» »

UTP razdelilec

UTP razdelilec

taglavn ::

Pozdravljeni,

saj sem bral forum ampak nikjer nisem zasledil dotično mojega problema.

Zanima me naslednje. Ali je možno utp razdelilec vštekati v ruter (tista bela škatla od siola) in potem v razdelilec vštekati dva računalnika. Kolikor sem bral ni možno uporabljati oba računalnika hkrati. Jaz pa bi uporabljal samo en računalnik hkrati, se pravi en bi bil ugasnjen. Bi deloval sam en računalnik na enkrat?
PS: V mislih sem imel nakaj takega:http://www.techtrade.si/product.asp?pf_...

Lp Matevž
  • spremenil: taglavn ()

black ice ::

Kupi switch oz. stikalo in ne kompliciraj.

Sej ravno zato, da nebi kopliciral. Bol preprosto se mi zdi uporaba razdelilca, če je možno ali so to samo moje pobožne želje:)

lovro535v2 ::

Za 10€ dobiš 4 portni switch in lahko uporabljaš več računalnikov hkrati brez kakršnih koli skrbi.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.

::

Ta razdelilec je za nekaj čisto drugega. Omogoča ti priklop dveh naprav preko enega UTP kabla. 100Mbps povezava uporablja samo 2 od štirih paric, zato lahko s takim razdelilcem po enem kablu furaš dve povezavi. Seveda pa potrebuješ dva taka razdelilca, na vsakem koncu enega.
Primer uporabe bi bil, da imaš na enem koncu hiše modem, na drugem koncu dve napravi, vmes pa le en kabel.

Hvala lepa za odgovor. Jaz sem mislil, da je ta razdelilec na principu električnega:)

...:TOMI:... ::

Oziroma napelji kabel do tega modema oz. routerja pa je.
Tomi

Invictus ::

taglavn je izjavil:

Hvala lepa za odgovor. Jaz sem mislil, da je ta razdelilec na principu električnega:)

Takemu razdelilcu se reče hub ... Ampak to se uporablja samo še v testne namene.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

SeMiNeSanja ::

Pa kaj tisti router nima več nobenega prostega porta?

Ali sploh ni router ampak samo modem?

Če je router lahko vanj priključiš računalnikov, kolikor imaš prostih LAN portov.
Če prostih LAN portov ni več, kupiš en poceni switch, ki bo deloval kot 'razdelilec'.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LAN razdelilec

Oddelek: Omrežja in internet
1711656 (9928) Vuli
»

powerline mrežni adapterji

194387 (3381) Primoz78
»

modem

6633 (609) mariio
»

Kako povezati dvojne zvočnike

Oddelek: Zvok in slika
112101 (1732) angel_viking
»

5 IDE diskov, pa samo 4 ide konektorji iz napajalnika, kako priključiti 5. disk?

Oddelek: Strojna oprema
161360 (1285) Sami

Več podobnih tem