Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 7 (2012)
Google Nexus 7 (2012)
Temo vidijo: vsi
rio972 ::
Veliko cvetk, ko tole berem;)
Fantje, govora je o google/asus izdelku in ne gorenju. Vi pa o slovenskih delovnih mestih, lol :)
Pri sposobnem evropskem trgovcu je cena za 16g izvedbo 249€. Pika.
Vse ostalo je larifari nateg.
Ostaja seveda mnozica kupcev, ki bodo na nateg pristali. Cisto svobodna izbira.
Btw, opazam da bsplayer bolje prebavlja mkv od vlc-ja. Kaksne so vase izkusnje?
Fantje, govora je o google/asus izdelku in ne gorenju. Vi pa o slovenskih delovnih mestih, lol :)
Pri sposobnem evropskem trgovcu je cena za 16g izvedbo 249€. Pika.
Vse ostalo je larifari nateg.
Ostaja seveda mnozica kupcev, ki bodo na nateg pristali. Cisto svobodna izbira.
Btw, opazam da bsplayer bolje prebavlja mkv od vlc-ja. Kaksne so vase izkusnje?
BlaY0 ::
damjan1980 je izjavil:
lahko vi tu trobite koliko hocete, slovenski trgovci redko ugotovijo kaj je to ekonomija obsega. poznajo samo ekonomijo pozresnosti.
V bistvu ni čisto tako... sploh niso požrešni oziroma niso požrešni nič bolj kot vsi ostali trgovci, temveč bistveno bolj v izi in ležerno in po liniji najmanjšega odpora jemljejo vse skupaj. Skratka boli jih koliko jim distributer nabije cene, oni pač preprodajajo to po 5% dražje naprej pa če kaj prodajo ali pa nič. In pa moto... narediti čim manjši promet in prikazati čim več stroškov. Zakaj bi se hebal in 1000 kosov prodajal s 3% maržo, če pa lahko nategneš 20 ljudi in jim prodaš z 20% maržo ter "zaslužiš" enako...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Bor H ::
Da je močan in poceni in da je direkt od Googla kar pomeni, da ne boš čakal na updejte po en let.
chercc ::
Da je močan in poceni in da je direkt od Googla kar pomeni, da ne boš čakal na updejte po en let.
men je fascinantna ta skorajda že obsedenost z updejti. kaj za vraga lahko pričakujem od jelly bean platforme, kar mi froyo ne nudi? bom kupu nexusa verjetn še do konca tedna, ampak vsekakor ne zato, da bom mel najnovejši android gor inštaliran, ampak zato ker je poceni in ima vse kar rabim
JayKay ::
simple, JB ima boljsi ui, vecjo stabilnost in izboljsave v memory managementu in performance. Vse te novosti najprej pride v stock android napravam. Ko bos enkrat pol leta cakal na to bos videl da je brezveze se kdaj kupi napravo s custom ui.
nurmaln ::
mogoče še nekaj za tiste ki kupujete v avstriji...
gledam na http://geizhals.at pa imajo vsi 12M garancije
vsi kupljeni uradno v Sloveniji imajo 24M
gledam na http://geizhals.at pa imajo vsi 12M garancije
vsi kupljeni uradno v Sloveniji imajo 24M
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
even if I have to do it myself!" - nurmaln
damjanll ::
Hmm, nekje sem bral da za celotno evropo velja EU direktiva da so za elektronske naprave najmanj 2 leti garancije,... detajlov ne vem.
simple, JB ima boljsi ui, vecjo stabilnost in izboljsave v memory managementu in performance. Vse te novosti najprej pride v stock android napravam. Ko bos enkrat pol leta cakal na to bos videl da je brezveze se kdaj kupi napravo s custom ui.
simple, dobra naprava z dobrim sistemom nebi smela vsake par dni dobit updejta. kaj je tako fenomenalnega v razliki med ui na froyu in jbu. ne kapiram zakaj bi pol leta čakal na neki updejt, kaj mi naprava brez tega updejta nebo služla?. dejte mi opisat step by step kaj točno lahko počnem z jb in ne morem s froyom. kakšna je razlika v stabilnosti konkretno.
Chercc, ce te izboljsave ne zanimajo, potem ne se sekirat, ce bi te zanimale, potem bi se ze poinformiral kaksne so razlike med froyo - ginger - honeycomb - ics - jb. Podatkov na netu ne manjka. Nekateri so se danes zadovoljni z win xp, drugi so pa presli na 7. Sicer pa updatei niso vsake par dni ampak prblizno 2x na leto. In obicajno ni razlika v stabilnosti ampak v funkcionalnosti. V splosnem bi rekel da so vse verzije androida kar lepo stabilne.
