Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Buggy ::
za moje pojme se malce prevec svetlec (sem moral dal svetilnost na polovico) IPS 1280x800 kapacitivni, meni popolnoma zadovoljiv...kot sem rekel nisem ravno referenca. V SPAR-u pa tudi nimajo nobenega demo izdelka da bi se dalo preveriti pred nakupom. Se huje, v cityparku ga imajo uganjenega v pleksi prozorni skatli, da ga se otipat ne mores

FlyingBee ::
Buggy, ne da nisi ti referenca, nima ta tablica šans, če bi imel ob sebi drugo, recimo asus tf300, ki je x2 cena
baterije so pri kitajcih resen problem in me je odvrnilo še vsakič ... 12 ur drekanja po galaxy tab 7.7 je genijalno (relativno gledano)
baterije so pri kitajcih resen problem in me je odvrnilo še vsakič ... 12 ur drekanja po galaxy tab 7.7 je genijalno (relativno gledano)

Seveda ni primerljiva s transformerji, nisem pa bil niti v iskanju topshit tablice. Sem iskal nekaj v rangu poceni kitajske tablice do 200$ prek neta in je tale prisla pac kot narocena (garancija). Za sina bo vec kot zadovoljiva za tiste operacije, ki jih bo na njej izvajal. Recimo temu, da sem mu privoscil spoznavanje in odkrivanje zmoznosti trenutne tehnologije...istocasno pa se bo se fotr mal poigral, ce mu jo bo seveda zaupal

damjanll ::
Jaz nebi nabavu tablice brez play stora :|
Oziroma, sem jo imel eno tako kitajsko za 60 eur ki se je pokvarla v par mesecih, in ni bla vredna tega denarja, je bila pa dobra lekcija da se je poceni tablicam za izogibat...
Oziroma, sem jo imel eno tako kitajsko za 60 eur ki se je pokvarla v par mesecih, in ni bla vredna tega denarja, je bila pa dobra lekcija da se je poceni tablicam za izogibat...

damjanll ::
Komu naj reklamiram ce sem narocu prek ebaya iz honkonga?
Pac 60 eur je bla lekcija da ne narocam vec poceni no-name robe iz tujine...
Pac 60 eur je bla lekcija da ne narocam vec poceni no-name robe iz tujine...

Coby SPAR-ova tablica po drugem polnjenju ze 6-to uro konstantnega in neprestanega mucenja se vedno deluje (max igre, siol tvin, youtube) baterija iz 95% je sedaj na 15%. je pomagala druga polnitev ali sprememba defaul nastavitev pa ne vem...otroc so veseli, zena pa tudi ne sika in jo je celo v roke vzela

svenica ::
Pozdravljeni... Prosim za pomoč pri nakupu tablice,
nekje v rangu 200-250e, obvezno z več kot 7-inčnim zaslonom?
So kakšne fajn opcije?
nekje v rangu 200-250e, obvezno z več kot 7-inčnim zaslonom?
So kakšne fajn opcije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svenica ()

