Forum » Pomoč in nasveti » SMART CARD in njihov READER
SMART CARD in njihov READER
WinXP ::
Kolega mi je že pred nekaj časa šenkal neki ActivCard SMART CARD READER (čitalec pametnih kartic)
ampak ne vem KAKŠNE KARTICE se tu noter uporabljajo?
TE SMART CARD NE BI MOGLE BITI NAVADNE BANČNE ZDRAVSTVENE IN DRUGE KARTICE Z ČIPOM? Ali so to PRAV "POSEBNE" kartice? Pojma nimam samo na živce mi gre ko tako ta moj čitalec stoji tukaj brez da bi vsatavil vanj kakšno kartico z preogramsko opremo...
Našel sem: to se kupi v bistvu POSEBNA KARTICA ki shranjuje DIGITALNA POTZRDILA oz.certifikate (ne vem kakšna to in o čem) To je TO:
ampak ne vem KAKŠNE KARTICE se tu noter uporabljajo?
TE SMART CARD NE BI MOGLE BITI NAVADNE BANČNE ZDRAVSTVENE IN DRUGE KARTICE Z ČIPOM? Ali so to PRAV "POSEBNE" kartice? Pojma nimam samo na živce mi gre ko tako ta moj čitalec stoji tukaj brez da bi vsatavil vanj kakšno kartico z preogramsko opremo...
Našel sem: to se kupi v bistvu POSEBNA KARTICA ki shranjuje DIGITALNA POTZRDILA oz.certifikate (ne vem kakšna to in o čem) To je TO:
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
- spremenil: WinXP ()
carota ::
Short answer: odvrzi čitalec v koš za nevarne odpadke. Tako ti ne bo šel več na živce.
Long answer: vse kartice s čipom spadajo med pametne kartice. Običajno so čitalci v skladu z nekim ISO standardom in windowsi imajo že integrirane driverje zanje. Če je tudi tovj, potem imaš srečo in si lahko kupiš prazno pametno kartico in nanjo naložiš certifikate s katerimi se potem identificiraš in/ali podpisuješ stuff. Čitalec lahko uporabiš tudi identifikacijo na on-line banko. Vsebine bančne kartice ali tiste od zdravstvenega zavarovanja pa ne boš mogel prebrati, ker imajo to po svoje implementirano. Pa tudi kakšen software potrebuješ za nalaganje certifikatov gor, banka naprimer daje svojega zraven kartice.
Long answer: vse kartice s čipom spadajo med pametne kartice. Običajno so čitalci v skladu z nekim ISO standardom in windowsi imajo že integrirane driverje zanje. Če je tudi tovj, potem imaš srečo in si lahko kupiš prazno pametno kartico in nanjo naložiš certifikate s katerimi se potem identificiraš in/ali podpisuješ stuff. Čitalec lahko uporabiš tudi identifikacijo na on-line banko. Vsebine bančne kartice ali tiste od zdravstvenega zavarovanja pa ne boš mogel prebrati, ker imajo to po svoje implementirano. Pa tudi kakšen software potrebuješ za nalaganje certifikatov gor, banka naprimer daje svojega zraven kartice.
Gwanaroth ::
Short answer: odvrzi čitalec v koš za nevarne odpadke. Tako ti ne bo šel več na živce.
Laž. S tem čitalcem ne moreš naložiti certifikata na kartico, saj je to READER, ne WRITER!
Lights often keep secret hypnosis..
carota ::
láž -í ž (a?) 1. zavestno neresnična izjava z namenom zavajati v zmoto
Popolnoma mogoče je, da se motim, ni pa res da je to laž, ker tega ne počnem zavestno, ampak kvečjemu iz neznanja.
Tej napravi se resda reče "čitalec" oz. "reader", vendar imam 2 doma in oba lahko na kartico tudi zapisujeta (proizvajalca Omnikey in Gemalto). V bistvu samo komunicirata s kartico, čip na njej pa je dovolj pameten, da pusti ali ne tudi pisati nanjo. Študiral sem tehnično dokumentacijo za komunikacijo s smart cardi, ne govorim na pamet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Backup in uvoz SIGEN-CA certifikataOddelek: Omrežja in internet | 13352 (2241) | kow |
» | Pametna kartica (smart card) in nje čitalecOddelek: Omrežja in internet | 7217 (2021) | KruceFix |
» | Programje za poslovno E-bančništvo (Halcom & stuff) - nejasnostiOddelek: Programska oprema | 5188 (4521) | aigmt |
» | ActivIdentity in Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8445 (5758) | aigmt |
» | Varnostna analiza bančnega protokola: Chip Authentication Programme je neustrezenOddelek: Novice / Varnost | 4704 (4095) | fosil |