Forum » Loža » Rojevanje
Rojevanje
Temo vidijo: vsi
imagodei ::
Ja, ampak to sva dovolila samo pri prvem porodu, ko sploh vprašali niso.
Pozneje sva vnaprej povedala kako in kaj, so se pa vedno in brez izjeme delali norca, pa spraševali če smejo dat kalij, ker treehuggerji ponavadi tega ne dovolijo.
Industrija z utrujenimi delavci, kot vsaka druga.
Saj zato - midva recimo oksitocina po tej informaciji ne bova želela. Ampak fino je verjetno, če imaš kakšne argumente, ne pa, da se pustiš ustrahovat učenim možem v belih halah. Zato sprašujem, če se da dobit kakšno literaturo.
- Hoc est qui sumus -
NeMeTko ::
Oksitocin...
Pri prvem porodu sem še danes prepričan, da je bil 'tehnično izsiljen'. Bili smo že kakšen dan čez rok, prazniki pred vrati, redna kontrola v porodnišnici. Priklopijo CTG....kao da se vidijo nekakšni blagi popadki (jaz nisem nič videl, žena nič čutila).
Pa nas kar pošljejo v porodni blok, priklopijo infuzijo, potem čakaš kaj bo. Ure tečejo, povečajo dozo oxitocina (ali kaj so takrat že dajali), popadki postanejo močnejši, ampak nikakor da bi bilo 'tisto'. Še povečajo dozo.... nakar se že vidi, da popadki počasi začenjajo pojenjati...infuzija že navita do konca...pride skoraj do zastoja poroda... Na koncu so zadevo rešili s pomočjo vakuma.
Scenarij, ki naj se nebi dogajal. Če si prvič tam, misliš 'bodo pa že vedeli bolje kot jaz' in jim ne oporekaš. Kasneje sem vedel, da ni govora, da nas pošljejo v porodno, če ni naravnih popadkov, ki bi jih čutila. Nič izsiljenega ni dobro. Sploh pa pristop, da si naredijo malo bolj frej za med praznike na račun porodnic in otrok, se mi zdi kriminalen.
Po drugi strani pa je tako, da se prvi porod po naravi vleče in vleče. Matra se mati, matra se otrok. Če babica oceni, da bo zgolj po naravni poti stvar prehuda, in se lahko pričakuje dodatne komplikacije če se ne pospeši porod, potem je dodajanje oksitocina čisto opravičljivo. Imaš pa tudi ljudi, ki sami hočejo, da bo stvar čimprej mimo, pa bodo sami zatežili, da se jim dodaja oksitocin, četudi nebi bilo potrebno. Lahko pa prideš na porod na dan, ko vlada norišnica v porodnišnici in imajo več porodnic, kot postelj in osebja. Takrat je osebje hitro v skušnjavi, da stvari malo pospeši, da bodo lažje rešili situacijo - namesto da bi stvar reševali z drugačno organizacijo.
Skratka moj nasvet - nikar rojevat, če ženska še ne čuti popadkov. Tudi če na CTG trdijo, da se že vidijo - pri prvem porodu gredo stvari tako počasi, da greš komot domov in prideš nazaj, ko bo pravi čas za to (razen če nisi iz kakšnih rovt, ampak mislim da se v eni uri da priti še iz ta najbolj zakotne vasi do porodnišnice - prvič pa ni še nobena rodila v eni uri).
Pri prvem porodu sem še danes prepričan, da je bil 'tehnično izsiljen'. Bili smo že kakšen dan čez rok, prazniki pred vrati, redna kontrola v porodnišnici. Priklopijo CTG....kao da se vidijo nekakšni blagi popadki (jaz nisem nič videl, žena nič čutila).
Pa nas kar pošljejo v porodni blok, priklopijo infuzijo, potem čakaš kaj bo. Ure tečejo, povečajo dozo oxitocina (ali kaj so takrat že dajali), popadki postanejo močnejši, ampak nikakor da bi bilo 'tisto'. Še povečajo dozo.... nakar se že vidi, da popadki počasi začenjajo pojenjati...infuzija že navita do konca...pride skoraj do zastoja poroda... Na koncu so zadevo rešili s pomočjo vakuma.
Scenarij, ki naj se nebi dogajal. Če si prvič tam, misliš 'bodo pa že vedeli bolje kot jaz' in jim ne oporekaš. Kasneje sem vedel, da ni govora, da nas pošljejo v porodno, če ni naravnih popadkov, ki bi jih čutila. Nič izsiljenega ni dobro. Sploh pa pristop, da si naredijo malo bolj frej za med praznike na račun porodnic in otrok, se mi zdi kriminalen.
Po drugi strani pa je tako, da se prvi porod po naravi vleče in vleče. Matra se mati, matra se otrok. Če babica oceni, da bo zgolj po naravni poti stvar prehuda, in se lahko pričakuje dodatne komplikacije če se ne pospeši porod, potem je dodajanje oksitocina čisto opravičljivo. Imaš pa tudi ljudi, ki sami hočejo, da bo stvar čimprej mimo, pa bodo sami zatežili, da se jim dodaja oksitocin, četudi nebi bilo potrebno. Lahko pa prideš na porod na dan, ko vlada norišnica v porodnišnici in imajo več porodnic, kot postelj in osebja. Takrat je osebje hitro v skušnjavi, da stvari malo pospeši, da bodo lažje rešili situacijo - namesto da bi stvar reševali z drugačno organizacijo.
