» »

ASUS P8Z77-V PRO BIOS 1206

ASUS P8Z77-V PRO BIOS 1206

s51as ::

Živjo,

Ali ima še kdo občutek da je tale nov bios upočasnil deloavnje računalnika in da je prinesel kar nekaj težav.
Pred tem biosom mi je vse delovalo (na občutek) hitreje in zanesliveje.

Najbolj vidno pa je to da imam zdaj težave z bootanjem iz SSDja. Ko grem v BIOS, SSDja tam sploh ne vidim. Ko grem v boot manager je tam HDD in DVD. Šele nekje daleč v menijih je skrit vertex 4 in ko ga klikenm se zboota iz njega...
Večinoma se boota brez posredovanja včasih pa moram v bios in to kliknit. Pa tudi ko se sam zboota kar nekaj čaka kaki 2 sekundi da se začne nalagat.
Drugih sprememb nisem delal, samo posodobitev BIOSA skozi ASUS update tool.
It's just me myself and I

Duhec ::

Flešni ga nazaj na verzijo, ki ti je delovala in bo takoj jasno.
Ne vem zakaj si sploh flešal, če nisi imel težav ?

Duhec, sej vem da maš prav sam sej veš... ko pa vedno misliš pa je lahko morda še bolje :D

Spock83 ::

Jaz imam tudi to ploščo in sem imel identične težave. S starejšim BIOSom. Sistemski disk je OCZ Vertex 4. Težava se je začela nekako po desetih dneh delovanja. Zdaj sem naložil BIOS na ploščo in na SSD (ker nisem bil prepričan, kdo je krivec). Za zdaj pa je vse OK. (pet dni brez problema). Upočasnitev delovanja nisem opazil.

Napaka je bila kot pri tebi, da mi je zamešal boot order. Sistemski disk imaš na Intelovem chipsetu ali na ASMedia SATA kontrolerju?

Na intelovem imam... moram res še Vertex 4 posodobit, bom čez vikend probal.

kamuee ::

kako daš nazaj na prejšnjo različico biosa, pač sam flešneš bios z starejšo verzijo al kak?? kr men se je tut boot zjebal z novo različico 1206-ASUS-P8Z77-V kot je navedel s51as??
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

kamuee, jaz sem zaenkrat pustil kar na 1206 ker se mi nekako zboota pa nimam časa se s tem ukvarjat. Drgače pa tako kot si rekel, naložiš uploader mu poveš keri file in "nadgradi" v starejšo različico.

kamuee ::

s tem da mi je BSOD stisnu komp ko sm meu predzadno različico, si kaj slišal da ima kdo podobne probleme??
aja pa še nekej jest imam p8z77-v plato in je zadnja verzija biosa 1205 predzadnja pa1015.

Kr na 1015 verzijo mi je pa BSOD začelo metat.
AutoCAD MAP 3D DWG Designer (Mechanical, Electrical)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamuee ()

hojnikb ::

mam p8z77-v na latest biosu in dela vse bp (1205). Sn pa ziher da na vanilla z77 ne gre pro bios in vice-versa...
#brezpodpisa

Spock83 ::

s51as imaš še probleme?

kuhito ::

Imam isti problem, če ima nekdo mnenje

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kuhito ()

filip007 ::

Očitno ima plata na splošno neke probleme, če zadnje tri biose, popravljajo skoraj eno in isto.
Trevor Philips Industries

Včeraj sem videl da je nova verzija BIOSa zunaj in pri tej nimam več težav. Sicer mi spet ni takoj dal možnosti izbire Vertexa ampak se da potem v Boot zavihku to uredit in zdej so zagoni spet hitri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s51as ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero ohišje? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
22532176 (5940) kakopak
»

nov procesor => matična ne prepozna grafične