» »

Brutal Assault 2012 (Češka, Jaromer)

Brutal Assault 2012 (Češka, Jaromer)

Kurzweil ::

Letos že 17. edicija tega odličnega festivala na severu češke, line-up je tradicionalno eno leto boljši od drugega. Kolko vas je tu, ki ga imate letos namen obiskat?

Uradni plakat festivala, kjer pa manjka še precej bandov, ker je bil pač že pred časom tiskan...



.

Tu pa se dejansko vidi vse bandei in končen program...



Torej cena piva na festivalu letos bo 1,20, izven raje ne govorim kako smešne cene so, letos bo na festu poleg Horror cinema še paintball, X-box arena, tretji oder in tako naprej. Kdor zamuje in je "v stroki" mu je lahko resnično žal da negre.

-> Uradna stran Brutal Assaulta
-> če koga slučajno zanima, kako bo izgledal letos kozarček iz katerega bodo šli vedra piva
-> kar pa se vremena tiče pa se mi zdi že leta najbolj verodostojna ta stran

Torej če gre kdo gor se vidimo, sicer pa katere bande najbolj zagrizeno čakate?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Če pa je še kdo brez prevoza pa naj čimprej sporoči na zasebna sporočila, lahko ponudimo prevoz še dvema!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Kurzweil ::

Pozabil sem pripisato, da traja od 8. do 11. augusta, torej eno leto dlje kot v preteklosti, ker je postal tudi warm-up uradni del festivala.
Torej če rabi kdo prevoz imamo še za 2 prostor, you're welcomed, anybody!

DimmniBurek ::

Vsaj ni kot Metalcamp, vsako leto bolj bedni bendi. Če ne bolj bedni pa isti.
Uživali boste! >:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

Gladi ::

Mal je butast da dajo termin ravno med MCjem.

Kurzweil ::

Ja karta pa je bila pred novim letom za Brutal Assault 38€ 8-) Tudi ko bo polna cena bo, točno polovico sene karte Metalcampa.
In res je da Metalcamp vsako leto slabše zgleda kar se programa tiče, pa bi z veseljem supportal slovenski festival, ker je pač edini, ki še privabi tujce naprimer.
In še to Brutal traja 3 dni, Metalcamp pa 6 pa ima Brutal skoraj 1x več bandov, če odštejemo lokalne...

GrimReaper ::

Zame bo za letos sredin Metal camp zadostoval. Epica, Eluveitie, Nile, Warbringer, Heathen. Škoda samo da so Paradise Lost v torek.
Za Brutal Assault mi je pa žal samo zarad Immortal, bi jih tud rad videl v živo, pa recimo še Amon Amarth. Veliko ostalih bo pa že na Metal campu. Veliko skupin tudi ne poznam, ampak po imenih sklepam da gre za bolj ekstremne zvrsti, power metala sploh ne vidim. Sej poslušam tut nekaj black in deatha, ampak se po Nile, Immortal, Dimmu Borgir in še parih kar hitro zaključi.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

Kurzweil ::

Ja pri Brutalu je ponavadi tako da moraš pogledat vse bande in si presenečen kaj vse se skriva pod temi "nepoznanimi" bandi.
Minogrede GrimReaper, Heathen kolikor je meni znano odpadejo tako na Metalcampu, kot Brutal Assaultu, zaradi nekih finančnih težav so dali izjavo za javnost...

bdoxx ::

letos ne bo šlo skozi :/, drugo leto pa :)

Kurzweil ::

Škoda, ker vsako leto se mi zdi da je več -core bandov in vedno večji bandi, tko da se tudi Brutal zelo počasi spreminja iz tistega underground v bolj mainstream festival, je pa še vedno z naskokom najbolj inovativen pri iskanju bandov, me prav zanima s čim nam bodo postregli čez 3 let, ko bo 20. obletnica, o kateri je že spregovoril enkrat tudi Martin (šefe). Imam občutek da bo letos daleč največji obisk do sedaj in upam da nebo preveč zabito.

