Forum » Šport » Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.
Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.
Temo vidijo: vsi
STU-III ::
Imam en problem, pa da ne odpiram nove teme:
Zvil sem zadnje kolo (ne veliko) in je disk drajsal po zavorni ploščici. Potem sem se lotil centriranja in po kakšni uri sem nekako približno uspel nacentrirati s kleščami seveda, ker nisem imel pravega orodja. Potem sem kolo še "zrahljal" in ga nastavil, tako da nekako najbolje sede in ga potem zategnil. Ko sem se vsedel gor in se začel malo peljati, se je nekaj sekund slišalo "pokanje" - "drgnjenje" šprikel med sabo (je to po centriranju normalno???). To se trenutno ne dogaja več. Zdaj pa imam še problem, da ko močneje zabremzam začne disk "čivkati", dobesedno nekako čivka, ko bremzam. To verjetno ne more biti nekaj ravno hudo narobe ampak kaj bi sploh lahko bilo? Mogoče, ker sem premikal kolo in so ploščice obrabljene pod drugačnim kotom, pa da to ustvarja te zvoke? Gre se pa za zadnje kolo.
Prosim, naj mi nekdo pove, ki se spozna na centriranje kolesa, če so te stvari normalne in, če se je še približno varno peljati s tem?
Hvala, lp
Zvil sem zadnje kolo (ne veliko) in je disk drajsal po zavorni ploščici. Potem sem se lotil centriranja in po kakšni uri sem nekako približno uspel nacentrirati s kleščami seveda, ker nisem imel pravega orodja. Potem sem kolo še "zrahljal" in ga nastavil, tako da nekako najbolje sede in ga potem zategnil. Ko sem se vsedel gor in se začel malo peljati, se je nekaj sekund slišalo "pokanje" - "drgnjenje" šprikel med sabo (je to po centriranju normalno???). To se trenutno ne dogaja več. Zdaj pa imam še problem, da ko močneje zabremzam začne disk "čivkati", dobesedno nekako čivka, ko bremzam. To verjetno ne more biti nekaj ravno hudo narobe ampak kaj bi sploh lahko bilo? Mogoče, ker sem premikal kolo in so ploščice obrabljene pod drugačnim kotom, pa da to ustvarja te zvoke? Gre se pa za zadnje kolo.
Prosim, naj mi nekdo pove, ki se spozna na centriranje kolesa, če so te stvari normalne in, če se je še približno varno peljati s tem?
Hvala, lp
Line secured.
dolenc ::
Ko nacentriraš kolo, je dobro da ga še malo porukaš(zviješ gor, potem dol, celoten obroč), ker so špice "napete" pa se tako sprostijo(poči malo), potem spet preveriš če je ok in po potrebi še scentriraš in spet popokaš itd...
Glede bremz, mogoče si kaj premaknil(čeprov dvomim), pa je potrebno še čeljust ponovno nacentrirati(škodi ne). Zakaj točno čivka ti noben preko interneta ne bo mogel povedat, če ni videt da bi bilo kaj zvito se ne sekiraj :), lahk da se bodo ploščice spet malo utekle pa bo nehalo.
Glede bremz, mogoče si kaj premaknil(čeprov dvomim), pa je potrebno še čeljust ponovno nacentrirati(škodi ne). Zakaj točno čivka ti noben preko interneta ne bo mogel povedat, če ni videt da bi bilo kaj zvito se ne sekiraj :), lahk da se bodo ploščice spet malo utekle pa bo nehalo.
Sriple Tix ::
Jaz pa bi ti svetoval, da ga ne seri z zavorami, da te po klancu navzdol pri XX km/h ne pustijo na cedilu. Nesi mojstru naj jih pregleda in se potem odloči, kaj boš storil.
ttommy ::
Jaz si bom dal rogove na ročaje in sem mislil prav tako odrezati na strani. Kaj je narobe s takim postopkom?
Gamer
Sriple Tix je izjavil:
Jaz pa bi ti svetoval, da ga ne seri z zavorami, da te po klancu navzdol pri XX km/h ne pustijo na cedilu. Nesi mojstru naj jih pregleda in se potem odloči, kaj boš storil.
Saj z zavorami sploh nič nisem delal, samo po tem postopku, ki sem ga opisal, so začele spuščati te zvoke.
Line secured.
GrimReaper ::
Jaz si bom dal rogove na ročaje in sem mislil prav tako odrezati na strani. Kaj je narobe s takim postopkom?
