Forum » Problemi človeštva » Trans punce / ženske
Trans punce / ženske
Temo vidijo: vsi
SplitCookie ::
A se da zvesti kakšno je bilo Maji-no prejšnje ime ? Lahko na ZS
Hecen kontrast pride ven glede na trenutno stanje ker ne paše več zraven :)
Hecen kontrast pride ven glede na trenutno stanje ker ne paše več zraven :)
PurpleMoo ::
No, glede na to, da ga uradno še nisem zamenjala (enkrat prihodnji mesec ga bom), ne povem nikomur! :D
first_line ::
@MajaVee: mene pa zanima kaj sedaj počneš čez dan in kaj misliš da boš drugače počela ko boš 'popolna'? Kaj misliš oz. pričakuješ da bo bolje, drugače, slabše... .
Planiram takole: do konca meseca bom še delala preko študentskega servisa. Naslednji mesec grem v tujino za pol meseca na nek kirurški poseg. Potem pa šola. :)
Drugače pa poleg dela vsak dan (razen med vikendi) sem ali doma, ali grem nakupovati, ali pa grem na fitnes. Na vsake toliko časa se dobim tudi s prijatelji.
Zdaj, najbrž se kaj dosti ne bo spremenilo, ko bom končala s tranzicijo. Že zdaj sem dosti bolj vesela in socialna, kot sem bila kdajkoli prej. Predvidevam, da bom takrat še toliko bolj. Svoje življenje nočem fokusirati samo na tranzicijo, ker, ko bo ta enkrat končana, ne bom imela pojma, kaj sploh delati potem (takih je kar precej). Je le pač en del mene in mojega vsakdana, vsaj kot takega skušam obrdžati.
Pričakujem, da bom enkrat v (upajoč) bližnji prihodnosti dobila partnerja, da bom z veseljem hodila v šolo (prej zaradi depresije to ni bilo mogoče) in diplomirala. Živela bom normalno življenje, tako, kot bi moralo biti že od prve. Živela bom. :) Kar do pred kratkim nisem.
Drugače pa poleg dela vsak dan (razen med vikendi) sem ali doma, ali grem nakupovati, ali pa grem na fitnes. Na vsake toliko časa se dobim tudi s prijatelji.
Zdaj, najbrž se kaj dosti ne bo spremenilo, ko bom končala s tranzicijo. Že zdaj sem dosti bolj vesela in socialna, kot sem bila kdajkoli prej. Predvidevam, da bom takrat še toliko bolj. Svoje življenje nočem fokusirati samo na tranzicijo, ker, ko bo ta enkrat končana, ne bom imela pojma, kaj sploh delati potem (takih je kar precej). Je le pač en del mene in mojega vsakdana, vsaj kot takega skušam obrdžati.
Pričakujem, da bom enkrat v (upajoč) bližnji prihodnosti dobila partnerja, da bom z veseljem hodila v šolo (prej zaradi depresije to ni bilo mogoče) in diplomirala. Živela bom normalno življenje, tako, kot bi moralo biti že od prve. Živela bom. :) Kar do pred kratkim nisem.
U to imaš pa fino že vse splanirano, jaz naprimer vem da moram popoldne še v trgovino. To je to.
Živela bom normalno življenje- ha ha ha, kdaj je pa to že komurkoli ratalo
Super, ti privoščim.
Živela bom normalno življenje- ha ha ha, kdaj je pa to že komurkoli ratalo
Super, ti privoščim.
Normalno življenje v smislu, da se ne bom hotela fentati, da ne bom depresivna (seveda so dnevi, ko se bom počutila slabše, ampak to je nekaj normalnega) in apatetična do vsega in vseh okoli mene. Zdaj lahko rečem, da z užitkom živim :D
SplitCookie je izjavil:
Ali lahko rečeš da sedaj živiš v: sedanjosti ?
Hmmh. Prej nisem živela v preteklosti, sem nekako samo vegetirala. Opazovala sem, kako gre moje življenje mimo, brez želja, ambicij, kakršnihkoli emocij. Kot nekako prazna lupina, robot. Vseeno mi je bilo zase, mojo prihodnost, kaj se bo sploh zgodilo z mano.
Dostikrat sem po cele dneve samo ležala in spala, ker nisem imela volje, da bi sploh vstala.
