» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
149 / 184
»»

amacar ::

Moj je sicer delal kar ok, baterija držala tam 4.5-6 ur (sem pričakoval več sicer), imel sem tudi original tipkovnico. Delal ni ravno najhitreje, se pozna, da je atomček not. Sem ga potem prodal naprej in me je kupec klical, da se ne prižge več.

Mare2 ::

Moj Chuwi Hibook Pro že cca. 1 leto dela brezhibno. Dualboot mi zelo prav pride. Tudi prejšnji Hibook, ki sem ga po treh mesecih prodal je bil OK. Z amacar-jem sva prodajala istočasno. Tudi kupec je še vedno zadovoljen uporabnik. Pri kitajcih imam bolj smolo pri kablih in podobnim.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Sem videl, ja. Na techtablets se tudi javlja en serviser, ki revež ne zna popraviti tablice, rad bi pa zaslužil na račun, ko tablico samo prepošlje v tovarno Chuwi (Za vsak poklic se pričakuje neko znanje, sposobnost). Lahko naredim primerjavo s serviserjem na Ram2. Revež ne zna prečitat opis napake na nalogu, kot ukrep pa napiše - nova programska oprema, čeprav je bila nadgrajena prejšnji dan). Slednji se vsaj znajde in poliva mobitele z vodo. :)

Malo pogooglaj. :)

Yossarian ::

Je tole kakšna zastarela konfiguracija ali ne? Cena je namreč padla na 500 ojrof, to pa je že skoraj to, kar jaz rabim.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

scipascapa ::

to prodajajo izpod cene tako, da vzemi.

PPC (brez DDV): 631,14 €

Tomson ::

Če je to isti model, ga imaš na Amazon.de za 399€ ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Invictus ::

A obstajajo kake tablice z Android 8.0?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Google Pixel C mislim da je edini ta hip, pa še ta ni tovarniško nameščen, niti ne gre preko OTA updejta ampak je treba ročno namestit ...

Okapi ::

Tomson je izjavil:

Če je to isti model, ga imaš na Amazon.de za 399EUR ...
Ta za 399 je brez LTE, z LTE je na Amazonu prav tako 500, kot v BigBangu. Poleg tega je pa brez Windowsov, z njimi je še dražji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

No, potem pa sem že blizu odločitve. Samo še tole: upam, da bo to omogočalo screen mirroring kot pri androidu in da si bom ustvaril svoje omrežje, ko bom uporabljal LTE, tako da se bodo lahko drugi telefoni priklopili nanj?

A je dualboot? Torej win10 in Android?

Ne, imaš verzijo z Android ali Windows sistemom ...

No, zdaj se je pa izbor zožal na Lenovo Yoga Tab 3 Pro in na Asus Zenpad 3s 10 Z500KL. Je kakšna bistvena razlika ali je boljše vzet cenejšo, torej asusovo?

Ima kedo izkušnje s tablicami, ki imajo naložen windows? Kakšna je kaj uporabniška izkušnja? Česa je manj nasproti androidu?

AgiZ ::

Osebno so mi windows bolj pri srcu, saj je spodaj windows os, ki je bolj fleksibilen (imho) kot android. Oboje pa deluje solidno.

amacar ::

Za uporabo kot tablica je android svetlobna leta spredaj. Aplikacij na win platformi praktično ni. Če imaš tablico primarno za branje pa browsanje, potem je tudi win ok, za vse ostalo pa android zmaga. Sam imam sicer surface pro 5 in je luštna zadeva sploh v kombinaciji s tipkovnico.

Melanholija ::

Kaj pa kaj iPAD Pro 10.1 je za kaj?

Lonsarg ::

Meni se zdi sama osnova OSa veliko bolj prijazna tabletom pri Windowsu kot Androidu, enostavno je bil Windows 8 reworkan iz nule za tablete in tudi vse nadaljne verzije so še vedno precej tablet oriented ostale. Android je super za 4"-8", W10 pa za 8"-40", osebno bi sicer vedno tudi pri 8" izbral W10, kot imam trenutno.

Kar se splikacij tiče pri W10, v 99% si v tabletu prilagojenih aplikacijah, v 1% pa še vedno komot uporabljaš cel nabor desktop aplikacij, izjema pa so igre, za kaj takega rabiš nujno Android, ker večina desktop iger pač ne igraš na tabletu :)

Največji plus, sploh za tech-literate slo-tech uporabnike je, da se mi 5 let star tablet še vedno redno na najnovejše verzije W10 updata, to je pri tabletu še mnogo bolj pomembno kot pri telefonih, ker tablet imaš načeloma dlje.. To samo po sebi bi lahko za tehnično razgledane uporabnike bil razlog, da izberejo W10 za tablet.

Poleg vsega se mi zdi pa tudi da prihajamo v čase, ko je imeti doma tako laptop kot tablet posebaj passe(predvsem komplicirano vse polnit, nosit, ne veš kaj izbrat...). In če hočeš samo eno napravo druge izbire kot W10 nimaš, vsaj dokler ChromeOS malce bolj se ne razvije. Pa ni nujno da je to hibrid, lahko je navaden tablet v kolikor imaš vedno na voljo dodatni monitor za kaj bolj resnega delat.

