Forum » Šport » Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.
Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.
Temo vidijo: vsi
mr1two ::
Voda sama ni problem, moti me samo izdatna poplava v šolencih. Jaja, saj vem, morm si ene galoše nabavt. Drugje razn v copatih me voda ne moti.
@aston 11
načeloma se kupijo
@aston 11
načeloma se kupijo
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
r3dkv1c4 ::
CamelBak 12 MINI-HAWG
ker to spada pod kolesarjenje sem kar tu dodal....in sicer, zanima me, če ima kdo izkušnje s takim ali podobnim nahrbtnikom....
Prej sem ničkoliko let uporabljal en krš od nahrbtnika, sedaj pa se odločam za takega ali kaj podobnega.
Mnenja?
ker to spada pod kolesarjenje sem kar tu dodal....in sicer, zanima me, če ima kdo izkušnje s takim ali podobnim nahrbtnikom....
Prej sem ničkoliko let uporabljal en krš od nahrbtnika, sedaj pa se odločam za takega ali kaj podobnega.
Mnenja?
energetik ::
Voda sama ni problem, moti me samo izdatna poplava v šolencih. Jaja, saj vem, morm si ene galoše nabavt. Drugje razn v copatih me voda ne moti.Ne razumem, kaj je narobe z blatniki. Jaz imam na MTB stalno plastične blatnike, ker mi nekako ne odgovarja blato v ustih in podobno. Tistih 300-400g pa res nima veze pri rekreativnem kolesarjenju.
@aston 11
načeloma se kupijo
dolenc ::
Camelbaki so vredu, zlo trpežni, moj je že boga in pol preživel in še zmer zgleda kot nov. Prostor odvisen od modela, načeloma so kar priročni, meh se ne segreva, hrbet se lepo hladi, še en oblazinjen predalček za telefon ali kaj podobnega, lepo se fiksira. Moj nasvet je, vzemi čim bolj kompaktnega, da te ne bo preveč oviral pri kolesarjenju, toliko velikega da še lahko dobiš vse notri kar običajno vzameš seboj. Glede razporeditve prostora, jih moraš par pogledat, pa potem videš kej se ti bol dopade je pa presenetljivo kaj vse lahk v tak ruzaček stlačiš :).
Glede meha, jaz bi sicer vzel večjega, 3l, če ga ne napolniš je še zmeraj majhen, ampak čisto odvisno koliko popiješ.
Glede meha, jaz bi sicer vzel večjega, 3l, če ga ne napolniš je še zmeraj majhen, ampak čisto odvisno koliko popiješ.
Voda sama ni problem, moti me samo izdatna poplava v šolencih. Jaja, saj vem, morm si ene galoše nabavt. Drugje razn v copatih me voda ne moti.Ne razumem, kaj je narobe z blatniki. Jaz imam na MTB stalno plastične blatnike, ker mi nekako ne odgovarja blato v ustih in podobno. Tistih 300-400g pa res nima veze pri rekreativnem kolesarjenju.
@aston 11
načeloma se kupijo
Grdi so ko smrt. Sicer pa je plan za letošnjo zimo namontirat nekaj takega gor na kolo za trening. Problem škropljenja po šolencih ostaja tudi z uporabo blatnikov, tako da mi tudi nepremočljive galoše ne uidejo.
Dež, ki pada me ni nikoli pretirano motil. Zgornji del nepremočljiv, spodaj pa skorajda ni važno.
MKC00 ::
CPP omejitve hitrosti za kolesarje ne pozna.
zadnja novela zakona o pravilih cestnega prometa je namreč odpravila omejitev hitrosti na kolesarskih stezah (prej je bila 25 km/h, zdaj te omejitve ni več), dovoljeno hitrost v območjih umirjenega prometa in območjih za pešce pa so dvignili s 5 na 10 km/h.
VIR
Na ostalih cestah pa kolikor vem mora upoštevati maximalno predpisano dovoljeno hitrost, ki velja za ostala vozila oz. ostali promet.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MKC00 ()
Škoda,ker nisi prilepil še nadaljevanja...
Avtor je trapast, ampak mu kot vozniku motoriziranih vozil verjetno težko razložiš, zakaj točno je omejitev hitrosti koles nesmiselna. In čez celoten članek izpostavlja kolesarjenje v mestih kot nekulturno dejavnost. Želim mu veliko kilometrov na kolesu in to čimprej, da si malo popravi mnenje.
