Forum » Pomoč in nasveti » pc in tv
pc in tv
simone ::
Zanima me če bi lahko povezal svoj računalnik in televizor rad bi igral igrice prek računalnika ampak da bi priklpil računalnik na tv...se dobi kak kabel tak in ali je to sploh možno mi to lahk kdo pove?
popster ::
ja je možno. Moraš pa pogledat kaj ima za en izhod tvoja grafična in TV, na starejših tvjih je to hdmi, sicer svhs ali composite.
Anney ::
Rabiš nekaj takšnega, če ima tv HDMI računalnik pa DVI. http://www.pctrgovina.info/index.php?ar...
Če pa ima grafična kartica HDMI in TV HDMI pa lahko priklopiš samo HDMI. http://www.pctrgovina.info/index.php?ar...
Tole je samo za sliko, zvok bo še vedno na računalniku.
Če pa je tv starejši in imaš scart oz. composite boš moral pa ukrepat drugače.
Če pa ima grafična kartica HDMI in TV HDMI pa lahko priklopiš samo HDMI. http://www.pctrgovina.info/index.php?ar...
Tole je samo za sliko, zvok bo še vedno na računalniku.
Če pa je tv starejši in imaš scart oz. composite boš moral pa ukrepat drugače.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Legyman ::
Meni je vse to delalo na prejšnjem računalniku, imel sem tudi hdmi izhod na grafični, kabel pa dolg 10 m in brez problema. Zdaj sem pa menjal računalnik mi pa ne dela več.... fak.
Imam TV Philips serija 8 in grafično geforce gtx 550 ti, ki ima mini hdmi izhod. Kupil sem pretvornik hdmi v mini hdmi, računalnik takoj prepozna philips tv, smotan TV pa noče pokazat slike - kao ni signala. Nastavljal sem različne resolucije, pa izbiral možnosti grafike da dupliciraš zaslone ali pa "extend"....pa nič.
Ali ima kdo idejo?
Imam TV Philips serija 8 in grafično geforce gtx 550 ti, ki ima mini hdmi izhod. Kupil sem pretvornik hdmi v mini hdmi, računalnik takoj prepozna philips tv, smotan TV pa noče pokazat slike - kao ni signala. Nastavljal sem različne resolucije, pa izbiral možnosti grafike da dupliciraš zaslone ali pa "extend"....pa nič.
Ali ima kdo idejo?
Anney - Ja. Na tv sem izbrisal napravo in na novo določil da bo na HDMI 2 računalnik. In sedaj ta sranje ne dela. Prej sem lahko predvajal vse filme, youtube in vse živo kar iz računalnika, sedaj pa imam nič.
Anney ::
Meni Philips, normalno prepozna vsak vhod, le pravi hdmi je treba nastavit, verjetno se boš moral še malo poigrati z nastavitvami grafike, sam priklop naprave na TV ni nobena umetnost. Nekaj si enostavno zabrčkal, ali vhod ali nastavitve grafike, probaj še kakšen drugi Hdmi vhod, naprimer stranskega, tu ti bo najlažje, da sprobaš če deluje, pa potem zadaj prikljapljaš, če imaš tv na steni.
Že dela in to na polni hd resoluciji. Menjal sem kabla na računalniku - sedaj je tv povezan s kablom HDMI na računalnikov dual dvi izhod ( seveda z vmesnikom ) in deluje tudi zvok na tv. Superca.
r3dkv1c4 ::
amney
"Tole je samo za sliko, zvok bo še vedno na računalniku."
ce je preko hdmi potem gre tudi zvok preko navidezne zvočne.....ne potrebujes dodatnih kablov.
"Tole je samo za sliko, zvok bo še vedno na računalniku."
ce je preko hdmi potem gre tudi zvok preko navidezne zvočne.....ne potrebujes dodatnih kablov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21751 (10863) | BorutK-73 |
» | prenosnik toshiba ali SamsungOddelek: Kaj kupiti | 1823 (1345) | parasit |
» | grafična kartica?Oddelek: Kaj kupiti | 689 (689) | makare |
» | Grafična kartica ASUS Radeon 9600SE 128MB DDR+TV out, DVIOddelek: Kaj kupiti | 934 (871) | boštjan |
» | kaksne rame 512 400Mhz za na epox 8rda3+Oddelek: Kaj kupiti | 930 (858) | Dr_M |