Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 7 (2012)
Google Nexus 7 (2012)
Temo vidijo: vsi
BlaY0 ::
Kaj njegov WiFi? Kam? Na TV? A ti iščeš recimo apartmaje in gledaš kateri ima TV z WiFi-jem in DLNA klientom?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
damjanll ::
Hmm v bistvu ne razumem vec o cem se blayo prereka? A povzetek je da je nexus 7 predrag v primerjavi z kitajskimi jajci? Hmm predlagam da odpres novo temo "Kitajska jajca" in v njej razlozis vse prednosti le teh pred ostalimi tablicami na trgu :)
Okapi ::
Jaz ne rabim ene tablice za navigacijoJaz je pa ne rabim za priključevanje na tv. In kaj zdaj? A je mogoče kdo rekel, da je Nexus7 najprimernejša tablica za čisto vse namene?
O.
matija_g ::
Tile dve bluetooth tastaturi oglasujeta kompatibilnost z Nexus 7.
http://dx.com/p/wireless-bluetooth-v3-0...
To drugo imam naročeno. Bom napisal kako se obnese, ko jo dobim.
Jerry000 ::
In kaj ti bo hdmi na tablici, za filme gledati na tv je HTPC ali wireless. 7" tablico si kupil za nosit okoli, zato je navigacija na njej nujna (GPS, kompas ...). Za srfat po netu na kavču se kupi 10". Skratka, če ne veš, zakaj se določena naprava uporablja, je raje ne kritiziraj.
am...se pravi ti maš doma 2 tablice? useless
Hmm v bistvu ne razumem vec o cem se blayo prereka? A povzetek je da je nexus 7 predrag v primerjavi z kitajskimi jajci? Hmm predlagam da odpres novo temo "Kitajska jajca" in v njej razlozis vse prednosti le teh pred ostalimi tablicami na trgu :)
Jaz sem napisal/vprašal zakaj ima žiroskop, magnetometer in gps in ne vem kaj še vse... ti si odgovoril, ja a ne veš, za to ono in tretje in potem so se našli prec še trije, ki so potrdili češ ja, to se pa nujno nuca. Potem sem jaz vprašal na čem ste da kaj takega prijavljate, pa je je Okapi odgovoril z in kaj zdaj.
Ja nič zdaj, sami ste prišli do ugotovitve, da imate N7 samo zato da ga imate in kaj potem če ga imate... na začetku ste se pa vsi bunili da to ni res, da naj si pogledam kako zelo odziven je, kako se lepo nadgrajuje in ne vem kaj še vse in da nasploh pospravi kitajska jajca za zajtrk. Skratka buče. Debele. Gnile.
Daj še enkrat mi povej en tehten razlog zakaj kupiš N7 in ne nekega kitajskega jajca? To, da zato ker lahko že vem ampak to je tudi edini pameten razlog, ki ga lahko navedeš. Tista odzivnost je lari fari in nima nobene osnove, nadgradnje so same sebi namen, GPS je pa zato če si zgubljen, da potem ugotoviš, da ti nič ne pomaga.
Zgodovina sprememb…
Daj še enkrat mi povej en tehtem razlog zakaj kupiš N7 in ne nekega kitajskega jajca?In zakaj kupiš audi (ali škodo) in ne nekega romunskega jajca? Zakaj živiš v stanovanju ali hiši in ne v šotoru ali pod mostom? Zakaj piješ heineken in ne najcenejši šparov pir? ...
O.
first_line ::
A DVB-T se da kako spariti z Nexusom?
- kaj sploh sprašujem, sem pozabil da za Androidom stoji XDA :)
http://forum.xda-developers.com/showthr...
- kaj sploh sprašujem, sem pozabil da za Androidom stoji XDA :)
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Daj še enkrat mi povej en tehtem razlog zakaj kupiš N7 in ne nekega kitajskega jajca?In zakaj kupiš audi (ali škodo) in ne nekega romunskega jajca? Zakaj živiš v stanovanju ali hiši in ne v šotoru ali pod mostom? Zakaj piješ heineken in ne najcenejši šparov pir?
