Forum » Loža » Sudoku!!!
Sudoku!!!
WarLord11 ::
Mene pa zanima kako se do konca reši ta sudoku? Rdeča polja so že vnaprej vpisane rešitve.
Zanima me predvsem princip saj rešitve imam :).
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
bozicek ::
V cem je problem?
Ce dobro pogledas vidis da pase 5 samo v sredinsko- sredinski stolpec in 9 v sredinski spodnji desni kot.
Ko imas te dve je konec...
Po moje delas napako, ker resujes sudoku po principu da gledas kako in kaj gre samo v velik kvadrat. Veliko lazje (vsaj meni) je iskati resitev vertikalno in navpicno.
Da ti bo lazje princip...Pisi stevilke ki naj bi pasale v srednji stolpec (navpicno). Videl bos da petka pase lahko v srednji/srednji kvadratek in pa prvi sredinski kvadratek/tretjega kvadrata (tu se kriza z osmico). Ergo pase lahko samo v sredinski/sredinski
Enako z tretjim stoplcem. Pisi po vertikali tretji stolpec katere stevilke falijo. Vidil bos da je devetka lahko v drugem (kriza z dvojko) in pa sestem kvadratku (ce stejeva zgoraj dol kvadratke)...Ergo je v sestem kvadratku te navpicne vrstice
Ce dobro pogledas vidis da pase 5 samo v sredinsko- sredinski stolpec in 9 v sredinski spodnji desni kot.
Ko imas te dve je konec...
Po moje delas napako, ker resujes sudoku po principu da gledas kako in kaj gre samo v velik kvadrat. Veliko lazje (vsaj meni) je iskati resitev vertikalno in navpicno.
Da ti bo lazje princip...Pisi stevilke ki naj bi pasale v srednji stolpec (navpicno). Videl bos da petka pase lahko v srednji/srednji kvadratek in pa prvi sredinski kvadratek/tretjega kvadrata (tu se kriza z osmico). Ergo pase lahko samo v sredinski/sredinski
Enako z tretjim stoplcem. Pisi po vertikali tretji stolpec katere stevilke falijo. Vidil bos da je devetka lahko v drugem (kriza z dvojko) in pa sestem kvadratku (ce stejeva zgoraj dol kvadratke)...Ergo je v sestem kvadratku te navpicne vrstice
Darila letos samo za poredne
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup ugodnih očal z dioptrijo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19457 (616) | black ice |
» | Kdo ima prednost?Oddelek: Na cesti | 5048 (4325) | fosil |
» | konektorOddelek: Pomoč in nasveti | 1895 (1457) | ToniT |
» | mfc problemOddelek: Programiranje | 1641 (1205) | FuI2cY |
» | [php-html] začetniški problemiOddelek: Programiranje | 1537 (1250) | Ziga Dolhar |