» »

Temperature grafičnih kartic(AMD)

Temperature grafičnih kartic(AMD)

miraldi ::

Imam Gigabyte HD 7870 OC pa me zanima kako je kaj z temperaturami(trenutno imam 34°C pa sem le na netu). V Catalysu imam v AMD overdrive nastavljeno da samo uravnava hitrost ventilatorjev.
Za prikaz temperatur uporabljam program HW Monitor in v windowsih brez obremenitev imam minimum 31°C med daljšim igranjem(BF3) pa ni presegla 58°C.
Ali ima grafična previsoko temperaturo v windowsih ker nekaj sem gledal po netu da bi mogla bit 27°C ? Ima kdo od vas tako grafično pa mi zna povedat svoje temperature.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
  • spremenilo: miraldi ()

dogo ::

Če mene vprašaš so temperature popolnoma normalne, odvisne so lahko od tega ali imaš dobro prezračeno ohišje (dodatni ventilatorji) in kakšne je temperatura v okolici oziroma v sobi kjer je računalnik.

Architect ::

temperatura je povsem normalna. Moraš upoštevati tudi temperaturo sobe in vprašanje je tudi kako kvalitetno hlajenje ohišja imaš.

Prav tako je zelo pomembno tudi to, koliko zaslonov imaš na grafični. Če jaz na mojo grafično priklopim 1 zaslon, je temperatura grafične v windowsih kakih 33 stopinj (včasih še manj), pod full load pa okoli 40 stopinj. Če priklopim 2 zaslona pa je temperatura grafične v windowsih vsaj 45 stopinj, kar je povsem normalno saj grafična pokuri bistveno več elektrike da lahko poganja 2 zaslona. Če imam 2 zaslona imam pod full load okoli 62 stopinj.
(ohišje ki ga imam je Zalman z11 plus, tako da hlajenje ohišja vsekakor ni problem).

Skratka tvoje temperature so povsem ok. Battlefield je grafično zelo zahtevna igra in glede na to da ti med igranjem ni šla čez 58 stopinj te nima kaj skrbeti, hlajenje grafične je odlično.

Zgodovina sprememb…

Temperatura v sobi je tam 22°C pač sobna, ohišje imam prezračeno imam tega

http://www.lovecnacene.si/mesano-nzxt-h...

Priklopljen imam pa samo en monitor. Sej sam da so normalne temperature nevem pa kako eni delajo teste da majo v windowsih 27°C jaz pa 31°C a majo v kleti pc al kaj :)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Xserces ::

neverjetni ste folk... pa tudi če bi mel 40 stopin bi blo vredu ... pomembna je samo LOAD temperatura ki je pri tebi normalna
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Sej to me je zanimalo če je v idlu normalna temperatur, kok se mi pa loh v igrah max segreje predn me loh skrbi(čepral nebi smel imet problemov je čist nova grafa)? Naprimer pri prejšni 4870 1gb sem že v idlu mev 48°C med igranjem pa tud 84°C kriza mi je prov sobo segrel :))
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

mihco ::

predvidevam , da je bil pravi namen odprtja te teme verjetno le "predstavitev" nove igracke? :)

dronyx ::

Moj 4850 ima pod obremenitvijo temperaturo čez 90°C, pa se zaradi tega nič ne sekiram. Saj grafična kartica ni voda, da bi zavrela. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Ni bil to namen čeprav sem zanjo se mogu pošteno stegnt da sem jo kupil. Bolj me je skrbelo zarad teh testov po njih ima moja v idlu in v loadu previsoko temperaturo pa mi ni blo jasno jaz mam v idlu od 31°C do 38°C max pa še ni presegla 58°C tud zdej k sem 3ure skupi nabijal max payne 3.
Ja sam lažje se nesekirat za eno staro grafično ki je vredna 40-50Eur kot za novo ki je 330Eur. Drgač se pa segrevajo te tastare grafične serije HD4800 k žerjavca :)

http://www.guru3d.com/article/gigabyte-...
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

AngelOfDeath ::

Lahko ti pa jaz svojo prodam, cca 73°C v idle. In cca 85°C pod obremenitvijo :)
edit: Slovnica

fr4nc ::

miraldi je izjavil:

Ni bil to namen čeprav sem zanjo se mogu pošteno stegnt da sem jo kupil.

Ja potem bi pa kupil 7850 - pa bi bil skoraj na istem, razen tega, da bi prihranil nekaj €€ ;)
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

mihco ::

miraldi je izjavil:

Ni bil to namen čeprav sem zanjo se mogu pošteno stegnt da sem jo kupil. Bolj me je skrbelo zarad teh testov po njih ima moja v idlu in v loadu previsoko temperaturo pa mi ni blo jasno jaz mam v idlu od 31°C do 38°C max pa še ni presegla 58°C tud zdej k sem 3ure skupi nabijal max payne 3.
Ja sam lažje se nesekirat za eno staro grafično ki je vredna 40-50Eur kot za novo ki je 330Eur. Drgač se pa segrevajo te tastare grafične serije HD4800 k žerjavca :)

http://www.guru3d.com/article/gigabyte-...

Review hise obicajno testirajo izven ohisij, na bench mizicah. Zato mogoce par stopinj razlike. Moja 8800gt je zasvicala tudi do 112°C pa je prezivela tako, da nevem od kod strah, ce je nekaj 10 stopinj nad sobno temperaturo.

Zheegec ::

Do 90C je za grafično popolnoma normalno. Pri 90C moraš samo paziti, da je ne šlataš preveč, ker se lahko opečeš, odvisno sicer od hladilnega sistema.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Xserces ::

imaš več temperaturnih točk GPU dioda (DispIO),GPU dioda (MemIO),GPU dioda (Shader), GPU VRM ... ponavadi se najbol greje VRM
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

To da bi lahko uzel tud 7850 vem sem najprej nameraval pa sem se nakoncu na podlagi raznih testov odločil za 7870(pa že prej sem imel *870 serije) :) Ma sej te razlike so povsod majhne tudi med 7870 in 7950 je 6% pa 100Eur pri ceni. Sam da imam normalne temperatue se mi je zdelo da oni ne testirajo grafičnih v ohišju ampak izven ohišja v kakšni prijetno klimatizirani sobi ;)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

greeeeedy ::

Jst mam pa eno težavo in sicer z maximalno temperaturo grafične kartice. Enkrat ko sem se malce igral z računalnikom se mi zdi da sem omejil temperaturo na 50°C, torej vsakič ko mi gpu preseže 50°C mi računalnik zamrzne in potreben je ponovni zagon. Sem si pa že pogledal različne forume, kjer ljudje pravijo da jim temperatura doseže tudi do 100°C, tako da mojih 50 pomojem nesme biti problem, poleg tega imam med igranjem grafični ventilator ves čas na 100%. Zdej me pa zanima kje se spremeni te nastavitve za maksimalno temperaturo, saj se sam ne spomnim več kje.
HVALA ZA NASVETE!
PS: imam grafično ATI HD 5770-overclock edition

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Visoka temperatura grafične v IDLU

Oddelek: Pomoč in nasveti
193518 (3204) s6c-gEL
»

Moje "cheap" vodno hlajenje, nasveti...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
304724 (3566) Janac
»

Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )

10011353 (10005) joej970
»

Temperature vaših 8800 GTS grafičnih kartic

212527 (1769) kixs
»

temperatura PX8800GTS 640mb Leadtek

Oddelek: Strojna oprema
151639 (1349) pinx

Več podobnih tem