» »

globokoumne poteze vlade -uporabnik dob@finance

globokoumne poteze vlade -uporabnik dob@finance

BALAST ::

gricco in 0329Softb,
ljudje razlicno razumejo razne globokoumne poteze vlade in si jih tudi razlicno razlagajo.
Zase lahko trdim le, da sem otrocji po naravi in si zato stvari, da jih razumem, poenostavim do te mere, da takoj skoci ven absurd, ki je ponavadi skrit. To je otrocje, vem.

A ko pogledam, kako je narejen Zakon o graditvi objektov in kako je sestavljena prostorska zakonodaja, potem mi je jasno, da nekdo zelo skrbno spremlja napore vsakogar, ki namerava v kaj investirati, torej nekaj narediti. Le kje najde voljo, po vsem tem?!

Ta, ki vse nadzira, ga potem obremeni do te mere, da želja po ustvarjanju med potjo omaga in ostane pri: ah, goni jih fkurac, denar so mi pojedli, za koga se bom matral, najbolje je živeti od državne podpore, saj nic drugega ni dovoljeno. Pri nas se nic ne splaca in cesarkoli se lotim, me že cakajo s predpisi, omejitvami, pogoji, soglasji, in vedno so korak pred mano! Ko prilezem do tja, da lahko zacnem delati kar sem se namenil (na svoji zemlji, za svoj denar), je ovir toliko, da me je veselje že zapustilo. Denar je skopnel, ker sem moral sproti futrati vse parazite, ki mi jih je država postavila na poti do cilja. Do gradbenega dovoljenja sem omagal, do uporabnega dovoljenja sem crknil. Nimam vec tiste volje, s katero sem zacel, pa še zacel nisem.

Ko je minister na Okolju in prostor bil še Podobnik, dohtar, sem mu na nekem zboru rekel, da ce res želi kaj narediti za stroko, naj nemudoma ukine Kopacev ZGO, ker sicer se bo vse ustavilo, zacenši z izdajanjem gradbenih dovoljenj. Sploh ni vedel o cem govorim. Klica umiranja gradbeništva je že tedaj obstajala, bila je skrita v zakonodaji, le da je Parazit mislil, da bodo umirali drugi in ne on, ker sam vedno planira pomanjkanje, potem pa pomanjkanje prerazdeljuje tako, da ga imajo eni manj, drugi pa vec. S tem izsiljuje.

Ob tem naj opozorim, da je tedaj novi ZGO bil narejen na kožo SCT-ju, ki je delal mimo ZGO in po svoje, po svojih notranjih pravilnikih.
Zdaj je SCT šel fkurac, nam pa je ostal zmazek, da se z njim matramo. Vsak kurcev prizidek zakon obravnava kot najhujši poseg v okolje. Drvarnica je naprimer deležna istega postopka, kot bi gradil nuklearko ali avtocesto. S Kopacevim ZGO-jem so reševali SCT in ugonabljali vse druge, ki se s tem poklicno ukvarjamo.

Tokrat je sistem podminiral lastne temelje, enako kot zdaj minira vsako dejavnost ljudi, ki imajo še kaj volje poskrbeti zase in za svoje družine. Toda, TO JE PREPOVEDANO. Prepovedano je skrbeti zase in za svojo družino! Ko Parazit dela samomor, hoce da z njim pokopljejo še njegove podložnike. Tako kot kitajski glinasti vojšcaki, ki morajo v smrt skupaj z vladarjem, da mu ne bo dolgcas.

Zato bo v prihodnjih letih "prosperirale" le še manjše gradbene firme, poblašcene za rušenje crnih gradenj. Podrimo hiše še tistim, ki so izsilili gradnjo in si nekaj zgradili, ko je njihov denar še bil kaj vreden. Na koncu bo Slovenija fizicno porušena, prazna stanovanja bodo propadala (tako kot kitajska mesta duhov: www.youtube.com/watc...PILhiTJv7E ),

Vsi bodo na zavodu za zaposlovanje in prejemali bodo državno podporo (to je še dovoljeno), crno delo bo prepovedano (horde inšpekcij bodo ovajale ljudi, ki karkoli pocnejo), zakonodaja bo še naprej imbecilna, sestavljana na marsu, pisali jo bodo marsovci, ki niso terena v življenju še nikoli videli niti niso nikdar poskusili kaj narediti po predpisih, ki so jih sami sestavljali, da bi videli, da je po njih nemogoce karkoli narediti.

