Forum » Programska oprema » Samodejno kopiranje teksta v wordu
Samodejno kopiranje teksta v wordu
bjan ::
Pozdravljeni forumaši :)
rabim pomoč v wordu (imam verzijo 2010) in sicer bi rad v eni tabelici imel nek tekst (npr.ABC) in ta tekst bi bil še nekajkrat uporabljen v drugih tabelicah v tem istem dokumentu tako, da bi se avtomatsko posodobil v kolikor bi bilo kaj spremenjenega. se pravi tako kot to deluje v Excelu da se ti avtomatično popravijo celice če spremeniš njeno vsebino.
sam sem poskušal na malo bolj čuden način in sicer s kazalom vendar imam problem, ker je tekst v večih celicah tabelce in mi potem noče lepo kopirati in posodabljati teksta.
Upam da me približno razumete kaj rabim in da se to da izvesti v wordu.
rabim pomoč v wordu (imam verzijo 2010) in sicer bi rad v eni tabelici imel nek tekst (npr.ABC) in ta tekst bi bil še nekajkrat uporabljen v drugih tabelicah v tem istem dokumentu tako, da bi se avtomatsko posodobil v kolikor bi bilo kaj spremenjenega. se pravi tako kot to deluje v Excelu da se ti avtomatično popravijo celice če spremeniš njeno vsebino.
sam sem poskušal na malo bolj čuden način in sicer s kazalom vendar imam problem, ker je tekst v večih celicah tabelce in mi potem noče lepo kopirati in posodabljati teksta.
Upam da me približno razumete kaj rabim in da se to da izvesti v wordu.
prtenjam ::
Tudi v Wordu lahko to počnete, ne sicer tako zelo elegantno kot v Excelu,pa vendar...
V dokumentu imate lahko poljubno mnogo REF polj in ko spremenite vsebino zaznamka, word popravi tudi vsebino vseh sklicev... A to se ne zgodi avtomatično, kot v Excelu, temveč morate pritisniti tipko F9 == (osveži polja)
- Napišite tekst, za katerega želite, da se pojavi tudi drugje po dokumentu
- Označite napisani tekst in definirajte zaznamek
- V Word-u 2003 (in nazaj) definirate zaznamek preko menija Vstavljanje / Zaznamek
- V Word-u 2007 (in novejših) definirate zaznamek preko traka Vstavljanje / Zaznamek
- Sedaj imate v dokumentu definiran zaznamek (torej zaznamek je ves tekst, ki ste ga prej označili) in na ta zaznamek se lahko kjerkoli v dokumentu skljucujete preko polja REF
- V Word-u 2003 (in nazaj) vstavite polje REF preko Vstavljanje / Polje. Odpre se novo okno, kjer poiščite polje REF in na desni strani izberite vaš zaznamek
- V Word-u 2003 (in nazaj) vstavite polje REF preko Vstavljanje / Hitri deli / Polje. Odpre se novo okno, kjer poiščite polje REF in na desni strani izberite vaš zaznamek.
V dokumentu imate lahko poljubno mnogo REF polj in ko spremenite vsebino zaznamka, word popravi tudi vsebino vseh sklicev... A to se ne zgodi avtomatično, kot v Excelu, temveč morate pritisniti tipko F9 == (osveži polja)
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
oo super si mi pomagal tole :)
sedaj me pa še nekaj zanim, ker ravno gledam ta polja in sicer pri prejšnji verziji 2007 je bilo vstavljanje polj malo bolj lahko kot v 2010 verziji (vsaj meni), zato še vedno ne najdem kje bi lahko vstavil polje s katerim bi mi napisal datum in sicer da bi ga lahko izbral iz koledarja (poljuben datum).
sedaj me pa še nekaj zanim, ker ravno gledam ta polja in sicer pri prejšnji verziji 2007 je bilo vstavljanje polj malo bolj lahko kot v 2010 verziji (vsaj meni), zato še vedno ne najdem kje bi lahko vstavil polje s katerim bi mi napisal datum in sicer da bi ga lahko izbral iz koledarja (poljuben datum).
Sem že našel tako da hvala :)
Če bo kdo iskal sem našel pod Datoteka -> Možnosti -> Prilagoditev traku -> in obkljukaš Razvijalec na desni strani. Od tukaj naprej je pa isto kot v 2007 verziji.
Če bo kdo iskal sem našel pod Datoteka -> Možnosti -> Prilagoditev traku -> in obkljukaš Razvijalec na desni strani. Od tukaj naprej je pa isto kot v 2007 verziji.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Word oblikovanjeOddelek: Programska oprema | 4061 (3084) | finpol1 |
» | Ms word problemOddelek: Programska oprema | 1880 (1511) | Ramon dekers |
» | WordOddelek: Programska oprema | 2963 (2641) | c2-td |
» | Novi word - dobljen skupaj z VistoOddelek: Programska oprema | 3716 (3069) | ender |
» | Word 2003 Glava & nogaOddelek: Programska oprema | 2176 (2051) | R-S-LoVe |