» »

Newell o odločitvi za podporo Linuxa

1 2
3
»

jype ::

Tako je. Raje namestite odprtokodne igre s svojim priljubljenim urejevalnikom paketov.

Cold1 ::

@Opeter:
Kaj pa tisti, ki nimajo denarja za Applovo strojno opremo?
Torej bodo postali drugorazredni (manjvredni)?

Po mojem bo Apple svoje sadeže začel ponujati pod podobnimi pogoji kot se ponuja telefone; torej neka Applova storitev (dostop do iVsebin, morda pa kar kako iOmrežje, kakršnega že ponuja Google), ki bo vključevala možnost poceni nakupa subvencioniranih iMacov, MacBookov ali iPadov.

Po vsej verjetnosti bo tako nov, dražji, Mac padel pod 500€ (plus nekajletna naročnina na Applove storitve), cenejši Mac miniji pa bodo najbrž zastonj.


@PARTyZAN
Apple se nikamor ne bo prebil v gamingu enostavno zato, ker nimajo gaming mašin.

Kolikor sem bral je intelov HD4000 tehnično že hitrejši od Xbox-ovega grafičnega čipa (nimam pojma če drži, če še ne, potem je zgolj vprašanje časa); na točki, ko bodo vsi Maci, pa tudi iPadi in iPhoni, imeli _isto_ grafično karti... se pravi jedro, se bo povsem splačalo igre optimizirati (oziroma spisati zgolj-) zanj, tako kot se jih za PS3 in 360-ko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cold1 ()

PARTyZAN ::

Poglej strojne zahteve AAA iger za PC. Intelove rešitve niso nikjer blizu dedicated karticam AMDja in Nvidie. Applu enostavno manjka nekaj med iMaci in Mac Proji. Navadne "škatle", kjer bi lahko sam enostavno menjal grafično kartico in dodal par palčk RAMa. Pa še zaslona ne bi menjal z vsakim novim setupom.

Takšno zadevo bi takoj kupil. Sploh zdaj, ko MS nesramno posiljuje z Metrojem na desktopih.

Gandalfar ::

CIst novi mac miniji niso dost dobri?

PARTyZAN ::

Upam, da se hecaš.

Gandalfar ::

Blo je vprasanje .. kolk let star tech majo?

PARTyZAN ::

Glej, boljši laptop hardware dobiš že v iMacu. Teli miniji imajo insane ceno v primerjavi s PCjem, ki ga sestaviš sam za enak denar.

- 4GB RAMa pri vseh modelih, nadgradljiv maksimalno do 8GB - ena reža
- Mobilna grafična kartica spodnjega ranga - nenadgradljiva
- Po defaultu ga dobiš s 5400rpm (500GB) diskom, seveda ima samo en slot. Po možnosti še propietary priklop, ki ti z nabavo ne-apple diska prinese glasnost in failed Apple Hardware Test

Edina solidna stvar pri konfiguraciji je procesor. Samo kaj ti pomaga, če so ostale komponente crap. Za 839€ (kolikor stane močnejši model v sloveniji - slabši ima tako ali tako intel grafiko), dobiš PC s precej večjo kapaciteto (hitrejšega) diska (2TB+), po možnosti celo s SSDjem, višjim razredom gaming grafične kartice (ne mobilne - naslednje generacije), in vsaj 16GB RAMa.

Tako da ja, če bi skušal gnati kakšen Battlefield 3 ali Deus Ex 3 na tisti majhni kištici bi bil razočaran nad performancom, ki si ga dobil za toliko denarja. Cenovno ekvivalenten PC te zadeve poganja z lahkoto na najvišjih nastavitvah.

Če bi rad igral igre je Mac Mini je še večji nonsense kot iMac. Zato mi pa ni jasno, zakaj ne ponudijo Macov z normalnim hardwarom za ljudi, ki bi igrali igre in zmontirali kakšen video.

nekikr ::

Če bi rad igral igre je Mac Mini

Kot če bi rekel: če želiš z yugom prevažati 20 palet robe...

ki bi igrali igre

Očitno so zadovoljni s tem kar imajo. Za zdaj.

in zmontirali kakšen video

Ti pa nisi ravno iz teh vod, kajne? Gaming grafična kartica pride na petnajsto mesto, pred njo je veliko rama (check), dober procesor (check), dober disk (check)...

ahac ::

4GB RAMa pri vseh modelih

veliko rama (check)

Em... a sem v nekakšen time portal padu?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

nekikr ::

4GB rama je povsem dovolj ČE si si kupil Minija za obdelavo videa (kar pomeni, da je to občasna domača uporaba). Če ga potrebuješ več, potem te bo nazaj držal procesor in bi moral vzeti že Proja, kjer pa imaš rama primerno več. Stvari so zelo simpl ;)

Truga ::

Men farmville cist uredu laufa na mac mini, ne vem kwa kle jambrate.

PARTyZAN ::

nekikr: Nekaj malega pa vem o video produkciji ja. Samo kruh si služim s tem, detajli pa to.

Mac Pro je totalen fail za montažo. Ne rabiš serverskega procesorja, ne rabiš buffered ECC RAMa. Za enako keša dobiš pošasten PC, ki se precej bolje odreže pri montaži in efektih. Aja, shitload več diskovja (v RAID polju) je še češnjica na vrhu. Default modeli Projev imajo namreč samo 1TB diska. O ceni tudi rajši ne bi.

Drugače pa ja, če si v industriji fanboy in PC ne pride v poštev je Pro edina izbira na jablani. Če pa nisi, pa dobiš za pol manj denarja mašino, ki bo enako dobro opravila delo kot tisti pro. Za enako ceno pa PC s stellar performancom.

Also, preveč smo zajadrali s teme. nekikr: ne obešaj se na polovico stavka, ki ti ni všeč. Jaz sem pač igričar, ki se ukvarja tudi z montažo, zato rabim tudi dobro grafično kartico. Tega mi Apple trenutno ne more ponudit zato se sprašujem, zakaj ne skušajo pokriti vrzeli, ki bi jim prinesla kar zajeten kupček denarja (sploh v trenutni situaciji z Windows 8).

Sem pa izredno zadovoljen z njihovimi laptopi. Trenutno sem še na MBPju, bo pa naslednji skoraj zagotovo MBA.

Za Linux upam, da se razvije in s tem pridobi tržni delež. Če ne bi montiral bi bil moj OS of choice. Enostavno zato, ker je KDE zakon.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Half Life 3 je zaščitena znamka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
5123316 (15217) LordTado
»

Valve potrdil delo na lastni konzoli (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
15337549 (32787) opeter
»

Newell o odločitvi za podporo Linuxa (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Igre
11129589 (24417) PARTyZAN
»

Ubuntu 12.04 Beta je nared, Unity za vse (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10630045 (25322) MrStein

Več podobnih tem