» »

Angleščina ustna matura

Angleščina ustna matura

nincaaa ::

Hey, jst mam jutri angleščino ustnega in me ubistvu to že malo skrbi. Angleščino sm drgač mela vedno 5 pa tut pisni in slušni del sta mi zelo dobro šla, imam višji nivo.
Ampak mene skrbi ustni del, ker enostavno nevem, kaj bi povedala. A še kdo to dela zdj? Tiste pesmice se bom že naučila in povedala malo od njih, tut knjige dost podrobno poznam. Ampak pri temah pa res nevem, kva nj povem? Kko mislte/ste že izpeljali to drugi? Npr. tema friendship... a to kr mal nasplošno poveš al kako? Svoje izkušnje, svoj pogled na temo? Ali se napiflaš določene stvari napamet npr. britanski šolski sistem pa to zrecitiraš? Pa posledice naravnih katastrof? Pa space exploration? Sploh nevem o čem govorit, tudi v slovenščini. Sicer imam neke teme, ki smo jih delali v šoli, ampak to je mišljeno zato, da spoznamo besedišče, ne pa da bi se napiflali vse napamet kar je itak brezveze. In to sploh ni problem, ker besedišča mislim da že nasploh poznam dovolj. Pa kaj je mišljeno s tem, da je zaželjena komunikacija? Imela sm že ustni izpit iz drugega jezika ki ga imam na maturi, je pa res, da mi ta jezik niti podrazno ne gre tako dobro kot angleščina. Nism vedla kaj naj povem in izpraševalec je moral vleči stavke iz mene. In zdaj me je to malo zastrašilo...

lmorgh ::

eee...pač nakladaš vse kar se spomniš, to tudi argumentiraš in to je to...zaželena je tudi uporaba malo bolj prefinjenih besed. mislm, kako nimaš nič za povedat? a je res težko nakladat o, recimo, prijateljstvu par minut? zakaj je to dobro, kako skupi reševati probleme, kako je vse drugače, če si nekje s prijatelji...

komunikacija pa itak, če te izpraševalec nekaj vpraša odgovoriš na to, in napleteš zraven še kaj, kar se mu zdi zanimivo in ti tako morda postavi novo vprašanje.

Yugos ::

najlažji del men sem dubu vse možne, so mi takoj povedale.
Dejstvo je da njim ne pustiš da vodijo pogovor ampak nakladaš in pokažeš da tekoče govoriš.

Če te nekaj vpraša ne odgovarjaj z yes or no, ampak z vprašajem začni recimo. If you would have asked me that question before....bla bla..
Razvleci in tudi govori o stvareh ki niso povezane.

Tukaj se pokaže kdo v resnici obvlada, tisti ki v testih formulirajo kaj gre s čem so tukaj mrzli in probajo zblefirat sam se vidi, plus nimajo naglasa....

tony1 ::

Sama vsebina povedanega ni važna, važno je, da se npr. na pokazano sliko/stavek/besedno zvezo (ne spomnim se več kaj točno) znaš odzvati, to pomeni, da daš od sebe nek output.

Bolj kot vsebina je torej važna skladnja oz. slovnica ter to da so stavki logično povezani. Skratka, hočejo videti, če znaš *govoriti* angleško ali ne.

gendale ::

predstavlji si da se pogovarjaš z enim tipom iz anglije s kjerim hoče seksat on pa ne mara bab ki ne znajo govorit ang
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Manu ::

A vam na šoli nič niso povedal kako bo to potekalo? Kakšna šola pa je to.

Nič se ne boj. Na listku bo vse pisalo in spraševalec bo spraševal dodatna konkretna vprašanja, da boš vedno imela kaj za povedat.

Na ustnem izpitu se ocenjuje:
besedišče, gladkost, izgovorjava, jezikovna pravilnost, sodelovanje v pogovoru (odgovarjat moraš na vprašanja).

To pa itak znaš.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

nincaaa ::

Ja zadno uro angleščine smo mel kao simulacijo in je šla sošolka gor in ji je dala tisto temo, za katero je mela govorni nastop ampak se je itak še vse spomnila od tega in je zrecitirala zgodovino raziskovanja vesolja... tko da to men nč ne pomaga, ker se mi tuki res ne zdi point to, da pokažeš kok se loh napiflaš.

bluefish ::

Saj ni point v tem.
Kot so zapisali predhodniki, imaš na listu dovolj iztočnic, pa tudi profesorju je bolj pomembno, da se znaš odzvati na vprašanja,...
Jasno, nekaj splošne izobrazbe ne škodi - po 12 letih šolanja je pričakovati, da poznaš vsaj kako malenkost o tematiki in lahko načneš pogovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

GoodSatanist ::

Ko sem mel jaz to v zlatih cajtih nemega filma, mi je po naključju pomagalo, da sem gledal nek dokumentarec na Discoveryju. Dobil sem namreč vprašanje o podnebnih spremembah...

Thomasove teme in spremljanje Slo-Techa pa mi je pomagalo do 10-tke na faksu pri Teoriji sistemov.8-)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

martincek1 ::

Odvisno od profesorce. Če sta se v teku teh 4. let razumele, se nimaš čist ničesar za bati. Jaz sem na listek napisal v tistih 15 minut za obe strani A4 formata in vedno, ko sem imel na repertuarju nekaj res zelo sofisticiranega, me je prekinila, ker sva šla "preko meje časa za tisti topic".

Tretje vprašanje je tako ali tako o pesmi ali knjigi, to moraš znati.. kar pa itak znaš, ker ni nič težkega. Kar se tiče pa slike in topica, pa v kolikor česa ne boš znala, poizkusi izpostaviti tisto kar ti leži. Recimo pri sliki ni šans, da v 5. minutah obdelaš vse kar je o tej sliki treba. Če je res kriza, se lahko osredotočiš tudi na kakšen obstranski element na sliki in ne na recimo nuklearno elekrtarno na sredini :) Če v kotu slike leži nogometna žoga, ne boš dobila slabe ocene če se začneš pogovarjati o nogometu.

nincaaa ::

No ja to je pa res, mene je mela zlo rada čeprou si pomoje nism glih tok zaslužla... sam se ne pritožujm ker zna bit zlo strupena če te ne mara. xD


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358655 (5985) Yacked2
»

Matura (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8111074 (8386) Zajec123
»

Čudni pristopi profesorice

Oddelek: Šola
4311034 (9331) T0RN4D0
»

kazenski test 13. junij, a ni da 2 tedna pred koncem... (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
779294 (7874) ERGY
»

Ustni-ang

Oddelek: Šola
357618 (7222) DavidJ

Več podobnih tem