mtosev ::
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

tha_man ::
Pred par dnevi sem nabavil Prestigio 7100D brez 3G za mamo (btw., hvala za odgovor traxxas, mi je pomagal pri odločitvi). Izbiral sem med njim in Samsungom Galaxy Tab 2 10.1. Tablica je zelo fajn, material na zadnji strani se res lahko umaže, ampak zagotavlja dober oprijem in je prijeten na dotik (veliko bolj prijeten kot aluminij ali cheap plastika pri večini tablic). Tudi sicer tablica ne deluje cheap, pravzaprav se zdi v rokah bolj kvalitetna kot npr. Samsung. Deluje lepo, brez kakih štekanj, Youtube predvaja brez problema, zaslon je tudi dober za ta cenovni razred (malo sem bil skeptičen ker ni IPS ampak MVA, ampak ni panike). Samsung ima sicer boljši zaslon, a je tudi dražji, se pa najdejo tudi konkurenti z IPS, ki so slabši, tk da matrica sama po sebi še nič ne pomeni. Prostega prostora na frišni tablici je cca 12 GB, 2GB je rezerviranega za aplikacije, kar je več kot dovolj. Play Store je vgrajen, nadgradnja na Jelly Bean deluje brez težav kar preko wifi. Zvok ni tako slab kot berem, sicer slabši kot pri Samsungu, ki ima dva zvočnika spredaj, ampak čisto ok. Kamera je za silo ok, sicer pa nisem še videl tablice z res dobro kamero. Wifi lovi v redu, približno tako kot moj prenosnik. Baterija je tudi ok, v stand-by čez noč izgubi par procentov, med delom pa pač odvisno kaj počneš.
Vglavnem, tablica se mi zdi vredna svoje cene. Samsung ima sicer malo boljši zaslon, zvočnike ter kamero, pa še vgrajen GPS in IR modul (koliko je to dvoje uporabno pri tablici je sicer stvar debate), po drugi strani pa je strojno slabši, deluje bolj cheap in ni nadgradnje na Jelly Bean. Če prištejemo še ceno torbice, ki je Prestigiu priložena, je skoraj 100 evrov razlike, ki je po mojem mnenju Samsung ne upraviči. Za tak denar namreč dobiš že iPad Mini, ki je po mojem mnenju še vedno za razred boljši od Androidov, predvsem zaradi odzivnosti in stabilnosti sistema ter kvalitete in količine namenskih aplikacij za tablico.
Vglavnem, tablica se mi zdi vredna svoje cene. Samsung ima sicer malo boljši zaslon, zvočnike ter kamero, pa še vgrajen GPS in IR modul (koliko je to dvoje uporabno pri tablici je sicer stvar debate), po drugi strani pa je strojno slabši, deluje bolj cheap in ni nadgradnje na Jelly Bean. Če prištejemo še ceno torbice, ki je Prestigiu priložena, je skoraj 100 evrov razlike, ki je po mojem mnenju Samsung ne upraviči. Za tak denar namreč dobiš že iPad Mini, ki je po mojem mnenju še vedno za razred boljši od Androidov, predvsem zaradi odzivnosti in stabilnosti sistema ter kvalitete in količine namenskih aplikacij za tablico.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

LordPero ::
Ja, MVA (vsaj pri par Acerjih) je dejansko OK, sicer v praksi pod vsakim PLSjem in hi-end IPSjem, ampak predvsem barve in prehodi so ql definirani, sploh črne imajo dejansko več nians.
Prestigiov sicer ne poznam sploh, ampak tudi sam potrebujem še eno tablico za podoben namen (večinoma samo za googlanje), in gledam za Tab 2 (OMAPi so ql za html) oz. pač za karkoli podobnega.
Kako se ta Prestigio obnese glede battery lifea/managementa? Kaj požrešen ta CPU? Stock software zmore stand by brez, da bi porabil preveč baterije (da ga pustiš čez noč prižganega in da ne gre več kot par % baterije)? Baje ima samo 6,4 Ah.
Itaq bi rad staršem dal nekaj v prvi vrsti z boljšim ekranom in dalšim battery lifeom ... na široko izbiram med iPadom, random noname retina Android tablicami (moram preverit odzivnost softwara), mogoče Nexusom 10, sicer pa Tab2 (ki pač vem kaj vse je in kaj ni + je cenejši). Nisem še naredil vse domače naloge, da bi dejansko vedel, kako se vse to primerja med sabo (oz. se sploh odločil, koliko denarja je smiselno dat). Moram sploh pogledati, kaj novega je v zadnjem letu izšlo.
Transformerje pa sem zaenkrat odmislil, ker za tak namen je Tab2 boljši od TF300 (boljši ekran in baterija, mogoče celo boljša ergonomija & isti googling performance).
Kakšen drug predlog?
Prestigiov sicer ne poznam sploh, ampak tudi sam potrebujem še eno tablico za podoben namen (večinoma samo za googlanje), in gledam za Tab 2 (OMAPi so ql za html) oz. pač za karkoli podobnega.
Kako se ta Prestigio obnese glede battery lifea/managementa? Kaj požrešen ta CPU? Stock software zmore stand by brez, da bi porabil preveč baterije (da ga pustiš čez noč prižganega in da ne gre več kot par % baterije)? Baje ima samo 6,4 Ah.
Itaq bi rad staršem dal nekaj v prvi vrsti z boljšim ekranom in dalšim battery lifeom ... na široko izbiram med iPadom, random noname retina Android tablicami (moram preverit odzivnost softwara), mogoče Nexusom 10, sicer pa Tab2 (ki pač vem kaj vse je in kaj ni + je cenejši). Nisem še naredil vse domače naloge, da bi dejansko vedel, kako se vse to primerja med sabo (oz. se sploh odločil, koliko denarja je smiselno dat). Moram sploh pogledati, kaj novega je v zadnjem letu izšlo.
Transformerje pa sem zaenkrat odmislil, ker za tak namen je Tab2 boljši od TF300 (boljši ekran in baterija, mogoče celo boljša ergonomija & isti googling performance).
Kakšen drug predlog?
LordPero