A ti moram zares to napisat? Ker imaš polno rit in ne veš v bistvu sploh kaj bi rad...
Skratka brezveze se trabunja kako je oh in sploh in ne vem kaj še vse, bottom line je da ni nič posebnega in ta nič posebnega stane 100 € več od kitajskih "jajc". In to sem napisal dve strani nazaj pa me je folk takoj napadel češ kaj se pa grem da lahko kaj takega napišem. Me veseli, da se je vsa ta megla sedaj razkadila...
first_line ::
Daj še enkrat mi povej en tehtem razlog zakaj kupiš N7 in ne nekega kitajskega jajca?In zakaj kupiš audi (ali škodo) in ne nekega romunskega jajca? Zakaj živiš v stanovanju ali hiši in ne v šotoru ali pod mostom? Zakaj piješ heineken in ne najcenejši šparov pir?
A ti moram zares to napisat? Ker imaš polno rit in ne veš v bistvu sploh kaj bi rad...
Skratka brezveze se trabunja kako je oh in sploh in ne vem kaj še vse, bottom line je da ni nič posebnega in ta nič posebnega stane 100 € več od kitajskih "jajc". In to sem napisal dve strani nazaj pa me je folk takoj napadel češ kaj se pa grem da lahko kaj takega napišem. Me veseli, da se je vsa ta megla sedaj razkadila...
Podpora skupnosti je tisto kar pri poceni kitajskih tablicah manjka. Sam ne kupim nobene zadeve ki ni podprta s CM.
Tistih 100 evrov več je tudi za manjšo verjetnost, da se bo pokvaril ravno takrat, ko ga najbolj potrebuješ, in večjo verjetnost, da ga bo, če se pokvari, servis pri nas lahko popravil. In še marsikatera kakovostna razlika se najde med Nexusom in kitajskimi jajci, in za vsako pač odšteješ par evrov, ki se na koncu poznajo pri ceni.
Je pa nekaj res - če tablice v resnici sploh ne potrebuješ, potem je res vsak najcenejši kitajski jajc dovolj dober.
O.
Je pa nekaj res - če tablice v resnici sploh ne potrebuješ, potem je res vsak najcenejši kitajski jajc dovolj dober.
O.
Cooper ::
Spock83 ::
Tile dve bluetooth tastaturi oglasujeta kompatibilnost z Nexus 7.
Super. Poročaj! :)
Evo, dobil 4.1.2 update ravnokar, landscape dela, ce so se kake druge vidne spremembe pa ne vem.
kpkp ::
mirkuma ::
Kako pa se obnese Google Now brez GPS?
Bolj slabo, večinoma je prazen...
Kako to misliš, da je prazen? Pri meni ma popolnoma enako vsebino, kot Galaxy Nexus (vreme, naslednji sestanke, izračunana pot do doma oz. do službe)
Če imam GPS in WiFI zbiranje podatkov o lokaciji izključeno mi ne kaže praktično nič. Morda bi moral vsaj enkrat vklopiti lokacijske podatke, da si vsaj zadnjo lokacijo zapomni...
Tudi jaz sem ravnokar opazu da mam za updatat na 4.1.2 :-) Imam pa ameriski n7.
Sta oba prejela posodobitev preko OTA? Imam ITA Nexusa, pa še čakam...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()
JawKnee ::
OTA pri meni.
A je kdo ze uspesno sparil n7 s kaksno tipkovnico. Katero in kako se obnese na 7" na splosno?
A je kdo ze uspesno sparil n7 s kaksno tipkovnico. Katero in kako se obnese na 7" na splosno?
NightHawk ::
Pozdravljeni,
zanima me ali je možno pri nexusu 7 predvajati youtube in ob enem delati nekaj drugega, recimo brskati po spletu?
zanima me ali je možno pri nexusu 7 predvajati youtube in ob enem delati nekaj drugega, recimo brskati po spletu?
first_line je izjavil:
Podpora skupnosti je tisto kar pri poceni kitajskih tablicah manjka. Sam ne kupim nobene zadeve ki ni podprta s CM.
