Forum » Izdelava spletišč » Problem z CSS-jem!
Problem z CSS-jem!
Sakew ::
Pozdravljeni!
Torej, sem skoraj popoln začetnik v HTML in CSS, delam oz. se učim v Adobe Dreamweaverju.
Problem: Imam background od spletne strani in potem banner. Vse sem naredil tako kot je prikazano v tutorialu. Skratka, ob CSS nastavitvah, ki jih vidite spodaj mi postavi banner popolnoma na dno backgrounda in ne na vrh kot naj bi bilo to za banner potrebno. Spodaj je moja CSS koda. Lahko kdo pove kaj je s kodo narobe ali kaj moram vanjo dodati?
Torej, sem skoraj popoln začetnik v HTML in CSS, delam oz. se učim v Adobe Dreamweaverju.
Problem: Imam background od spletne strani in potem banner. Vse sem naredil tako kot je prikazano v tutorialu. Skratka, ob CSS nastavitvah, ki jih vidite spodaj mi postavi banner popolnoma na dno backgrounda in ne na vrh kot naj bi bilo to za banner potrebno. Spodaj je moja CSS koda. Lahko kdo pove kaj je s kodo narobe ali kaj moram vanjo dodati?
@charset "utf-8"; #container { float: left; height: 1150px; width: 899px; margin-right: auto; margin-left: auto; } #Background { background-image: url(bg.gif); float: left; height: 1150px; width: 899px; margin-top: 0px; padding-top: 0px; } #Banner { background-image: url(Banner.jpg); float: left; height: 285px; width: 899px; margin-top: 0px; padding-top: 0px; }
msjr ::
Background od spletne strani daj kar v body. Pa banner daj v html-ju v container.
Pa tole ti bo dobro prišlo:
Pa tole ti bo dobro prišlo:
background: <color> <url> <top> <left> <repeat>; na primer, rdeč background in potem sredinsko postavljen image, ki je v folderju layout: body { background: #ff0000 url('/layout/background.png') top center no-repeat; }
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse, kar ste si želeli vprašati o CSS, pa si niste upali. (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Izdelava spletišč | 345172 (4309) | sunniegoldie |
» | Wampserver in FirefoxOddelek: Izdelava spletišč | 1840 (1720) | jonystar |
» | Podrta oblika straniOddelek: Izdelava spletišč | 1388 (1067) | echoman |
» | Lampp problemOddelek: Izdelava spletišč | 1691 (1594) | Slovenia13 |
» | CSS background-image in IE6?Oddelek: Izdelava spletišč | 3059 (2925) | Road Runner |