Forum » Strojna oprema » Problem z zunanjim diskom
Problem z zunanjim diskom
springfresh ::
Lep pozdrav!
Imam težavo z zunanjim diskom (700gb) in sicer računalnik mi zazna, da sem nekaj povezal preko USBja, prav tako, mi ga kaže v Disk Managementu, vendar pise pri FILE SYSTEM "RAW". Probal sem ga formatirat vendar ko v cmd vpisem naslednje komande,
DISKPART
SELECT DISC 1
CREATE PARTITION PRIMARY
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS qucik
mi diska preprosto noče sformatirat oz. procenti se ne premikajo.
Hvala za pomoč!
Imam težavo z zunanjim diskom (700gb) in sicer računalnik mi zazna, da sem nekaj povezal preko USBja, prav tako, mi ga kaže v Disk Managementu, vendar pise pri FILE SYSTEM "RAW". Probal sem ga formatirat vendar ko v cmd vpisem naslednje komande,
DISKPART
SELECT DISC 1
CREATE PARTITION PRIMARY
ACTIVE
FORMAT FS=NTFS qucik
mi diska preprosto noče sformatirat oz. procenti se ne premikajo.
Hvala za pomoč!
Zdaj sem prisel do tega, da mi pokaže disk na Mojem računalniku, vendar mi ga ne gre sformatirat. Javi mi napako: "Windows Was Unable To Complete The Format. "
Duhec ::
Ker usb disk še nima particije ali particij (črn trak-Unallocated) ga moraš najprej particionirat in potem šele lahko formatiraš celotno ali posamezno particijo.
Vse to narediš v Disk Managementu (druga slika).
Desni klik na Disk1, naprej logično izbiraj iz menija.
Vse to narediš v Disk Managementu (druga slika).
Desni klik na Disk1, naprej logično izbiraj iz menija.
Duhec ::
Pripopaj sliko Disk Managementa (kot si zgoraj), s tem, da prej razširiš stolpec Status, da se vidi kaj je dodeljeno temu USB zunanjemu disku.
Se formatiranje sploh ne izvede ali se napaka pojavi med samim formatiranjem ?
Se formatiranje sploh ne izvede ali se napaka pojavi med samim formatiranjem ?
Kliknem na format pa recimo, da ga proba sformatirat (tisti bar ko bi naj kazal napredek se ne spremeni), vendar mi čez kake 2-3min napise da je "unable to complete the format"...
Anyone? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: springfresh ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Format usb ključkaOddelek: Pomoč in nasveti | 4242 (2151) | Skylord |
» | Prostor na trdem diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 3438 (3164) | boogie_xlr |
» | Crkuje disk ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6503 (4836) | Leprechaun |
» | Kaže mi da je kapaciteta HDD-ja 500MB, v resnici je pa 750GB. Format ne pomaga.Oddelek: Programska oprema | 3512 (2587) | franci0 |
» | Formatiranje diskaOddelek: Strojna oprema | 1895 (1824) | Cold1 |