» »

Windows 7 problem z zaustavljanjem

Windows 7 problem z zaustavljanjem

dronyx ::

Imam Logitech USB hub oziroma razdelilec s 4 USB priključki, na katerega so priključeni WD MyBook, Xbox 360 wireless reciever in joystick Logitech attack 3.

V windows xp s tem ni bilo nobenih težav, na Windows 7 pa sem ugotovil, da se očitno zaradi tega razdelilca OS občasno ne zaustavi pravilno do konca (obstane na napisu shutdown) in ga je potrebno ugasniti na silo. Če ta razdelilec odklopim, se ta težava ne ponovi.

Zanima me, ali obstaja kakšna pametna rešitev za to? Zraven razdelica ni nobenih gonilnikov ali kakšnega potrebnega dodatnega software, pa tudi drugače se v Windowsih ne vidi, da bi bilo kaj narobe. Gledal sem, ali je kje v eventviewerju zapisano, kaj bi lahko bipovzročalo težave z zaustavljanjem, pa ni nikakršnega obvestila, ali sporočila, ki bi imel status napake oziroma opozorila. poskušal sem tudi izklapljati posamezne USB naprave, ki so priključene na ta hub, samo težave so se vedno pojavile, če je bil hub priklopljen na PC.
  • spremenil: dronyx ()

mihibo5 ::

To mi je pa znano. Tudi na mojem prenosniku se dogaja nekaj takega. Odkar sem posodil mojo bluetooth miško sestri imam jaz USB Logitech (nevem točno kateri model).

Ko sem imel tisto bluetooth miško, se je računalnik zaganjal in ustavljal veliko hitreje, cca. 15-20 sekund. Ko se računalnik zažene, postanejo vse ikone na namizju bele in počasi dobijo svoje sličice (ikone) nazaj. Imam prenosnik HP 625.

SLO_Matej ::

Poskusi s čistim zagonom: http://support.microsoft.com/kb/929135

dronyx ::

Clean boot poznam, ampak sem brez tega diagnosticiral težavo. Nedvomno je to Logitech USB razdelilec (hub) in tega očitno ne morem več uporabljati, če nočem na silo ugašati računalnika. Ko je hub izklopljen, se računalnik vedno ugasne brez problema.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekdo mi nekako vdira (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
7612665 (7924) Mare2
»

UTP razdelilec

Oddelek: Strojna oprema
82405 (2229) SeMiNeSanja
»