» »

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Temo vidijo: vsi
««
9 / 38
»»

krepki ::

jype je izjavil:

Rabiš analizo moči, hitrost je itak odvisna od naklona klanca.

Če maš dovolj pameten telefon z GPSom daj gor kakšen softver, v resnici nima veze kako natančen je, dokler ves čas na isti način računa (da lahko vidiš napredovanje).

Also, včeraj sem peljal po Ulovki s Stare Vrhnike na Zaplano, kar naj bi me stalo povprečnih 370W - sicer samo slabe pol ure (potem je zmanjkalo klanca, pa še zlomu sem bicikl, ko sem tik pod vrhom tolk prtiskal), ampak očitno se kar da.

Mene pa zanima imam telefon z gps som (adronoid)naložil bi aplikacijo MapMyRUN Running,samo koliko podatkov pa ti to nese recimo v dveh urah,ker jaz imam komaj 100MB zakupljeno.

jype ::

Namesti si takšno, ki ne pošilja podatkov prek mreže.

Endomondo, runkeeper, strava, sportstracker... Ni jih malo, ki omogočajo "offline" način, kjer podatke naložiš, ko prideš domov.

dolenc ::

Zelo malo, ranga 1MB +- dolžina fure/teka. Pri celodnevnem zgublanju in iskanju poti je blo max par MB.

Drugače pa lahko tudi pustiš mrežo izklopljeno, lepo šopa kordinate, pa ko prideš do hiše vklopiš wifi in naj ti nalovda mapo, če jo potrebuješ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dolenc ()

Bom poskusil

Progranm naložen,registriran a zdaj samo vklopim gps gem v program in ga zaženem in to je to ali je potrebno še kaj drugega.

Pojma nimam, kateri program si pa naložil? Preberi navodila (od tega ki si ga naložil, če se le da).

MapMyRide+ v nastavitvah je beleži vadbo in potem zelena puščica za začetek ko jo vklopim mi napiše da natančn podatki niso na voljo,ker je šibek signal sam sem še v bajti zato.
Potem je še možnost sledenje v živo ne ve kaj to pomeni.
http://www.mapmyride.com

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepki ()

ttommy ::

Daj Jype- ti si genij, svetuj nam katere aplikacije in programe si naj naložimo...
Gamer

Kaj pa želite od njih?

Začetek in vmesno dogajanje med vožnjo. Na telefonu imam GPS, imam tudi nizkocenovni Crane sports merilnik
utripov. Pač rad bi videl, kaj in kdaj sem najbolj izpostavljen nevarnostim, ali pa kdaj delam najboljše za moje telo...
Gamer

Brezveze kompliciraš. Vozi tko da ti ne zmanjka sape in da te ne boli v nogah, pa je to to.

Eh stari, jaz itak zmeraj dokler ne izpolnim zastavljenega cilja ali dokler da mi ne zmanjka moči. Moči mi še ni zmanjkalo... Pač, dokler si ne nabavim enega TOP kolesa, bi se rad naučil vseh for..................
Gamer

kitewing ::

ttommy je izjavil:

Začetek in vmesno dogajanje med vožnjo. Na telefonu imam GPS, imam tudi nizkocenovni Crane sports merilnik
utripov. Pač rad bi videl, kaj in kdaj sem najbolj izpostavljen nevarnostim, ali pa kdaj delam najboljše za moje telo...

Kakšnim nevarnostim si pa lahko izpostavljen? Če nimaš zdravstvenih težav nisi izpostavljen nobenim nevarnostim. Kardiovaskularni sistem je že tako narejen, da ne boš izdihnil. Med vožno jej in pij in bo vse ok. Pri različnih pulzih imaš različne učinke na telo.

OK, danes je bilo na 16 km povprečno 84% utripa. Kaj lajko sklepam iz tega?
Gamer

Da ne potrebuješ niti merilnika utripa niti GPSa, ker ti gre čisto OK.

Če bi rad resno treniral, potem poslušaj kitewinga, ker ne govori neumnosti. Če bi se rad vozil z biciklom, potem si že OK in se samo naprej vozi.

Cool, nimam nobenih zdravstvenih problemov. Pač rad bi vedel na kaj moram pazit. Kadil sem 24 let, letos konec marca sem pa nehal. Edini problem je bil, ko so me na začetku meseca zavrnili na krvodajalski akciji zaradi pomanjkanja hemoglobina v krvi- kolesarjenje po vročini?
Gamer

Okapi ::

Nič ni narobe, če se z zdravnikom zmeniš za sistematski pregled, in rečeš, naj ti naredijo še EKG pod obremenitvijo, ker se nameravaš začeti ukvarjati s športom.

O.

Rias Gremory ::

Fantje, kaj je najboljš jesti po fizični aktivnosti?
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

driver_x ::

Rias Gremory je izjavil:

Eni pravijo, da beljakovine pospešujejo regeneracijo mišic. Po drugi strani pa mi je en bivši športnik pripovedoval, da je to res le v primeru, ko zelo hitro dobiš zelo veliko beljakovin, kar pa naj bi bilo mogoče samo s preparati. Sam se preparatov izogibam, po treningih pa pogosto pijem sirotko, saj z njo dobim beljakovine in tekočino.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: driver_x ()

Kje dobiš sirotko?
Gamer

Vajenc ::

ttommy je izjavil:

Kje dobiš sirotko?