(prej je bila 25 km/h, zdaj te omejitve ni več), dovoljeno hitrost v območjih umirjenega prometa in območjih za pešce pa so dvignili s 5 na 10 km/h. Po našem mnenju sta obe novosti napačni in nesmiselni, saj v ničemer ne zmanjšujeta mož-nosti konfliktov, kvečjemu jih zaradi večjih dovoljenih hitrosti povečujeta - ob predpostavki, da so se kolesarji doslej držali teh omejitev (v kar pa dvomimo), odslej pa bodo kolesarili hitreje.
Avtor je trapast, ampak mu kot vozniku motoriziranih vozil verjetno težko razložiš, zakaj točno je omejitev hitrosti koles nesmiselna. In čez celoten članek izpostavlja kolesarjenje v mestih kot nekulturno dejavnost. Želim mu veliko kilometrov na kolesu in to čimprej, da si malo popravi mnenje.
jype ::
MKC00> Na ostalih cestah pa kolikor vem mora upoštevati maximalno predpisano dovoljeno hitrost, ki velja za ostala vozila oz. ostali promet.
Ministrstvo za promet in zveze mi je odgovorilo da ne, ker merilnik hitrosti ni del obvezne opreme kolesa in je torej od kolesarja nesmiselno zahtevati da se drži omejitev hitrosti.
Hitrost mora seveda še vedno prilagoditi svojim sposobnostim in razmeram na cesti in poskrbeti, da nikogar ne ogroža.
Enako velja za pešce, za katere tudi ni predpisana najvišja dovoljena hitrost, čeprav lahko znaten del prebivalstva vsaj kratek čas teče hitreje kot 30 kilometrov na uro, tudi po območju umirjenega prometa:
Ministrstvo za promet in zveze mi je odgovorilo da ne, ker merilnik hitrosti ni del obvezne opreme kolesa in je torej od kolesarja nesmiselno zahtevati da se drži omejitev hitrosti.
Hitrost mora seveda še vedno prilagoditi svojim sposobnostim in razmeram na cesti in poskrbeti, da nikogar ne ogroža.
Enako velja za pešce, za katere tudi ni predpisana najvišja dovoljena hitrost, čeprav lahko znaten del prebivalstva vsaj kratek čas teče hitreje kot 30 kilometrov na uro, tudi po območju umirjenega prometa:
A kdo ve, kje se bi dalo dobit Crud Roadracer blatnike pri nas?
ttommy ::
Ko sem tudi sam začel iskati blatnike potem, ko je mr1two objavil tisti link zanje, sem jih za moj MTB našel tu:
http://www.cult.si/v12/art.php?oddelek=...
potem pa še malo gledal kolesa in našel tega:
http://www.cult.si/v01/c_002_2_2.php?ID...
Za naslednje leto si moram nabaviti novega (večina po asfaltu)- bo v redu? Je za isti denar kakšen boljši?
http://www.cult.si/v12/art.php?oddelek=...
potem pa še malo gledal kolesa in našel tega:
http://www.cult.si/v01/c_002_2_2.php?ID...
Za naslednje leto si moram nabaviti novega (večina po asfaltu)- bo v redu? Je za isti denar kakšen boljši?
Gamer
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ttommy ()
SkIDiver ::
Za asfalt bo dober. Za kaj več pa vprašanje kaj bi rad od njega. Recimo, če si čez 90kg bi znal imeti težave pri zavorah kar je odvisno kako aktiven si pri spustih. Pa bodi pozoren, da ima vilica zaklep, ker boš zanj na asfaltu hvaležen, predvsem v klancu.
Defenitivno se dobi kaj boljšega za podoben denar, če se išče dalje. Vedno se najde kaj boljšega. Recimo kakšni lanski modeli se dobijo z XT in Deore kombinacijo, boljša pesta, večji rotorji, boljše zavore, ... Mogoče k temu dodaš še slabih 100€ pa se ti že pošteno smeji.
