Forum » Omrežja in internet » Težava s povezavo preko stikala
Težava s povezavo preko stikala
iMark ::
Pozdravljeni,
Da me boste lažje razumeli prilagam sliko, ki prikazuje shemo omrežja, ki mi povzroča probleme.
Problem je sledeč: v sobi 1 in sobi 2 sem uporabil ISTO stikalo (logično, da ne istočasno). Internetna povezava v sobi 1 deluje normalno, če pa računalnik priklopim na to stikalo v sobi 2, se nikakor ne vzpostavi povezava (seveda niti lokalno). Če v sobi 2 PC prklopim direktno na router (brez stikala) se PC normalno poveže.
Ima kdo kakšno logično razlago za ta nenavaden pojav?
Lep pozdrav,
Mark
Da me boste lažje razumeli prilagam sliko, ki prikazuje shemo omrežja, ki mi povzroča probleme.
Problem je sledeč: v sobi 1 in sobi 2 sem uporabil ISTO stikalo (logično, da ne istočasno). Internetna povezava v sobi 1 deluje normalno, če pa računalnik priklopim na to stikalo v sobi 2, se nikakor ne vzpostavi povezava (seveda niti lokalno). Če v sobi 2 PC prklopim direktno na router (brez stikala) se PC normalno poveže.
Ima kdo kakšno logično razlago za ta nenavaden pojav?
- isti switch v sobi 1 deluje, v sobi 2 pa ne
- v sobi 2 internet deluje, če je PC priključen direktno na router
- kabli so enaki oz. preverjeno delujejo vsi
- večkrat testiral switch v oveh sobah (konektorji so OK, pazil sem tudi pri priklapljanju, da je stik med konektorjem in stikalom)
Lep pozdrav,
Mark
Malajlo ::
Priklopi oba racunalnika na isto vticnico. Lahko da je problem v nulanju ali cem podobnem. Sem ze dozivel te cudeze, ce je bila ozemljitev preslaba in je bilo potem med ohisjem pcja in radiatorjem 60V, mreza pa delala samo na 10Mbps half duplex.
iMark ::
Vrjetno bo res kej takega...
Zdej sm sicer do četrtka odsoten tko da bom lahko poskušou kakšen drugi vir napetosti šele ko pridem domov.
Hvala za nasvet.
Zdej sm sicer do četrtka odsoten tko da bom lahko poskušou kakšen drugi vir napetosti šele ko pridem domov.
Hvala za nasvet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Arhitekt za stanovanjeOddelek: Loža | 3704 (2633) | zmaugy |
» | Ojačevalnik WIFI signalaOddelek: Kaj kupiti | 6414 (5161) | MTB |
» | Postavitev domače mrežeOddelek: Omrežja in internet | 4392 (4054) | JanezH |
» | povezava modem, router, 2 switchaOddelek: Omrežja in internet | 2634 (2355) | kockish |
» | [Visual C#]Kako povezati aplikacijo s portom na switch-u?Oddelek: Programiranje | 1352 (1288) | Senitel |