» »

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Kolesarjenje, ko je svinjsko vroče.

Temo vidijo: vsi
««
38 / 38
»
»»

PacificBlue ::

Kolesar ima prostora 1m od roba vozišča, nič več. Normalno, da ti hupajo, če se pa voziš po sredini ceste.
I’m out.
:3

energetik ::

Ponavadi je 1m od roba že skoraj sredi prometnega pasu. Vsaj pri naših lokalnih cestah. Nimajo kaj hupat, če ni placa ga ni in je treba počakat, da je nasprotni pas prazen za prehitevanje. Tudi sam tako počakam, ko sem v avtu.
Na biciklu pa je bila ena boljših investicij vzvratno ogledalo, tako že na daleč pri vsakem avtu vidim, ali me bo lahko varno prehitel in ali je notri pacient ali ne. Vsekakor raje zapeljem z biciklom na polje, kot da me nasadi.

oo7 ::

Sem imel zdaj v 1 mesecu že dvakrat predrto gumo. Seveda sem klical domov, da so me prišli iskat.
Zdaj pa sem se končno odločil, da bom s seboj vozil rezervno zračnico in kaj se bolj splača co2 bombica ali mini pumpa na baterije ali kaj drugega ?

Na temu sem videl tole - https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=...

Ali raje co2 bombice ?

Hvala

mit3k ::

Pumpa, npr. Leznye pocket drive.

Samael ::

Zoprno ja. Jaz s pumpo na baterijo nimam kakšne pozitivne izkušnje. Če pustimo ob strani, da je dokaj težka, vsaj ta, ki sem jo imel (Enusic 7800mAh Cordless 25L/min 150PSI Portable Air Compressor Pump), ni zmogla pritiska zračnice, se je začela kuriti/topiti (dobesedno).
Tudi ta igrača na sliki zgoraj dvomim, da zmore.

Pa tudi zračnice ne vlačim s seboj. Ko je človek zunaj je to preveč časovno nadležno (sploh, če je zadnja).
Vzame se zatesnilni sprej in pa mala, lahka pumpa zgolj za dopumpanje (sprej, sploh če je luknja večja, običajno ne spusti dovolj skozi), da človek pride domov.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Telbanc ::

Mi mamo zmeraj s sabo komplet. Čeprav zmeraj guma poči le meni. Pol se lepo ustaviš, razdreš zadevo in lepo mal lima in flikico. Nato se zadeva sestavi in se peljem naprej. CO2 bombice majo rok trajanja, se je že zgodilo, da nič ne pride ven. Tko mamo zmeraj s sabo uno malo pumpico, ki jo kupiš v Lidlu.
Itak pa, se zmeraj kdo ustavi in povraša če lah kaj pomaga. Poleti je dobr kolesarit čez obalo in Parancano, kjer se tisto mimuto v tunelu mal ohladiš.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

NekdoPach ::

Klasična mini-pumpa z nosilcem ki se da našraufat na iste šraufe kot nosilec za bidon. Mene je zadeva rešila že velikokrat. Nazadnje sem kupil eno iz AE za 4EUR, preverjeno deluje. Vozim na MTB in specialki.

E-pumpa je najslabša stvar, je težka in ponavadi se sprazni po enem pumpanju, torej če prvič malo zajebeš si potem gotov. co2 je malo boljši, lahko nosiš ekstra bombice v torbici in je najbolj kompakten. Problem co2 je, da mrzel plin lahko poškoduje TPU šlaufe, ki jih jaz vozim. Ročna pumpa je pa pač počasna, ampak najbolj zanesljiva, če nisi na dirki je to najbolj važno.

Pod zic ena mala torbica z tpu šlaufom in imbus ključi, tudi samolepilne flike ampak jih ne uporabim ker je hitrejše samo šlauf zamnjeat kot iskat luknjo. Potem imam še en quick-link in mini chain breaker, da lahko popravim ketino, če se slučajno vtrga (do znaj se še ni) :D sem pripravljen na Murphijev zakon

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NekdoPach ()

kixs ::

MTB. Ne vozim nic s sabo razen mini tool imbusov, ce grem dlje od doma. Na popoldanske 1,5h imam samo vodo in telefon. Gume so pa itak tubeless.

Moram peljat na mini servis, ploscice in verigo menjat. Odlasam ze par mesecev...

oo7 ::

Dobro, da sem vprašal, ker drugače bi verjetno naročil E pumpo.

No sem se odločil za mini ročno pumpo.
Zdaj moram pa samo še poiskati eno torbo za pod sedež, da notri spravim eno zračnico ali dve, mini pumpo in tisti dve plastiki za snemanje plašča.
Drugega orodja za menjavo kolesa na mojem gravel kolesu ne potrebujem.