Defenitivno se dobi kaj boljšega za podoben denar, če se išče dalje. Vedno se najde kaj boljšega. Recimo kakšni lanski modeli se dobijo z XT in Deore kombinacijo, boljša pesta, večji rotorji, boljše zavore, ... Mogoče k temu dodaš še slabih 100€ pa se ti že pošteno smeji.
@SkIDiver
Da, to leti na specialko. Pa ravnokar sem preveru clearing in je z 25mm plaščem še dobre 4mm lufta, tako da bi mogli it gor tudi s to kombinacijo. Če bi še koga zanimalo, menda se jih da dobit pri bajkmaniji v Ljubljani.
Da, to leti na specialko. Pa ravnokar sem preveru clearing in je z 25mm plaščem še dobre 4mm lufta, tako da bi mogli it gor tudi s to kombinacijo. Če bi še koga zanimalo, menda se jih da dobit pri bajkmaniji v Ljubljani.
SkIDiver ::
@mr1two je sploh smiselno? Običajno greš na specialko ob lepem vremenu oz. pogledaš ali so možnosti, da te bo zalival dež. Mene je do sedaj 2x zmočilo pa še to ni bilo omembe vredno.
kitewing ::
A ste vsi iz sladkorja? Saj se v dežju enako kolesari, kot v suhem.
Pol se pa še nisi nikoli v dežju peljal, če to trdiš.
To, da je kolesar moker je še najmanjši problem (sploh dokler poganja pedala in vzdržuje temperaturo). So pa drugi problemi...(slabši oprijem gum, slabše zaviranje...). Sploh pa je drugačna tehnika vožnje po goznih poteh, čez korenine in skale. Če nisi vajen si zelo hitro na tleh.
@SkIDiver
Zame je smiselno, ker vozim v vsakem vremenu.
@sammy73
Iz cukra nisem, sam mi ni ravno gušt, ko zaliva voda s ceste direkt v fris in pa zadaj + ves bajk je zamazan in ležaji gredo prej v maloro + vsi ostali deli, ki se dodatno zapacajo zaradi škropljenja slane vode, pomešane s peskom.
@sammy73
Iz cukra nisem, sam mi ni ravno gušt, ko zaliva voda s ceste direkt v fris in pa zadaj + ves bajk je zamazan in ležaji gredo prej v maloro + vsi ostali deli, ki se dodatno zapacajo zaradi škropljenja slane vode, pomešane s peskom.
einstein :P ::
@SkIDiver
@sammy73
Čez pol metra snega sigurno ne.
STAY OUT OF MY TERRITORY!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Janac ()
r3dkv1c4 ::
einstein :P je izjavil:
@SkIDiver
@sammy73
Čez pol metra snega sigurno ne.
A staviš?
mal sm šel še do rožnika
pa še z gladkimi gumami probat
To je pa včerajšnji rajd. Mal smo šli na Mangart
Pa še dve fotki
Tle smo si pa mal noge namakali :)
PS se oprostituiram ljudem s počasnejšo povezavo zavoljo (pre)velikih slik.
@mr1two
Stavim, stavim, ker že tam, kjer si se "malce ustavil" je komaj kakih 30cm snega Kaj šele 50cm Je pa precej odvisno od vrste snega, lahko pelješ tudi čez precej visok sneg, če ni preveč moker, ker če je moker, ti drsi in še močneje te ustavlja, tako da je preprosto nemogoče peljati po takem.
Pa ne zato, ker nebi mogel naprej Drugače pa probaj še z lopato v roki pot udirat hkrati, ko se pelješ
Stavim, stavim, ker že tam, kjer si se "malce ustavil" je komaj kakih 30cm snega Kaj šele 50cm Je pa precej odvisno od vrste snega, lahko pelješ tudi čez precej visok sneg, če ni preveč moker, ker če je moker, ti drsi in še močneje te ustavlja, tako da je preprosto nemogoče peljati po takem.
kilometer pred tem se je plug ustavu
Pa ne zato, ker nebi mogel naprej Drugače pa probaj še z lopato v roki pot udirat hkrati, ko se pelješ
Zgodovina sprememb…
Mangart, mal pod najvišjo točko, kjer je konc ceste. Tule - spremeni na satelitski pogled, ker mapa je off
Aja, pa BTW, če je sneg konkretno višji od pedal ni šans, da se še premakneš.