Dromar ::
unready, če si pripravljen naročiti iz Avstrije, je tu tvoja najboljša možnost: http://www.electronic4you.si/tablets/sa...
Pred dobrim tednom sem ga vzel za punco - prispel je v 4 dneh, poštnina je bila 7€, bi bilo pa hitreje, če bi plačal s kreditno in ne preko spletnega bančništva... Zaenkrat je res super zadovoljna, sicer je pa itak jasno, da jedo lani najboljša tablica bil ravno Galaxy tab. Pa ne sekiraj se, da je to starejši model, da je zunaj že Tab 2 10.1, ker je ta celo malenkost boljša - ima nVidiino Tegro in ne nekega Texas Instruments procesorja, naslednik pa je tako in tako Note 10.1, kar je kr neki. Lani je ta tab koštal 570€.
Več o njem lahko vidiš tu:
Pred dobrim tednom sem ga vzel za punco - prispel je v 4 dneh, poštnina je bila 7€, bi bilo pa hitreje, če bi plačal s kreditno in ne preko spletnega bančništva... Zaenkrat je res super zadovoljna, sicer je pa itak jasno, da jedo lani najboljša tablica bil ravno Galaxy tab. Pa ne sekiraj se, da je to starejši model, da je zunaj že Tab 2 10.1, ker je ta celo malenkost boljša - ima nVidiino Tegro in ne nekega Texas Instruments procesorja, naslednik pa je tako in tako Note 10.1, kar je kr neki. Lani je ta tab koštal 570€.
Več o njem lahko vidiš tu:

Ja, MVA (vsaj pri par Acerjih) je dejansko OK, sicer v praksi pod vsakim PLSjem in hi-end IPSjem, ampak predvsem barve in prehodi so ql definirani, sploh črne imajo dejansko več nians.
Kakšen drug predlog?
Tudi tebi bi predlagal, da vzameš http://www.electronic4you.si/tablets/sa...
Je sicer 1" manjši, ampak še vedno zelo velik za tablico. Gre sicer za Galaxy Tab 1, vendar kot veš, Galaxy Tab 2 NI naslednik Galaxy Tab 1, pač pa je naslednik Galaxy Note 10.1, Tab 2 pa je praktično enak kot Tab 1, le da je izdelovalec procesorja Texas Instruments in ne nVidia, kar je celo slabše. Prišparal boš še slabih 100€, imel pa boš enako tablico.
Punca jo ima in zdaj, ko sva šla skozi Kies (tako kot iTunes za iPad) je čisto navdušena nad njim. Probala sva gor najzahtevnejše igre in dela vse popolnoma gladko. Pričakovati je, da bodo še nekaj časa ponujali tudi update zanj, ker je to le ZELO razširjena tablica.
Glede baterije je pa nekaj takega kot moj iPad mini no. Med gledanjem filmčkov na youtubu, brskanjem po spletu, branjem knjig, igranjem iger...zdrži približno 10ur. Če igraš več iger in manj bereš pač 9, če pa več bereš in manj igraš igre pa pač 11.
Čez noč ne izgublja nič za razliko od kitajskih, kjer mi je Prestigio v 40 urah na spanju iz 100% prišel na 15... V dveh dneh je izgubil 2%, no.

bond007 ::

plecotit ::

Spar-ova tablica je cez noc od 22-ih do 8ih zjutraj padel iz 100% na 99%...tko da tele floskule okoli kitajcev mi grejo pacas ze mal na jetra...se bolj pa uporabniki, ki se jim se sanja ne kaj delajo.