Heh ravnokar prebral, sveza novica:
Android 4.1.2 rolling out for Nexus 7 with bug fixes and landscape mode
http://www.theverge.com/2012/10/9/34796...
:)
Android 4.1.2 rolling out for Nexus 7 with bug fixes and landscape mode
http://www.theverge.com/2012/10/9/34796...
:)
evo zanimivost tega zadnjega članka, torej prihaja updejt za jb, ki bo omogočal to, da ko obrneš tablico v home screenu, da se zadeva obrne v landscape mode, mislim waw, moj froyo tega res ne zmore. ne me narobe razumet, imam telefon z androidom in mi je čist kul sistem, sam hočem povedat, da ne razumem, da se platforma kao razvija in je vedno boljša, pol pa rabiš al updejt al pa aplikacijo, da ti home screen obrne, ko obrneš tablico=)
jah redni popravki ja, ne pa da zadeva, ki je v razvoju že nekaj časa ni sposobna nardit enostavnega obrata ekrana. morem priznat, da je tole ena izmed bolj komičnih stvari na nekem novem os-u.
no pa da nebom čist teme zasmetil z komentarji o androidu, gledam po bolhi in celo dva prodajata nexus po nižji ceni kot v trgovinah pri nas, 260€
no pa da nebom čist teme zasmetil z komentarji o androidu, gledam po bolhi in celo dva prodajata nexus po nižji ceni kot v trgovinah pri nas, 260€
JayKay ::
tudi ce ga dobi vsaka dva dni, ravno tu je catch. s stock sistemom ga dobis, drugace pa ne. glede 4.1.2 landscape mod samo za nex7 ki je sicer misljen za portrait uporabo.
jb je velik napredek napram froyo. pika.
jb je velik napredek napram froyo. pika.
Okapi ::
morem priznat, da je tole ena izmed bolj komičnih stvari na nekem novem os-u.Meni tudi ni bilo jasno, zakaj N7 trmari s pokončnim začetnim zaslonom, ampak zgleda da so to vgradili kot feature, po pol leta rabe pa se je nabralo dovolj odziva uporabnikov, da so ugotovili, da so se zmotili.
O.
updejt s cenami, danes na bolhi 16gb primerek za 250€. izgleda, da bo treba počakat in bojo cene kar hitro šle dol
skyy779 ::
15 strani prazne debate o 20 eurih gor ali dol.
To je možno samo pri nas v Sloveniji. Žal.
Kriza in ozko-glavost se odraža dobesedno povsod.
ps. jaz mojega dobim jutri, kupljen pri nas, tako da kak preprodajalec kaj zasluži
To je možno samo pri nas v Sloveniji. Žal.
Kriza in ozko-glavost se odraža dobesedno povsod.
ps. jaz mojega dobim jutri, kupljen pri nas, tako da kak preprodajalec kaj zasluži
yayo ::
Ok, lahko bi se vrnili on topic Avtomatskega updejta operacijskega sistema še ni, kdor je updejtal je to naredil ročno, kolikor vem. Tudi kdo od forumašev?
Imam občutek, da ima večina tukaj prisotnih tablične računalnike zato, da jih apdejta, in da meri njihovo odzivnost, zraven pa še da malo nalagajo gor aplikacije in jih potem brišejo pa spet nalagajo.
Jaz bi na vašem mestu globoko vdihnil, da kisik malo do možganov pride...
first_line ::
Imam občutek, da ima večina tukaj prisotnih tablične računalnike zato, da jih apdejta, in da meri njihovo odzivnost, zraven pa še da malo nalagajo gor aplikacije in jih potem brišejo pa spet nalagajo.
A so še za kaj drugega uporabni/zanimivi?
Je kar zajebano če CM vsak dan izhaja, meni kdaj rata čez vikend da ne updejtam. Kdaj.
Sem mislil, da sem na nekakšnem tehnično/tehnološkem forumu in, da so vprašanja v zvezi z tehniko/tehnologijo vmesna. Pa sem se očitno zmotil.
Kaj si pa tehničnega vprašal?
