» »

Rojevanje

Rojevanje

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3
...
5

ADIJOOO ::

Zanima me,tisti,ki imate že otroka če ste šli z ženo v porodnišnico in gledali kako rojeva ali pa če nimate še otroka če bi šli ali ne.
Pomoje mora bit grozno gledat kako rine ven glava in mora najbrž zgledat kot v filmu Alien pa ko se ženska dere in vse šprica tista odpadna porodna voda.
Kašne iskušnje imate s tem?
Jaz bom raje počakal v gostilni sicer imam še cajta okol 5 mesecev čeprav me prosi,da grem zdraven pa ne grem a vi bi šli?

@nny ::

Če nočeš iti, je bolje, da te ni, ker boš samo v napoto. Zadnje čase je moderno, da so očetje zraven, a doživete ni za vsak želodec. Vsekakor pa poskrbite da bo nekdo zraven, ker zdravniki včasih pridejo na čudne ideje.

Mesar ::

@nny je izjavil:

Če nočeš iti, je bolje, da te ni, ker boš samo v napoto. Zadnje čase je moderno, da so očetje zraven, a doživete ni za vsak želodec. Vsekakor pa poskrbite da bo nekdo zraven, ker zdravniki včasih pridejo na čudne ideje.

Kakšne čudne ideje?!
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

WarpedGone ::

Rezanje presredka npr.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

seu_ ::

To je povsem normalno..

Zgodovina sprememb…

genesiss ::

A očetu ga prerežejo? Ali zakaj je to čudna ideja?

Ni normalno! Včasih so to avtomatsko naredili vsaki, dokler niso ugotovili, da so posledice lahko zelo neprijetne. Podobna cvetka je tudi, da je treba vse pobriti na nulo!:D Jao, ženske so milijone let rojevale s krznom, pa nikome ništa.

seu_ ::

Je normalno - če je potrebno, je nekaj povsem normalnega, da se to naredi. Ne govorim o nujnosti posega, ampak o tem, da ni nič čudega.

Zgodovina sprememb…

Gigahertz ::

To pa res ni nič takega gledat.

Na yt je miljon posnetkov porodov,edino čepke za ušesa učasih rabiš.

"670#2500#8"

shadowfax ::

@WarpedOne ja boljše,da se naredi epiziotomija (prerez presredka), kot, da pride do spontane raztrganine, ki bo nepravilne oblike, težje bo zacelila in obsežnejša, kot bi bila s prerezom.
@Adijooo sicer še nimam otroka, sem pa bil prisoten pri porodu in je pač malo nenavadno ja. Verjetno, če se rojeva tvoj lasten otrok ga doživljaš drugače. Če pa že sedaj veš, da ne bi rad tega videl potem se pogovori s partnerko in ji obrazloži, da ti pač res ni do tega. Boljše, da te ni tam, kot, da padeš skup ali imaš travme.

jype ::

Če ma kdo težave z gledanjem ljudi v bolečinah in/ali telesnimi tekočinami, potem pač ni zanj. Jaz sem bil poleg, pa se mi ni zdelo nič strašnega, zgolj želel sem si, da bi lahko jaz to počel, da dekletu ne bi bilo treba, ker vsekakor boli.

korenje3 ::

@nny je izjavil:

Ni normalno! Včasih so to avtomatsko naredili vsaki, dokler niso ugotovili, da so posledice lahko zelo neprijetne. Podobna cvetka je tudi, da je treba vse pobriti na nulo!:D Jao, ženske so milijone let rojevale s krznom, pa nikome ništa.

kako ti to veš da je treba pobrit? so jo teb pobril ko si rojevala? ;)
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

korenje3> kako ti to veš da je treba pobrit? so jo teb pobril ko si rojevala? ;)

To storijo zaradi lažjega reševanja zapletov.

korenje3 ::

jype je izjavil:

korenje3> kako ti to veš da je treba pobrit? so jo teb pobril ko si rojevala? ;)

To storijo zaradi lažjega reševanja zapletov.

da ponesreči ne začnejo cukat po dlakah?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Janac ::

zaradi higiene mogoce?

WarpedGone ::

@WarpedOne ja boljše,da se naredi epiziotomija (prerez presredka), kot, da pride do spontane raztrganine, ki bo nepravilne oblike, težje bo zacelila in obsežnejša, kot bi bila s prerezom.

Seveda (tm).

Spomnem se intervjuja z nekim porodničarjem iz zahoda glede teh "dobrih porodnih praks" - bol kot greš proti vzhodu, višji je procent porodov z rezanjem, dokler ne prideš do procenta nad 90 (izjeme so le še porodi izven porodnišnic) in takih absurdov, kot je npr. da so neki romunki presredek prerazali po samem porodu - rodila je namreč v taksiju na poti v porodnišnico.

