» »

Katero tablico izbrati?

Katero tablico izbrati?

Temo vidijo: vsi
««
147 / 183
»»

MrStein ::

Uporablja kdo Remix OS? Je tam kaj boljše?
Sicer vidim, da so projekt opustili novembra lani...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ruskivohun ::

Intelovi procesorji so dosti slabo podprti na Androidu. Jaz ne bi nikoli več vzel Intel/Android kombinacije.

mojster_joni ::

MrStein je izjavil:

Po geekbencnh je to dvakrat hitreje od Atom crap-a (x5-Z8350), in tule jih kup trdi*, da je ta Atom čist OK, torej...

* jaz ne

ornk večji problem kot hitrost procesorja je pri teh poceni windows atom tablicah to da imajo samo 2 gb rama (kar je lih windows + browser (firefox/ie, chrome/chromium je preveč požrešen in je bolj en tab kot par tabov) + par tabov) in nek v 3pm pocasen emmc povezan s procesorjem po drekastem vodilu ki je počasno in nardi en krog okol cele deščice preden pride do procesorja (mislim če imaš 20 MB/s r/w velikih datotek si lahko vesel, da ne omenjem kaj rata če probaš dostopat to veliko malih).... microsd kartica je pa pomoje povezana z dimnimi signali ker je še bolj obupno počasen dostop do nje... pa če bi imeli 64 biten uefi in linux driverje za ves hw tud ne bi nobenmu krona z glave padla....

procesor sam po sebi sicer ni lih nek presežek (čeprav še posebej modeli ki majo turbo na 2.4GHz (z3775 za staro generacijo, ne vem imena za novo), ki ga lahko držijo praktično cel čas brez pregrevanja kljub temu da nimajo ventilatorja sploh niso tolk počasni + so ornk varčni... na 3 leta stari mi baterija še vedno zdrži cel dan lahke uporabe (trollanje po netu doh) če nimam svetlosti zaslona na max) ampak bi se dost bolj poznalo pri uporabi če bi dali not 8 gb (da lahko vsaj odpreš 30+ tabov normalno.. ah kako je lepo imet pravi računalnik in 32 gb kjer jih lahko odpreš... am ne vem, sem probal prit do tega da bi ga zmanjkalo pa 100+ tabov v chromiumu + ne vem kolk v firefoxu + neki v tor browserju + kup virtualk (z brskalniki s kupom tabov... i heard you like tabs so i put tabs in your vms so you can have a lot of open tabs while you have a lot of open tabs) + kup pizdarij v ozadju (plex, torrenti, smplayer, handbrake, electrum, pidgin, še požrešen eclipse sem odpru iz principa) + to da kde ni lih varčen kar se rama tiče pa ga ni zmanjkalo, se je pa bogi i5 4460 začel jokat (časti kdo threadripperja al pa epyca?... 16c/32t oziroma 32c/64t me kr slinastga nardi.. bom sam kupil 128 gb ecc rama če se že preseravamo) kar je zaključilo ta eksperiment... jebeno trudil sem se da bi ga porabil preveč pa je blo no go) in normalen ssd (pa tud če je kak low end počasen model) z direkt povezavo do procesorja... pa sej ni ram tolk drag niti niso tolk dragi drekasti ssdji....

gusto ::

Verjetno sem še eden redkih, ki nima tablice in temu mislim narediti konec.:D Rabim nekaj za brskanje po spletu, prebiranje novic, gledanje kakšne serije s kavča, ležalnika, viseče mreže... Zahteve vsaj 2GB rama, FHD zaslon, Android OS. Razmerje nekako kolebam med 16:10 in 4:3, recimo da mi je vseeno, so pa 16:10 tablice nekako cenejše.