V Sloveniji vladanje pociva na izsiljevanju; kdor je v položaju, da lahko izsiljuje, ta vlada.
Vojska birokratov, ki nima vpogleda v dejansko stanje in v resnicnost stvari, se s podporo ministrstva, zdaj se imenuje Ministrstvo za infrastrukturo in prostor - MIP, ne me jebat!!!
To ministrstvo je skregano z normalnostjo v družbi, ki bi še rada kaj ustvarila. Ministrstvo je še manj v povezavi z resnicnostjo kot pa recimo upravne enote, in ima še manj pojma o tem, kaj dela ljudem. Je pa trmasto v svojem vztrajanju pri zakonodaji, ki je totalno neuporabna in že dalj casa (vec let) meji na imbecilnost. Zgleda, kot bi padli v neko drugo dimenzijo, ki žre samo sebe, ne da bi to sploh opazila.

Sodišca pa gledajo le na to, da so dosledna pri upoštevanju kretenske zakonodaje in bodo na koncu rekla, ni naša stvar, da precenjujemo o tem, ali je zakonodaja dobra ali ne, naše je, da sodimo po zakonih, kakršni so.

In to karseda pocasi.

Takole od strani gledano bi rekel, da gre za organizem, ki se ga je lotila gangrena, in to celega, saj nimaš vec kaj od cesa odrezati ali kaj reševati. Cel organizem se pripravlja na samomor. In to s tako trmo, kot da ve kaj dela.
VIR

Zdi se mi omembe vredno vse kar je "dob"v enem sestavku naštel in obrazložil probleme in zavajanje naše vlade.

Prosim da ne premaknete, ker se mi zdi dokaj pošten in jedernat prispevek, ki bi se hitro izgubil v temi Vlada 2012-. Hvala!

P.S. Nisem "dob" in ta prispevek ni moj.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Good Guy ::

and point of this post is?

BALAST ::

Problemi in zavajanja naše vlade na kratko, ne bom rekel za telebane, ampak se mi zdi na všečen način prikazano delovanje vlade in vspodbujanje kontraproduktivnosti.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

tpleko ::

birokracija je itak posledica obupne slovenske miselnosti, da mora biti vse po predpisih in zakonih, pa če pri tem vsi pocrkamo. kolikor opažam so na to bolj mahnjeni levi.

celada ::

tpleko je izjavil:

birokracija je itak posledica obupne slovenske miselnosti, da mora biti vse po predpisih in zakonih, pa če pri tem vsi pocrkamo. kolikor opažam so na to bolj mahnjeni levi.


Saj mora biti. Le zakoni morajo biti normalni in človeški.

Tilen ::

Jamr, jamr. Še Romuni so nas prehiteli. Po BDP in po manjši zadolženosti na prebivalca. Imamo pa visoke minimalne plače na nerealnih temeljih. Branimo se, da EU ne prevzame vajeti, ker bi morali globje rezati.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

#000000 ::

Dejansko bi mogli pri nas ves del javne uprave ki je namenjena občanom narest OnLine, pol bi odpadlo gledanje naveličanih birokratov in tudi znižal bi se strošek za njih. Sej neki je že, ampak zadeva je še vedno na pol analogna, oddaš lahko samo vlogo, ki pa jo treba še vedno prit osebno potrdit, ne glede kater digitalni podpis imaš, enostavno morš tja.

Gandalfar ::

Tkole kot si to zastavil je promo prispevek. Lahko pa odpres konkretno novo temo, ki se loteva dolocenega podrocja in ni splosno jamranje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov gradbeni zakon (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9210739 (7900) Pika na i
»

Izdelava mansarde in birokracija

Oddelek: Loža
318791 (8227) mtech7
»

Gradbeno dovoljenje za tehnično oviro?

Oddelek: Loža
274196 (3011) WarpedGone
»

Vlada proti gradnji hiš v lastni režiji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11216314 (13513) PacificBlue
»

Izračun komunalnih prispevkov in cena gradbenega dovoljenja ?

Oddelek: Loža
2533566 (2761) tony1

Več podobnih tem