Jah odvisno. Vzameš tako, ki ima community. Na moji laufa CM10 bp. Prevelik community pa spet ni OK, ker se po forumih začne nabirati gorovje solate, ki jo moraš predelati/prefiltrirati, če želiš priti do relevantnih informacij. Se spomnim Desire podforuma na XDA... solata se je kopičila hitreje, kot si jo bil zmožen v realnem času predelati...
Tistih 100 evrov več je tudi za manjšo verjetnost, da se bo pokvaril ravno takrat, ko ga najbolj potrebuješ, in večjo verjetnost, da ga bo, če se pokvari, servis pri nas lahko popravil. In še marsikatera kakovostna razlika se najde med Nexusom in kitajskimi jajci, in za vsako pač odšteješ par evrov, ki se na koncu poznajo pri ceni.
Če se mi kitajec pokvari, ga mirno vržem proč in nabavim novega, boljšega, ki je tisti čas zunaj in to spet za 100 EUR pa sem še vedno pod ceno za N7, ki bo čez pol leta že "lanski sneg".
Me prav zanima kje v SLO ti bodo popravljali N7. Po moje ga bodo poslali kam na Nizozemsko in ga boš čakal 44 dni.
Tolažba z garancijo pri taki robi, ki postane malo da ne obsolete po enem letu, je slaba tolažba.
Se strinjam, da po kakovosti izdelave ter samem všečnem izgledu N7 prednjači, ampak ker si dal toliko denarja za to zadevo, te potem moti že, če steklo na eni strani gleda čez okvir za 0,2 mm. Pri kitajčkih se s takimi rečmi nikoli ne obremenjuješ.
mirkuma ::
Če se mi kitajec pokvari, ga mirno vržem proč in nabavim novega, boljšega, ki je tisti čas zunaj in to spet za 100 EUR pa sem še vedno pod ceno za N7, ki bo čez pol leta že "lanski sneg".
Me prav zanima kje v SLO ti bodo popravljali N7. Po moje ga bodo poslali kam na Nizozemsko in ga boš čakal 44 dni.
Tolažba z garancijo pri taki robi, ki postane malo da ne obsolete po enem letu, je slaba tolažba.
Se strinjam, da po kakovosti izdelave ter samem všečnem izgledu N7 prednjači, ampak ker si dal toliko denarja za to zadevo, te potem moti že, če steklo na eni strani gleda čez okvir za 0,2 mm. Pri kitajčkih se s takimi rečmi nikoli ne obremenjuješ.
Kar je še bolj žalostno je da pri kitajčkih načeloma, takšnega problema sploh ni! Tablica je malo bolj debela ampak ima posledično dovolj prostora da zaslon lepo sedi notri :-) Jebi ga vsega pač ne moreš imeti...Ampak ja back to topic: Je kdo ki je v EU ali SLO nabavil Nexus 7 že prejel OTA update?
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirkuma ()
damjan1980 ::
BlaYo zakaj se na vse pretege trudis vsem tu vcepit v glavo da je tvoja kitasjka jajca z anticnim OS topshit? Ti lepo zivi v svojem prepricanju in nehaj ze 1x spemat. kaj pravis, bi slo?