Je Samsung Tab A 10.1 (2016) še aktualna zadeva? Mi deluje v redu. Cena je nekaj pod 200€ iz Nemčije. Kaj boljšega v tem rangu ne najdem, kak Tab S2 9.7 mi je pa že malo predrag in verjetno preveč za moje potrebe. Mnenja?

renofkinja ::

za igre 8incov pomoje smezmer shield tablet k1. za mutimedijo in videe 8inc prav tako shield tablet k1. imam in lahko recem da je top. pa se zvok je vec kot odlicen za kake filme gledat ipd.

gusto ::

renofkinja je izjavil:

za igre 8incov pomoje smezmer shield tablet k1. za mutimedijo in videe 8inc prav tako shield tablet k1. imam in lahko recem da je top. pa se zvok je vec kot odlicen za kake filme gledat ipd.

Hvala za mnenje. Po hitrem googanju nisem našel trgovine, ki bi še prodajala tole. Pa raje bi kaj v okolici 10".

PS: Igre praktično ne igram, filme/serije se bo pa gledalo občasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gusto ()

MrStein ::

Malo se pozanimaj o procesorju v Tab A, ker na prvi pogled deluje bolj ubogo.
Če drugo ne probaj malo testirat (torej najti in v roke vzet).
Pa upoštevaj, da bo hitrost s časom zgolj slabša.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

CyberPunk ::

Katera 10" (ali tam nekje) Windows tablica s snemljivo tipkovnico je sedaj spodoben nakup, da ne bo počasna in nezanesljiva kot malodane vse s procesorjem Z3735F? (Glede cene naj bi bilo menda nižje od iPada, sicer ta zmaga.)

amacar ::

Za Tab A 10.1 2016 lahko s prve roke povem, da kar dobro dela (za to ceno). Po pol leta še ni opaziti neke upočasnitve.

malini ::

amacar je izjavil:

Za Tab A 10.1 2016 lahko s prve roke povem, da kar dobro dela (za to ceno). Po pol leta še ni opaziti neke upočasnitve.

Se strinjam z navedmami. Kupil marca, trenutno vse ok, zadovoljen :) tok tok, da potrkam po lesu :)

CyberPunk ::

A Nuvision tablic se pa na "naši strani carine" ne da kupiti? Sem videl na MS strani, ampak že po nemških sajtih mi je ni uspelo najti.

dajoker ::

Pozdravljeni!

Kaj priporočate? Uporaba za otroka, predvajanje youtube in risank. Po možnosti čim daljša avtonomija baterije in velikost 8" ali več. Lahko tudi s kitajske, če je toliko razlike v ceni. Budget je majhen.

Hvala!
"Hacker" is a term of honour and respect. It is a term that describes
a skill, not an activity. K. Mitnick

jnovak ::

Kake velikosti tablice uporabljate? Vam je izbira ok, ali bi raje večjo/manjšo?

Sam razmišljam o nakupu: 7" je malo premalo (glede na to, da so že mobilci blizu), zato se nagibam k 8" izvedbi. Druga opcija je seveda 10" - a razlika je kar precejšna; 10" je pol večja in težja.

Uporaba predvsem za splet, prebiranje novic, Youtube, občasno ogled filmov, kak mail odpisati (čeprav to mi je super mučno opravilo brez tipkovnice), igranje niti ne (morda kake miselne, nič grafično zahtevnega).

..........
@dajoker
Če kupuješ v SLO, preveri, da ti ne prodajo kake stare robe (ker starih, švoh modelov imajo še ogromno po zalogah).
Glej vsaj 2 GB rama (oz. Samsungovi Tabi z 1,5 GB je tudi še sprejemljivo).

Asus Zenpad 8" (z IPS zaslonom, 4-core, 2 GB ram) dobiš že za ~120 €. Večja, 10" različica je ~30 € dražja. Specifikacija enaka, je pa razlika v avtonomiji; 8"=8h, 10"=11h.
Podobni combo nudi tudi Lenovo s TAB 4. Dost novo, 8" še nisem zasledil pri nas, 10" se pa že prodajajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jnovak ()

CyberPunk ::

jnovak je izjavil:

Kake velikosti tablice uporabljate? Vam je izbira ok, ali bi raje večjo/manjšo?