Tkole bi moralo bit pravilno. Nisem še nikol delal, ampak mi zgleda ok.
Un zgoraj je pa dejansko skrajšal ročke, s tistim delom ročke ki ga je dal na konec krmila si pa ne more nič pomagat.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Evo, sem si namontiral rogove, kot kaže v zgornjem videu. Pa še prestave sem si naštimal:
Gamer
No evo, jaz sem se pa danes spustil po klancu čez korenine in to, pa je kolo preživelo, očitno je centriranje uspelo Pa tudi zvoki od diskov se le še občasno pojavijo.
LP
LP
Line secured.
Najboljši klanec sem videl pred leti v J. Koreji. Kolo gre samo navkreber.
Model na sliki zliva vodo po cesti, da se vidi, kako teče navzgor po klancu.
Kako to misliš, da teče voda navzgor?
Gamer
bluefish ::
Optična prevara. Teren se v resnici vzpenja, cesta pa gre navidez navzdol, ali obratno.
Je bila podobna lokacija v Angliji predstavljena na hitro v eni izmed oddaj na DC.
Je bila podobna lokacija v Angliji predstavljena na hitro v eni izmed oddaj na DC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
GamerBoy ::
Danes sem eno 50km turo naredil, džizus kakšen občutek je na gorcu z 21 prestavami, ko greš po ravnini ali malenkostni spust. Sem mel 2 cestaka pred sabo za kakšna 2 km dokler mi nista dokončno pobegnila, ki sta brez vrtenja hitreje peljala kot jaz z vrtenjem, pa sem imel ziher vsaj 30 kg več od njiju, ki sta bila bolj kenijske postave xD Pa imam 1.5 semislick(skoraj popoln slick, le par zarez ima) gor, pa je očitno še daleč daleč stran on prave cestne slick gume.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:
energetik ::
Danes sem eno 50km turo naredil, džizus kakšen občutek je na gorcu z 21 prestavami, ko greš po ravnini ali malenkostni spust. Sem mel 2 cestaka pred sabo za kakšna 2 km dokler mi nista dokončno pobegnila, ki sta brez vrtenja hitreje peljala kot jaz z vrtenjem, pa sem imel ziher vsaj 30 kg več od njiju, ki sta bila bolj kenijske postave xD Pa imam 1.5 semislick(skoraj popoln slick, le par zarez ima) gor, pa je očitno še daleč daleč stran on prave cestne slick gume.Če si imel semislick dobro napumpan, je bil pobeg cestakov bolj stvar aerodinamike kot pa gum.
driver_x ::
jype ::
sammy73> Omenjena cestaka sta bila tako dobro pripravljena, da sta bila že brez vrtenja hitrejša.
To vsi rečejo, pa ne more držati niti v prostem padu.
To vsi rečejo, pa ne more držati niti v prostem padu.
Ma, kaj se prepirate, pač sta ga pustila za sabo zaradi specialke, ki ima tanke gume in je že tako lažja od gorca. Pa tudi telesna pripravljenost je imela najbrž kaj na tem.
Pa mogoče tudi aerodinamika.
Pa mogoče tudi aerodinamika.
Line secured.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: STU-III ()
Mipe ::
Tip je velikan (vsaj tako je nekje omenil). Bo že aerodinamika kriva
Tako mimogrede, zadnjič sem opazil kolesarja, ki je na kolesu... ležal?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
Tip je velikan (vsaj tako je nekje omenil). Bo že aerodinamika kriva
Imaš tudi kolesa, na katerih se lahko v leže pelješ, ja.
Line secured.
Mipe> Tako mimogrede, zadnjič sem opazil kolesarja, ki je na kolesu... ležal?
http://flevobike.nl/en/
(Seveda je to le en od znanih proizvajalcev.)
Niso mi všeč, ker si na takem kolesu manj agilen in težje spremljaš okolico.
Erm dotična kolesarja sta se spustila po rahlem klancu brez vrtenja in še to je bil eden skoraj vzravnan in eno nogo je imel stegnjeno na pedalu tako, da sem 100% da ni vrtel, mi ni bilo nič jasno... Seveda je zapeljal hitreje v ta spust kot jaz ampak še vedno, klanec ni bil tako strm, če sem lahko celo vrtel v 21. prestavi (ni šlo popolnoma v prazno).
