Forum » Strojna oprema » Vprašanje glede grafične
Vprašanje glede grafične
dynr la ::
Pozdravljeni,
imam procesor i5 2500K, ki ima že vgrajeno grafiko. Zdej me pa zanima, a če jaz kupim grafično kartico recimo eno od ATI Radeon pa jo vgradim, potem bo procesor nekako razbremenjen grafičnega dela ker bo grafika izhajala iz ATI-jeve grafične.
imam procesor i5 2500K, ki ima že vgrajeno grafiko. Zdej me pa zanima, a če jaz kupim grafično kartico recimo eno od ATI Radeon pa jo vgradim, potem bo procesor nekako razbremenjen grafičnega dela ker bo grafika izhajala iz ATI-jeve grafične.
Enron x86 ::
Procesor ne bo nič razbremenjen, ker je grafični del procesorja pri Intelu popolnoma ločen od računskega dela. Se pravi, s tem, ko boš v računalnik dodal diskretno grafično kartico, sam procesor ne bo deloval nič hitreje oz. boljše.
lp
lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
bajsibajsi ::
Tako kot je povedal Enron.
Lahko tudi napises, katero graficno kartico bi kupil. Da vidimo, ce se sploh splaca vs Intel HD 3000. Sam sem presenecen, kaj zmore poganjati graficni cip na i5 CPU (+ tisina, nizka poraba, nizka temperatura). Ce ne bi bil (se vedno) gamer, sam locene graficne sploh ne bi vec kupil za glavno masino.
Lahko tudi napises, katero graficno kartico bi kupil. Da vidimo, ce se sploh splaca vs Intel HD 3000. Sam sem presenecen, kaj zmore poganjati graficni cip na i5 CPU (+ tisina, nizka poraba, nizka temperatura). Ce ne bi bil (se vedno) gamer, sam locene graficne sploh ne bi vec kupil za glavno masino.
Ja sm tut jst kr presenečn nad zmogljivostjo tega procesorja ter vgrajene grafike. Sem tudi pred kratkim na tem forumu odprl temo z vprašanjem, katero grafično naj izberem, pa so/ste mi priporočali ATI Radeon HD 6850. Baje, da naj bi bila tom v tem cenovnem razredu in da po performancu prekosi tudi HD 7770 .... Upam da me niso nasrali.
Niso te nasral.
Ti vidš da maš zlo podobne specifikacije računalnika kukr jst, isti prosecor, količina in tip RAM-ov, isti disk, isti napajalnik, vsaj moč; grafično maš pa tut tole k jo jest zdej gledam k so mi jo tle priporočil. Ti mi lohka poveš iz prve roke kako tole kej laufa s tole grafo. Delajo igrce, je tiha, ....??
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matična in grafičnaOddelek: Pomoč in nasveti | 6608 (5325) | pojejo |
» | Ali se splača upgrade?Oddelek: Strojna oprema | 1306 (1201) | hojnikb |
» | nova grafična karticaOddelek: Kaj kupiti | 1542 (1258) | Han |
⊘ | je ta oglas za računalnik nategancija? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8233 (6273) | tjaz051 |
» | hd 4770 ali hd 5770 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7800 (6263) | tomos |