» »

ADSL problemi/ping

ADSL problemi/ping

(sic) ::

Zadeva je taka:

Imam ADSL 1 Mbit in občasno mi ob igranju Q3A skoči ping na 300 ali več čeprav imajo vsi drugi, ki so na istem serverju ping cca. 25-30 (slovenski server). ADSL centrala je v drugi hiši povezana z modemom (poleg PCja) z cca. 28 metrskim mrežnim kablom. Modem pa je povezan na mrežno z 2 m kablom. Ali je možno, da je razdalja med modemom in centralo prevelika in prihaja do motenj? Telekomovec je rekel, da ne bi smel biti problem - problem bi bil, če bi povezava z modemom in mrežno bila dolga 28 m.

Zgodilo se mi je tudi, da sem si downloadal par .zip fajlov in so bili koruptani - samo naključje ali pa prihaja do motenj?

Pa lepo bi bilo, če bi kdo pastal link do tiste strani za merjenje ULa in DLa.

• premaknil: ToniT ()

Hux ::

Tega lahko probas AMIS

Drgace pa odpri Start>Run>cmd.exe

In napisi komando ping -n 100 www.siol.net

Poglej kolkrat od 100 poskusov bo skoco gor in kaki visoko. Sicer pa kdo ne skace..... :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

bump

No kaj zdaj? A nihče nič ne ve...

Je možno, da prihaja do motenj zaradi prevelike razdalje med modemom in centralo? Mrežni kabel je tisti najcenejši (18 m).
Danes sem imel ping 300-400 (ostali pa 40-50) - ko sem za moment ugasnil PC in takoj ob zagonu pingal isti server (povprečje = 36),ko pa sem en čas igral pa se je pomali spet povzpel na 300-400...

Lahko kdo tu pomaga?

BTW: Klical sem 080 1000 in so rekli da na mojem području niso imeli kakšnih težav...

Tr0n ::

Linke za merjenje hitrosti imas @ Merjenje hitrosti downloada/uploada.

Za ping pa njet vem. Nisem telepat, da bi vedo, kaj je narobe :).

Prijavi motnje na ADSLju pa naj ti serviser s Telekoma pride zadevo pogledat. Mozno, da je kabel predolg ali da je kje kaksna motnja. Moznosti je veliko.

Soprano ::

Po vsej verjetnosti zabasan DSLAM. Sploh če imaš normalne pinge recimo ob 1h zjutraj...

Soprano

OK, hvala vsem!

Zadeva je sedaj taka:

Mrežni kabel potuje v drugo hišo po zelo tanki cevi (med steno), kjer mu družbo dela še en električni kabel (sem šele zdaj ugotovil) - je možno, da prihaja do motenj med centralo in modemom? Mrežni kabel je tisti najcenejši... Saj bi odstranil tisti el. kabel pa probal, samo ni tak enostavno...

BTW: Sem poklical na 116 in jutri pride en model pogledat, samo vseeno mi povejte vaša mnenja (karkoli mislite, da bi bilo) pa bom jaz potem pogledal razne zadeve... Ker čudno je to: KaZaA dol vleče po 50 KB/s in igram Q3A pa imam 70 pinga - grem ven ugasnem kazo pa grem gor pa isto 70 pinga...

Tisti speedMeter, ki mi ga je Hux dal sem probal - rezultati so izdreno zanimivi: probam prvič: 900 kb/s, probam čez nekaj ur 60 kb/s (ko je bilo 60 sem sprobaval kar nekaj časa pa so bili rezultati isti), probam ob 1:00 pa mi vrže kakšnih 300 kb/s...
WTF se tu dogaja?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: (sic) ()

Meni se nikol ni pokazal majn kot 1.90Mbit

Sicer pa zakaj bump zgoraj? Zakaj nenredis enostavno pingomer pa bos takoj vido.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hux ()

Zakaj bump?

Ker VEM, da ping jebe - in to na momente - recimo vski 2 uri se za par minut (od 1 minute pa do 30 ali več) povzdigne na 200-300 ali več.

Zdaj me zanima, če je možno, da prihaja do motenje, ker je mrežni kabel spela skozi luknjo skupaj z električnim kablom (podaljšek) in če je to vzrok za slab ping???

Te bi valda celi cajt delalo tak in ne samo 2 uri na dan. Dokler ni velikih magnetnih polj okoli nesme biti problemov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UMTS izgube na dolžini usb kabla

Oddelek: Omrežja in internet
214017 (3499) js osebno
»

Visoki pingi Siol ADSL 1024/256 (strani: 1 2 3 )

10211609 (8188) Alexius Heristalski
»

Ali je prišlo do internetnega mrka?

402750 (1639) moj_nick
»

Pomoč! ADSL vs CABL!!! (strani: 1 2 )

515698 (4795) darkolord
»

ADSL UPload / Download TEžave !