SplitCookie je izjavil:
Ali lahko rečeš da sedaj živiš v: sedanjosti ?
Hmmh. Prej nisem živela v preteklosti, sem nekako samo vegetirala. Opazovala sem, kako gre moje življenje mimo, brez želja, ambicij, kakršnihkoli emocij. Kot nekako prazna lupina, robot. Vseeno mi je bilo zase, mojo prihodnost, kaj se bo sploh zgodilo z mano.
Dostikrat sem po cele dneve samo ležala in spala, ker nisem imela volje, da bi sploh vstala.
Pomoje ti 'normalno' življenje ne uide, če si kljub temu prišla do točke kjer sedaj hodiš v šolo, delaš, fitnesiraš...
Nevem a ti je to ratalo ker si zelo močna ali pa imaš veliko sreče. SAm pravim da je bolje če se rodiš brez ti*a kot brez sreče, ker če imaš srečo ti lahko še zraste (zraste v tvojem primeru sicer ni ustrezno)
Malo obojega, pomojem. Srečo sem imela v toliko, da sem dosti zgodaj ugotovila, kaj je narobe. Če ne, bi si celo življenje zafurala (kolikor dolgo bi pač živela).
In lol. Mja, ne hvala, bi kar brez! :D
In lol. Mja, ne hvala, bi kar brez! :D
Zgodovina sprememb…
- spremenila: PurpleMoo ()
Kako je pa z erekcijo in orgazmom. Lahko doživiš oboje tudi med hormonsko terapijo ? Se občutki spreminjajo glede na raven testosterona/estrogena v krvi ?
Pravtako - kako je z izbiro partnerja - se ti s spremembo nivojev hormonov spreminja percepcija, so ti določene osebe bolj/manj všeč ?
Je treba jemati zdravila doživljensko ali samo do operacije ?
Pravtako - kako je z izbiro partnerja - se ti s spremembo nivojev hormonov spreminja percepcija, so ti določene osebe bolj/manj všeč ?
Je treba jemati zdravila doživljensko ali samo do operacije ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
Za erekcijo je potrebno malo več časa in vzpodbude, vendar je več ali manj enaka. Da dosežem orgazem je potrebno malce dlje, kot poprej, ampak je zato noro dober. Čisto nekaj drugega, kot v primerjavi z moškim orgazmom. Je pa res, da ejakulacije ni. Pač nič ne "pride ven".
Raven hormonov je več ali manj enaka čez cel dan, vsak dan, ker vzamem zdravila zjutraj in zvečer. Seveda, če jih pozabim parkrat vzeti, ni nobene panike, se ne čuti nobene razlike (estrogen in antiandrogeni imajo precej dolgo življensko dobo v telesu).
Sama percepija ljudi se mi je spremenila v toliko, da jih dosti bolje voham. Ja, moškega, ki dobro diši, zavoham zelo daleč. Noro, res. Kar dobim metuljčke v trebuščku :D Po drugi strani pa so tudi manj prijetni vonji izostreni. Nekoga, ki je prešvican(a), ali pa se zjutraj ni stuširal(a), takoj zavoham. S tem, da me vonj moškega vzburi, vonj ženske pa ne, in mi je malce odbijajoč (če je res močan).
Odkrila sem tudi, da opazim vsako malenkost na osebi, s katero se pogovarjam. Če ima kakšno gubico, kakšne nepopuljene / neobrite dlačice, kako je oseba namazana, itd.
Odnos med ljudmi, ki jih poznam, se ni pretirano spremenil, razen tega, da so tipi malo bolj zadržani (:p), pa da sem sama dosti bolj čvekasta in odprta.
In ja, zdravila je potrebno jemati doživljensko. Po orhidektomiji (odstranitvi testisov) ali po operaciji spremembe spola, je potrebno jemati samo še estrogen (glede na to, da glavnega proizvajalca testosterona ni več, in da nimamo proizvajalca estrogena).
Raven hormonov je več ali manj enaka čez cel dan, vsak dan, ker vzamem zdravila zjutraj in zvečer. Seveda, če jih pozabim parkrat vzeti, ni nobene panike, se ne čuti nobene razlike (estrogen in antiandrogeni imajo precej dolgo življensko dobo v telesu).
