Forum » Pomoč in nasveti » ATI ne zmore 1280x1024x16 ceprav bi morala
ATI ne zmore 1280x1024x16 ceprav bi morala
.:Toto:. ::
Zivjo!
Rihtam eno starejso masino, ki bo sluzila kot (linux) thin-client, vendar sem ji namenil lep, velik 19" monitor.
Kupil sem graficno ATI 3D Charge PCI 4mb. Mamaplata nima AGP, zato sem bil prisiljen v nakup starejse graficne druge roke. V specifikacijah pise, da zmore resolucijo 1280x1024 v 16bit globini . Danes sem jo vtaknu noter, instaliral zadnje drajverje (iz ATIjeve strani), vendar me je kartica pustila hladnega. Gornjo resolucijo zmore, vendar le pri ] 256 barvah!
Se nekaj podatkov:
- monitor Samsung SyncMaster 959NF
- mamaplata intel (ne vem tocnega modela)
- pentuim 166
- 64Mb ram
- Win98 SE
- DirX 8.1
Kje je lahko napaka? Ali ima kdo kake podobne izkusnje?
Rihtam eno starejso masino, ki bo sluzila kot (linux) thin-client, vendar sem ji namenil lep, velik 19" monitor.
Kupil sem graficno ATI 3D Charge PCI 4mb. Mamaplata nima AGP, zato sem bil prisiljen v nakup starejse graficne druge roke. V specifikacijah pise, da zmore resolucijo 1280x1024 v 16bit globini . Danes sem jo vtaknu noter, instaliral zadnje drajverje (iz ATIjeve strani), vendar me je kartica pustila hladnega. Gornjo resolucijo zmore, vendar le pri ] 256 barvah!
Se nekaj podatkov:
- monitor Samsung SyncMaster 959NF
- mamaplata intel (ne vem tocnega modela)
- pentuim 166
- 64Mb ram
- Win98 SE
- DirX 8.1
Kje je lahko napaka? Ali ima kdo kake podobne izkusnje?
Frgazor ::
Napake ni. Presvoh ramdac na graficni :] ce bos znizal osvezevalno frekvenco, ti bo tud v 16bitni globini zacela delat.
.:Toto:. ::
AngelOfDeath, sem pogledal navodila, sem prebrskal vse mozne vire... povsod isto pise. Tudi na uradni strani. Sem se enkrat preveril tudi oznake cipov na kartici, je vse ok. Strange world!
Fragazor, pod 85Hz se niti ne pogovarjam, ker takrat ze vse blenda!
Fragazor, pod 85Hz se niti ne pogovarjam, ker takrat ze vse blenda!
AngelOfDeath ::
Kot je fragazor rekel znižaj frekvenco osveževanje če hočeš da bo delalo.
Sprijazni se da boš moral nabavit boljšo grafično če boš hotel imeti več.
Kolega je mel podobnega atija (agp 4MB) pa mu ni delalo vredu na 1024*768 pri 100Hz pri 85Hz pa je blo kolko tolko vredu.
Sprijazni se da boš moral nabavit boljšo grafično če boš hotel imeti več.
Kolega je mel podobnega atija (agp 4MB) pa mu ni delalo vredu na 1024*768 pri 100Hz pri 85Hz pa je blo kolko tolko vredu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nujno - nova graficna GeForce 7300GT ima dalec slabso sliko kot 4leta stara GeForceOddelek: Pomoč in nasveti | 2186 (489) | Keyser Soze |
» | Zahteve za gledanje divx filmovOddelek: Strojna oprema | 3149 (1909) | Azrael |
» | POMOČ! V igri se "ugasne" monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 1332 (1124) | pivo |
» | 10m VGA podaljšek in nizka frekvenca osveževanjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1720 (1505) | BluPhenix |
» | Radeon 9000pro & SuSE 9.0, a komu dela?Oddelek: Operacijski sistemi | 1277 (1190) | ajagodnik |