chercc ::
Verjetno iz istih razlogov kot se nekateri drugi tule trudite dokazat, da je samo nexus dober in sam zato ker maš najnovješi os gor, ker kot sem že omenil, če nimaš najnovejšega updejta za najnovejši android os, je tablica po besedah nekaterih tle, praktično neuporabna. Če ma nekdo tablico za to, da mal pobrska po netu, pogleda kak film in zaigra kako igrco, verjetno ni neke hude razlike če ma gor froyota, gingerbreada, ics al pa jb in me noben ne bo prepričal v nasprotno
Mislim da noben vas ni hotel prepricat nasprotno, vi ste prisli trdit da so kitajska jajca bolj kul in nas prosili da vas prepricamo nasprotno zato da lahko naprej trmarite po svoje in nasprotujete. Ce ste zadovoljni z kitajskimi jajci good for you, dajmo se nehat en drugega prepricevat kaj je boljse pa mir. To je kot da bi sel v kak Apple al Microsoft topic in trmaril da je Android boljsi... vsakemu svoje. Enim jajca drugim kvaliteto ;)
nekateri drugi tule trudite dokazat, da je samo nexus dober in sam zato ker maš najnovješi os gor, ker kot sem že omenil, če nimaš najnovejšega updejta za najnovejši android os, je tablica po besedah nekaterih tle, praktično neuporabna.Zakaj lažeš? Nihče ne trdi, da je samo nexus dober, in nihče ne trdi, da je brez najnovejšega androida tablica praktično neuporabna.
Tule samo pravimo, da je nexus7 pač boljši od random kitajske tablice, ali je razlika v kakovosti (in zanesljivosti, garanciji, servisu, podpori ...) vredna 100 ali 150 evrov, pa se mora vsak sam odločiti, glede na svoje finančne zmožnosti in zakaj tablico sploh namerava uporabljati.
Če jo namerava dati malim otrokom, da bodo metali pujse, potem je vsaka najcenejša dovolj dobra. Če jo namerava priključit s kablom na tv, je nexus neuporaben. ...
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Mislim da noben vas ni hotel prepricat nasprotno, vi ste prisli trdit da so kitajska jajca bolj kul in nas prosili da vas prepricamo nasprotno...
Pojdi nazaj na stran 13 kjer sem dejansko začel. Nikogar nisem v nič prepričeval, zgolj napisal sem, da sem imel priložnost preskusiti oba in da se je za opevanim N7, kar se mene tiče, nabralo malo preveč sline. Potem se je pa začelo... da to pa že ne... da se moj kitajec NIKAKOR ne more meriti z N7, ker da N7 ima to in ono in tretje česar moj kitajec nima. Potem sem vprašal ja zakaj točno pa to že nucaš... pa so spet padali odgovori v stilu ja to je nujno za preživetje... ampak bottom line je bil pa Okapijev odgovo da pač ima N7 zato ker ga ima lahko. No in s tem so se razblinile vse velike besede od prej. Skratka N7 ima od mojega kitajca bistveno večjo predvsem (in ne samo) ceno, kar sem pa povedal že na začetku, ostali bombončki pa se razblinijo po mesecu uporabe, ko se lastniki nehajo sliniti.
Tule samo pravimo, da je nexus7 pač boljši od random kitajske tablice, ali je razlika v kakovosti (in zanesljivosti, garanciji, servisu, podpori ...
No jaz sem nazorno pokazal da v mojem primeru ni bilo tako, in da se moj kitajec lahko v bistvenih lastnostih komot kosa z N7, samo po ceni pa precej zaostaja
To sem voljan pokazati/dokazatu tudi ob kakšnem dobrem pivu...
Zgodovina sprememb…
BlaY0, pa ti si mene preprical, kaj ce bi midva kar zamenjala ti dam jaz mojega brezveznega N7 za tvoja jajca ki so ocitno bolj kul? :)
rio972 ::
Še ni dovolj tega off-topic mentalnega onaniranja? Fantje, sej nimate več 5 let, no.
Prejšnji teden sem N7 vzel s seboj na službeno pot v ITA. V hotelu ni problema z WI-FI, zunaj pa mi ni hotelo sparit naprave skupaj z Nokio E7.
Želel sem bluetooth tethering, ta aplikacija mi je odpravila težavo :
https://play.google.com/store/apps/deta...
Parkrat sem si pomagal z Navigonovo navigacijo in se poigral z Google Local. Kar zanimivo :) Na Evernote sem imel spravljene zapiske za sestanke. Osebni maili itak na gmail, službeni preko exchanga. Za vsak slučaj sem imel na tablici še par nadaljevank, pa so na srečo večeri minili v boljši družbi.