Sama percepija ljudi se mi je spremenila v toliko, da jih dosti bolje voham. Ja, moškega, ki dobro diši, zavoham zelo daleč. Noro, res. Kar dobim metuljčke v trebuščku :D Po drugi strani pa so tudi manj prijetni vonji izostreni. Nekoga, ki je prešvican(a), ali pa se zjutraj ni stuširal(a), takoj zavoham. S tem, da me vonj moškega vzburi, vonj ženske pa ne, in mi je malce odbijajoč (če je res močan).
Odkrila sem tudi, da opazim vsako malenkost na osebi, s katero se pogovarjam. Če ima kakšno gubico, kakšne nepopuljene / neobrite dlačice, kako je oseba namazana, itd.
Odnos med ljudmi, ki jih poznam, se ni pretirano spremenil, razen tega, da so tipi malo bolj zadržani (:p), pa da sem sama dosti bolj čvekasta in odprta.
In ja, zdravila je potrebno jemati doživljensko. Po orhidektomiji (odstranitvi testisov) ali po operaciji spremembe spola, je potrebno jemati samo še estrogen (glede na to, da glavnega proizvajalca testosterona ni več, in da nimamo proizvajalca estrogena).
Res zanimivo kakšen efekt imajo hormoni. Kako je pa s trajanjem erekcije - uplahne kaj hitreje in je sama trdnost manjša, pa tudi, spontanih erekcij čez dan ni več ? Ni več morning-wood - če je sploh bil ?
Kako npr. definiraš dober vonj moškega ? Je to sam telesni vonj ali sintetičen parfum ?
Ti npr. vanilija in sadne dišave 'dišijo' drugače ?
(Vem ja, veliko vprašanj:)
Kako npr. definiraš dober vonj moškega ? Je to sam telesni vonj ali sintetičen parfum ?
Ti npr. vanilija in sadne dišave 'dišijo' drugače ?
(Vem ja, veliko vprašanj:)
Zgodovina sprememb…
kr1ženska ::
torej postajaš vse bolj podobna kr1ženski :-)
LMAO! Ja ja, velik nas je k smo kar ene. Welcome girl!
(no ja, jst nisem neki velik fen šopinga, gre preveč dragocenega časa u nič, ki se ga da dosti bolje izkoristit)
Ej tole z vonjem. A kater ve, a to mamo ženske na splošno boljši vonj ko moški al to sam Maja tako občuti zarad vseh sprememb v telesu? Kak članek??
Kakor sem prej omenila, z veseljem odgovorim na vprašanja :D
Spontanih erekcij sploh ni več, to pomeni tudi jutranjih. Trdota mislim, da je ostala enaka, uplahne pa precej hitreje, v bistvu takoj, v primeru da izgubim interes, ali me pa kaj zamoti.
Sam vonj, hm, kaj pa vem. Mislim, da je sam telesni vonj, ali pa mešanica obeh. Najbrž bolj prvo, kot drugo.
In ja, vse dišave interpretiram drugače. Sadje, rože, cvetni prah, vse ima bolj izostren in prijeten vonj. Ko grem v gozd, lahko čutim nešteto vonjav (seveda ne vem, od vsega česa so). Meso, ki se peče, mi nekako ne diši več. Živali tudi bolj izostreno voham, če je naša psička tacala po gozdu, travniku, ali pa spala pod našo smreko. :)
@kr1ženska: Hvala :D In mislim, da je znanstveno dokazano, da imamo ženske bolj izostren vonj. Bom skušala najti kakšen vir.
Sicer nista ne vem kakšna vira, pa vseeno:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/17964...
Odor @ Wikipedia (pod Odor analysis)
// No, je že first_line našel. :p
Spontanih erekcij sploh ni več, to pomeni tudi jutranjih. Trdota mislim, da je ostala enaka, uplahne pa precej hitreje, v bistvu takoj, v primeru da izgubim interes, ali me pa kaj zamoti.
Sam vonj, hm, kaj pa vem. Mislim, da je sam telesni vonj, ali pa mešanica obeh. Najbrž bolj prvo, kot drugo.