Kot bralnik (pa ne nujno samo e-knjige) se mi zdi 7-8" idealna velikost. Res pa je, da ce beres npr. kaksen PDF, ki ni posebej prirejen za elektronsko izdajo, je treba malo obracati. Po mojih izkusnjah je priblizen format publikacije velikosti A4 v celoti berljiv na 10" tablicah, medtem ko moras 7 oz. 8" obrniti v landscape in hkrati vidis le polovico ali se manjsi del strani na zaslonu.
Za video je pa tako ali tako vseeno - razdaljo od oci do zaslona pac priredis velikosti zaslona, da je vidno in udobno.

lopov ::

Iz LG G-pad 8.3 sem šel na Galaxy tab S2 8.

Velikost okoli 8" mi ustreza, o manjši ali večji nisem razmišljal. Tablico lahko vtaknem v praktično skoraj vsak žep :) Iz 16:10 sem šel na 4:3 kar se mi zdi bistveno boljše razmerje za splošno uporabo. Argument, da razmerje ni za video me ne prizadane, filme gledam na drugih napravah (in predvsem na večjem zaslonu).

jnovak ::

OK, pol nisem edini, ki se mu zdi 8" prava velikost :)

Se strinjam glede PDF-jev; podobno je s kakimi PowerPoint prezentacijami - ampak bo že. Glavno, da je odzivnost dobra, da ko povečaš, to takoj vidiš na zaslonu, ne pa da po več sekund čakaš, da ti na novo izriše povečano sliko.

Tab S2 serija je super, ampak cenovno izven mojega predvidenega budgeta :) Glede 4:3 bi kar verjel, glede na to, da Apple fura zadevo. Čeprav nisem njihov fan, jim je treba priznati, da so ogromno naredili za vse uporabnike mobilnih naprav.

MrStein ::

jnovak je izjavil:


Sam razmišljam o nakupu: 7" je malo premalo (glede na to, da so že mobilci blizu), zato se nagibam k 8" izvedbi. Druga opcija je seveda 10" - a razlika je kar precejšna; 10" je pol večja in težja.

So kar razlike v teži. Samsung Galaxy Tab S2 9.7 colski je recimo 390 gramov.
Presenetljivo lahek (sem zadnjič primil v roke v trgovini).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BorutK-73 ::

Jaz sem šel iz 7 na 10. Za brati, brskanje po netu in igre je 10 boljše, je pa tablica težja.
YT pa še vedno raje gledam na 7 palčni tablici.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Sem na 8" pa za silo bi šel na 9". Če bi bla bezeless zadeva še nekaj več. Večjega ne rabim, ker 95% časa pač preživim na 34" in ko sem v pojstli hočem majhnost in lahkost, da v zraku držim ko tipkam(recimo ta trenutek:))

Moji punci, ki večino časa preživi v pojstli pa je medtem recimo 12" Surface zakon, ker je v drugih položajih in ker pač dela gor res vse in zato rabiš nekaj večjega. Pa še kadar malo več dela de vsede za mizo in ji ni treba naprave menat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

jnovak ::

Opcija: Asus zenpad 8" (z380m) - za 115 €.

Kaka boljša opcija za ta denar?

Kolikor sem gledal, je edini konkurent (prihajajoči) Lenovo tab 4 8". Tu je primerjava: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...
Je pa v tem trenutku Lenovo (ker je new arrival) skoraj pol dražji (~170 €); ampak recimo, da se bo moralo kmalu spustiti na pod 140 €.

