» »

Poslovodski programi

Poslovodski programi

gslo ::

Ker so vse teme na tem področju že krepko zastarele, bom poskusil ponovno. Kakšno je kaj stanje s poslovodskimi programi v Sloveniji? Iščem take, ki ponujajo celostne rešitve za poslovanje - trgovina, računovodstvo, webshop integracija,..

Imamo par playerjev, to so SAOP, Birokrat, Pantheon, Vasco,.. Še kakšni? Rad bi slišal izkušnje tistih, ki vodijo kakšno prodajalno z več blagajnami in lastno računovodstvo, ali pa imajo še integrirane module za spletne trgovine.. Izbira je precej težka, vsi so dragi. :-)

Fotr je v računalniških novicah pobral to Unlimited XP rešitev http://www.xpunlimited.com/ za terminalski način dela in ima idejo, da bi z eno licenco na glavnem nabildanem računalniku poganjal blagajno in vse ostalo, do katerega bi lahko potem z RDP dostopali tudi obe dejanski blagajni v trgovini. PROBLEM verjetno nastane, ker zgoraj omenjeni playerji ponujajo lastne rešitve in ne omogočajo večkratnega dostopanja do posameznih modulov. ali ima kdo kakšno vzpodbudno informacijo v tej smeri?

Bolj preproste rešitve odpadejo, ker je poslovanje že kar obsežno, artiklov je na tisoče, izdanih računov ogromno ker je prodaja na drobno, zato se hočemo znebit prazgodovinskih DOS rešitev po principu "vsaka zase" in presedlat na celostni poslovodski sistem.

Po drugi strani s tisto unlimitedxp licenco uporabimo thin kliente v trgovini in na splošno prišparamo z večino strojne opreme.

spletne akviziterje pa naprošam, da ne podajajo mnenj. :-P

ender ::

Za začetek, licenca za XPje ti omogoča, da računalnik naenkrat uporablja točno en uporabnik - če hočeš terminale, moraš kupiti Windows Server in RDP CALe za vsakega uporabnika ali napravo, ki dostopa do strežnika.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

gslo ::

Imaš še kaj informacij za konec? ;-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za vodenje podjetja (računov, blagajn)

Oddelek: Programska oprema
82980 (756) Han
»

Davčna blagajna za društvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6224172 (8536) Kosek1
»

rabljen računalnik - uporaba v gostilni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11220692 (17467) 111111111111
»

Brezplačna odprto-kodna POS Blagajna - mikroBLAGAJNA (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10028359 (16879) japol
»

Program za vodenje manjšega podjetja

Oddelek: Programska oprema
62616 (975) Avian

Več podobnih tem