» »

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Temo vidijo: vsi
««
33 / 38
»»

mr1two ::

Hihi, lepo da tako razmišljaš, zdej pa se odpravi googlat, če je to izvedljivo :))

Ena stvar je, če imaš ti pravi bearing(smer, kot v °)- čisto druga pa, ko ti telefon visi v žepu v bog si ga vedi kakšni poziciji, da mu meša on kompas 2x na sekundo) in pa pot, ki si jo prepeljal- če je to povezano na eno od koles, bi še šlo (s pospeškomeri si lahko predstavljaš, kaj se zgodi, ko povoziš luknjo in vse skoči v luft- menda ja nisi kar naenkrat dobu negativnega pospeška, pa potem 0.5g pozitivnga, ob mešanici vsega možnega, ki pride zdraven).

A si še prepričan, da je to možno? No, potem pa kar na delo, mislim, da boš ogromno zaslužil, če ti to rata implementirat, da bo operativno in uporabno.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

jype ::

mr1two> A si še prepričan, da je to možno?

Se da, ampak je drago. Baterijo bi scuzal v par urah, pa natančnost ne bi bila takšna, kot si jo večina predstavlja.

Če je togo montiran na okvir bicikla, se da marsikaj potegnit iz kompasa in accelerometrov (in precej dobro sfiltrirat ven luknje v cesti, skakanje in druge reči).

Dobil sem (dva!) garmina edge pecto bundle s strapom in senzorjem kadence in hitrosti za spodoben denar (200 evrov z davkom za vsacga) in zdaj se mi ni treba več afnat s telefonom. Juhu.

Aston_11 ::

Za 20 kupim anga! Drugače meni za vtis dela tudi nokia s symbianom - je pa opaziti popravke višine, ko iznenada ugotovi, da sem par metrov nižje. Me sicer ne moti. Na samsungu mini III je ta krivulja bistveno lepša, če ne celo taka kot mora biti.

Ja rabm oba, k mam dve gume pa dva pedala.

driver_x ::

Kako pa merijo hitrost in pot senzorji za tekače, ki se montirajo na čevelj?

Lažje, ker je dinamika premikanja čevlja predvidljivejša.

r3dkv1c4 ::

Janac je izjavil:

1. Bele barve
2. iz aluminija
3. prevlečena z folijo
4. kocke ledu
5. ugotovi sam in deliz nami

ah janac ni ravno tako, imam izoliran bidon in kocke leda samo kaj koje je topla voda po uri po 35 stopinjami

Hayabusa ::

Vidim novo tržno nišo: kolesarska čutarica :)).

oemdzi ::

Hladilna torba, ki se napaja iz dinama :) Sicer bi peljali počasneje, ampak bi bila pijača vedno hladna, pa še kak sladoled za zraven :) Edino STU bi to težko poganjal v 40% klanc :P
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

Kako se reče angleško prednjemu pestu, na katerem je prednja kaseta? Mi je začelo ružiti v klanec craccck - craccck in bo verjetno treba zamenjati, dvomim, da je samo kaj za zatisniti. Rabljeno ultegro, da bo hec.

einstein :P ::

oemdzi je izjavil:

Hladilna torba, ki se napaja iz dinama :) Sicer bi peljali počasneje, ampak bi bila pijača vedno hladna, pa še kak sladoled za zraven :) Edino STU bi to težko poganjal v 40% klanc :P

In še to, ker vidim, da ne verjamete: v tak klanec mi sploh ni problem poganjat, prej začnejo kolesa zdrsavat ali pa se začnem nazaj prevračat, da nebi imel moči sploh ni problem... Ne vem, kaj je to tako težko verjet? Aja, pa še nasvet: bolje gre v klanec, če sediš, ker če vstaneš, je premalo teže na zadnji gumi in se vrti v prazno.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Front hub iščeš

SkIDiver ::

@Aston 11 iščeš bottom bracket kar je gonilni ležaj, gonilka ki gre skozi pa je crankset. Spredaj nimaš kaseto ampak verižnika/verižnike.

Če govorimo o cestaku in ti je šel ležaj menjaj samo ležaj.
Glede na to, da omenjaš Shimano je možno, da ti samo poka vijak ohišja ležaja gonilke BB30. Meni so ga že 2x odvijali, podmazovali navoj pa je isto. Ko stopim na pedala škripa in poka. Mal bolj naglas si zažvižgaš pa ne slišiš kako poka:))
Compagnolo, ki ima pressfit nima teh težav. Kako je pri sramu, ki ima podobno kot Shimano pa ne vem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

einstein :P je izjavil:

oemdzi je izjavil:

In še to, ker vidim, da ne verjamete: v tak klanec mi sploh ni problem poganjat, prej začnejo kolesa zdrsavat ali pa se začnem nazaj prevračat, da nebi imel moči sploh ni problem... Ne vem, kaj je to tako težko verjet? Aja, pa še nasvet: bolje gre v klanec, če sediš, ker če vstaneš, je premalo teže na zadnji gumi in se vrti v prazno.

