» »

Mnenje o napajalniku

Mnenje o napajalniku

_kuhi_ ::

Mene pa zanima kaj je to zaen napajalnik, ali kdo pozna to znamko, je v redu? Dobil pa sem ga vključenega v ponudbo, ime je copy paste v naslednji vrstici.
NAPAJALNIK CORE 650W TECHNOWARE

Lp. Matej

solatko ::

to je zastarel napajalnik, ki nima priključka 4+4 za napajanje procesorja. Za nove plošče z 4+4 napajanjem procesorja, je neuporaben.
Delo krepa človeka

_kuhi_ ::

Aha, čudno da so mi ga potem dali v ponudbo. zgleda se ga hočjo znebit.

Anney ::

solatko ::

http://www.ropos.si/Tecnoware-Black-Cor...
Jaz sem pogledal tukaj in ima samo 1x4 12V za napajanje procesorja.
Glede na proizvajalca, je pri novih v redu, tudi garancija je 5let. Kaj je dobil v ponudbi, pa pač ni napisal. Če je ta iz tvojega linka je v redu (malo dvomim, da je cenovno ugoden), če pa je ta z mojega linka, potem je za vse novejše računalnike, praktično neuporaben.
Delo krepa človeka

Anney ::

Jaz osebno še nisem videl napajalca brez 4pin za matično za desktop.

solatko ::

anney - Ves nove matične imajo za napajanje in zagon procesorja 2x4 pin, dela sicer tudi na samo 4pin, vendar pozabi potem na vse funkcije, ki jih nudita plošča in CPU.
Stari napajalniki so bili brez tega štiri pinskega konektorja, ker pač na ploščah tega ni bilo. Še prej je bil tudi standard za priklop na matični 20 pinov, sedaj je 24. Še vedno se prodajajo napajalniki z 20 pinskim priklopom, imajo pa že 1x4.

Zato je potrebno pri napajalniku pazit, da ima vse tiste priklope, ki jih bomo rabili. Za nek Office računalnik je hitro zadosti, za nek gamer PC, pa je potrebno gledati od moči 12 voltnih linij - obvezno čez 20A, potrebno je pogledat ali so vsaj 3-je priklopi za grafične, da je vsaj 6-8 sata napajalnih in nekje od 2-4 molek-i za stare IDE naprave.
Delo krepa človeka

bajsibajsi ::

Ah daj no Solatko, vsaj trije pcie priklopi...

solatko ::

2x6 in 1x6+2 je standard za nove sisteme, nekatere kartice že sedaj rabijo 2x6. Daš 2 in jih boš polnil s čem?
Ravno tako je 2,3 + stadard 4+4 napajanje procesorja, hvala bogu, je odstranjen priključek za flopy.
Delo krepa človeka

bajsibajsi ::

Vecina kartic na trziscu ne rabi vec kot 2x pcie (2x 6 pinov). Pa saj to ves sam, a ne?

solatko ::

kaj pa takrat, ko daš še eno?
Delo krepa človeka

_kuhi_ ::

Imaš tudi adapterje, in dobiš iz 4 pinskega priklopa ( molex se mi zdi) dodatno napajanje za grafo.

solatko ::

Seveda se dobi, tako kot druge adapterje (vse takoj čez Karavanke), na naši strani pa nič.

Prejšnji teden sem iskal eSatap (power) kabel in sem ga dobil v Conradu iz Nemčije, pri nas večina prodajalcev še slišalo ni za ta priklop, če prav prodajajo MB s tem priklopom že skoraj 3 leta.

Podaljšani priklop 4+4 za napajanje procesorskega dela (za ohišja, ki imajo napajalnik spodaj, da lahko kable pospraviš), je praktično misija, skoraj nemogoče.

In še cel kup je takih kabelskih malenkosti, katere moraš naročiti na ebay-u ali iz tujih trgovin.
Delo krepa človeka

bajsibajsi ::

solatko je izjavil:

kaj pa takrat, ko daĹĄ ĹĄe eno?


In to vecina uporabnikov, vkljucno z gamerji, naredi kako pogosto?

Nikoli!

Najbols je kupiti kakovosten napajalnik, ki ima vsaj 300% overkilla, minimalno 25 na 12 liniji, 484747 kablovja... Saj mogoce se bo pa vsaj "polovica" izbora kdaj v prihodnosti uporabila, a ne?

Sam pa pravim, da ce imas vsaj doloceno znanje iz racunalnistva lahko kupujes dosti bolj racionalno in smotrno. Npr. tisto, v eni moji temi omenjeno, LG ohisje, ki ima notri 2 x 120mm venta in povsem zadosten 600W napajalnik s standardnim naborom kablovja za sodobno konfiguracijo in 20A na obeh 12 linijah.

Ostali denar pa vlozis v zmogljivejso graficno kartico. Saj je namembnost gaming, mar ne?! Razen ce seveda ne serjes denar.

solatko ::

bajsibajsi - Se popolnoma strinjam s teboj, vendar vsa logika odpove pri gamer računalnikih, oziroma gamer fanih, ki še danes laufjo xp, ker jim w7 od 64GB rama pobere 4, xp pa samo 512MB.
Največji problem skoraj vseh napajalnikov, do 50€ je ravno to, da imajo 12V-ne linije med 15 in 18A, za zagon dveh gamerskih grafik, pa rabiš minimalno 20-25A. Poleg tega rabijo 3-4 priklope za grafiko.
Takih uporabnikov je okoli 40%, cca 5% je pa takih, ki imajo računalnik za testiranja zmogljivosti - najvažnejše so jim testi, število sličic v resoluciji 2k X 1,1k in takim je vse kar je pod 800W in je ceneje od 130€, šrot.

Za ostale je dobro to kar si napisal, če prav sem sam pristaš ohišij, ki imajo napajalnik spodaj, ker rabiš za enake zmogljivosti, veliko manj pihanja in ropotanja ventilatorjev, saj topel zrak, sam od sebe zleti ven, zgoraj in praktično rabiš samo en velik, počasen ventilator spredaj, tako da ogromno pridobiš na tišini.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
15411240 (8281) Gapi
»

Nujno! Maribor! Rabim takoj

Oddelek: Pomoč in nasveti
142398 (965) StajercSSS
»

24-pin KONEKTOR na matični plošči in 20-pin na napajalniku

Oddelek: Strojna oprema
486886 (4935) Win8NonGrata
»

8 pin connector pomoč

Oddelek: Strojna oprema
101373 (1232) solatko
»

4 oz. 8 pinski priključek na matični?

Oddelek: Strojna oprema
111681 (1352) J`Mavr0

Več podobnih tem