Prej sem za vse to s seboj nosil prenosnik, to malo škatlico pa spravim v žep torbe. S 3G bi bila skoraj idealna.
Prejšnji teden sem N7 vzel s seboj na službeno pot v ITA. V hotelu ni problema z WI-FI, zunaj pa mi ni hotelo sparit naprave skupaj z Nokio E7.
https://play.google.com/store/apps/deta...
Parkrat sem si pomagal z Navigonovo navigacijo in se poigral z Google Local. Kar zanimivo :) Na Evernote sem imel spravljene zapiske za sestanke. Osebni maili itak na gmail, službeni preko exchanga. Za vsak slučaj sem imel na tablici še par nadaljevank, pa so na srečo večeri minili v boljši družbi.
Prej sem za vse to s seboj nosil prenosnik, to malo škatlico pa spravim v žep torbe. S 3G bi bila skoraj idealna.
...
Kako se pa obnese bluetooth tethering, a ni bluetooth ful pocasen?
Meni sicer dela wifi hotspot na telefonu brez problema tako da sem komot brez 3G.
Drugace pa baje naj bi delali tudi usb 3G dongli, mislim da se jih dobi za 25 eur al neki tazga? Mogoce ti kaj takega pride prav?
rio972 ::
...
Kako se pa obnese bluetooth tethering, a ni bluetooth ful pocasen?
Meni sicer dela wifi hotspot na telefonu brez problema tako da sem komot brez 3G.
Drugace pa baje naj bi delali tudi usb 3G dongli, mislim da se jih dobi za 25 eur al neki tazga? Mogoce ti kaj takega pride prav?
Tethering preko bluetootha mi je delal ok. Nisem testiral hitrosti ampak maile je sinhroniziralo precej hitro, pa tudi browsanje je bilo spodobno. Skype mi sicer ne dela, vendar sumim da ga aplikacija blokira. Moram raziskat.
Bom pa pogledal za 3g dongle, ja. Če rata, vržem še Nokio v predal :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rio972 ()
Jaz tudi nimam težav s 'telefonskim' hotspotom. Tole sedaj pišem na busu, na N7. Samo trese precej
medenko ::
Blayo: veš kaj bi ti moral narest...kupiš tablico + brez skrbi zaščito 3 leta in po 2 letih narediš "totalno" na tablici, nekurantno popravilo in ti zamenjajo z novo, če tudi najslabšo tisti hip je boljša od tvoje
Ker drugače te ne razumem "po enem letu če ckrne fuknem 100€ stran"....ti dam moj TRR?
Ker drugače te ne razumem "po enem letu če ckrne fuknem 100€ stran"....ti dam moj TRR?
Blayo: veš kaj bi ti moral narest...
Pa kaj ti je model??? Zakaj ti pišeš kaj bi moral jaz naredit? A sem jaz kje napisal kaj bi moral ti? Ne vem v čem je problem... če jaz nekaj napišem se vas par prec počuti ogrožega kot mala panda in potem kar nekaj pišete v tri dni, kot da vam kaj hočem...
Back on topic...
V samem kernelu je podpora za praktično vse 3G dongle. V končni fazi obstajajo samo trije moduli, ki pokrivajo vse skupaj... option, sierra ter cdc-acm vsi trije v povezavi z modulom usbserial. Ponavadi je problem da na tablici ni usb_modeswitch konfiguracije za točno določen dongl. To se pač dopiše in zadeva špila BP. Je pa treba v obzir vzeti, da te naprave kurijo kar nekaj štroma in vlečejo tudi kar nekaj toka!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?Oddelek: Kaj kupiti | 3335 (3065) | amacar |
» | Nexus 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17092 (7979) | AvtoR |
» | Katero tablico? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26251 (22289) | abyssus |
» | Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 31315 (17683) | Bluzer13 |