, ima zelo globoko gravuro.
Drugače dobiš kar vidiš na slikah, glede tega ni bilo nobenih presenečenj.
Zapestnica je prav take kvalitete kot sem si predstavljal, recimo da na ravni Orient Makota. Saj ni slaba, ima solid linke, ampak preveč škriplje in ne daje nekega občutka kvalitete.
End linki so votli, ampak enako kot pri Makotu to sploh ne predstavlja problema, edino kar iz zadnje strani ne izgledajo enako lepo kot solid.
Za nastavit pravo velikost je zelo težavna. Saj imam kar nekaj ur, ki imajo samo po 2 mikro luknji, ampak pri tej pa za moje zapestje pride ravno neugodno.
Zdej imam minus 4 členke in je precej tesna, če dam en členek več in na eno mikro luknjo manj bo pa že preohlapna (en členek doda 10mm, mikro luknja pa vzame samo 3mm, tako da bi nujno rabil 3 luknje).
Mislim da bo šla kar v prodajo, ker mi je razen movementa Mako bolj všeč.
Edino pri ceni bom malo zgubil, ker je na levi strani ohišja že prišla z dvemi površinskimi praskami in eno milimeter veliko, ki zgleda malo globlja.
Pri 816.351 pa pričakujem več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GrimReaper ()

Zdej sem vprašal Japonca če da na stran enega Seika Brightz SDGC027, da mu plačam 18.12.
Sicer pa glede na to da so izšle 25.10., v nobenem primeru nebi smel bit problem z dobavljivostjo, na eBayu sta zdej 2 oglasa s po dvema kosoma.
Pa še vprašat moram če sploh pošilja v SLO.
Ura mi je tolk všeč, da ne vem če bi sploh kdaj rabil drugo. Bom verjetno težko našel še katero, ki jo bom z enakim veseljem nosil.
Sicer pa glede na to da so izšle 25.10., v nobenem primeru nebi smel bit problem z dobavljivostjo, na eBayu sta zdej 2 oglasa s po dvema kosoma.
Pa še vprašat moram če sploh pošilja v SLO.
Ura mi je tolk všeč, da ne vem če bi sploh kdaj rabil drugo. Bom verjetno težko našel še katero, ki jo bom z enakim veseljem nosil.

Shkorc ::
GrimReaper je izjavil:
S tem stavkom se je fino potolažit pred dražjim nakupom, ampak vsi vemo da temu ni tako

Če ne drugega se bom moral izogibat cenejšim uram, s katerimi očitno ne bom več nikol zadovoljen, kot je v primeru Seagulla D310.
Še vedno pa si ne bom zadal najmanjše cene, ker od Seagulla 816.351 pričakujem veliko, čeprav me je prišla samo 180€.
Še vedno pa si ne bom zadal najmanjše cene, ker od Seagulla 816.351 pričakujem veliko, čeprav me je prišla samo 180€.

Ma dej, to je neumno. Ta Singapurski Sea-Gull dealer je totalno useless. 4 dni nazaj sem naročil uro, pa niti statusa niso spremenil, kaj šele da bi dejansko poslali naprej. Včeraj sem jim poslal mail kaj je z naročilom, nobenega odgovora. Poln kufer jih mam.
Kako lahko zahtevam refund, če se mi kekci ne javljajo na mail? Al kar preko PayPal-a lahko direktno zahtevam refund? Nisem še nikoli tega počel in bi rabil kakšen nasvet.
Kako lahko zahtevam refund, če se mi kekci ne javljajo na mail? Al kar preko PayPal-a lahko direktno zahtevam refund? Nisem še nikoli tega počel in bi rabil kakšen nasvet.

lymph ::
Logiraš se v paypal, poiščeš transakcijo in odpreš nov case, kjer označiš refund in malo opišeš problem. Vsaj tko je blo nazadnje, ko sem delal refund. Pa v 99% kupec dobi nazaj denar, tko da bo sigurno šlo v tvoj prid.
"Belief is immune to counter example."