Forum » Elektrotehnika in elektronika » Priklop motorja od pralnega stroja
Priklop motorja od pralnega stroja
einstein :P ::
Pozdrav,
Imam en motor iz pralnega stroja "Candy" in me zanima, kako bi ga priklopil. Imam že dva starejša motorja iz pralnih strojev in oba mi je uspelo priklopiti ampak tega mi pa kar ne uspe oz. vsaj ne pravilno. Če ga priklopim tam na dve krtači se zavrti z izjemnim pospeškom in že po kakšni sekundi nastane moder oblok ali nekaj takega pri ščetkah in moram izklopiti, da se vse skupaj ne zavari. Ima pa motor navitje tako na rotorju kot na statorju in ne vem zdaj kako bi ga preprosto na 230V priklopil ne da bi ga skuril. Prosim za nasvete.
Hvala, lp
Imam en motor iz pralnega stroja "Candy" in me zanima, kako bi ga priklopil. Imam že dva starejša motorja iz pralnih strojev in oba mi je uspelo priklopiti ampak tega mi pa kar ne uspe oz. vsaj ne pravilno. Če ga priklopim tam na dve krtači se zavrti z izjemnim pospeškom in že po kakšni sekundi nastane moder oblok ali nekaj takega pri ščetkah in moram izklopiti, da se vse skupaj ne zavari. Ima pa motor navitje tako na rotorju kot na statorju in ne vem zdaj kako bi ga preprosto na 230V priklopil ne da bi ga skuril. Prosim za nasvete.
Hvala, lp
STAY OUT OF MY TERRITORY!
@Killer
Huh trenutno ga nimam pred očmi ampak mislim, da ni bilo nobene sheme ali kaj takega. Bom pa jutri pogledal, ker zdaj je tako spravljen, da se mi ne da zdajle ga odkopavat ampak bom jutri še pogledal, če je kaj gor napisano ali narisano.
Lp
Huh trenutno ga nimam pred očmi ampak mislim, da ni bilo nobene sheme ali kaj takega. Bom pa jutri pogledal, ker zdaj je tako spravljen, da se mi ne da zdajle ga odkopavat ampak bom jutri še pogledal, če je kaj gor napisano ali narisano.
Lp
Imam občutek, da imaš koračni motor, verjetno od inverter pralca.....
ne vem, trenutno vem samo, da so max. obrati 17000rpm in da deluje na 240V
Sem pogledal motor in ni nobenega vezja in nič označeno, samo piše 230-240V 50Hz in mislim, da od 800 do 17000rpm to je vse kar piše. Ima kdo kakšno idejo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Imp sistem 200, kako priklopiti ?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8343 (2661) | AntonL |
» | Elektromotor pralnega stroja (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 45359 (12304) | lovro535v2 |
» | servo motorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7255 (6527) | perooo25 |
» | Star elektro motor in pralnega stroja in kako ga usposobit?Oddelek: Loža | 2629 (2233) | energetik |
» | Elektro motor in mehanski prenos energije z zobnikiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 10046 (9894) | Azrael |