Pri sirarju, v kvalitetnih proteinih, v maximarketu ... dober nadomestek je tudi skuta.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

ttommy je izjavil:

Kje dobiš sirotko?

Pri lokalnem sirarju.

traxxas ::

Da ne odpiram nove teme, me zanima kako rešujete probleme z bolečino v zadnjici pri večdnevnem kolesarjenju.Namreč,vedno ko se odpravim na avanturistično kolesarjenje je bolečina na tem predelu vedno največji problem.
Kaj predlagate?

LP

traxxas je izjavil:

Namreč,vedno ko se odpravim na avanturistično kolesarjenje je bolečina na tem predelu vedno največji problem.
Kaj predlagate?

LP

Dober zic in predhodno utrjevanje zadnje plati. Pa tolažiš se lahko s tem, da se čudežev ne da delati in tudi profesionalce na koncu vseeno boli in imajo žulje na njej.

O.

Rias Gremory je izjavil:

Po fizični aktivnosti potrebuješ oglikove hidrate in blejakovine. Z oglikovimi hidrati nadomestiš energijske zaloge, za celjenje mikro poškodb v mišicah pa potrebuješ beljakovine. Preberi si kaj o oknu priložnosti, ki traja približno od 30min do 2h po treningu.
PS: bistvo okna priložnosti je v tem, da se najhitreje obnovi glikogen in ne gredo oglikovi hidrati v maščobne zaloge, ampak v mišice.

Boleča zadnjica?
Največji problem so slabe hlače in mogoče kakšen kg preveč. Pri meni je bil problem v slabih hlačah.

Flea ::

Okapi je izjavil:

traxxas je izjavil:

Namreč,vedno ko se odpravim na avanturistično kolesarjenje je bolečina na tem predelu vedno največji problem.
Kaj predlagate?

LP

Dober zic in predhodno utrjevanje zadnje plati. Pa tolažiš se lahko s tem, da se čudežev ne da delati in tudi profesionalce na koncu vseeno boli in imajo žulje na njej.

O.

Jap, tudi Armstrong je dejal, da je to bil njegov velik problem in se je po vsaki vožnji mazal z nečim, zaradi žuljev...

traxxas ::

ja kkšna kila je zagotovo preveč,kakšen sedež bi kej pripomogu ali vsaj olajšal bolečino?

dolenc ::

Maš kak specifičen problem al te dejansko rit boli?

Najbolj se pozna prava(zate, glede na to kje voziš) nastavitev zica, dobre hlače, pa utrjena rit. Če vse to ne pomaga potem se šele rešuje s sedežem. Menjaš ga sam če imaš res specifičen problem, da te na kakšni točki drgne/tišči. Da bi ti tko na splošno olajšal bolečino bo težje samo z menjavo sedeža.

Pomembna je tudi pozicija na kolesu. S spreminjanjem pozicije se spremeni tudi obremenitev na sedežu. Bolj pokonci se pelješ več teže gre na sedež.

Moj sedež http://evolutioncycles.co.nz/image/cach...
+ dobre hlače: http://castelli-cycling.com/en/products... + optimalna pozicija = 8h na kolesu brez bolečin

mr1two ::

V kateri trgovini bi se dalo dobiti malo več tekstila za kolesarje?
Zaenkrat iščem zgornji del- po možnosti je lahko tudi brez rokavov, mogoče tudi hlače. Nekaj malega sem si ogledal v cultu v Logatcu, pa še v par random športnih trgovinah sem bil- mislim da intersport al nevemkaj. Nekaj malega je blo sicer, ampak se nisem hotel prenaglit z nakupom.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Zadnič sem si sam kupil kar precej konkretno znižanih kolesarskih oblačil Nalini v Freestyle trgovini za bežigradom.
Woody Allen

balocom ::

Dve vprašanji na hitro: A se da na treking kolo z opremo od gorca (Alivo/Deore/... spodnji rang) montirati sprednji verižnik od cestnega kolesa z recimo 52 zobmi na največjem zobniku :) Pa kako je potem z "nagibom" ketne če imaš spredaj 2 zobnika, zadaj pa recimo 9 ali pa 10 redni verižnik (vem da ketna ne sme bit preveč postrani i.e spredaj na najmanjšem zobniku, zadaj pa v zadnji brzini). Pa menjalnik lahko ostane od trekinga (če ostane isto št. brzin spredaj) ali mora bit obvezno od cestnega bicikla?
Drugo vprašanje: a gel sedež je hudo boljša zadeva v primerjavi z navadnim sedežem?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

"Da se", ampak verjetno nočeš, ker je precej težko uredit tako, da dela. Zamenjat bi moral tudi kaseto, ker je cestna veriga malo drugačna, pa precej dela bi imel postavit (in mogoče zvit) reči tako, da ne bi ružile med normalnim prestavljanjem.

