Forum » Pomoč in nasveti » Lenovo ideapad y560, pregrevanje!
Lenovo ideapad y560, pregrevanje!
Juwe ::
Danes sem na novo naložil windowse, potem pa grem nameščat programe in dobim blue screen (prej se je že tudi pojavlo vendar ne tako pogosto).
Nato sem ga odprl, odstrano ventilator in spuco prah, ga sestavim, prižgem, se je še hitreje pregreval.
Nakar sem pogledal še pod hladilnike, in na njih ni blo nič več paste, vsa je bla zasušena po robovih, to sem odstranil dodal novo Akasa, vendar še vedno se pregreva, približno po 3-4 min v win, se kr pojavi blue screen...
Če kdo ve kaj bi blo za naredit lepo prosim če sporoči, js ne vem več kaj naj...!
Nato sem ga odprl, odstrano ventilator in spuco prah, ga sestavim, prižgem, se je še hitreje pregreval.
Nakar sem pogledal še pod hladilnike, in na njih ni blo nič več paste, vsa je bla zasušena po robovih, to sem odstranil dodal novo Akasa, vendar še vedno se pregreva, približno po 3-4 min v win, se kr pojavi blue screen...
Če kdo ve kaj bi blo za naredit lepo prosim če sporoči, js ne vem več kaj naj...!
Zheegec ::
Najbrž zanič ventilator, poleg paste je težko kaj drugega. Y560 ima rad težave z levim pantom in pregrevanjem, na žalost
Aja, če si vzel podaljšano garancijo nesi na servis, za te ventilatorje hočejo kar po 30EUR (večinoma niso standardni), tako da se bolj splača uveljavljati garancijo.
Aja, če si vzel podaljšano garancijo nesi na servis, za te ventilatorje hočejo kar po 30EUR (večinoma niso standardni), tako da se bolj splača uveljavljati garancijo.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zheegec ()
Z levim pantom?
Drugače pa kako je lahko ventilator, če se preden se zaženejo win. zažene na MAX pa se mi zdi da še vedno isto deluje... :P
Najlepša hvala, pa bomo videli, če je ventilator bom ga kar iz ebay-ja naročo je ceneje!
Drugače pa kako je lahko ventilator, če se preden se zaženejo win. zažene na MAX pa se mi zdi da še vedno isto deluje... :P
Najlepša hvala, pa bomo videli, če je ventilator bom ga kar iz ebay-ja naročo je ceneje!
solatko ::
Zanič heatpie. Menjat boš moral hladilnik. Ti ven piha hladen, oziroma malo topel zrak. Hladilnik enostavno ne odvaja več toplote pred ventilator.
Delo krepa človeka
Ne ven piha izredno vroč zrak... po 2 min se sploh ne upam več dotaknit plastike kjer vn piha :D
Mblaster ::
Tako kot je rekel solatko, zanic heatpipe. Potrebna je menjava celotnega hladilnega sistema, ventilator lahko obdrzis.
LP
LP
Te cevke, ki povezujejo hladilna telesa, imajo v notranjosti tekočino, ki dobro prevaja toploto. Če cevka poči, ta tekočina shlapi in potem toplota, enostavno ne gre proti ventilatorju, temveč se zadržuje nad grafiko in procesorjem, ter s tem ogreva cel računalnik.
Delo krepa človeka
Zna bit to precej draga zadeva, če boš kupoval novo, saj boš težko dobil del, mimo pooblaščenega servisa, ta pa ti avtomatsko zaračuna še menjavo. Pri HP-ju, so hoteli za hladilnik, starejšega sistema 84€ (brez ventilatorja), prišel iz Londona (ebay) v treh dneh za 13€.
Nekateri proizvajalci, pošiljajo samo preko servisov. Pozanimaj se prej, da ne boš pol klel.
Nekateri proizvajalci, pošiljajo samo preko servisov. Pozanimaj se prej, da ne boš pol klel.
Delo krepa človeka
Sem nesel na servis in me bodo prej klicali kakšna je cena, drugače pa bom kr na sestavi si dobil, če mi bo lahko dobil...
Na ebay-ju sm pa gledal in ni nič kaj videti da bi prodajali, samo ventilatorje, pa še tiste za 20 funtov...
Na ebay-ju sm pa gledal in ni nič kaj videti da bi prodajali, samo ventilatorje, pa še tiste za 20 funtov...
V google vnesi številko, ki se nahaja na hladilniku in ti bo vrglo ven, ponudnike.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje GPUOddelek: Pomoč in nasveti | 1564 (1106) | ExSpirit |
» | Hudo pregrevanje prenosnika - Acer 571gOddelek: Pomoč in nasveti | 1202 (661) | Shadow666 |
» | Hp compaq 6830s težaveOddelek: Pomoč in nasveti | 2961 (2277) | userf480 |
» | Prenosnik se mi pregreva hitro po zagonu - iščem serviserjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2745 (2201) | daljinec |
» | HP Probook 4730sOddelek: Pomoč in nasveti | 4036 (2828) | maestroarte |