Forum » Strojna oprema » Brezžična dostopna točka z zunanjo omni anteno
Brezžična dostopna točka z zunanjo omni anteno
Bistri007 ::
Iščem neko pametno rešitev za pokritje 200m okoli hiše (na vasi) z WiFi signalom.
Vzel bi namensko IEEE 802.11n brezžično dostopno točko (ne router), ki daje močnejši signal, v kombinaciji z zunanjimi antenami, ki bi bile montirane na strehi hiše.
Ali delujejo stvari v redu, če 3 × MIMO majhne antence zamenjaš z npr. 12 dbi zunanjimi omni antenami? Kakšna je optimalna razdalja med temi omni antenami?
Zanima me tudi zaščita pred strelo. Ne bi rad, da mi gre strela nazaj po žičnem ethernetu ali če vežem 9V/12V napajalnik na UPS, da prizadene ostale naprave na UPS. Anten najbrž ne gre neposredno ozemljevati? Mogoče bi bila rešitev poceni prenapetostna zaščita za mrežo oziroma nov UPS, samo najbrž ne za anteno, da ne izgubi preveč 2.4 GHz signala? Kaj priporočate?
Budget je do približno 400€ (če je res boljša rešitev lahko tudi kaj več).
Vzel bi namensko IEEE 802.11n brezžično dostopno točko (ne router), ki daje močnejši signal, v kombinaciji z zunanjimi antenami, ki bi bile montirane na strehi hiše.
Ali delujejo stvari v redu, če 3 × MIMO majhne antence zamenjaš z npr. 12 dbi zunanjimi omni antenami? Kakšna je optimalna razdalja med temi omni antenami?
Zanima me tudi zaščita pred strelo. Ne bi rad, da mi gre strela nazaj po žičnem ethernetu ali če vežem 9V/12V napajalnik na UPS, da prizadene ostale naprave na UPS. Anten najbrž ne gre neposredno ozemljevati? Mogoče bi bila rešitev poceni prenapetostna zaščita za mrežo oziroma nov UPS, samo najbrž ne za anteno, da ne izgubi preveč 2.4 GHz signala? Kaj priporočate?
Budget je do približno 400€ (če je res boljša rešitev lahko tudi kaj več).
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wifi oddajnikOddelek: Operacijski sistemi | 6491 (5592) | Ahim |
» | Ojačanje oz. "podaljšanje" wifi signalaOddelek: Omrežja in internet | 3556 (3193) | Spajky |
» | Kako povezati router in yagi antenoOddelek: Kaj kupiti | 1905 (1550) | Duncaneo |
» | TP-LINK-TL-WN722N Wi-fi Adapter - Mnenje?Oddelek: Omrežja in internet | 2517 (2343) | fujtajksel |
» | Napeljati Lan po elektricnih drogih?Oddelek: Omrežja in internet | 2038 (1400) | Henixman |