In ja, vse dišave interpretiram drugače. Sadje, rože, cvetni prah, vse ima bolj izostren in prijeten vonj. Ko grem v gozd, lahko čutim nešteto vonjav (seveda ne vem, od vsega česa so). Meso, ki se peče, mi nekako ne diši več. Živali tudi bolj izostreno voham, če je naša psička tacala po gozdu, travniku, ali pa spala pod našo smreko. :)
@kr1ženska: Hvala :D In mislim, da je znanstveno dokazano, da imamo ženske bolj izostren vonj. Bom skušala najti kakšen vir.
Sicer nista ne vem kakšna vira, pa vseeno:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/17964...
Odor @ Wikipedia (pod Odor analysis)
// No, je že first_line našel. :p
Zgodovina sprememb…
Teh raziskav je ogromno:
google + women smell better than men
There is a wealth of scientific data showing women's superiority at identifying and detecting odours at even very small concentrations.
Kako hitro pa so se te spremembe glede doživljanja orgazma začele pojavljati, že po parih dnevih, ko se nivo hormonov spremeni, ali so zadaj še kakšni ekstra, dalj trajajoči procesi
Kako bi bilo npr. da začasno prenehaš z jemanjem - si kot človek sedaj sterilen po hormonski terapiji, ali je bila proizvodnja samo odložena na pavzo ?
Je še kakšna sprememba v psihologiji v stilu top/bottom, dominant/submissive ?
Kako bi bilo npr. da začasno prenehaš z jemanjem - si kot človek sedaj sterilen po hormonski terapiji, ali je bila proizvodnja samo odložena na pavzo ?
Je še kakšna sprememba v psihologiji v stilu top/bottom, dominant/submissive ?
Zgodovina sprememb…
Sicer ne vem natančno, koliko časa je trajalo, da se je doživljanje orgazma spremenilo, ampak mislim, da je bilo nekje po 4-5 mesecih hormonske terapije. Ejakulacija pa je izginila v roku dveh tednov.
Kar se tiče same sterilnosti, je popolnoma odvisno od posameznikovega telesa. Nekateri postanejo / postanemo sterilni, drugi spet ne. Splošno pravilo je, da nekje po 6-ih mesecih postane oseba sterilna, vendar so primeri, ko je oseba prekinila tranzicijo, oz. se spremenila nazaj (detransition), in v nekaj mesecih oseba ni bila več sterilna.
Spremembe v sami psihologiji v tem smislu ni, vedno sem bila bolj bottom in submissive. Zdaj se ne počutim nič bolj dominantno, oz. nisem nič bolj dominanta. :p
Kar se tiče same sterilnosti, je popolnoma odvisno od posameznikovega telesa. Nekateri postanejo / postanemo sterilni, drugi spet ne. Splošno pravilo je, da nekje po 6-ih mesecih postane oseba sterilna, vendar so primeri, ko je oseba prekinila tranzicijo, oz. se spremenila nazaj (detransition), in v nekaj mesecih oseba ni bila več sterilna.
Spremembe v sami psihologiji v tem smislu ni, vedno sem bila bolj bottom in submissive. Zdaj se ne počutim nič bolj dominantno, oz. nisem nič bolj dominanta. :p
first_line je izjavil:
A pa to je 'normalno'? Ker kolikor sem jaz videl v, eeeeee, sem slišal po radiju, naj bi to ostalo (na estrogenu)?
Je normalno. "Radijske voditeljice" ne jemljejo zdravil, oz. prenehajo z jemanjem teden ali dva pred snemanjem. In ne, to ni zdravo. Večina jih ima umetne obline (silikonske injekcije, povečanje prsi, itd.)
Sicer ne vem, kako je, če je oseba samo na estrogenu, ampak mislim, da je izid podoben.
Zgodovina sprememb…
Radijske voditeljice- ha ha ha, huda.
Aja tako to gre, nisem vedel.
PS: v bistvu ne razumem kaj si mislila z radijske voditeljice ker radia ne poslušam. Samo tok omenim da ne bo kakšnih nesporazumov.
Aja tako to gre, nisem vedel.
PS: v bistvu ne razumem kaj si mislila z radijske voditeljice ker radia ne poslušam. Samo tok omenim da ne bo kakšnih nesporazumov.
Glede doživljanja orgazma - Se spremeni tudi čas ki je potreben da pride do le tega, se erogene točke premaknejo drugam ?
