» »

Samsung SII in dostopna točka Wi-Fi v službenem omrežju

Samsung SII in dostopna točka Wi-Fi v službenem omrežju

fotografnik ::

Pozdravljeni, naj opišem naš problem. V službi imamo žično omrežje strežnik Win2003SB + 10 postaj ter znotraj tega brezžično omrežje z Wi-Fi routerjem Linksys E4200. Težava nastane, ko v pisarno pride sodelavec z mobilnim telefonom Samsung S2 z vklopljenim wifi dostopom. Takoj zatem začnejo padati žične(!!) povezave delovnih postaj s strežnikom ena za drugo. Zanimivo, da se, ko router izkopim, zadeve znova povežejo, ampak le do ponovnega prihoda sodelavca oz. če na mobilniku izkopi wifi dostop. Mogoče zveni malce smešno, sodelavec me obtožuje, da sem se spravil nanj, vendar dinamika dogodkov (štiri mesece spremljanja zaporedja dogodkov) kaže na to, da sta mobilnik in omrežje očitno v koliziji. Prosim za rešitev, ki bo dobra za vse. Hvala in lep pozdrav.

imagodei ::

A ima sodelavec na svojem Samsungu kak DHCP server oz. hoče bit S2 v vlogi routerja/gatewaya za ostale naprave (deljenje internetne povezave)?
- Hoc est qui sumus -

bom počekiral in javim.

Če sem prav razumel gre za tethering, to funkcijo ima izklopljeno.:|

NeMeTko ::

Razen da mu dhcp po nevem keri logiki dodeli IP naslov od strežnika in se potem vse sesede, dejansko ne vem, kaj bi lahko še bilo. Ima morda ročno konfigurirano IP adreso, pa se je malo zatipkal?

Ko prvič spet pride v pisarno preveri, katero IP adreso ima na fonu, pa če ni 'podobna' tisti od vašega strežnika.

IP ima naključno dodeljeno, trenutno vklapljava in izklapljava da vidim katere ip-je mu dodeljuje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači Proxy?

Oddelek: Omrežja in internet
355307 (4339) wungad
»

Napaka 651

Oddelek: Omrežja in internet
144364 (4059) miraldi
»