Raztrganine so precejšnja redkost, sicer človeštva danes tu nebi bilo.
Zbogom in hvala za vse ribe

figula ::

dajte no še kaj napisat, ko ste tako zabavni ... :)

Prerez sploh ni nekaj nekaj strašnega in barbarskega, ob vsej razbolelosti se ga sploh ne čuti. Vsekakor je bolje to kot pa raztrganina, ki nastane, če ima dete večjo glavico. Jaz sem dobila 3 šive znotraj in 3 zunaj - ko pa sem rodila tako pametno deklico s tako veliko bučico ... :)

Tudi se ženske v povprečju ne derejo tako, kot je videti v filmih ;((.

Sedaj me je @nny spomnila na pripovedovanje moje mame, ki je imela ob mojem rojstvu ob sebi gospo, ki se je močno upirala, da bi jo pobrili: "to morate pustiti, to je moževo drago" .... hehe .... saj zraste nazaj ....

Adijoo - ali boš zraven ali ne je vsekakor tvoja odločitev. Sediš lahko ob njenem vzglavju in si ji v oporo, mislim da je to celo bolj kot ne zahtevano od bodočih očetov - da so od pasu gor. Ti bi špejal spodaj in bil pošprican od porodne vode .... hec pa tak.

rdecaluc ::

Raje epizotomijo, kot pa da se raztrga. Samo raztrganje je sicer "dokaj redka" zadeva, saj se v primeru prevelikega ploda odločijo za carski rez, ker tudi epizitomija nebi pomagala.

Kot oče moraš v Lj porodnišnici plačati nek keš, da prisostvuješ pri porodu.

Glede britja pa se mi zdi da je osebna odločitev, ravno tako kot čistilna klizma.
Est modus in rebus. ,typos

Oberyn ::

Jest sem sedel zraven ... pa sedel ... pa sedel ... pa sedel ... pa se ni nič zgodilo. Pol so me pa dohtarji vrgli ven, pa naredili carski rez.

flood ::

ne bodi mevža in opogumi se navsezadnje je to najpomembnejši dogodek v njenem, tvojem življenju in bi blo lepo, da si zraven
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flood ()

Mesar ::

Oberyn je izjavil:

Jest sem sedel zraven ... pa sedel ... pa sedel ... pa sedel ... pa se ni nič zgodilo. Pol so me pa dohtarji vrgli ven, pa naredili carski rez.

Zdaj pa še njej to povej na tak način, verjetno bo presrečna.
Your turn to burn!

Invictus ::

Rez presredka je odvisen od babice. Porodničarji bi rezali vsepovprek. Oni bi rezali preko riti .,..Ampak sam sem bil v kontaktu z babico že pred porodom in smo se dogovorili okoli poroda.

Za moškega je to super izkušnja. Drugače zamudiš poglavitni del povezave z otrokom. Meni je bilo super. Seveda če si bolj občutljive sorte, lahko padeš skup. Malo črnega humorja in cinizma pomaga. Sploh ko prinesejo pocinkano vedro za placento.

Ženski veliko pomeni da si zraven. Ker je psihično pomagaš pri tem. Zgleda mora res boleti. Ampak kaka šala pomaga. Seveda ne črni humor o dojenčkih.

Meni bi bilo žal če ne bi bil zraven.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Aston_11 ::

Takega dogodka ni za zamuditi. Od tega, da bežiš stran v oštarijo, ne boš imel nič. Sicer ni nič posebno groznega, morda na trenutke malo dolgočasno, če predolgo traja.

Imeti priliko prvič pestvati novorojenčka - priceless.

Biti zraven, ko prvič zajoka - priceless.

Vse drugo v življenju je sekundarnega pomena.

gzibret ::

Hmmm.. nisem še bil zraven, bom pa šel. Že čez slaba 2 meseca, če bo vse po sreči, morda pa še celo kak teden prej. Poročam, kako bo, če bo še tema aktivna...
Vse je za neki dobr!

Super Sonic ::

Pomoje mora bit grozno gledat kako rine ven glava in mora najbrž zgledat kot v filmu Alien pa ko se ženska dere in vse šprica tista odpadna porodna voda.Kašne iskušnje imate s tem?

Panika je že prej, v osnovi gre za čisto psihično mučenje moškega, ker večina nima tam kaj delat. V šoli za starše so takrat rekli, da v povprečju 2/10 skupaj zlezeta in pri tem po možnosti še razbijeta glavo. Kri pa te scene so pa že prej, ko se mehur predre.