Se pravi, toliko kot si časa pridobil s tem, da imaš tablico in ti v določenih okoliščinah pomaga, toliko si ga tudi izgubil, ker jo "moraš" ali pa si samo "prepričan" ali pa so te "prepričali", da jo moraš non-stop apdejtat.
first_line je izjavil:
Je kar zajebano če CM vsak dan izhaja, meni kdaj rata čez vikend da ne updejtam. Kdaj.
Se pravi, toliko kot si časa pridobil s tem, da imaš tablico in ti v določenih okoliščinah pomaga, toliko si ga tudi izgubil, ker jo "moraš" ali pa si samo "prepričan" ali pa so te "prepričali", da jo moraš non-stop apdejtat.
Zgodovina sprememb…
Verjetno 4.1 na 4.2 ne bo nek velik upgrade ampak v primeru telefonov, kjer si ostal na 2.3 in ne moreš na 4.0 je pa žalost, sploh ker marsikatera aplikacija hoče 4.0+ Android. Pa tudi Google Now je baje precej fina zadeva, ki pa mislim da zahteva 4.1. Ne gre sam za merjenje kdo ma najnovejši upgrejd, gre res tudi za funkcionalnost.
Če bi ob nakupu novega PCja vedel, da recimo pri HPju ne boš nikoli dobil nadgradnje OSa pri Lenovotu pa, kerega bi vzel? Ni 1:1, je pa podobno. Tudi z XPji lahko še vedno skoraj vse poganja, ne pa vsega.
Pa security fixi sploh niso upoštevani kle. Sicer pa ja, če rabiš tablico samo za skočt na net ti je verjetno vseen če nikoli več ne dobiš updejta in ker je žal večina uporabnikov takih se proizvajalcem ne mudi.
Če bi ob nakupu novega PCja vedel, da recimo pri HPju ne boš nikoli dobil nadgradnje OSa pri Lenovotu pa, kerega bi vzel? Ni 1:1, je pa podobno. Tudi z XPji lahko še vedno skoraj vse poganja, ne pa vsega.
Pa security fixi sploh niso upoštevani kle. Sicer pa ja, če rabiš tablico samo za skočt na net ti je verjetno vseen če nikoli več ne dobiš updejta in ker je žal večina uporabnikov takih se proizvajalcem ne mudi.
first_line je izjavil:
A so še za kaj drugega uporabni/zanimivi?
Tablice/telefoni letijo ven na pol leta... če bi bilo proizvajalcem v interesu, da nič več ne proda, potem bi izdajali apdejte do nezavesti. Njihov point je torej, da čez pol leta ali max. eno leto (ko se naveličaš čakati apdejt, ki ga milo rečeno sploh ne potrebuješ ampak samo misliš da ga) kupiš njihovo novo super-duper tablico/telefon iz nove kolekcije s 7-jedrnim procesorjem in Androidom 6.1.3.17, ker že omogoča auto-rotate ter na njem dela aplikacija Mucas Spit Simulator Pro...
Jasno da jim ni v interesu, tudi zato ker je mnogo kupcem vseeno. Pa če pri tablicah to zanemarmo, vsaj pri telefonih bi bilo smiselno imeti 2 leti podpore kot traja ponavadi vezava pri operaterjih.
Vezavo imaš pri operaterju, telefone pa dela neka druga firma
Skratka dajmo res spregovorit o kakšnih resnih problemih, ki jih ima N7 ali kaj podobnega, ker ostalo gre po moje lahko med probleme človeštva.
Skratka zame je res show-stopper pri tej tablici, da ni HDMI-ja niti ni podprt MHL ter nima dodatne reže za TF. Ima pa recimo BT pa GPS, magnetometer ter žiroskop, ki res ne vem kaj delajo v tej napravi. Za moje pojme ji samo umetno dvigajo ceno.
Skratka dajmo res spregovorit o kakšnih resnih problemih, ki jih ima N7 ali kaj podobnega, ker ostalo gre po moje lahko med probleme človeštva.
Skratka zame je res show-stopper pri tej tablici, da ni HDMI-ja niti ni podprt MHL ter nima dodatne reže za TF. Ima pa recimo BT pa GPS, magnetometer ter žiroskop, ki res ne vem kaj delajo v tej napravi. Za moje pojme ji samo umetno dvigajo ceno.
Trenutno proizvajalci telefonov brez operaterjev ne morejo živet ;)
Se pa pojavljajo namigovanja o 10.1 Nexusu: http://blog.gsmarena.com/is-google-work...