Gel sedež je super za stare mame pa za potovat preko sveta.

Eni pravijo, da so najbolj udobni usnjeni Brooks, ki so na otip trdi ko hudič, fora je pa v tem, da se sčasoma oblikujejo po uporabnikovi riti in naj bi bilo zato najbolj udobni. Niso pa ravno za dirkalce.;)

Me že dolgo ima, da bi preizkusil, če je res kaj na tem.

O.

Okapi> fora je pa v tem, da se sčasoma oblikujejo po uporabnikovi riti

No ja, al pa se rit oblikuje po sedežu :)

Tudi mogoče.;)

O.

balocom ::

Ok, če se da komplet sprednji, zadnji verižnik/kaseta in sprednji ter zadnji menjalnik od cestaka, kaj je bi bila še težava? Geometrija okvirja? Ali bi v takem primeru slučajno delalo?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

balocom je izjavil:

Ok, če se da komplet sprednji, zadnji verižnik/kaseta in sprednji ter zadnji menjalnik od cestaka, kaj je bi bila še težava? Geometrija okvirja? Ali bi v takem primeru slučajno delalo?

Da se, s tem, da bi na ravni balanci imel še vedno alivio šifterje. Pri specialki je povsem druga geometrija kolesa in posledično drža na kolesu, ki je prirejena za hitro vožnjo, torej, če želiš biti bolj hiter si nabavi specialko. Tudi cenovno te ne pride dosti več, če kupiš cel kolo, namesto cele grupe opreme. Tale je npr. zelo ugodno, dostava brezplačna. Kolo ti pošljejo direkt na bike center v SLO, kjer ti ga sestavijo in namažejo za 30€.
Woody Allen

Če bo jutri kolo že popravljeno grem lahko končno na kakšno turco.
Kaj mi priporočate za hidracijo? Bral sem, da je voda+sol v redu, še kaj drugega?

matmel ::

Voda+sol je uredu, ker izgubljaš elektrolite in jih moraš nekako nadomestiti. V glavnem, dam jaz žličko himalajske soli, + žlica medu (oz.nekaj sladkega za energijo,lahko tudi fruktozo) + sok limone, mogoče grenivke. Pač improviziraš nekaj v smislu isostarja, s tem, da 10x pršparaš pa še veš kaj daš v bidon.

Lep pozdrav!

himalajske soli

Kaj je pa razlika med himalajsko in navadno?

Hvala za tole, bom probal.

Še nekaj; ali je dovoljeno poslušati glasbo ko si na kolesu (slušalke)?

EDIT: So prepovedane.

Tudi na kolesu niso dovoljene slušalke, prav tako uporaba telefona ali mask, predvidena kazen pa je 40 evrov.

Kaj pa če imaš samo eno slušalko? :)

Zgodovina sprememb…

Rias Gremory je izjavil:

Še nekaj; ali je dovoljeno poslušati glasbo ko si na kolesu (slušalke)?

Na kolesu je itak najlepši zvok vetra.

Se strinjam, vendar mi določeni komadi dajo tempo in vztrajnost.
Bo pač treba brez. :8)

A kakšni zvočniki, ki bi se pritrdili na krmilo in vklopili na telefon se ne dobijo? 8-)

Sicer ti pa ostane edino tečaj solo petja.

Rias Gremory je izjavil:

Če si sam na kolesu in če je dobra glasba z dobrim tempom gre precej hitreje. Nabavil sem slušalke, ki ne padejo dol http://www.google.com/products/catalog?...

driver_x je izjavil:

A kakšni zvočniki, ki bi se pritrdili na krmilo in vklopili na telefon se ne dobijo? 8-)

Sicer ti pa ostane edino tečaj solo petja.

Ko greš hitro se imo tisto bolj slabo sliši sploh pa če zelo piha in tisto ni tako praktično kot slušalke.

kitewing je izjavil:

Rias Gremory je izjavil:

Če si sam na kolesu in če je dobra glasba z dobrim tempom gre precej hitreje. Nabavil sem slušalke, ki ne padejo dol http://www.google.com/products/catalog?...

Verjetno si bom res kakšne take kupil ko bom šel na daljšo turo. Dvomim, da se bodo policisti vozili po Sloveniji v iskanju kolesarja z slušalkami. :P
Sploh pa bom imel glasbo naglas toliko, da bom še slišal kakšo hupanje ali pa kletvico kakšnih nestrpnih voznikov.

Zgodovina sprememb…

LinksysOne> Dvomim, da se bodo policisti vozili po Sloveniji v iskanju kolesarja z slušalkami.

Na biciklu te s slušalkami v ušesih ne najde policija, temveč šlepar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Te slušalke ne pridejo v čisto v ušesa in vse slišiš čeprav imaš mp3 do konca naglas.

amigo_no1 ::

Ogledala pomagajo.

Ej, kitewing, a si šel ti prejšnjo sredo popoldan na Trebeljevo?
««
9 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14223409 (16236) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22553436 (46725) BigWhale

Več podobnih tem