Notri slišiš izjemne krike bolečin (men se je dvakrat srce ustavil) tudi iz drugih sob, tako da je samo bivanje tam primerno za psihično stabilne moške, ki so pripravljeni na psiho, ki se odvija. Splošna ocena vseh vpletenih je, da moški mora bit zraven, ker imajo tako babice (in širša ekipa) žensko, ki rojeva bolje pod kontrolo.

Osebno sem bil tega skoraj rešen, ker je moja takrat izbrala Ultivo in je večino popadkov prespala. Po tem ko so določili, da ni vodilnega (imela sva/je dvojčke), so se odločili za carski rez. Ko so jo odklopili iz aparatur je padla v šok. Čez par minut pa je sestra že prinesla dve štrudli ;).

Kolegu se je med porodom zgodilo, bolj njegovi ženi, da ji je počla neka žila in je kri špricala vsenaokrog. Hitro je prišla ekipa in ga pospremila ven, kar je še en dokaz, da ko gre zares, da si samo v napoto. Seveda je zunaj zlezel skupaj, pa so šli potem vsi skupaj družno domov čez par dni.

Večina porodov gre ok in brez težav, če se temu tako reče. Moram pa rečt, da če ima moški svojo izbranko rad, ob tistih mukah plača par dni svojega življenja. Jaz, recimo, nisem jedel 5 dni in izgubil sem 8 kg. Par dni po porodu je zadeva pozabljena na vseh straneh in zaključek pri večini je, da ni bilo tako hudo (čeprav je bilo še hujše). Realno - se (zelo) splača bit zraven.

Hmmm.. nisem še bil zraven, bom pa šel. Že čez slaba 2 meseca, če bo vse po sreči, morda pa še celo kak teden prej. Poročam, kako bo, če bo še tema aktivna...

Srečno! ;)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Super Sonic> Moram pa rečt, da če ima moški svojo izbranko rad, ob tistih mukah plača par dni svojega življenja.

Ah, pa ja. Vse je bilo točno tako, kot so obljubili, tako da ni bilo nobenih presenečenj. Kvečjemu je bilo osebje vidno nejevoljno pri drugem porodu, ko se je draga odločila zavrniti vse painkillerje, oksitocin v žilo in prebadanje ovojev, ker je pri normalnem porodu vse to kontraindicirano, pa v ljubljanski porodnišnici to rutinsko počnejo, ker je njihovo delo zaradi tega lažje razporejati (drugih pozitivnih učinkov pa ni).

Jaz sem doma naredu CTG (da smo vedeli, da je vse OK, čeprav smo že precej čez rok) ko so tolk težili, da mora jit dekle sprožit drugi porod, čeprav se nikomur ni niti sanjalo, kdaj se je cikel sploh začel.

Pa nismo šli sprožit in je dekle rodilo s precej manj bolečin in tudi otroka je precej manj izčrpalo (oksitocin povzroča močne krče, ki precej bolj bolijo tako mamo kot otroka) in se je porodil bolje in z manjšimi nihanji srčnega utripa kot prvi.

Super Sonic> Hitro je prišla ekipa in ga pospremila ven, kar je še en dokaz, da ko gre zares, da si samo v napoto.

Meni je dekle reklo, da ji je ogromno pomenilo, da sem jo med porodom masiral in ji potrpežljivo razlagal, kaj se dogaja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

IceIceBaby ::

Meni se ni zdelo nič posebnega. Med porodom sem pomagal, masiral, hladil z obkladki itd. Sicer razumem, da so nekateri mogoče malo bolj občutljivi, ampak ne vem zakaj bi kdo skup zlezel, če vidi malo plodovnice in neumitega novorojenčka.

Prvič se sploh nisva pogovarjala o tem, če bom zraven ali ne. Se mi je zdelo samoumevno. Naslednjič bo pa isto. Si težko predstavljam, da bi se punca sama matrala ko žival v bolnici, jaz bi se ga pa s kolegi nacejal v gostilni.

IceIceBaby> jaz bi se ga pa s kolegi nacejal v gostilni.

Zakaj bi pa to počel, ever?

občasno zato, ker je zabavno in sproščujoče. Ampak ne takrat, ko boljša polovica potrebuje tvojo podporo in na svet leze tvoj največji projekt za naslednjih 40 ali 50 let.

Sicer pa pomoje tole ni tema o alkoholu in gostilnah. Je pa dejstvo, da precej moških počne ravno to med porodom in še par dni po porodu.

