Forum » Loža » Vstopnina/prostovoljni prispek
Vstopnina/prostovoljni prispek
GPUpoweR ::
Pozdrav,
zanima me kako je s vstopninami v "4." slovenski ligi - Superligi.
Sam sem namreč šel gledat prijatelja na tekmo (v nedeljo) pa pride redar do mene pa mi reče, da moram plačat vstopnino 3€ . Sem rekel 3€ za "4." ligo, lani pa sem hodil gledat 2. SNL pa sem dal 2€ za vstopnino...
No na koncu mu dam te 3€, ker nisem hotel preveč komplicirat in mi on, da "potdilo" o plačilu na katerem priše gor: "Prostovolji prispevek: 3€" !
A smejo to delat - dejansko pobirajo "obvezni" prostovoljni prispevek. Je to dopustno, glede na to, da dejansko ni prava karta/vstopnina verjetno ne plačajo nič davka, ali kako je s tem?
Lp in hvala
zanima me kako je s vstopninami v "4." slovenski ligi - Superligi.
Sam sem namreč šel gledat prijatelja na tekmo (v nedeljo) pa pride redar do mene pa mi reče, da moram plačat vstopnino 3€ . Sem rekel 3€ za "4." ligo, lani pa sem hodil gledat 2. SNL pa sem dal 2€ za vstopnino...
No na koncu mu dam te 3€, ker nisem hotel preveč komplicirat in mi on, da "potdilo" o plačilu na katerem priše gor: "Prostovolji prispevek: 3€" !
A smejo to delat - dejansko pobirajo "obvezni" prostovoljni prispevek. Je to dopustno, glede na to, da dejansko ni prava karta/vstopnina verjetno ne plačajo nič davka, ali kako je s tem?
Lp in hvala
St235 ::
Ne, lahko mirno zadevo prijaviš tržni in davčni inšpekciji. Drugače višina vstopnine ni predpisana in je pač odločitev organizatorja koliko računa.
vorantz ::
Najbrž rečejo, da je prostovoljni zarad davkarije
Ko ti naslednjič reče da plačaj, mal zagrozi s kako inšpekcijo pa bo mir po moje :P
Ko ti naslednjič reče da plačaj, mal zagrozi s kako inšpekcijo pa bo mir po moje :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Orgaizacija party-ja.Oddelek: Loža | 1490 (1172) | Furbo |
» | Veslanje po bohinjskem jezeru (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21461 (19269) | matijadmin |
⊘ | SAZAS - Račun za kresovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11009 (9540) | Gandalfar |
» | kam prijaviti?Oddelek: Loža | 1486 (1288) | The Player |
» | Adijo, Triglavski narodni park (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 5834 (4610) | BigWhale |