Sicer pa o telesni pripravljenosti si nisem nikoli lagal, v konkretnejše klance me hitreje od 10 na uro ne boš videl, ker gledam na puls in bi rad do konca pripeljal na kolesu in ne peš Vendar me je presenetila ta situacija včeraj, kako ju nisem mogel dohajati v tistem spustu, ko pa niti vrtela nista. Je mogoče moja guma kriva, ki se pod mojih 105kg kar malo razleze ?
edit: kolega ima tudi 1.5 semislick gumo, mogoče par zarez manj in je skoraj čisti slick, pa sem se malce zapeljal in ugotovil, da se guma skoraj nič ne razleze pod mano. Je to zaradi tršega plašča ali zračnice notri ? Ko sem ga vprašal kaj ima notri se ne spomni, jaz imam zračnico za točno 1.5, kaj če bi dal tisto staro, ki sem jo imel za 1.9 (al tam nekje) ?
Sicer pa o telesni pripravljenosti si nisem nikoli lagal, v konkretnejše klance me hitreje od 10 na uro ne boš videl, ker gledam na puls in bi rad do konca pripeljal na kolesu in ne peš Vendar me je presenetila ta situacija včeraj, kako ju nisem mogel dohajati v tistem spustu, ko pa niti vrtela nista. Je mogoče moja guma kriva, ki se pod mojih 105kg kar malo razleze ?
edit: kolega ima tudi 1.5 semislick gumo, mogoče par zarez manj in je skoraj čisti slick, pa sem se malce zapeljal in ugotovil, da se guma skoraj nič ne razleze pod mano. Je to zaradi tršega plašča ali zračnice notri ? Ko sem ga vprašal kaj ima notri se ne spomni, jaz imam zračnico za točno 1.5, kaj če bi dal tisto staro, ki sem jo imel za 1.9 (al tam nekje) ?
Potem podpiši:
Potem podpiši:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GamerBoy ()
edit: kolega ima tudi 1.5 semislick gumo, mogoče par zarez manj in je skoraj čisti slick, pa sem se malce zapeljal in ugotovil, da se guma skoraj nič ne razleze pod mano. Je to zaradi tršega plašča ali zračnice notri ? Ko sem ga vprašal kaj ima notri se ne spomni, jaz imam zražnico za točno 1.5, kaj če bi dal tisto staro ki sem jo imel za 1.9 (al tam nekje) ?Praktično samo zaradi tlaka je guma trda.
No kot sem že napisal, če si imel normalno napumpane, sta ti ušla praktično samo zaradi aerodinamike, torej imaš ti precej večji čelni presek kot una cestaka.
Spovedničar> kako ju nisem mogel dohajati v tistem spustu, ko pa niti vrtela nista.
Aha, se pravi nisi poganjal kolikor gre? Potem ti načeloma verjamem - če se držiš nazaj, si lahko počasnejši.
Aha, se pravi nisi poganjal kolikor gre? Potem ti načeloma verjamem - če se držiš nazaj, si lahko počasnejši.
Kaj pravte ? Vsaj prestave te ne jebejo
Potem podpiši:
Potem podpiši:
McAjvar ::
Mipe> Tako mimogrede, zadnjič sem opazil kolesarja, ki je na kolesu... ležal?
Tu jih je se nekaj (se zdalec ne vsi): HP Velotechnik, AZUB, Hase, Zockra, Nazca, Toxy, ICE, ...
Drzi.
Je pa tudi tako, da rabis nekaj casa, da se ga privadis. Klasicno obliko kolesa vecina ljudi vozi ze od malih nog, lezeca kolesa pa so vseeno malce drugacna. Jih je pa fino peljat :)
Zato se tule ponavljam svoje vprasanje izpred nekaj casa in iz ene druge teme:
A je se kaksna podobna tura v okolici Ljubljane, recimo do ene 20, 30 km v eno smer ali do nekih 60 km krozne relacije? Pomembna zahteva pa je, da je cim manj avtomobilskega prometa. Kaksna kolesarska steza ali neprometna cesta s cim manj klanci bi bilo idealno. Sem si namrec kupil en bicikel, pa sem se malo nestabilen na njem in bi rad v miru par kilometrov nabral, za prakso.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
Okapi ::
Brez klancev in z razmeroma malo prometa lahko kakšnih 50 km prekrižariš po barju, v nedeljo, čez Podpeč do Borovnice in Bistre in nazaj. Lahko pa greš iz Bistre čez Vrhniko v Horjul in od tam nazaj v Ljubjano, do Horjula je en manjši klanček, pa vsega skupaj pride okoli 75 km (odvisno sicer, kje začneš).