Pa tudi o cenejšem N7 (100$) in 32GB N7 ki naj bi nadomestil 16GB model.
Osebno sumim da GPS in BT že v chipsetu, HDMI je pa treba "dolotat". Jaz osebno mislim da HDMIja niso dodali ker so s tem hoteli spromovirati še Nexus Q.
Se pa pojavljajo namigovanja o 10.1 Nexusu: http://blog.gsmarena.com/is-google-work...
Pa tudi o cenejšem N7 (100$) in 32GB N7 ki naj bi nadomestil 16GB model.
Osebno sumim da GPS in BT že v chipsetu, HDMI je pa treba "dolotat". Jaz osebno mislim da HDMIja niso dodali ker so s tem hoteli spromovirati še Nexus Q.
V katerem chipsetu??? Torej gre za napravo (N7), ki je uporabna samo doma (če imaš Q), oziroma samo tam kjer je Q?
Tegra in Snapdragon so SoC sistemi (System on a Chip), kar to pomeni je, da si ne more zdj Asus/Google spomnt pa rečt, dejte mi ta CPU, ta GPU, ta memory controller itd. To je vse skupej zapečen. Za Snapdragon piše na wiki: Since Snapdragon S4, the majority of S4 SoCs also features on-die WiFi, GPS/GLONASS and Bluetooth.
Tegre ne poznam dovolj ampak sumim da je podobno, pač dobiš že v čipu vse potrebno za GPS in Bluetooth, sam še anteno prilimaš in voila.
Tegre ne poznam dovolj ampak sumim da je podobno, pač dobiš že v čipu vse potrebno za GPS in Bluetooth, sam še anteno prilimaš in voila.
Ja, sej pravim, Tegre ne poznam, lahko da je članek na wiki bolj pomanjkljiv, je pa zanimivo da je že prva Tegra podpirala HDMI izhod.
To so vse ločene komponente:
The other major components exposed include 1 Gbytes of Hynix HTC2G83CFR DDR3 RAM, Kingston KE44B-26BN/8GB 8 Gbyte NAND flash, and Invensense MPU-6050 gyro and accelerometer, and a Max 77612A inverting switching regulator. The WiFi wireless module is a AW-NH665 from AzureWave. Broadcom provides its BCM4751 integrated monolithic GPS receiver.
Zgodovina sprememb…
Ima pa recimo BT pa GPS, magnetometer ter žiroskop, ki res ne vem kaj delajo v tej napravi. Za moje pojme ji samo umetno dvigajo ceno.
Kako ne ves kaj delajo giroskop in magnetometer na tej napravi? Magnetometer pride skupaj s kompasom v paketu, kompas rabis za navigacijo in za orientacijo na mapah. Giroskop rabis za orientacijo landskape/portrait in pa nekateri apps to uporabljajo kot na primer sky map - prikazuje ti tisti del neba kamor usmeris tablico, in pa na primer google maps street view - ravno tako prikazuje ti tisti pogled kamor imas usmerjeno tablico, kar zabavno, poleg tega to uporabljajo tudi nekatere igre... Zakaj tega nebi hotel imet?
Kako ne ves kaj delajo giroskop in magnetometer na tej napravi? Magnetometer pride skupaj s kompasom v paketu, kompas rabis za navigacijo in za orientacijo na mapah. Giroskop rabis za orientacijo landskape/portrait in pa nekateri apps to uporabljajo kot na primer sky map - prikazuje ti tisti del neba kamor usmeris tablico, in pa na primer google maps street view - ravno tako prikazuje ti tisti pogled kamor imas usmerjeno tablico, kar zabavno, poleg tega to uporabljajo tudi nekatere igre... Zakaj tega nebi hotel imet?
Če si doma zraven Q-ja, se ne rabiš nič navigirat/orientirat! Poleg tega imaš vse to itak že v telefonu, ki je za te reči precej bolj priročen. Magnetometer? Ne rabiš če imaš GPS, ker od satelitov dobiš vse kar nucaš. Za orientacijo ne rabiš žiroskopa, je zadosti že 3 axis accelerometer. Kompas? Kaj ti bo kompas??? Ga imam v telefonu in sem ga mogoče 1x uporabil pa še takrat ni bil točen. To, če imaš v napravi kompas, še ne pomeni, da si/nisi izgubil kompasa za "zdravo" razmišljanje.
