Forum » Pomoč in nasveti » Glasen Računalnik po čiščenju
Glasen Računalnik po čiščenju
Mucek123 ::
Lepo pozdravljeni. Spucal sem računalnik, kot ponavadi. Ampak imam problem, da je sedaj preglasen. Sem mogoče kaj pokvaril in kako naj to vem, če sem ?. Razelektril sem se zagotovo, ker sem si zmočil roke in nekajkrat za radiator prijel ;).
Šel sem tudi z sesalcem notri... Potem pa še mal pihal, da je res ves prah šel ven.
Bi mi lahko pomagali kako naj stestiram s kakšnim programom, če je vse vredu. Ali se pa samo meni zdi, da je glasnejši. ( Zdi se mi, da je tudi malo počasnejši na trenutke)
Računalnik MSG Infinity N3205s
Hvala in Lep pozdrav
Šel sem tudi z sesalcem notri... Potem pa še mal pihal, da je res ves prah šel ven.
Bi mi lahko pomagali kako naj stestiram s kakšnim programom, če je vse vredu. Ali se pa samo meni zdi, da je glasnejši. ( Zdi se mi, da je tudi malo počasnejši na trenutke)
Računalnik MSG Infinity N3205s
Hvala in Lep pozdrav
RejZoR ::
Ljudje največkrat uničijo ventilatorje, ker jih čistijo s sesalnikom. Ker če usmeriš cev sesalnika na ventilator ga bo zavrtilo krepko preko obratov za katere je narejen in s tem uničiš ležaje.
PC ventilatorji so običajno narejeni za do max 3000 RPM, s sesalnikom pa jih lahko zavrtiš tud preko 7000 RPM... Sicer je fajn ker zažvižga kot turbina ampak bo tak ventilator kasneje grdo ružil.
Ko čistiš ventilatorje s sesalnikom ga obvezno zablokiraj, da se ne more zavrtit.
PC ventilatorji so običajno narejeni za do max 3000 RPM, s sesalnikom pa jih lahko zavrtiš tud preko 7000 RPM... Sicer je fajn ker zažvižga kot turbina ampak bo tak ventilator kasneje grdo ružil.
Ko čistiš ventilatorje s sesalnikom ga obvezno zablokiraj, da se ne more zavrtit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Janac ::
jaz sem tudi spucal grafo in zadnjih 15min so se mi driverji od grafe sesul, temperatura je 33stopinj(wtf??) kaj bi bilo lahko narobe? heatpipe so pa na otip ledeno mrzli.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Zelnick ()
integral15 ::
Sesavc ni problem kako vam lahko s sesavcem zavti ventilator men ga se ni ratal vecji problem je ce pucas z kompresorjem, ker ze od delec ce pihas zavrti ventilator z sesavcem mores cisto zraven prtisnt.......
shadeX ::
S sesalcem ga skoraj ne moreš zavrteti čez obrate, ker ima premalo moči. Kot je omenil Dejstrum je večji problem kadar pihaš s kompresorjem in ne blokiraš ventilatorjev.
Ko sem sam to prvič delal tudi sam nisem vedel in sem se jaz bedak s tem še zabaval in pihal noter v ventilator s kompresorjem da je cvilil kot turbina :D Naj povem da sem to naredil prvič in zadnjič.
Ko sem sam to prvič delal tudi sam nisem vedel in sem se jaz bedak s tem še zabaval in pihal noter v ventilator s kompresorjem da je cvilil kot turbina :D Naj povem da sem to naredil prvič in zadnjič.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Notesnik, some don't like it hotOddelek: Hlajenje in modifikacije | 927 (794) | klinker |
» | (Morebitna) težava z laptopomOddelek: Pomoč in nasveti | 2235 (1926) | pviran3 |
» | PC neprijetno ružiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4514 (3957) | nofaith |
» | Pregrevanje prenosnika HP DV-7Oddelek: Pomoč in nasveti | 2212 (2049) | solatko |
» | Čiščenje PC jaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2258 (1696) | schurda |