Forum » Mobilne tehnologije » SIP strežnik
SIP strežnik

oton ::
Na PC sem namestil SIP strežnik miniSipServer iz http://www.myvoipapp.com/ in na dva Android telefona SIP klienta CSipSimple. Ker je PC v lokalni mreži za routerjem, sem na routerju nastavil preusmeritev vrat 5060 v PC s SIP strežnikom.
Če sta klienta v lokalni mreži 192.168.... vse deluje pravilno. Problem nastane, če eden od klientov ni v lokalnem omrežju. Telefon sicer zvoni, zazna sprejem klica, vendar glas ne gre skozi.
Ima kdo, kakšno podobno izkušnjo?
Če sta klienta v lokalni mreži 192.168.... vse deluje pravilno. Problem nastane, če eden od klientov ni v lokalnem omrežju. Telefon sicer zvoni, zazna sprejem klica, vendar glas ne gre skozi.
Ima kdo, kakšno podobno izkušnjo?
oton

jl ::
Probaj narediti trace na strezniku, signalizacija ti gre cez firewall, RTP pa ocitno ne. Vklopi RTP inspection, ce imas kak bolj napreden firewall, drugace probaj translirati kar IP (namesto tcp oz udp porta 5060).

huelz ::
Nazadnje, ko sem se s tem igral, je treba se trunk za ven narest. Nisem sicer pogledal, tu imas prek njih tud service za outbound klice?
Sicer ponija tako T2 kot siol svojo sip centralo, ampak samo za poslovne uporabnike.
Sicer ponija tako T2 kot siol svojo sip centralo, ampak samo za poslovne uporabnike.

oton ::
Če prav razumem, ima SIP server le to nalogo, da sporoči klientom lokacijo in s tem omogoči začetek klica. Potem pa poteka prenos direktno med klientoma.
Ali imam prav?
Ali imam prav?
oton
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asterisk VoIP - izkušnje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 17512 (3159) | webbacklink |
» | VoIP prenehal delovati z novim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 1030 (774) | Vili_vanili |
» | SIP trunkOddelek: Omrežja in internet | 6742 (5299) | #000000 |
» | Telemach in porti za SIP ?Oddelek: Omrežja in internet | 7105 (5535) | #000000 |
» | SIP (voip) na AndroiduOddelek: Mobilne tehnologije | 3717 (3301) | SPEEEED |