Forum » Strojna oprema » Grafična kartica
Grafična kartica
victore ::
Zanima me glede grafične kartice NVIDIA GEOFORCE 210 64 bit.
Okrog tega sem bolj lajk in me zanima kaj pomeni 64 bit,
ali moram imeti 64 bitne windowse? Uporabljam windows xp.
Lepo se zahvaljujem za pomoč.
Okrog tega sem bolj lajk in me zanima kaj pomeni 64 bit,
ali moram imeti 64 bitne windowse? Uporabljam windows xp.
Lepo se zahvaljujem za pomoč.
dzinks63 ::
V sedanjih časih je to najslabše kar lahko kupiš, podn od grafične, za osnovno delo z računalnikom pa so vseeno dovolj. Dobre grafične so 256bitne, solidne pa so tudi nekatere 128 bitne za srednje zahtevno uporabo.
AlienRR ::
64bit pomeni "širino" vodil med grafičnim memorijem in grafičnim jedrom. Ta podatek ti sam po sebi ne pove nič.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
Han ::
@AlienRR: ta podatek ti pove, da gre za počasno in poceni grafično kartico, neprimerno za igre...
Meizu ::
Ta podatek ti pove, da lahko v enem taktu frekvence vodila hkrati preneseš 64bitno besedo/operand.
AlienRR ::
@AlienRR: ta podatek ti pove, da gre za počasno in poceni grafično kartico, neprimerno za igre...
Brez frekvence tega ne veš. Tudi tip memory čipov je pomemben, v bistvu, kar sama arhitektura..
@Mafionzo: 256bit
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AlienRR ()
Meizu ::
Normalno. Če ti uspe naredit 200Ghz GPU, boš lahko na njemu uporabil zgolj 8 bitno vodilo, pa boš našeškal vse današnje 256bit kartice, s primerno arhitekturo čipa seveda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows 8 že globoko v razvoju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 13911 (9375) | MrStein |
» | Slaba grafična kartica ali kajOddelek: Strojna oprema | 1443 (1253) | dejansan |
» | radeon 9600xt vs 9800proOddelek: Strojna oprema | 1611 (1232) | RC14 |