Je samo doživljanje spremenjeno izkljčno glede intenzitete in trajanja ali je še kakšen drug efekt, npr. širjenje ekstaze po telesu, sproščenost, občutek vročine, mraza, naježena koža ? :)
Je samo doživljanje spremenjeno izkljčno glede intenzitete in trajanja ali je še kakšen drug efekt, npr. širjenje ekstaze po telesu, sproščenost, občutek vročine, mraza, naježena koža ? :)
@first_line: Ha, seveda.
@SplitCookie: Da, malce dlje časa traja, da dosežem orgazem. Tudi erogene točke se premaknejo, oz. jih je mnogo več. Pri sebi sem jih odkrila polno, mogoče jih je celo preveč. Khm. Ali pa pač nisem navajena. Jih je kar nekaj, ki so na zelo ... Zanimivih (?) mestih.
V bistvu je čisto vse drugače. Intenziteta je odvisna od tega, katere erogene cone so vključene v celo stvar, na kakšen način, in koliko časa. Dlje, kot traja zadovoljevanje, močnejši je orgazem. V samem začetku se mi koža naježi ob vsakem dotiku, in čutim neko slo po zadovoljitvi nekje globoko v sebi (nekje pod trebuščkom), kjer je trenutno nedosegljivo (ker mi pač manjka določen spolni organ). Nato se občutek razširi po celem telesu in vsak dotik daje neznanski užitek. Ko pride do orgazma, in če je zelo intenziven, me v bistvu celo trese vsaj 10 sekund, v tistem času čutim (zelo prijetne) krče in sploh ne morem nadzirati telesa. Nato me oblijejo mravljinci, in se počasi zavem, kaj da fak se je sploh zgodilo. Takrat niti razmišljati ne morem, kaj šele, da bi se premaknila. No, po kakšni minuti se stanje umiri, in za zelo dolgo časa ostane nek tak občutek zadovoljnosti, izpopolnjenosti.
Seveda, če je orgazem intenziven, in če traja nekaj časa, preden ga dosežem. Če je nekaj na hitro, ni ne vem kaj. Pa vseeno še vedno boljše od moškega orgazma. :p
Ne predstavljam si, kakšen bo orgazem, ko bom bila z moškim (in če se bo malce potrudil). Komaj čakam.
@SplitCookie: Da, malce dlje časa traja, da dosežem orgazem. Tudi erogene točke se premaknejo, oz. jih je mnogo več. Pri sebi sem jih odkrila polno, mogoče jih je celo preveč. Khm. Ali pa pač nisem navajena. Jih je kar nekaj, ki so na zelo ... Zanimivih (?) mestih.
V bistvu je čisto vse drugače. Intenziteta je odvisna od tega, katere erogene cone so vključene v celo stvar, na kakšen način, in koliko časa. Dlje, kot traja zadovoljevanje, močnejši je orgazem. V samem začetku se mi koža naježi ob vsakem dotiku, in čutim neko slo po zadovoljitvi nekje globoko v sebi (nekje pod trebuščkom), kjer je trenutno nedosegljivo (ker mi pač manjka določen spolni organ). Nato se občutek razširi po celem telesu in vsak dotik daje neznanski užitek. Ko pride do orgazma, in če je zelo intenziven, me v bistvu celo trese vsaj 10 sekund, v tistem času čutim (zelo prijetne) krče in sploh ne morem nadzirati telesa. Nato me oblijejo mravljinci, in se počasi zavem, kaj da fak se je sploh zgodilo. Takrat niti razmišljati ne morem, kaj šele, da bi se premaknila. No, po kakšni minuti se stanje umiri, in za zelo dolgo časa ostane nek tak občutek zadovoljnosti, izpopolnjenosti.
Seveda, če je orgazem intenziven, in če traja nekaj časa, preden ga dosežem. Če je nekaj na hitro, ni ne vem kaj. Pa vseeno še vedno boljše od moškega orgazma. :p
Ne predstavljam si, kakšen bo orgazem, ko bom bila z moškim (in če se bo malce potrudil). Komaj čakam.
win95<3 ::
Zakaj si je recimo radijska voditeljica Danielle Foxx kar na1x spremenila penis v vagino, ker po tolkih letih in po tolkih posnetih radijskih oddajah je imela denarja za ta poseg ze zdavnaj dovolj.