O.
O.
Kaj bi lahko šla cestna gonilka na mtb ? Recimo ta: http://www.bike-center.si/komponente/go...
Sedaj imam na največji samo 42 zob in po ravnem hitro vrtim skoraj v prazno, v rahlem naklonu pa je itak adijo, vse kar je nad 35kmh ne prime popolnoma nič.
Sedaj imam na največji samo 42 zob in po ravnem hitro vrtim skoraj v prazno, v rahlem naklonu pa je itak adijo, vse kar je nad 35kmh ne prime popolnoma nič.
Potem podpiši:
Potem podpiši:
Aston_11 ::
Če se ti ketna ujema, bi moralo iti. Kaj pa zadnje? Ponavadi najprej zamenjaš zadnji verižnik.
Sem bral poste za nazaj - če ti cestarji pobegnejo, še ni hudo, huje je, ko ti na cestaku pobegnejo traktorji s širokimi gumami. Če ti je to važno.
Je kdo probal iz Ajdovščine na Staro pošto? Čist klanec, že navzdol je dolga.
Sem bral poste za nazaj - če ti cestarji pobegnejo, še ni hudo, huje je, ko ti na cestaku pobegnejo traktorji s širokimi gumami. Če ti je to važno.
Je kdo probal iz Ajdovščine na Staro pošto? Čist klanec, že navzdol je dolga.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
mr1two ::
Kakšno piramido imaš pa zadaj? Ponavadi se da tu narest čuda.
En problemčič lahko nastane, če boš zamenjal triplo za to, ki si jo prilepil. Sprednji menjalnik imaš verjetno nastavljen za 3 zobnike. Bolje bi bilo, če bi dal gor kakšno triplo, pa makar je rabljena.
Edit:
mogoče bi ti prišla ta v poštev, ima 48t največji zobnik
En problemčič lahko nastane, če boš zamenjal triplo za to, ki si jo prilepil. Sprednji menjalnik imaš verjetno nastavljen za 3 zobnike. Bolje bi bilo, če bi dal gor kakšno triplo, pa makar je rabljena.
Edit:
mogoče bi ti prišla ta v poštev, ima 48t največji zobnik
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mr1two ()
Hmm ja na zadnjem nevem kolk se da dobiti manjši od trenutnega. Imam 3x7, pač za največjo hitrost kolikor jaz razumem bi bilo odspredaj idealno imeti čim več zobnikov in odzadaj čim manj, seveda da ob temu vse normalno deluje in da si sposoben to poganjati, ali se motim ?
Mislim da zame bi bil skoraj boljši cestak (ga pa še nisem vozil, sem sicer nekako v dvomih glede položaja, ki zgleda manj udoben), ampak ni denarja vsaj dokler sem študent (še cca 1 leto), za neke manjše pare bi pa bil pripravljen upgrejdat ta mtb če bi se kaj poznalo na končni hitrosti in ga bi potem lahko še vozil nekaj let in se potem odločim kako naprej, ker sedaj je srednja žalost. Sicer me nič ne moti, da me šišajo cestaki, saj to je normalno, pa tudi večina jih je v boljši kondiciji, samo vseeno bi rad tudi sam kdaj hitreje potegnil kot pa to žlajfanje po ravnini, ker se počutim, kot da vrtim v prazno.
Sedaj me samo zanima če se da nekaj konkretnega naredit za nekaj deset evrov, recimo tam do 50 eur.
Mislim da zame bi bil skoraj boljši cestak (ga pa še nisem vozil, sem sicer nekako v dvomih glede položaja, ki zgleda manj udoben), ampak ni denarja vsaj dokler sem študent (še cca 1 leto), za neke manjše pare bi pa bil pripravljen upgrejdat ta mtb če bi se kaj poznalo na končni hitrosti in ga bi potem lahko še vozil nekaj let in se potem odločim kako naprej, ker sedaj je srednja žalost. Sicer me nič ne moti, da me šišajo cestaki, saj to je normalno, pa tudi večina jih je v boljši kondiciji, samo vseeno bi rad tudi sam kdaj hitreje potegnil kot pa to žlajfanje po ravnini, ker se počutim, kot da vrtim v prazno.
Sedaj me samo zanima če se da nekaj konkretnega naredit za nekaj deset evrov, recimo tam do 50 eur.
Potem podpiši:
Potem podpiši:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GamerBoy ()
Na bolhi maš spodobne specjalke v brezhibnem stanju za 150-500 evrov.