Še vedno pa imamo 2 prosta mesta za BA, če še kdo nima!

pa še dve slikci za rajcat

Brutal Assault



Tribuna / natural ground / amfi-metal-teater

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Kurzweil ::

Še dobre 3 dni, komaj čakam. Nekako mi podobno kot vsako leto negre v glavo, kako bom lahko poleg dobrega in poceni piva utegnil videt vse bande, ki so vredu, če grem kar po vrsti:

warm up
Anaal Natrakh

1. dan:
Totem, Toxic Holocaust, Arkona, General Surgery, Crowbar, Corrosion Of Conformity, Lock Up, Swallow The Sun, Krisiun, Ministry, Dimmu Borgir, Samael, Nile, Arcturus
2. dan:
Cattle Decapitation, Vildhjarta, Warbringer, Vallenfyre, Hatebreed, Municipal Waste, Napalm Death, Amon Amarth, Machine Head, Paradise Lost, Gorguts, Pig Destroyer, Sebkha-Chott
3. dan:
Ahumado Granujo, Aborted, Sólstafir, Kylesa, Immolation, Six Feet Under, Agnostic Front, At The Gates, Immortal, Godflesh

Danes pa je bilo za naslednji teden napovedana svinjska vročina za naslednji teden v srednji Evropi, napovedujejo med 32-36, upam da ne crknemo in da bo letos kaj več dostopne vode.
Škoda pa da so letos odpadli Deicide (namesto njih so brazilski Krisiun) in Fields of nephilim, tudi za Heathen in Dodheimsgard se govori, da bi naj odpadli, upam da najdejo zamenjave, kakšno pozitivno presenečenje mogoče.

PONUJA SE PA ŠE VEDNO PREVOZ, ČE ŠE KDO NIMA, pišite na zasebna sporočila, vsakega z veseljem sprejmemo, če se mogoče še kdo odloči, da gre je še časa ravno 2 dni.

Kurzweil ::

Pa smo nazaj preživeli, glede na to kakšna norija je spet bila sploh nebom spraševal kako ste se imeli, kateri so pa vam bili naboljši bandi in kateri pod pričakovanji?

Kar se mene tiče so bili najboljši: Nile, Immolation, Ministry, Gorguts, Crowbar, Obscure Sphinx, Paradise lost, Lock up, Samael, Arcturus, Vidjarta, Hatebreed (presenečenje res - 3. oder), Six feet under (res odlično)

Od Headlinerjev mi ni bil nihče nekaj posbnega, sem pa vse že prej vsaj 1x videl:
- Machine head imajo ogabne komade iz zadnjih plat, preveč jokanja in pihanja na dušo med komadi
- Dimmu borgir sicer super kot ponavadi, še posebej zvok, je pa bilo pretiho
- Immortal, nisem nek fan klasičnega black metala, ampak glede na pričakovano so se še dobro odrezali
- Amon amarth, mi niso že od začetka po godu, ampak glede na odziv folka že niso bili tako slabi

Škoda da so letos odpadli Deicide, kar pa se metal cora tiče so me presenetili Heaven shall burn, od katerih sem pričakoval več jokanja, klasičnega hardcora sem poslušal premalo in tudi nisem nek fan, da bi bil objektiven ocenjevalec.

Edino, kar sem se slabeha zapomnil je OBUPNO dolga vrsta prvi dan, ko so nekateri čakali 7 ur in zamudili celoten warmup, sem sicer precej miren človek ampak v vrsti za karto sem vsaj 5x pomislil da bi koga boksnil, zaradi res brutalnega preprivanja.
Je pa super bil 12" pir odf Budvara/Budwaiser, ki so ga točilo kot posebno ponudbo za šanki ponavadi samo na eni točilni.

Bilo je ponovno odlično, se vidimo drugo leto spet!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rock in metal festivali po Sloveniji in tujini

Oddelek: Sedem umetnosti
193784 (3188) DOOM_er
»

Festival Brutal Assault 2013 (Jaromer, Češka)

Oddelek: Sedem umetnosti
212872 (2077) Kurzweil
»

Glasba na koncertu

Oddelek: Loža
314297 (3246) black ice
»

Nova rock 2012

Oddelek: Loža
303373 (2300) c3p0
»

metalcamp 2011!

Oddelek: Loža
182650 (1813) energetik

Več podobnih tem