Glej, da se ti ne vžgejo.

Front hub - meče mi ven za prednje kolo.

PS: To napako morda nekateri delate in zato mislite, da je tako težko priti v strm klanec.

Aston_11 je izjavil:

oemdzi je izjavil:

Glej, da se ti ne vžgejo.

Front hub - meče mi ven za prednje kolo.

In, zakaj bi se vžgale? Tako vroče pa tudi ni.

Zgodovina sprememb…

Ah sm tko površno prebral- pesto(hub). Meh, bottom bracket rabiš, ki je po naše gonilni ležaj, kot je že SkiDiver napisal

SkIDiver je izjavil:

Bottom bracket je gonilni ležaj, gonilka ki gre skozi pa je crankset.

Če govorimo o cestaku in ti je šel ležaj menjaj samo ležaj.
Glede na to, da omenjaš Shimano je možno, da ti samo poka vijak ohišja ležaja gonilke BB30. Meni so ga že 2x odvijali, podmazovali navoj pa je isto. Ko stopim na pedala škripa in poka. Mal bolj naglas si zažvižgaš pa ne slišiš kako poka:))
Compagnolo, ki ima pressfit nima teh težav. Kako je pri sramu, ki ima podobno kot Shimano pa ne vem.

Mi poka že na obeh straneh - ko pritisnem levi pedal, naredi crack, ko pritisnem desnega, naredi crack, kot da bi šlo nazaj na mesto in se mi prednji zobnik v primerjavi z vodilom menjalnika premika za cca 2 mm levo in desno - nato jovo na novo, ko grem v klanec. To je začelo zadnje dni, danes pa extra, tako da verjetno ne bo dolgo.

In, zakaj bi se vžgale? Tako vroče pa tudi ni.
Pišeš, da ti drsa zadnje kolo v klanec. Respect! Verjetno se tudi kadi za tabo, ko šibaš v klanec.

Tam zgoraj omenjaš BB30 - moram takega gledati, ker na ebayu sem našel enega BB UN 26, verjetno to ni to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aston_11 ()

Hahaha aston, lepo si me nasmejal :)) A ti si celo mislil, da mi zadnje kolo drsa na asfaltnem klancu??? Ah, saj ni čudno, da se potem ne razumemo. Mislim, da sem že večkrat povedal, da sem mnogo bolj za offroad proge, kot za ceste, tako da, ja - guma mi drsi na strmem offroad klancu, ki je recimo iz zemlje.

PS: ne vem, če sploh je kje tako strm asfaltni klanec? A vi ste pa mislili, da jaz to po asfaltu rinem gor a? Haha, potem se pa ne čudim, da me niste razumeli.

Zgodovina sprememb…

Ha ha ha - cel forum te ne razume, sploh po tistem popoldanskem napadu, ko si napovedal vojno - verjetno imate 41 pri vas - potem pa jasno, war, temperatura, klanec, drsanje ---- ogenj.

Čuj - čaki malo zdej - kaj moram zmeriti na biciklu, da bom izbral pravi bottom bracket.

Kaj imaš sedaj gor na kolesu?

assez ::

@jype, kaj narediti da se roke (dlani) ne potijo, sploh ko je svinjsko vroče?

Rokavice si namontiraš. Potijo se še vedno, vendar vsaj drsalnice nimaš po balanci.

mr1two je izjavil:

Rokavice si namontiraš. Potijo se še vedno, vendar vsaj drsalnice nimaš po balanci.

Pa tudi za kožo ni dobro na daljši čas.

Drugače pa, če ga ne motijo malo "umazani" ročaji, si lahko s prahom krede malo potrese gor. (uporabljajo tudi plezalci)

Rokavice niso dobre za kožo? Takoj na garmado z njimi8-O

Janac ::

Jutri bi šel nekam za 40km, kaj rpedlagate?

Če bi bil rad moker, se odpravi popoldan, sicer pa po hosti dopoldan (o magična krogla, povej mi kje janac doma je)

Janac ::

Ja, za nek cilj mi povejte v okolici Ljubljane.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

PacificBlue ::

Ne kolesarim, ko je svinjsko vroče. Enkrat je bilo dovolj, ko sem skoraj izdihnil med vzponom na Kope, lani, sicer ni bilo ravni 40 stopinj, pa vseeno. Sem pa verjetn dobil rahlo sončarico.
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Ne kolesarim, ko je svinjsko vroče. Enkrat je bilo dovolj, ko sem skoraj izdihnil med vzponom na Kope, lani, sicer ni bilo ravni 40 stopinj, pa vseeno. Sem pa verjetn dobil rahlo sončarico.