Tegale sem dobil za 170:
(Potem pa investiral v nove obroče, novo krmilo, nov sedež, nove zobnike, novo ketno in nove zavorne čeveljčke in gumice, vse skupaj kakih 500 evrov, za kar bi na bolhi dobil že spodobnega karbonca, ampak bi itak potem še dodatnih 500 porabil za vse zrihtat.)
Tegale sem dobil za 170:
(Potem pa investiral v nove obroče, novo krmilo, nov sedež, nove zobnike, novo ketno in nove zavorne čeveljčke in gumice, vse skupaj kakih 500 evrov, za kar bi na bolhi dobil že spodobnega karbonca, ampak bi itak potem še dodatnih 500 porabil za vse zrihtat.)
erkgheoruugh ::
No lahko se pohvalim, da sem si pred kratkim omislil nov bicikel, pa bi ta starga prodal. Vem da to niso oglasi, ampak ker že debatiramo.
Gre za cestno kolo alu s karbonskim sprednjimi vilicami s campagnolo opremo. Če koga zanima, naj pove, pa lahko še kaj več napišem.
Gre za cestno kolo alu s karbonskim sprednjimi vilicami s campagnolo opremo. Če koga zanima, naj pove, pa lahko še kaj več napišem.
Napiši mere okvirja, drugo ni toliko važno, pa okvirno ceno magari.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Aston_11> Sedlo je hudo visoko. Si ne predstavljam, kako si nategnjen gor na tej reči.
Visok sem, tako da ni sile.
Visok sem, tako da ni sile.
Jaz sem tudi, pa si vseeno ne predstavljam, kako bi roke spravil dol do krmila. Teh specialk imaš ene tri?
Dve, ja. Druga ima znatno večji okvir, zato moram krmilo držati nižje in imeti ročke potisnjene precej nižje po krmilu, da sem udobno nameščen:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
r3dkv1c4 ::
martincek1 je izjavil:
Jaz sem šel danes ob dveh s sveže napolnjenim želodcem in steklenico isostarja v grlu v 18% klanec (max 27%), pa se ni najbolje končalo po kakšnih 15ih minutah.
Sicer pa v vročini s kolesom ni mogoče na cilj priti suh. Prvič pa slišim, da so rezultati v vročini boljši. Nekako ne gre skupaj s povečano porabo vode.
kolega kje pa so taki klanci?
martincek1 je izjavil:
Jaz sem šel danes ob dveh s sveže napolnjenim želodcem in steklenico isostarja v grlu v 18% klanec (max 27%), pa se ni najbolje končalo po kakšnih 15ih minutah.
Sicer pa v vročini s kolesom ni mogoče na cilj priti suh. Prvič pa slišim, da so rezultati v vročini boljši. Nekako ne gre skupaj s povečano porabo vode.
20% je na mengeški koči, poznam pa tudi hujše ampak offroad.
Line secured.
oemdzi ::
Jype koliko imaš okvir ? Jaz sem 190cm (ti tudi če sem si prav zapomnil) in tudi iščem neko poceni rabljeno specialko. Kaj menite o tej ? http://www.bolha.com/rekreacija-sport/k...
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
martincek1 je izjavil:
20% je na mengeški koči, poznam pa tudi hujše ampak offroad.
odlično, ti samo naštej kake neasfaltirane, ker mene zanima samo offroad zadeva...specialke sem imel že pred leti polno glavo, tako da zdaj samo še šuma in mir.....ptički....kak jelen, srna in tako...pa še z vetrom in direktno vročino se ni treba spopadat.
Recimo primer Nanos, Javornik, itd.... so interesantni, super je pa če je na vrhu koča da kakega kozoroga stresem med ohlajanjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: r3dkv1c4 ()
@oemdzi
Meni se zdi v redu (tudi kolen ne boš imel do balance, če te za okvir skrbi).
@redkvica
Če greš po trim stezi na mengeško kočo, je tudi občasno kak orenk klanec, drugače pa rašica in dobeno. Na rašico se da samo po offroad poteh, na dobeno pa je tudi asfalt poleg offroad, obe pa imata kar nekaj naklona. dobeno je 510,5m, rašica pa 647m. Na rašico sem že šel po offroad poti in sem se kar namučil do vrha, saj so na trenutke taki klanci, da te prevrača na zadnje kolo in moraš včasih preprosto peš, dokler ne prideš do ravnejšega dela.
