» »

Grafična

Grafična

Anarki ::

Js sm nabavu grafično kartico. Ati raedon shappire 4850x2 ddr3 1gb,.. Zdej pa mam problem predvsem z temperaturi. Si cer se nisem nikoli s tem motil ker sem imel poceni grafično in me ni zanjo tako skrbelo. Sicer ne vem kolk so glih temperature. Js mam standard tam okol 45-50 stopinj. Ko pa igram kakšno igro na malo večjih nastavitvah pa se temperatura povzpne na okoli 60 stopinj. Zdej me mal to zanima a je to normalno ker prej nism nikol opazoval. Pol je še pa to. Hlajenje nimam nč dodatnga sam nimam na avtomatsko ker mi da grafična na 3% ventilatorje in to se v prostem teku segreva ko nora. js dam manualno pol na okol 30-40%. In ko se mi segreje mam pa tk, če imam računalnik zaprt iz vesh strani je sploh ne morem ohladiti. zato mrm zdej met odprtga da lahk hladim. Ampak je to za mene nevšečno ker pol se vse not vid pa to.
Tk da a ma gdo kako idejo ko sem tud gledu kako deluje ko mam zaprto mi dejansko grafična segreva celo ohišje kar je tudi nevšečno tk da ne vem. ka bi lahk naredu a je mogoče kriv napajalnik mam crossair GS700w. ma gdo kako idejo kk nej rešim?

Sssaga ::

Tudi, če ti bo šlo malo nad 70°C se ne sekiraj. Tako pač je, vse grafične, ki so za svoj čas odlične so energijsko potratne in tako nucajo boljše hlajenje za odvajanje velikih količin toplote.

Enron x86 ::

60*c je odlična temperatura pod obremenitvijo. Če gre čez 90* te pa lahko začne skrbet:)

Glede ogrevanja ohišja je pa tako - imaš dve vrsti grafičnih kartic; ene, ki toploto spuščajo v ohišje (te pač zahtevajo, da imaš dobro prezračeno ohišje) in druge, ki topel zrak izpihavajo zadaj, ampak so potem manj učinkovite, se bolj grejejo. Koliko ventilatorjev imaš v ohišju?

lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

na ohišju nimam dejnasko nobenega venitlatorja. Mam pa sicer idejo ker mam že originalno na stranici režo bom tam gor pritrdil ventilator iz starejšega napajalnik da bo odsesval zrak če ne bo boljše bom pa še videl.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anarki ()

Riff ::

moj geforce 8800GTX ima 65˘C ko ni obrmenjena pod obremenitvijo pa 81-83°C ( naprimer v May Pyne3), temperaturo spremljam z gpu-Z, 60°C ni panike nobene pa še k je X2 kartica

aja pa še to kaj ne zaseda tvoja grafična 2 slota pa zadaj iz ene reže izpihuje vroč zrak ven iz ohišja ?? pri geforce 8800GT/GTS/GTX seriji je tako

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Riff ()

ja zasede pcie-e eno režo zadi ma pa 2 ker ma 4 priključke. Drgač pa ja izpod železnega ohišja piha topel zrak

Riff ::

aha potem je dobro

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafične kartice in gretje sobe (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
536340 (5719) m0LN4r
»

AMD FX-6100

Oddelek: Strojna oprema
111470 (1269) x45
»

Delovna temperatura procesorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
474740 (2882) kitara8
»

[Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )

539707 (7991) jebesemeni
»

Prevroče

211628 (1260) krucymucy

Več podobnih tem