Najbrž je res pravilno,da greš zdraven samo mene to čist nič ne zanima kako zgleda.Sej je tam polno ljudi za to tam,zakaj bi moral še jaz to gledat pa poslušat.Pač baba teži za zdraven sam jaz nimam čist nobene želje po tem.

Zato ker boš v veliko podporo in pomoč svoji partnerki.

ADIJOOO> Najbrž je res pravilno,da greš zdraven samo mene to čist nič ne zanima kako zgleda.Sej je tam polno ljudi za to tam,zakaj bi moral še jaz to gledat pa poslušat.Pač baba teži za zdraven sam jaz nimam čist nobene želje po tem.

Zakaj si pa pol otroka naredu?

IvoJan ::

jype je izjavil:

ADIJOOO> Najbrž je res pravilno,da greš zdraven samo mene to čist nič ne zanima kako zgleda.Sej je tam polno ljudi za to tam,zakaj bi moral še jaz to gledat pa poslušat.Pač baba teži za zdraven sam jaz nimam čist nobene želje po tem.

mam občutek da je bila nesreča :D
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

guest #44 ::

jype je izjavil:

Če ma kdo težave z gledanjem ljudi v bolečinah in/ali telesnimi tekočinami, potem pač ni zanj. Jaz sem bil poleg, pa se mi ni zdelo nič strašnega, zgolj želel sem si, da bi lahko jaz to počel, da dekletu ne bi bilo treba, ker vsekakor boli.

Sorry za party breaker, ampak glede na enakopravnost v vašem razmerju, je nedvomno ona isto mislila. Tk da ne se sekirat ;)

jype je izjavil:

Če si ga ti naredu sam zato,da si šel gledat kako rojeva BRAVO8-).

Super Sonic ::

Ah, pa ja. Vse je bilo točno tako, kot so obljubili, tako da ni bilo nobenih presenečenj.

To bi kar držalo, v šoli za starše, vsaj v LJ, kar konkretno zadanejo. Mogoče je bila edino malo mim tista, da si lahko barve sob izbiraš, ker je to bilo zelo nerealno. Sicer pa vsak doživi stvar po svoje, jaz sem bolj čustven.

Kvečjemu je bilo osebje vidno nejevoljno pri drugem porodu, ko se je draga odločila zavrniti vse painkillerje, oksitocin v žilo in prebadanje ovojev, ker je pri normalnem porodu vse to kontraindicirano, pa v ljubljanski porodnišnici to rutinsko počnejo, ker je njihovo delo zaradi tega lažje razporejati (drugih pozitivnih učinkov pa ni).

Kadar se najdejo takšni asi, se porod ponavadi precej zaplete, zato tudi toliko nejevolje. Ključna pri vsem tem je moč ženske, ki rojeva ob aktu. Če ženski takrat zmanjka moči, zna bit kar pestro. Ni za priporočat, to kar si napisal.

Pa nismo šli sprožit in je dekle rodilo s precej manj bolečin in tudi otroka je precej manj izčrpalo (oksitocin povzroča močne krče, ki precej bolj bolijo tako mamo kot otroka) in se je porodil bolje in z manjšimi nihanji srčnega utripa kot prvi.

Roditi se da na čuda načinov, vsak bo hvalil svojega, ti bodo pa čisto iz prakse povedali, da je drugi porod lažji kot prvi. Da bi bilo kaj (blazno) narobe s konvencionalnimi rešitvami v UKCju, to pa še nisem slišal.

Meni je dekle reklo, da ji je ogromno pomenilo, da sem jo med porodom masiral in ji potrpežljivo razlagal, kaj se dogaja.

Ljudje smo precej različni, jaz si ne predstavljam, da bi svoji takrat lahko kaj razlagal med porodom.

Pač baba teži za zdraven sam jaz nimam čist nobene želje po tem.

Point partnerske zveze je, da včasih narediš kaj več kot svojo polovico in se kje tudi presežeš. Je pa res, da če ti zadeva blazno ne diši in nisi pripravljen narediti prav nič zato, da bi vama bilo tam lažje, boš verjetno bolj v napoto kot v kakšno korist. Vsekakor pa ko otrok pride ven oz. ko ga operejo in zrihtajo, ta dogodek je eden večjih v tvojem življenju, samo da ti tega še ne veš. Ne dovoli si, da bi ga zamudil.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Jaz bi raje posvojil otroka. Ne da se mi zafrkavat z rojevanjem.

figula ::

in kakšno srečo imaš - se ti tudi ne bo treba, vse dokler ne bodo iznašli načina, da bi to počeli moški >:D

figula je izjavil:

in kakšno srečo imaš - se ti tudi ne bo treba, vse dokler ne bodo iznašli načina, da bi to počeli moški >:D

:)

PS...navijam za rojevanje v epruvetah. Tedaj bo družba mnogo bolj pravična.