Še dobro da ne piše pod specifikacijami "It has electrolytes!", ker bi potem vsi tukaj razlagali kako je zaradi tega dobro in pametno imeti N7 namesto poceni kitajskih jajc za 50 EUR.
Zgodovina sprememb…
Giroskop, accelerometer in kompas najbrz stanejo 1 eur, ne vem zakaj bi to hotel vreci ven? Ce ti ne uporabljas svojega nexusa na tak nacin da bi ti te funkcije prisle prav ne vem zakaj bi moral to odreci se marsikomu ki mu to pride prav. Sicer pa mislim da te senzorje imajo tudi vsa kitajska jajca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: damjanll ()
Ce malo bolj detaljno pogledamo:
Nexus 7's BOM:
http://www.eetasia.com/ART_8800670735_5...
User Interface + Sensors + WLAN/BT/FM = $11
iPhone 5 BOM:
http://www.techspot.com/news/50224-16gb...
User Interface + Sensors = $6.5
WLAN/BT = $5
Iz tega sklepam da vsi senzorji skupaj stanejo $5, res dosti bi prisparal ce bi to ven metal...
btw, od gps-a se ne dobis orientacije ce se ne premikas tako da v tem primeru pride kompas prav, sicer ne vem ce navigacija uporabi kompas ko si pri meru ali ne ampak lahko bi.
Nexus 7's BOM:
http://www.eetasia.com/ART_8800670735_5...
User Interface + Sensors + WLAN/BT/FM = $11
iPhone 5 BOM:
http://www.techspot.com/news/50224-16gb...
User Interface + Sensors = $6.5
WLAN/BT = $5
Iz tega sklepam da vsi senzorji skupaj stanejo $5, res dosti bi prisparal ce bi to ven metal...
btw, od gps-a se ne dobis orientacije ce se ne premikas tako da v tem primeru pride kompas prav, sicer ne vem ce navigacija uporabi kompas ko si pri meru ali ne ampak lahko bi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: damjanll ()
Spustil si GPS, ki je najdražji od vsega tega.
Ti elektronski kompasi so zelo nezanesljivi in jih je treba skoraj vedno pred uporabo kalibrirati. Kalibracija te reči je ročna in je ni moč izvesti avtomatsko kar pomeni, da kompasa ne moreš uporabiti na način kot predlagaš.
Drugače pa lahko tukaj zaradi mene narediš doktorsko disertacijo o vsem tem a na koncu uporabna vrednost vsega skupaj definitivno ni za 100 EUR večja od poceni kitajcev.
Ti elektronski kompasi so zelo nezanesljivi in jih je treba skoraj vedno pred uporabo kalibrirati. Kalibracija te reči je ročna in je ni moč izvesti avtomatsko kar pomeni, da kompasa ne moreš uporabiti na način kot predlagaš.
Drugače pa lahko tukaj zaradi mene narediš doktorsko disertacijo o vsem tem a na koncu uporabna vrednost vsega skupaj definitivno ni za 100 EUR večja od poceni kitajcev.
Zgodovina sprememb…
Okapi ::
In kaj ti bo hdmi na tablici, za filme gledati na tv je HTPC ali wireless. 7" tablico si kupil za nosit okoli, zato je navigacija na njej nujna (GPS, kompas ...). Za srfat po netu na kavču se kupi 10". Skratka, če ne veš, zakaj se določena naprava uporablja, je raje ne kritiziraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Lih zato ker jo imaš vedno pri sebi imaš lahko gor vse od fotk z zadnjega potovanja do (legalno kupljenega) blockbusterja, ki ga lahko potem mirno pogledaš pri kolegu.
@Okapi: Jaz ne rabim ene tablice za navigacijo (za gobe nabirat) pa druge za na kavč pa tretje za v posteljo pa četrte za na sekret tako kot ti. Jaz imam za vse to eno in ta je 7" in ima HDMI out, da lahko na TV-ju pri stari mami zarolam zadnje družinske foto/video posnetke, ter furam risanke na TV-ju v apartmaju na počitnicah kamor zihr ne bom nosil HTPC-ja. Lej, sej ni panike, samo če si pa zgubljen tako kot ti, ti pa GPS na tablici nič ne pomaga
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LG G pad 8.3 ali Nexus 7 (2013)?Oddelek: Kaj kupiti | 3335 (3065) | amacar |
» | Nexus 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 17093 (7980) | AvtoR |
» | Katero tablico? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 26256 (22294) | abyssus |
» | Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 31323 (17691) | Bluzer13 |