» »

Lotus Notes 8.5.2 public imenik

Lotus Notes 8.5.2 public imenik

Kepica ::

Spoštovani.

Imam eno težavo z Lotus Notes ver. 8.5.2, kjer bi ga rad prepričal, da pri vnosu prejemnika, med ponujanjem možnih zadetkov, le te predlaga iz globalnega imenika.

Zadevo se sicer da obiti tako, da odstraniš vse lokalne stike, kakor tudi najnovejše stike, ter izklopiš shranjevanje le teh. Ker pa je funkcija v določenih primerih lahko zelo koristna, tega ne želim naredit.

Rad bi samo dosegel, da bi klient pri iskanju možnih zadetkov prvo iskal v public imeniku podjetja in ne v lokalnem imeniku odjemalca. Ali pa če kdo pozna možnost, da se iskanje predlogov v lokalnem imeniku izklopi ali preskoči?

Ker sem je že nekajkrat zgodilo z mailom, da ob izbiri skupine ali naslova oddelka, ki je shranjen na primer pod "Informatika", in nato poslanim, je potem lotus preveril prvo lokalni imenik, natančneje "najnovejše stike" in je mail poslal na naslov "informatika@neklokalenstik.si" iz mojga lokanega imenika in ne na tistega iz podjetja.

Zelo vesel bi bil kakšnega predloga. Hvala.

dronyx ::

Jaz sem naletel pri tej verziji klienta za Lotus Notes na zanimivo težavo. Namreč privzeto Lotus Notes očitno shranjuje v zasebnem imeniku v mapi Recent contacts vse možne stike, s katerimi prideš v kontakt prek mailov (kot nekakšen cache). Zadeva je sicer za uporabnika običajno kar koristna, ima pa velik bug in sicer če nekdo pošlje mail skupini oseb in se pri nekaterih elektronskih naslovih zatipka oz. so ti napačni, potem pri naslednjem pošiljanju Lotus uporabi prioritetno te naslove (napačne iz cacheja!) in ne tiste iz globalnega imenika, kar pa seveda pomeni, da prejemniki pošte ne prejmejo. In če taka pošta leti naokrog na več naslovov in si po možnosti to prejemniki še prepošiljajo, se zadeva širi kot kakšen virus.

Drugače pa lahko nastaviš v zasebnem imeniku pod Location (OnLine) - zavihek Mail - prioriteto iskanja naslovov.

Privzeto je mislim da tole:
Recipient name type-ahead: Local then Server
Activate recipient name type-ahead:On Each Character
Recipient name lookup:Stop after first match

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Tole je tudi nekaj na to temo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lotus Notes (*.nsf) na "karkoli cloveskega"

Oddelek: Pomoč in nasveti
81374 (1104) antonija
»

Dostop do LotusNotes (Domino server) s Thunderbird? (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
5312015 (11553) Invictus
»

lotus notes 7 in 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
102021 (1560) Vanquish
»

Email.si in izgubljeni maili

Oddelek: Omrežja in internet
151405 (1196) Bakunin
»

Resno opozorilo - virus SIRCAM