Zelo me mika namreč Yoga Book tablica pri Big Bangu. Ima 64 GB spomina. V nastavitvah sem videl, da je imela zapolnjenih že kakšnih 30 GB, verjetno večina na račun Windows 10 pro ter ostalih programov. Ko se updatea, se verjetno manjša količina razpoložljivega spomina ali kaj? Tipkovnica se tukaj obrne čisto nazaj in uporabljaš zadevo kot tablico, me pa zanima, če je kdo zasledil, da se to hitro fizično okvari? Zaradi upogibanja namreč.

extr3m3 ::

Uuuu zgleda super stvar. Upam, da je že kdo poskusil in lahko pove iz prve roke kako učinkovit je artikel.
o_O

Lonsarg ::

MicroSD je noro poceni, tako da obvezno kupit zraven. Jaz sem kupil 200GB MicroSD za 80EUR, manjši so še precej cenejši. Od 64GB računaj cirko polovica, da ti bo na voljo.

Edino kar bi mene osebno najbrž odvrnilo od tiste Yoge Book in podobnih je to, da v roku pol leta pridejo W10 tableti z Snapdragon 835, ki je hitrejši od teh intelovih Atomov. Saj Atom je bil fajn ko je ven prišel, ampak Intel že celo večnost ni nobene pohitritve tu pokazal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

dc10 ::

Mi lahko kdo predlaga kakšno OK tablico na androidu vsaj 6.0 z vsaj 2GB rama, po možnosti fulhd in obvezno hdmi (ali micro hdmi), če je le možno nakup v EU..8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dc10 ()

beni ::

Uporabljam Dell Venue 11 Pro, i5, 8GB RAM, 500GB SSD, z ločljivo čvrsto tipkovnico z dodatno baterijo, Micro HDMI, FullHD, LTE, ....

Je ni Android tablice, ki bi jo lahko nadomestila.

Ker se roke krajšajo, je naprodaj :)

LP
Pojma nimam ...

MrStein ::

Lonsarg je izjavil:

Meni se zdi sama osnova OSa veliko bolj prijazna tabletom pri Windowsu kot Androidu, enostavno je bil Windows 8 reworkan iz nule za tablete in tudi vse nadaljne verzije so še vedno precej tablet oriented ostale.

Hmm, moje izkušnje so čisto nasprotne. Je pa res odvisno od tega, katere aplikacije uporabljaš.
Sicer je Windows vseeno za razmislit, sploh na večjih tablicah, z mehanično tipkovnico.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Danes akcijska cena za Lenovo P8 tablico. Iz 178€ s kodo: 1111NLSI018 na 78€ (5kom). Trenutno preveril, koda še dela ...

SumTingWong ::

Nice! Sicer original cena te tablice je bila okoli 120€ od izzida ze (jo spremljam ker ima GPS in snapdragon). Ampak 80€ je bargain.

meho7 ::

Tomson je izjavil:

Danes akcijska cena za Lenovo P8 tablico. Iz 178€ s kodo: 1111NLSI018 na 78€ (5kom). Trenutno preveril, koda še dela ...

To je ta ne?

Jup, to je ta ...

Če bi si kupil totole tablico, me zanima, ali bi se dalo tipkovnico preuredit tako, da bi lahko tipkal na njej tudi šumnike.

oberskitona ::

Ali ima kdo izkušnje s temle https://www.computeruniverse.net/produc...
rabil bi tablico za posurfat po netu kaki youtube predvsem pa za hčerkico za kakšno risanko doma in na poti.
Kaj se najbolj splača tam do 200evrov

Sicer solidna tablica za to ceno, je pa tale procesor precej švoh, že FHD Youtube ne predvaja tekoče, za malo posurfat in kakšno risanko pa bo. Dobra opcija je predvsem zaradi hibridnosti in OSa ter nizke cene, če pa Windowsi in tipkovnica niso nuja pa se dobi tudi kakšno boljšo opcijo. Npr. Samsung Galaxy Tab A za 230€ ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tomson ()

gusto ::

Tomson je izjavil:

Sicer solidna tablica za to ceno, je pa tale procesor precej švoh, že FHD Youtube ne predvaja tekoče, za malo posurfat in kakšno risanko pa bo. Dobra opcija je predvsem zaradi hibridnosti in OSa ter nizke cene, če pa Windowsi in tipkovnica niso nuja pa se dobi tudi kakšno boljšo opcijo. Npr. Samsung Galaxy Tab A za 230€ ...

Tukaj dobiš Samsung Galaxy Tab A za 200€: https://www.electronic4you.si/samsung-g...

Jasno, tujina je vedno ugodnejša ... Glede na to, da je pri electronics4you cena ugodna, poštnina brezplačna in dostavljajo v Slo, je tole res dober deal.