Zgodovina sprememb…
einstein :P je izjavil:
kilometer pred tem se je plug ustavu
Ti veš, ker si bil tam ane
Tudi če je prhak sneg, se da furat ko je čez pedala, sam pusiji ne morjo.
EDIT: snega ni blo samo pol metra, ampak meter. Če se ne udre, to ne pomeni, da ga ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mr1two ()
Haha, seveda se da, ko je primeren sneg... Moral bi priti k nam, ko si odmetaval sneg, si lahko 5× zajel z lopato, pa si bil fertik (smo imeli letos najtežji sneg do zdaj)
Praktično bi se skoraj lopata zlomila pod težo
Ko sem poskusil iti čez s kolesom, je šlo le kak meter, potem pa sem s pedali samo butnil v trdo površino snega in je bilo praktično, kot da bi stopil na sneg, se pravi, da ni bilo učinka, če si hotel obrniti pedala. Pred tem pa so gume še drsele, da se je hitrost v trenutku zmanjšala, pa še, če si tako gonil...
Praktično bi se skoraj lopata zlomila pod težo
Ko sem poskusil iti čez s kolesom, je šlo le kak meter, potem pa sem s pedali samo butnil v trdo površino snega in je bilo praktično, kot da bi stopil na sneg, se pravi, da ni bilo učinka, če si hotel obrniti pedala. Pred tem pa so gume še drsele, da se je hitrost v trenutku zmanjšala, pa še, če si tako gonil...
Zgodovina sprememb…
(govorim o pravem snegu, ne o tistem na slikah, ki si jih dal - tudi, če je bil tam 10m globok sneg, je videti, da se udiral ni prav nič, kar ne predstavlja problemov za vožnjo)
Zgodovina sprememb…
Aha, pravi sneg je torej moker sneg. Zanimivo, da tega podatka nisi podal v svoji prvotni izjavi,ko si rekel, da se po snegu ne da vozit. Nisi ravno spreten v tem, kar pišeš.
Seveda :)
Samo priporočam, da se prej dobro ogleda vremensko napoved. Če ni sonca(mal oblačnosti gor se lahko zelo hitro najde) pa če mal piha zna bit gor svinjsko mraz. Včeraj je blo 10°C in je zeblo kljub vetrovki, tko da smo se vsi tresli. Kakšne rokavčke pa to.
Samo priporočam, da se prej dobro ogleda vremensko napoved. Če ni sonca(mal oblačnosti gor se lahko zelo hitro najde) pa če mal piha zna bit gor svinjsko mraz. Včeraj je blo 10°C in je zeblo kljub vetrovki, tko da smo se vsi tresli. Kakšne rokavčke pa to.
Sriple Tix ::
Glede tega sem skoraj paranoičen, kajti nekajkrat sem bil dobro premočen, premražen oziroma oboje skupaj, zato vlačim v hribe peš ali s kolesom komplet garderobo za hude ure .
Meni razen hitrosti veter še uso motivacijo ponavadi odpihne.. Niti pulza ne razvijem pol, ker se mi enostavno ne da
driver_x ::
A ste vsi iz sladkorja? Saj se v dežju enako kolesari, kot v suhem.
Če maš obleko z neoprena potem te razumem, drugače je pa prav nerodno, ko se počutiš kot da bi sedel v pralnem stroju, ne hvala.
Poleti vozim tudi v dežju, vozim pa izključno specialko. Dokler sem ogret, ni nobenega problema, doma grem pa hitro pod tuš. Tudi šprintarice se mi ne posušijo vedno in zato naslednjič obujem mokre.
Velki ::
Kje imate vi vaše telefone med vožnjo da vam dela GPS? A je možno da mi bo delalo tudi v nahrbtniku (namestil sem si sports tracker kot ste predlagali)?
Preverjeno dela v torbici pod sedežem, pasu za nošnjo bidonov, nahrbtniku, pod tremi sloji zimskih oblačil in v žepu dežne vetrovke.
Danes sem testiral in je delalo v nahrbtniku, zdaj pa imam en drugi problem. GPS dela vredu vendar je odzadje prazno tako da se ne vidi mape. Domnevam da je to neka nastavitev v telefonu in ne sports trackerju, imam HTC desire X, če bi lahko kdo pomagal kako to popravim?