Operativni poseg spremembe spola zna biti izjemno drag, sploh če všteješ še vse druge stroške. Sicer je pa to čisto njena stvar. Najbrž je čutila, da je pravi čas za to, ali kaj takega.
Pithlit ::
first_line je izjavil:
A pa to je 'normalno'? Ker kolikor sem jaz videl v, eeeeee, sem slišal po radiju, naj bi to ostalo (na estrogenu)?
Odvisno od zdravil oz., bolj natančno, vrste anti-androgenov.
Uporabljata se dve vrsti (sicer jih je več, sam cene nekaterih dosegajo tudi $1500 za mesec)
Androcur je bil razvit prav v ta namen (blokator testosterona) in napada 'produkcijo' v testisih. Ejakulata ni oz. ga je malo. Je tudi prepovedan v USofA.
Spironolactone (jemljejo ga v USofA... je tudi izredno poceni) je diuretik z anti-androgeni učinki. U bistvu le tekmuje za receprorje s testosteronom. Tako da produkcija v testisih deluje nemoteno... le v zmanjšanem obsegu ker telo po nekaj časa pogrunta da pač testosterona ne rabi.
Estrogen sam po sebi nima dosti vpliva na testosteron.
Life is as complicated as we make it...
Operativni poseg spremembe spola zna biti izjemno drag, sploh če všteješ še vse druge stroške.
Hja... tud četrt milijona dolarjev ni neka grozna cifra ki jo nekatera dekleta plačajo. Krepko preko 100k samo za operacije ni redkost.
Cak mal, kaj tocno mislis pod to spremembo spola ? Cel komplet ali samo tisto med nogama ?
Cena same operacije spremembe spola se začne nekje pri 18.000€, pa potem navzgor (najbrž tam do 50-60.000€). Potni stroški, prenočišče, itd. seveda ni vključeno.
Matako ::
Ma ok, glej... samo da ne boš probala notri prinesti s kakimi dragimi večerjami ipd. Moški ne maramo tega!
/\/\.K.
@Matako: Ne razumem, kaj si s tem mislil.
Pa vseeno, z malo sreče bo ZZZS kril operacijo spremembe spola.
Sepravi samo premozni si lahko privoscijo izgled kakrsnega zelijo, ostali pa se morajo zadovoljiti z najlonkami, lasuljo in nogavicami v modrcu ? No razen ce zelijo vec deset let zivet kot cerkvena mis oz. nekaj v slovenskem stilu: BMW pred hiso v hisi pa vsak dan na jedilniku makaroni z cukrom ...
Več ali manj, jap. Samo, da v našem primeru še BMW ne more stati pred blokom (denarja za hišo ni), kvečjemu kakšen rabljen Clio ali kolo. Ali pa uporaba mestnega prometa / PešHonda. Seveda je odvisno kakšno izobrazbo imaš, kakšno službo imaš (če jo dobiš, ker si pač trans in imaš tisto majhno ampak pomembno oznako "M", čeprav izgledaš kot ženska in imaš tudi žensko ime) in delovne izkušnje.
Ali pa pač našparaš, kolikor lahko, opraviš operacijo v Sloveniji, in se odseliš v tujino. Ena dobra alternativa.
Ali pa pač našparaš, kolikor lahko, opraviš operacijo v Sloveniji, in se odseliš v tujino. Ena dobra alternativa.
Ko tole berem se mi sproti v glavi predvaja film. I did not know that about my self.
Matako ::
@Matako: Ne razumem, kaj si s tem mislil.
Hej, ta ZZZS smo mi. :S Kar je za nekoga sreča...
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
@first_line: Haha :D
@Matako: Res je! Pa tudi jaz, v končni fazi. :)
@Matako: Res je! Pa tudi jaz, v končni fazi. :)
Zgodovina sprememb…
Manu ::
Manu> Ni. To je zelo verjetno. Vendar žal še nesprejeto. To je zelo verjetna hipoteza.
Manu> Ta hipoteza popolnoma spremeni pogled na zavest in možgane in vse psihološke probleme.
Pa napačna je, kar so potrdili številni posamezni primeri, ko je fizična poškodba možganov znatno spremenila osebnost.
