Forum » Pomoč in nasveti » Current pending sector
Current pending sector
PP111 ::
Zdravo!
Imam par vprašanj v zvezi s tem. In sicer mi HD tune kaže pri Current pending sector (C5) napako. Sedaj pa mi nekaj ni jasno. Imam tri diske in mi na vseh treh kaže isto napako.
Je možno, da je posledica težav na enem, prikaz napake na vseh treh, ali imajo vsi trije res isto težavo? Vsi trije so WD.
Hvala.
Imam par vprašanj v zvezi s tem. In sicer mi HD tune kaže pri Current pending sector (C5) napako. Sedaj pa mi nekaj ni jasno. Imam tri diske in mi na vseh treh kaže isto napako.
Je možno, da je posledica težav na enem, prikaz napake na vseh treh, ali imajo vsi trije res isto težavo? Vsi trije so WD.
Hvala.
bluefish ::
Če ti pri vseh treh diskih kaže enako, je možno, da ga serje gonilnik.
So diski iz iste serije?
Drugače pa poženi chkdsk ali podobno orodje.
En s podobnim primerom: http://www.sevenforums.com/hardware-dev...
Po pregledu naj bi napaka izginila.
So diski iz iste serije?
Drugače pa poženi chkdsk ali podobno orodje.
En s podobnim primerom: http://www.sevenforums.com/hardware-dev...
Po pregledu naj bi napaka izginila.
PP111 ::
Vsi trije so WD ... en je star nekje 7 let (250 gb), ostala dva pa nekje 2-3 leta (1 tb, 2 tb).
Problem je tudi v tem, da so mi začeli tudi Windowsi čudno delovati ... počasi delujejo, štekajo ... sistem je bil naložen na novo nekje 3-4 mesce nazaj.
Je možno da je starejši disk zanič?
Problem je tudi v tem, da so mi začeli tudi Windowsi čudno delovati ... počasi delujejo, štekajo ... sistem je bil naložen na novo nekje 3-4 mesce nazaj.
Je možno da je starejši disk zanič?
Daedalus ::
Current pending sector pomeni, da nekega sektorja disk ni mogel prebrati. Tega ne prestavi (reallocata) avtomatsko, ker so lahko gor kaki podatki. Write dostop do sektorja pa pol sproži prestavitev (reallocate) oziroma remap - ta sektor se označi za slabega in se ga ne uporablja več. Fixanje tega pa... full format, ali s kakim namenskim orodjem prepisat tisti sektor. Ni sicer kritična napaka, lahko pa povzroča težave.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk, možna okvaraOddelek: Pomoč in nasveti | 2323 (1813) | BCSman |
» | Problem z diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 4999 (3859) | jonystar |
» | Se da rešiti WDC Scorpio (WD5000BEVT-24A0RT0)?Oddelek: Strojna oprema | 774 (619) | Han |
» | Prenosni računalnik postane neodzivenOddelek: Pomoč in nasveti | 3916 (3756) | butec |
» | Trdi disk umira?Oddelek: Strojna oprema | 1037 (678) | cegu |