Asus in Lenovo 8" "plus" izvedbe (s FullHD ekranom in 8-core CPU ter boljšim GPU) ter podobno Samsung S2 so precej dražji, v rangu 300 € (kar je pa precejšni preskok z Zenpada za 115).

yayo ::

Mi zna mogoče kdo povedati, če pri nakupu od Geekbuying, iz njihovih evropskih skladišč (Španija, Italija), fašeš ob prevzemu od DHL carino+davek? Sumim da ja...

zunno ::

Če je blago v EU ne bi smel dobiti računa za carinski postopek in DDV.

yayo ::

nisem 100% ampak mislim, da imajo skladišča v prostocarinskih conah, tako, da pridobiš, napram naročanju iz Kitajske, samo na času. En recenzent na Techtablets, ki živi na Nizozemskem piše, da če naročiš dostavo preko DHLja (edina opcija za Slovenijo) ziher fašeš carinjenje in davek, medtem, ko nizozemska pošta paketov iz EU na splošno ne pregleduje zaradi česar on uporablja tole opcijo, ki je za nizozemske kupce očitno možna.

gusto ::

BorutK-73 ::

Zelo dobra cena za 10" tablico. Bi jo sam vzel, pa že imam jajc od Asusa z 720p ločljivostjo.:'(

;-) ::

Te hoferjeve posebne ponudbe kar preskocim ker se mi neda kampirat pred trgovino

BOCo. ::

Saj pa ni kampiranja. Greš na blagajno, plačaš in dobiš po pošti čez nekaj dni.

scipascapa ::

za 150€ je kar OK.

SimplyMiha ::

Ugotavljam, da so tablice passe. Kakšen smartphone že ima vse, kar imajo tablice, za kaj več pa se bolj splača vzet laptop.

scipascapa ::

točno tako po drugi strani, niso več tako "in" kot so bile pred nekaj leti, ko je bil naval nanje po 400€+.

Lonsarg ::

Fora je predvsem, da imajo življensko dobo prektično kot PC in jasno da prodaja upade, ko večina populacije že ima tablico. Poleg tega tablico uporabljaš občasno in nisi pripravljen zanjo dati tako veliko kot za smarthphone.

Ampak da bi zvečer v pojstelji se moral matrati z 5" smarthphone.. - nikoli več. Prav tako si branja knjig brez tablice več ne predstavljam.

Osebno čakam na kako fajno 8-9" Windows 10 ARM tablico, da upgradam svojo 8" Atom3xxx tablico, ki že počasi kaže zob časa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

SaXsIm ::

Gledam Asus ZenPad Z500M. Rad bi 10" tablico, vsaj malo "stajliš," z dobrim zaslonom. Primarno bo sicer uporabljana kot sheetbook na koncertih, občasno pa tudi za kakšen Netflix, Ebay, Chrome ter poleti za gledanje filmov na plaži. Do sedaj sem uporabljal Nexus 7 2013, ki je sicer super tablica, vendar premajhna.

Kako se vam zdi omenjeni Asus? Ga morda imajo kje na zalogi v Lj, da ga primem v roke in pogledam?
SaXsIm

polde66 ::

Petrolova ponudba
polde

SaXsIm ::

Kolikor sem uspel zaslediti na spletni strani, ima petrol samo z300, ki me ne zanima.
SaXsIm

popo985 ::

Živjo, za taščo kupujemo tablico za r.d. nekje do 200 Eur (raje manj). Želja je 10''. Uporaba bo internet, YouTube, filmčki,...
Gledal sem ponudbo Hoferja, ter
Asus ZenPad
Lenovo

Najbolj me mika od Hoferja, vendar nisem našel nič pametnega o tej znamki/tablici.
Mogoče še kakšna druga alternativa?

Hvala in lp.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: popo985 ()

smacker ::

Za taščo bo najboljše kak galaxy note 7 >:D

amacar ::

Js sem za 200€ tole vzel pol leta nazaj: https://www.electronic4you.si/samsung-g...
In je kar ok izbira, tudi hoferjev izgleda ok. Ta zenpad in lenovo sta pa shit (pri taksni resoluciji na 10" vidis piksle s pol metra).