BadWolf ::

Še moje mnenje.
Očetom je večinoma predvsem dolgčas, sploh prvi porod, ki zna trajat in trajat. Drugače te naceloma nižje od pasu itak ne spustijo, zaradi velikega števila macho moških, ki potem kolabirajo in je delo še z njimi.
Pesredka nben porodničar oziroma babica ne prereže zarad svojga veselja, navsezadnje je to dodatno delo, predvsem pol šivanje. Sam poseg je neboleč, ne bi smel imeti posledic, je pa seveda možno, da gre kaj narobe, kot povsod. Spontano pretrganje je nevarna stvar, saj lahko prizadane analni sfinkter s posledično inkontinenco blata, mar je težko/nemogoče reševati. Vsaka lahko zahteva, da se ji tega ne naredi in pač prevzame odgovornost za tveganje.
Vloga moškega tam je po svoje nehvaležna, ženo masiraš, spodbujaš, si strelovod za njene tegobe, ki jih je precej. Vse skupaj pa traja in traja... Mi smo dvakrat čakali po štiri jre, potem pa ostanešv porodnimsobi še trindo štiri ure...

guest #44 je izjavil:

Jaz bi raje posvojil otroka. Ne da se mi zafrkavat z rojevanjem.

Upam, da tudi ne z "delanjem" otrok! >:D

andromedar ::

Pri nama bo tako daleč nekje sredi septembra. Predvčerajšnjim smo opravili s šolo za bodoče starše (MB). Nekako ni bilo dvoma, ali bom zraven ali ne. Logično da bom.

Ljudje smo pač različni. Če nimaš želje bit zraven, ali te je strah, boš imel pol travme,...pol je mogoče bolje da te ni...in gre pač kdo drug.
Eh?

ADIJOOO> Če si ga ti naredu sam zato,da si šel gledat kako rojeva BRAVO

Ziher ga nisem naredu zato, da ga bom obesu partnerki in šel žurat.

connel ::

Če mu ni do tega, da bi bil zraven, mu pač ni, nismo si vsi enaki.

Jaz ga ne obsojam zaradi tega ker ni zraven, temveč zaradi tega ker (nepravilno) argumentira, da je prisotnost pri porodu nepotrebna in celo odveč.

Brane22 ::

Zakaj pa ne ? Prideš zraven s solidnim tabletom in si z ekipo in boljšo polovico med čakanjem odgledate "Osmega potnika"... >:D

V resnici se mi zdi, da bi pri nas partnerko, ki bi si tega želela našel precej lažje kot osebje, ki bi takšen ogled dovolilo :)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: IceIceBaby ()

Bom naslednjič prinesel ipada, pa bomo probal :) Meni so se zdeli pri nas kar korektni. Filma sicer res nisva gledala, je pa v sobici zraven en radio s CDji, tako, da lahko vsaj musko poslušaš.

btw...po nesreči sem kliknil "predlagaj izbris". Kako odpredlagam izbri?

Če mu ni do tega, da bi bil zraven, mu pač ni, nismo si vsi enaki.

Je bilo že zgoraj omenjeno. V zvezi se ne vrti vedno vse okoli tebe. Če si partnerka želi, da si zraven potem si pač dec, požreš par nagravžnih prizorov in si zraven.

Zgodovina sprememb…

IgorGrozni ::

Fantje, ne pozabit:

Moški so bili zraven pri porodu že, ko smo bili v votlinah. Zato, da so odganjali zveri.

Prav tako moraš biti sedaj zraven zato, da ukineš iz postopka kakšne porodničarske doktrine( npr. da žensko pač mora boleti, da vedo kako pa kaj... Potem pa v 21. stoletju naš najbližji dolge ure trpi hude bolečine. Samo zato, ker eni stari prdci ne sledijo modernim pristopom in nočejo izvesti epiduralne...)

Ali pa so porodničarji omaloževalni do bolečin in neugodja porodnice.
..Jaz sem nadrl direktorico (glavni porodničar)porodnišnice, ko je nekaj nesramno pametovala..

Tudi sedaj moramo čuvati naše samice in potomce pred zvermi.

Lp. Igor

Kar se tega tiče je itak najbolj prijetno roditi doma, v bazenu. Ampak večina si to težko privošči, ker je v primeru komplikacij predaleč do operacijske.
«
1
2 3
...
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Carski rez kot primarna odločitev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7110971 (8997) Gambino
»

Gibanje proti omadeževanju otrok! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
7012635 (10727) donfilipo

Več podobnih tem