Hvala vam za pomoč.

Samael je izjavil:

Zoprno ja. Jaz s pumpo na baterijo nimam kakšne pozitivne izkušnje. Če pustimo ob strani, da je dokaj težka, vsaj ta, ki sem jo imel (Enusic 7800mAh Cordless 25L/min 150PSI Portable Air Compressor Pump), ni zmogla pritiska zračnice, se je začela kuriti/topiti (dobesedno).
Tudi ta igrača na sliki zgoraj dvomim, da zmore.

Pa tudi zračnice ne vlačim s seboj. Ko je človek zunaj je to preveč časovno nadležno (sploh, če je zadnja).
Vzame se zatesnilni sprej in pa mala, lahka pumpa zgolj za dopumpanje (sprej, sploh če je luknja večja, običajno ne spusti dovolj skozi), da človek pride domov.

Potem bi lahko preventivno že doma v zračnico natočil mleko proti predrtju za manjšo luknjo če ima to smisel ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

DamijanD ::

Machete je izjavil:

To da (nas) kolesarje prehitevajo v škarje je zame noro, ampak je zelo velik otakih idiotov. Jaz počakam vedno in brez izjeme, da kolesarja z avtom prehitim na daleč, skoraj tako kot drug avto.

Če govorimo o široki regionalki, potem jaz v tem ne vidim problema (ne kot kolesar, ne kot on, ki prehiteva, ne kot on, ki vozi nasproti). Ampak tukaj se potrebuje "sodelovanje" in "razumevanje" tudi od nasprotnih vozil - torej nasprotno na rob, kolesar pri robu in se brez težav z veliki razmiki komot prehiti - in to brez nekega delanja zastojev. Jaz kot nasproti vozeče vozilo grem zmeraj na rob, če vidim kolesarja in avto na nasprotni strani.

energetik ::

DamijanD je izjavil:

Machete je izjavil:

To da (nas) kolesarje prehitevajo v škarje je zame noro, ampak je zelo velik otakih idiotov. Jaz počakam vedno in brez izjeme, da kolesarja z avtom prehitim na daleč, skoraj tako kot drug avto.

Če govorimo o široki regionalki, potem jaz v tem ne vidim problema (ne kot kolesar, ne kot on, ki prehiteva, ne kot on, ki vozi nasproti). Ampak tukaj se potrebuje "sodelovanje" in "razumevanje" tudi od nasprotnih vozil - torej nasprotno na rob, kolesar pri robu in se brez težav z veliki razmiki komot prehiti - in to brez nekega delanja zastojev. Jaz kot nasproti vozeče vozilo grem zmeraj na rob, če vidim kolesarja in avto na nasprotni strani.
Seveda je problem. Nima oni kaj prehitevati preko sredinske črte, če grem jaz nasproti. Ne moreš se zanašati na to, da se bo oni nasproti umikal na rob. Jaz kolesarja prehitim le, če je nasproti prazno, z 2m+ razmika.

oo7 je izjavil:

Sem imel zdaj v 1 mesecu že dvakrat predrto gumo. Seveda sem klical domov, da so me prišli iskat.
Zdaj pa sem se končno odločil, da bom s seboj vozil rezervno zračnico in kaj se bolj splača co2 bombica ali mini pumpa na baterije ali kaj drugega ?

Na temu sem videl tole - https://www.temu.com/goods.html?_bg_fs=...

Ali raje co2 bombice ?

Hvala
Dejansko si se vozil brez rezerve in pumpe? Se ne spomnim, kdaj sem šel nazadnje brez, morda pred 30 leti kot mulc.
Mala ročna pumpica tehta morda 100g, komplet za flikanje 50g, to spraviš v torbico pod sedežem in je. Sam imam s sabo še 1 zračnico, multitool in pa vezni člen za ketno. Sploh ne vem, da imam s sabo, hkrati praktično ne morem obstati na turi.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Kalibri ::

Ne vem, kdaj sem nazadnje imel zračnico in pompo s seboj, vem pa, kdaj jo bom naslednjič....

buttcrack ::

energetik je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Machete je izjavil:

Seveda je problem. Nima oni kaj prehitevati preko sredinske črte, če grem jaz nasproti. Ne moreš se zanašati na to, da se bo oni nasproti umikal na rob. Jaz kolesarja prehitim le, če je nasproti prazno, z 2m+ razmika.

samo kolesarji dajemo v avtu 2m fore kolesarjem, točno veš kdaj te kdo prehiti. seveda z redkimi izjemami, ki pa jih je manj kot tistih, ki ti dajo celih 20cm.
««
38 / 38
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22557330 (50619) BigWhale

Več podobnih tem