Na rašici se sicer ne boš mogel ohladiti, ker so gor samo radijske/televizijske antene in pa neka bazna postaja za te antene. Na dobenu pa imaš hiše in gostilno (morda tudi ne samo eno gostilno - se ne spomnim, ker sem bil malokrat tam).
Skratka, na mengeško kočo pridem v kakih 10ih minutah, če pa hočeš, da malo dalj traja, ter z več zapleti, pa pojdi na rašico ampak vzemi kaj za pit, jaz sem naredil napako, ko nisem, pa še dol sem prišel čisto nekje 15km od doma, pa sem mislil, da sem blizu. Aja, mengeška koča je 433m višine, skratka nič v primerjavi z rašico ali dobenom.
Meni se zdi v redu (tudi kolen ne boš imel do balance, če te za okvir skrbi).
@redkvica
Če greš po trim stezi na mengeško kočo, je tudi občasno kak orenk klanec, drugače pa rašica in dobeno. Na rašico se da samo po offroad poteh, na dobeno pa je tudi asfalt poleg offroad, obe pa imata kar nekaj naklona. dobeno je 510,5m, rašica pa 647m. Na rašico sem že šel po offroad poti in sem se kar namučil do vrha, saj so na trenutke taki klanci, da te prevrača na zadnje kolo in moraš včasih preprosto peš, dokler ne prideš do ravnejšega dela.
Na rašici se sicer ne boš mogel ohladiti, ker so gor samo radijske/televizijske antene in pa neka bazna postaja za te antene. Na dobenu pa imaš hiše in gostilno (morda tudi ne samo eno gostilno - se ne spomnim, ker sem bil malokrat tam).
Skratka, na mengeško kočo pridem v kakih 10ih minutah, če pa hočeš, da malo dalj traja, ter z več zapleti, pa pojdi na rašico ampak vzemi kaj za pit, jaz sem naredil napako, ko nisem, pa še dol sem prišel čisto nekje 15km od doma, pa sem mislil, da sem blizu. Aja, mengeška koča je 433m višine, skratka nič v primerjavi z rašico ali dobenom.
Line secured.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: STU-III ()
Hja mene zanima če ima kdo, ki se kaj bolj spozna kot jaz na to kaj za dodati, gre za moje prvo cestno kolo, do sedaj sem imel MTB. Sedaj po slikah nevem če se da kaj povedati, prodajalec mi je povedal da je kolo brezhibno in pripravljeno za vožnjo. Ampak če pomislim, kaj vse folk ne prodaja preko bolhe pod računalniško opremo in za kak denar, raje tukaj vprašam, kot pa izpadem bedak ki je kupil za 300 eur "gaming" komp iz leta 2005
Za 400 pa dobiš novo mašino, ki povozi ta jajca iz 2005, mislim da je uporabnik Rajc na tem forumu kupil nekaj takega novega :) Seveda s tem sem samo hotel povedat, da je ogromno oglasov, kjer prodajalec nastavlja bolane cene, torej so tudi normalni stari kompi za normalno ceno, ki delujejo zadovoljivo kot si to ti napisal (no jaz sem mislil tiste druge).
Ta kolo mi na prvo žogo deluje zelo ugodno, ampak kot sem rekel, nimam pojma o cestakih, že za MTB nisem neki poznavalec, sploh kar se cen tiče.
Že kak mesec gledam bolho pa sko skos ena in ista kolesa, kar se cestakov tiče, sploh pa meni ustrezen okvir je prava redkost.
Ta kolo mi na prvo žogo deluje zelo ugodno, ampak kot sem rekel, nimam pojma o cestakih, že za MTB nisem neki poznavalec, sploh kar se cen tiče.
Že kak mesec gledam bolho pa sko skos ena in ista kolesa, kar se cestakov tiče, sploh pa meni ustrezen okvir je prava redkost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oemdzi ()
stu-III
moje ture so tam nekje med 3-4h cca. 50-70km vse po šumi........čimveč vrhov
Ja na rašico ga bom pa kar od doma kresnu imam do spodaj nekje 40 km in potem še 10 min na power v hrib in bo ravno prav.
moje ture so tam nekje med 3-4h cca. 50-70km vse po šumi........čimveč vrhov
Ja na rašico ga bom pa kar od doma kresnu imam do spodaj nekje 40 km in potem še 10 min na power v hrib in bo ravno prav.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22825 (15652) | zmaugy |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52699 (45988) | BigWhale |