Gregex ::

amacar je izjavil:

Js sem za 200€ tole vzel pol leta nazaj: https://www.electronic4you.si/samsung-g...
In je kar ok izbira, tudi hoferjev izgleda ok. Ta zenpad in lenovo sta pa shit (pri taksni resoluciji na 10" vidis piksle s pol metra).


Imam enako, vzel pred pol leta na amazonu. Za ta denar je super. Surfanje, youtube, vse tekoce. Priporocam.

Cruz ::

Uporablja kdo Amazon Fire?

1309976 ::

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Kaj pa tole (za 10 letno smrkljo)?

Ali raje zgornjo Samsungovo tablico?

Nihče?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()

SumTingWong ::

Samsung definitvno. Android mislim, da ji bo bolj sedel, kot pa windows.

1309976 ::

Kako se pa drugače obnesejo takšni hibridi?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 1309976 ()

MrStein ::

Odvisno od kvalitete izdelave.

Koliko para, toliko muzike, načeloma.

Imam Asus s skoraj istim hardverom (številke, ne kvaliteta izdelave) in bi ga sprejel, če bi bil 5 let staro darilo od kakega sorodnika za šolarja.
Prepočasi, tako pod Windows kot Android.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

zila90 ::

Mene pa zanima ali je možno v SLO naročiti Amazon Fire 7 tablico? Kupujem namreč nekaj poceni za branje in občasno gledanje filmov.

sl0t3ch ::

Živjo.

Kaj pravite na novo Yoga 3 plus za 300€ z garancijo? Se splača vzet?

zila90 ::

Gledam malo tablice na Gearbestu, kjer sem zasledil tablico Cube i8. Ima kdo kakšne izkušnje z to tablico in znamko?

Carjou ::

Zdravo,
predlaga kdo kakšno tabljico iz kakšne trgovine v Mariboru ( ni mi najbol za čakati iz kitajske). Tabljica bi bila primarno namenjena spremljanju Forex trga (bila bi prižgana in na njej grafi). Nerabi biti draga, ker ji bo to edina naloga. Aja biti mora 8 al pa 10 inch.

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Carjou ()

Tomson ::

zila90 je izjavil:

Gledam malo tablice na Gearbestu, kjer sem zasledil tablico Cube i8. Ima kdo kakšne izkušnje z to tablico in znamko?


Cube je že precej uveljavljena znamka na kitajskem, a gre za nizkocenovno znamko, ni na nivoju Xiaomi, Huawei in podobnih, sicer pa za ceno ok. Kar se konkretnega modela tiče:

Well.. where to start. This tablet is definitely for the power user and more advanced users. It took me myself about 8 hours of time to get it to English. The reason being this tablet has no pre-installed English and did NOT want to install it before it had run about 50 optional components that I could not understand because they where in Chinese. These where optional components like handwriting and spelling error checking. I think this is partly Microsoft fault. However the chuwi vi8 came with windows 8.1 installed in Chinese and it only took me. And my cousin which is fairly new with windows tablet like these. 5 minutes to change. In the video above or on my Youtube channel you can see how to change it IF it works.

When the tablet is configured in English its an matter of installing your preferred applications and browsers and you’re ready to go. This is where the fun happens. I’ve used mine a lot more then I expected! Taking notes and looking something up without having to take out an entire laptop or booting an desktop PC is just great. Because of the price I consider it an practical tool more then an jewel like phones are these days. With the screen protector on it and it being plastic its easy to give to an kid without fearing it will be destroyed.

The thing to add to this tablet that makes it alot better. would be an (mouse) and keyboard / case. This makes it faster to type and leaves more screen space to work on.

My conclusion is to only recommend this tablet to advanced users before its being setup. Android tablets are easier to use. But this is way more productive.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

psytoma ::

https://www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_... je tole kul zadevca za tale denar?

Lastil sem si že teclast p90hd in bil zadovoljen.

Mare2 ::

Tu poglej, če ima kdo kake težave. :)

https://techtablets.com/forum/forums/te...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
««
147 / 183
»»