Manu> Zavest se 'priuči' spola.
Takrat še ni zavest.
Ni nujno, da je do spremembe osebnosti prišlo zaradi poškodbe možganov. Do sprememb osebnosti lahko pride zaradi šoka ob poškodbi.
Zavest je zavest od začetka. Le priuči se okolja (torej tudi telesa) in na podlagi okolja prilagaja izražanje.
Seveda je vse skupaj lahko še veliko bolj zapleteno - tu je veliko dejavnikov, ki povzročajo takšne in drugačne ekspresije zavesti. Je pa to zelo zanimiva tema, ampak kdaj drugič...
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
jype ::
Manu> Ni nujno, da je do spremembe osebnosti prišlo zaradi poškodbe možganov. Do sprememb osebnosti lahko pride zaradi šoka ob poškodbi.
Jasno. Ampak v večini teh posameznih primerov je prišlo do spremembe osebnosti zaradi poškodbe možganov, ker posledic šoka praktično ni bilo zaznati, predvsem pa je manjkal ali bil močno poškodovan zajeten del ene cele hemisfere.
Jasno. Ampak v večini teh posameznih primerov je prišlo do spremembe osebnosti zaradi poškodbe možganov, ker posledic šoka praktično ni bilo zaznati, predvsem pa je manjkal ali bil močno poškodovan zajeten del ene cele hemisfere.
Hej, ta ZZZS smo mi. :S Kar je za nekoga sreča...
Jaz sem takoj za to da se ta neprostovoljni prispevek ukine... pa bo Maja lahko v parih letih prišparala keš. Brez živcev zgubljat s komisijo za spremembo spola... pa zavarovalnico... pa še čim.
Ne vem koliko Maja zmeče v to vrečo brez dna... amak jaz tja vržem letno prek 3k€. Zdaj pa računaj. V Beogradu stane sprememba spola okol 8k€.
BTW. Nimam čisto nič proti tamu prispevku... sam naj zavarovalnica pol brez ugovorov krije terapije ki so potrebne za posameznikovo življenje. Ne pa da se delajo norca.
korenje3 ::
a se ta maja spreminja v tipa al žensko?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: win95<3 ()
Kaj ko bi ti prebral mal temo? Saj je že v prvem postu razloženo...
Manu ::
Manu> Ni nujno, da je do spremembe osebnosti prišlo zaradi poškodbe možganov. Do sprememb osebnosti lahko pride zaradi šoka ob poškodbi.
Lahko tudi sklepamo, da je to zato, ker se zavest ne more popolno izražat skozi manjkajoči del možganov in posledično to zaznavamo kot 'spremembo osebnosti'.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
zuz3k ::
a se ta maja spreminja v tipa al žensko?
ta osebek je v tej temi to že 2x napisal
predlagam eno odstranitev, naj ga pošljejo nazaj v vrtec
od koder je prišel
Life is a psychological game.
MajVee- kako je pa kaj s tvojim glasom? Meni je pri vseh lastnostih žensk glas še najbolj pomemben (non stop drgnete, tako da četudi nič ne poslušam še zmeraj slišim :( )
Glas imam precej ženski (vsaj tako pravijo), vendar sama z njim nisem zadovoljna, zato si bom glasilke dala kmalu operirati (čez dober teden dni). Sicer to vpliva samo na višino glasu, vendar imam resonanco že naštudirano. :)
Zgodovina sprememb…
Glas imam precej ženski (vsaj tako pravijo), vendar sama z njim nisem zadovoljna, zato si bom glasilke dala kmalu operirati (čez dober teden dni). Sicer to vpliva samo na višino glasu, vendar imam resonanco že naštudirano. :)
Če lahko izbiraš 'voice modul' si daj od Susanne Thompson. Njen glas, in ko malo zavleče s... . Me spreletijo kar mravljinci- hipnotiziran v trenutku. Kaj bi dal :(
Ali pa doktorja Zoidberga ti še priporočam!
Kakšen imaš pa naglas? A si kvaklanderka? Upam da ne štajerka, navijam za primorski.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 86375 (77364) | vostok_1 |
⊘ | Sprememba spola in upokojitev kot? (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12622 (10755) | ahac |