Forum » Programska oprema » Počasno printanje iz exela v pdf datoteko
Počasno printanje iz exela v pdf datoteko
bart851 ::
Lep pozdrav!
Imam bazo podatkov v exelu. Za vsako raziskavo moram narediti poročilo in jo printat v pdf datoteko, ker je teh poročil ogromno postane delo zelo zamudno (včasih cel dan:) ). Poročilo je veliko od 12 do 16 strani sama pdf datoteka pa 300KB do 400KB, pretvorba traja približno 2 min. Rad bi skrajšal ta čas, ker pri pretvorbi kakšnih drugih dokumentov v pdf več kot 50 strani polnih grafov, teksta in slik pa traja nekaj sekund pa so nastavitve iste. Probal sem že z adobe pdf, cutepdf, pdf creator... rezultat vedno isti. Spreminjal sem tudi kvaliteto tiska iz 1200dpi na 600dpi (300dpi je preslaba kvaliteta zaradi grafov). Ali je problem v sami exel bazi?
Mogoče ve kateri za kakšno rešitev ali kakšen drugi program?
lp
Imam bazo podatkov v exelu. Za vsako raziskavo moram narediti poročilo in jo printat v pdf datoteko, ker je teh poročil ogromno postane delo zelo zamudno (včasih cel dan:) ). Poročilo je veliko od 12 do 16 strani sama pdf datoteka pa 300KB do 400KB, pretvorba traja približno 2 min. Rad bi skrajšal ta čas, ker pri pretvorbi kakšnih drugih dokumentov v pdf več kot 50 strani polnih grafov, teksta in slik pa traja nekaj sekund pa so nastavitve iste. Probal sem že z adobe pdf, cutepdf, pdf creator... rezultat vedno isti. Spreminjal sem tudi kvaliteto tiska iz 1200dpi na 600dpi (300dpi je preslaba kvaliteta zaradi grafov). Ali je problem v sami exel bazi?
Mogoče ve kateri za kakšno rešitev ali kakšen drugi program?
lp
first_line ::
Sam za shranjevanje internetnih strani (pa tudi razne 2D risbe) v pdf uporabljam dopdf in nisem doživel kakšne počasnosti. Dela po principu navideznega tiskalnika.
http://www.dopdf.com/
Kater Office pa imaš, ker drugače ima 2010 že vdelano Save as pdf, za 2007 si moral pa nekaj doinštalirati.
http://www.dopdf.com/
Kater Office pa imaš, ker drugače ima 2010 že vdelano Save as pdf, za 2007 si moral pa nekaj doinštalirati.
first_line ::
Meni se tudi zdi čudno da ne uporabiš kar Shrani kot pdf? Sem mislil da ima kakšen 2000 Office.
Sem zdaj malo primerjal:
printanje z adobe pdf: čas 00:01:40s velikost datoteke 380KB
printanje z doPDF: čas 00:01:36s velikost datoteke 848KB
shrani kot pdf: čas 00:00:10s velikost datoteke 1.650KB
"Shrani kot pdf" je najhitrejša opcija samo tudi ustvari največjo datoteko, kar mi ob nekaj 100+ poročil, malo naredi problem pošiljanja na e-mail zaradi počasne linije. Uporaba kakšnih winrar, zip programov pa ne pride upoštev kr so na drugi strani nekateri uporabniki s kamene dobe :)
printanje z adobe pdf: čas 00:01:40s velikost datoteke 380KB
printanje z doPDF: čas 00:01:36s velikost datoteke 848KB
shrani kot pdf: čas 00:00:10s velikost datoteke 1.650KB
"Shrani kot pdf" je najhitrejša opcija samo tudi ustvari največjo datoteko, kar mi ob nekaj 100+ poročil, malo naredi problem pošiljanja na e-mail zaradi počasne linije. Uporaba kakšnih winrar, zip programov pa ne pride upoštev kr so na drugi strani nekateri uporabniki s kamene dobe :)
Ali je mogoče kje nastavit kot privzeto nastavitev pri izbiri "shrani kot" pod možnostjo "vrsta datoteke:" "pdf" da ne rabiš vedno iz spustnega menija izbirati
darkolord ::
Žal ne, ker zadeve shranjene v PDF ne moreš nazaj odpreti z Excelom in moraš za "tapravo" shranjevanje uporabiti drug.
Lahko pa uporabiš/napišeš kakšen macro, ki ti shrani direkt v PDF
Lahko pa uporabiš/napišeš kakšen macro, ki ti shrani direkt v PDF
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako se da stisniti pdf?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2956 (2154) | jedateruk |
» | [Microsoft Word] Shrani kot ali natisni kot .pdf?Oddelek: Programska oprema | 1224 (968) | darkolord |
» | Kako nastaviti velikost slike v pdf formatu?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1814 (1497) | opeter |
» | vstavljanje vektorskega logotipa v word (dopis)Oddelek: Programska oprema | 4763 (4584) | Limit-sky |
» | Pretvorba iz .doc v .pdfOddelek: Programska oprema | 2432 (2240) | opeter |