Jaz tudi, ko sem dirkal v lj s kolesom brez vode po največji vročini - zeblo me je na soncu! In dobil sem kurjo polt. Občutek je bil po eni strani prav kul, po drugi pa scary.

ttommy ::

Včeraj zvečer me je osa pičila (so se zaredile pod streho in se jih ne morem znebit) v desno nogo točno v mišico (meče) in sedaj imam tako trdo in me srbi. Ali bi škodilo, če grem s kolesom na kakih 25km ali naj raje počivam?
Gamer

Mene bi dans bolj skrbel močan veter, neurja in možnost toče;) Jutri je pa vseeno glede pika. Imaš pa blago reakcijo na pik, ki je običajna. V nekaj dneh bo splahnela, vseeno pa raje ne pretiravaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

Dokler ni sršenov bi moralo biti ok :D

assez> @jype, kaj narediti da se roke (dlani) ne potijo, sploh ko je svinjsko vroče?

Predn greš fajn pluneš v dlani!

(Jaz ničesar ne naredim, ker se mi roke ne potijo.)

Wot ? Jaz imam rokavice po 2 urni vožnji, kot da sem bil v bazenu in ne na kolesu .

Balanco poviješ s primernim trakom:|

Hm, če se v vročem vremenu v klanc ne spotiš v roke, potem nekaj ni vredu. Al premalo goniš, al pa ni tako vroče :)).

Odkar furam brez rokavic imam trak na krmilu ful bolj umazan kot sicer, pa ko je res vroče imam drsalnico na hoodih. Če je pa tempo > 30kmh se običajno dlani sproti sušijo.

Aja, prepočas greste, to je :)

Hja držimo se CPPja za razliko od nekaterih :)

CPP omejitve hitrosti za kolesarje ne pozna.

Invictus ::

A kdo ve kje se dobi prtljažnik za bicikel, ki je v bistvu samo ena štanga?

Nekaj iščem pa nič ne najdem ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype je izjavil:

CPP omejitve hitrosti za kolesarje ne pozna.

Hja ko boš ti tiste ovinke pri Polževem zalagal s hitrostjo nad 30 ne, da bi sekal ovinke(kar je kršenja CPPja) :)

Invictus> A kdo ve kje se dobi prtljažnik za bicikel, ki je v bistvu samo ena štanga?

http://www.bike24.com/p27791.html

oemdzi> Hja ko boš ti tiste ovinke pri Polževem zalagal s hitrostjo nad 30 ne, da bi sekal ovinke(kar je kršenja CPPja) :)

http://www.bike24.com/p238852.html

ttommy je izjavil:

Včeraj zvečer me je osa pičila (so se zaredile pod streho in se jih ne morem znebit) v desno nogo točno v mišico (meče) in sedaj imam tako trdo in me srbi. Ali bi škodilo, če grem s kolesom na kakih 25km ali naj raje počivam?

Mislim, da nebi smelo biti nič narobe. Os se pa lahko znebiš z dimom.

Dns prpravljen na neurje in vse, pa nič od tega. Musgard sm skor brezveze gor stavu :|
 Rain gear

Rain gear

Morm nujno števc na to navlečt, ker bi si rad preračunal kadenco za top speed. Dans je bla, po podatkih s satelitov nekje med 160 in 180 8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mr1two ()

Kaj pa sprednja strehca?

PS: pri nas je lilo kot iz škafa, pa grmelo je tudi fajn.

Zgodovina sprememb…

Spredej bi v bistvu rabu sam nekaj na spodnjem delu okvirja, da voda, ki šprica z gume vanj, ne šprica direkt po nogah/copatih. Če mal poškropi drugod ni problema. To je itak taka superleggera varianta dežne zaščite 8-)

Hayabusa ::

Spredej bi v bistvu rabu sam nekaj na spodnjem delu okvirja, da voda, ki šprica z gume vanj, ne šprica direkt po nogah/copatih.

Temu se reče blatnik.

Tak volan se kupi ali odrežeš stock?

driver_x ::

mr1two je izjavil:

Spredej bi v bistvu rabu sam nekaj na spodnjem delu okvirja, da voda, ki šprica z gume vanj, ne šprica direkt po nogah/copatih. Če mal poškropi drugod ni problema. To je itak taka superleggera varianta dežne zaščite 8-)

Ne razumem, kaj je narobe z malo vode? A v dežju nikoli ne kolesarite?
««
33 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14222833 (15660) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552712 (46001) BigWhale

Več podobnih tem