Skratka moj nasvet - nikar rojevat, če ženska še ne čuti popadkov. Tudi če na CTG trdijo, da se že vidijo - pri prvem porodu gredo stvari tako počasi, da greš komot domov in prideš nazaj, ko bo pravi čas za to (razen če nisi iz kakšnih rovt, ampak mislim da se v eni uri da priti še iz ta najbolj zakotne vasi do porodnišnice - prvič pa ni še nobena rodila v eni uri).
jype ::
Jaz sem zaradi tega naredil svoj CTG, ker si dekle ni upalo v ambulanto hodit, da "ji ne bi kr sprožl", kot so redno grozili.
guest #44 ::
jverne> Prva stvar ko vidim kakega dojenčka ga tehnično ocenim. Torej, če vse štima in če ima potencial za zrast v funkcionalnega in uspešnega posameznika.
To je zelo daleč od tega, kar sem jaz povedal.
Nikoli trdil. Zgolj, da imam malo bolj klinični pristop, kot pa čustveni. Vsaj pri teh zadevah.
Okapi ::
Dokler samo teoretiziraš, ni težko imeti kliničnega pristopa
Se boš oglasil potem, ko boš prvič videl svojega dojenčka.
O.
O.
guest #44 ::
Dokler samo teoretiziraš, ni težko imeti kliničnega pristopa
O.
Takrat bom še toliko bolj pozoren, da bo z njim vse v najboljšem redu.
P.S. Sicer pa dvomim, da bom imel svoj biološki naraščaj. Toliko je sirot, ki potrebuje neko varno okolje.
gzibret ::
Oksitocin...
Naju je na tisti kriminal z izsiljenimi porodi opozorila ginekologinja. Žena je imela nek CTG in UZ v petek v LJ porodnišnici (neglede na to, da je imela CTG v sredo pri svoji ginekologinji) pri primarij Blejec. Ginekologinja jo je opozorila, da ve, kakšna so petkova dežurstva tiste zdravnice, ko ob njenem petkovem dežurstvu dobesedno "popuca" z vsemi nosečnicami ki so pred rokom, jih našopajo z oksitocinom tako, da pol rojevajo na 20 minut in "očistijo" porodni blok, da imajo za vikend mir. Tja pa jih spravi tako, da jih naroči na nek nepotreben pregled v petek dopoldne, pol pa jih kar obdržijo in nafilajo s kemijo ("takim mlekcem") in tiste dojenčke na silo zbezajo ven iz lukenj.
Na petkov pregled logično - sploh ni šla, in jaz sem jo podprl v njeni odločitvi. Se nama je izplačalo, saj v nedeljo ponoči sploh ni bilo gužve in se je lahko babica posvetila le nama in tudi sedaj sta le dve mamici v sobi, pa tudi nobene kemije ni bilo treba, je vse šlo samo po naravni poti.
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
BigWhale ::
Midva sva pri drugem sla na umetno sprozitev poroda. Predvsem za to, ker je bilo dovolj cakanja, zatekanja, zastajanja vode v telesu in tako naprej. Ce ne bi sla, bi danes imela samo enega otroka.
Ne, ne pravim, da bi pa tole kar vsak moral prakticirati. To je podobno, kot ne-privezovanje, ker je enmu kolegu to resilo zivljenje.
Ne, ne pravim, da bi pa tole kar vsak moral prakticirati. To je podobno, kot ne-privezovanje, ker je enmu kolegu to resilo zivljenje.
figula ::
Mislim, da je bilo pred časom veliko govora, da v Kranju rojevajo s pomočjo hipnoze. A je potem iz tega kaj ratalo? Kdo kaj ve?
jype ::
Porod hitreje steče, če je ženska sproščena. Pomaga vse živo, kar žensko prepriča, da se lahko sprosti. V mojem primeru je šlo na primer za masažo. Hipnoza ima verjetno podoben učinek.
figula ::
Saj mislim, da je bilo v tej smeri tudi mišljeno.
Pobudnik je bil oni slavni psiho majster, pa se mu imena trenutno ne morem spomnit .
Pobudnik je bil oni slavni psiho majster, pa se mu imena trenutno ne morem spomnit .
STASI ::
Bomo letos probal z kako cool muzko. Malce Metallice pa kako klasiko. Da se bomo vsi sproščeni.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
abcčdefghijklmnoprsštuvzž
NeMeTko ::
STASI ::
Bomo letos probal z kako cool muzko. Malce Metallice pa kako klasiko. Da se bomo vsi sproščeni.
Pa malo trave namesto N2O ?
Ajajajaj, kam smo prišli.......
Kje pa je problem pri glasbi? Pri prvem otroku sem isto imel glasbo.
Travo pa kar sam uporabljaj.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Carski rez kot primarna odločitev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11100 (9126) | Gambino |
» | Gibanje proti omadeževanju otrok! (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 12748 (10840) | donfilipo |