RED_line ::

ena malo mogoče neumesna. Rad bi kupil tablico kot je samsung tab S3 ali kaj od soniya v podobnem rangu. zanima me, ali lahko na tablici vlečeš dol torente?

gusto ::

RED_line je izjavil:

ena malo mogoče neumesna. Rad bi kupil tablico kot je samsung tab S3 ali kaj od soniya v podobnem rangu. zanima me, ali lahko na tablici vlečeš dol torente?

Seveda lahko, zakaj pa ne bi mogel?

ker sem imel občutek da če ni windows gor da ne moreš inštalirat bit torenta.

Han ::

Android je inačica Linuxa, za katerega imaš goro torrent odjemalcev...

no super. hvala za info :)

Izak ::

A kaj podobnega kot Chuwi Hi10 Plus/Pro se da dobit v EU po "podobni" ceni, recimo do 200€? Z tipkovnico, dual bot je prednost. Na gearbest so jo celo podražali za black friday, prej je bila pod 150€ :D : https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_...

ne kupuj kitajsko. ti bo žav. raje kupi eno solidno samsung

Izak ::

Kakšen argument? Zavedam se vračanja na servis če do tega pride, to ja pa v glavnem vse. Za Chuwi Hi10 Plus/Pro sem recimo prebral ogromno pozitivnih testov.

Naj mi nekdo pomaga in mi pove, v čem je razlika med prvo in drugo tablico.

Zaenkrat vidim, da ima prva vgrajen še LTE, medtem ko druga nima, ampak je nelogično, da je prva (z LTE) cenejša. Je to morda zato, ker sem ceno prve tablice že cel teden spremljal (takrat je bila cena 359,00 EUR, še včeraj mi je pokazalo takšno ceno) in vsak dan kliknil na njo? Se je algoritem morebiti "naveličal", da je nisem kupil in mi je zategadelj na črni petek ponudil dobro ceno?

dc10 ::

@Izak, imam že cca. 2 leti ali mogoče celo več Chuwi Hi8 2 in 1 tablico (Win10 in android 5), večinoma uporabljam kar win10, za kaj pogledati na netu, mail, kakšen YouTube, novice, pa za krajšanje dolgčasa.... čisto OK, je dokaj kvalitetno izdelana, baterija zdrži ravno nekje en film, verjamem, da imajo novejše boljše baterije ali bolj varčne komponente in se bolje odrežejo glede tega... zaenkrat nobenih težav, wifi se lepo poveže, ni pa ne vem kako dober signal, če si preveč oddaljen, je treba najti "pravo" pozicijo...:D

Za moje potrebe je čisto OK, stala me je vse skupaj takrat cca. 95 EUR.

lp

Okapi ::

Yossarian je izjavil:

Zaenkrat vidim, da ima prva vgrajen še LTE, medtem ko druga nima, ampak je nelogično, da je prva (z LTE) cenejša. Je to morda zato, ker sem ceno prve tablice že cel teden spremljal (takrat je bila cena 359,00 EUR, še včeraj mi je pokazalo takšno ceno) in vsak dan kliknil na njo? Se je algoritem morebiti "naveličal", da je nisem kupil in mi je zategadelj na črni petek ponudil dobro ceno?

Različna procesorja sta.

Okapi, glede na ceno je verjetno pri prvi tablici procesor slabši kot pri drugi, ampak, zanimivo, prva tablica je vse do včeraj imela ceno 359,00 EUR - še ves teden pred tem je bilo tako.

Pravkar pogledal za isto tablico in zdaj pa je cena 370 EUR.

Filip8 ::

pozdravljeni, mam eno vprašanje. punca je kupla asus transformer https://www.bigbang.si/tablicni-racunal... , mi lahko kdo pove kaj naložt gor? ker chrome verjetno ni pametno če ma tablica 1 gb rama.. verjetno bom word naložu, internet explorer je pa bolj tko no..

Predvsem odvisno kaj potrebuje, kaj bo z njim počela. Chrome je čisto ok brskalnik, med manj potretnimi, novi Firefox pa bi naj bil trenutno najmanj potraten kar se sistemskih sredstev tiče. Načeloma lahko gor naložiš kar češ, od Worda dalje, da le ne čisto zapolniš prostora, bolj problem je večopravilnost in veliko odprtih zavihkov itd.

MrStein ::

Za to si dal 320 EUR???? Te dni?

Takoj vrni. To je rop.

Že model z 2GB RAM-a , 64GB "disk"-om in "boljšim" procesorjem (x5-Z8350) ni vreden toliko (T101HA).

No, če ima Windows 8 namesto 10, mogoče malo bolje dela, ampak vseeno.

PS: Aha "punca je kupla". Naj lepo vrne in se zahvali.
Zgleda pri nas trgovci črni petek razumejo kot "prodaj (lanski) šrot, ki ga noben noče, po zasoljeni ceni", kot je že nekdo omenil.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()
««
149 / 184
»»