Običajno kaže mapo samo, ko imaš internetno povezavo aktivno. Kar je pa slabo zaradi:
-baterije
-dodatnih storškov pri prenosu podatkov, če ti obstajajo
Mislim, pa da načeloma ni problema, če dve aplikaciji dostopata do GPS modula- se pravi, eno maš za tracking, drugo pa za navigacijo, če jo potrebuješ.
-baterije
-dodatnih storškov pri prenosu podatkov, če ti obstajajo
Mislim, pa da načeloma ni problema, če dve aplikaciji dostopata do GPS modula- se pravi, eno maš za tracking, drugo pa za navigacijo, če jo potrebuješ.
Aston_11 ::
To se reši tako, da po tem, ko prideš domov, se povežeš na wifi in pogledaš, kje si bil -ti naloži tudi mapo in naslednjič ko greš, bi morala biti gor. Verjentno pa tudi mapa ni neke velikosti, da bi predstavljala kakšen večji strošek.
Danes sem doživel skoraj crash na kolesarski. Na nasprotnem pasu sta se dve starejši kolesarki pogovarjali (zasedli cel levi pas), jaz peljem po svojem desnem normalno, nasproti proti ženicama pa en kolesar in je šel kar prehitevat na moj pas, čeprav sem se jaz navzdol peljal s precej večjo hitrostjo kot on... Sem se umaknil na par milimetrov od roba asfalta, budala pa kar naprej- so šle najine balance za kak milimeter mimo. Pa obadva sva imela rogove gor, bi bilo zanimivo, če bi se zabasala. Ga nisem videl v obraz, ker sem gledal samo pod kolesa in balance. Folk je nor, res nor. Nima ni malo kulture, ne predvidevanja, niti ne zna ocenit kako hiter je on in kako nasproti vozeči. Oni dve ženici sem pa spet čez eno uro srečal kako sta čebljali 5 kilometrov stran spet na kolesarski in zasedli pol steze...
Gamer
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ttommy ()
Sepravi moram imeti vedno odprt internet, kolk MB me bi to pršlo potem (za recimo 55km)?
Glede tega kar si aston rekel, na wi-fi se moraš povezat verjetno preden shraniš workout da ti s tem tudi naloži in shrani mapo?
Ker zdej, ko sm že shranil mi piše no workout data (kamor je mapa), čeprav sm povezan na wi-fi.
Glede tega kar si aston rekel, na wi-fi se moraš povezat verjetno preden shraniš workout da ti s tem tudi naloži in shrani mapo?
Ker zdej, ko sm že shranil mi piše no workout data (kamor je mapa), čeprav sm povezan na wi-fi.
Aston_11 ::
Verjetno ja, vsaj tako sem jaz naredil, ko sem pred uploadom pogledal mapo.
Jaz sem imel podobno s prehitevanjem, ko se je model odločil prehitevati tri vozila, jaz pa sem mu šel nasproti. Ko me je videl, je najprej pocincal, potem pa se je spravil prehitevat. Sem mu pokazal palec.
Jaz sem imel podobno s prehitevanjem, ko se je model odločil prehitevati tri vozila, jaz pa sem mu šel nasproti. Ko me je videl, je najprej pocincal, potem pa se je spravil prehitevat. Sem mu pokazal palec.
Sepravi moram imeti vedno odprt internet, kolk MB me bi to pršlo potem (za recimo 55km)?
Samo par Kb te pride, če imaš vklopljen podatkovni promet. Edino za slike potem zraven nalagat je več.
Gamer
Moji rajdi, ki trajajo nekje 2-3 ure v povprečju, vzamejo kakšnih 200-300kB prostora. Ne vem pa kolko popapcajo mape(zemljevidi), ki se naložijo v aplikaciji. Jaz sem te namreč razumel, da bi rad videl tudi zemljevid, ne samo tvoje trackane poti.
Jaz v odročnih krajih, kjer bi se lahko izgubil med stotimi makadami oziroma kolovozi, poleg trackerja prižgem Sygic navigacijo, ki tudi tam odlično opravičuje svoj namen, telefon vstavim v nosilec na krmilu in stvar rešena.
https://play.google.com/store/apps/deta...
https://play.google.com/store/apps/deta...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22833 (15660) | zmaugy |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52713 (46002) | BigWhale |