TensorTensor ::
Sam sem malce v dilemi... Na izbiro imam Nexus 7 in malo starejsega Asusa slider SL101.
Ne vem, kaj naj vzamem... novejsega Nexusa s hitrejsim procesorjem, ali starejsi slider
z 10 incnim zaslonom :/...
Ne vem, kaj naj vzamem... novejsega Nexusa s hitrejsim procesorjem, ali starejsi slider
z 10 incnim zaslonom :/...
/

LordPero ::
@Dromar: Ja, sem že prej gledal tvoj link, zanimivo, sicer pa imata moja že sedaj Tegro 2, GB RAMa, samo slab(ši) ekran in pač res bedno baterijo (mislim da mal čez 2Ah). In mislim, da je vsak OMAP je hitrejši za brskanje po spletu od Tegre 2, mogoče hitrejši OMAP tudi hitrejši od Tegre 3 (to troje u bistvu lahko primerjam doma). Je pa res PowerVR SGX530 malce starejša za 3D grafiko.
Po drugi strani pa je TAB1 res cenejši, ampak moram pogledati še, kaj vse drugo se dobi v tem cenovnem razredu (nisem tudi nad idejo o rabljeni tablici). Plus mogoče bi res raje 10".
@Buggy: Floskule :). Samo zase povem: nisem battery managementa očital samo kitajcem, sem splošno rekel (tudi Asus je imel te probleme svoj čas), se pa strinjam, da folk pušča npr. antiviruse in 15 aktivnih poštnih predalov čez noč in se potem čudi :). Ampak Samsung Tabi, kljub drugim neumnostim, so imeli to večinoma pošlihtano.
Po drugi strani pa je TAB1 res cenejši, ampak moram pogledati še, kaj vse drugo se dobi v tem cenovnem razredu (nisem tudi nad idejo o rabljeni tablici). Plus mogoče bi res raje 10".
@Buggy: Floskule :). Samo zase povem: nisem battery managementa očital samo kitajcem, sem splošno rekel (tudi Asus je imel te probleme svoj čas), se pa strinjam, da folk pušča npr. antiviruse in 15 aktivnih poštnih predalov čez noč in se potem čudi :). Ampak Samsung Tabi, kljub drugim neumnostim, so imeli to večinoma pošlihtano.
LordPero

tha_man ::
Čez noč ne izgublja nič za razliko od kitajskih, kjer mi je Prestigio v 40 urah na spanju iz 100% prišel na 15.
No posploševati pa res ni treba - moj kitajc zelo dobro spi
Tudi graf porabe Prestigia 7700D zgleda približno tako. Zaenkrat sicer ni na home screenu nobenih widgetov razen koledarčka, aplikacij pa je že kar nekaj gor. Kadar tablica kuri veliko baterije, je za to ponavadi kriva kaka aplikacija. Meni se to dokaj pogosto dogaja na Samsungu Galaxy Note (telefon), ker imam gor ogromno aplikacij in se vedno najde kaka poredna. Pomaga restart telefona. Ima pa dotični telefon dejansko tudi bug, ki povzroči da ne gre v deep sleep, kar se mi je do sedaj zgodilo dvakrat (v dobrem letu lastništva). V tem primeru je pomagalo le, da sem vzel ven baterijo. Tk da niso te težave le pri kitajcih.
No, kot sem že napisal, zase bi tudi zaradi takih težav raje nabavil iPad, ki ima te stvari precej bolje poštimane. Za mamo pa se mi v bistvu tale Prestigio zdi celo boljši, ker je v slovenščini, ima večji zaslon in je bolj avtonomna naprava od Apple-a (ne potrebuje računalnika z iTunes za sinhronizacijo, starši ga namreč nimajo). Tudi malce slabša baterija v primerjavi z Applom ni taka težava, ker tablice ne uporabljajo tako intenzivno kot bi jo sam, niti ne potrebujejo kakih posebnih aplikacij. Za surfat je pa praktično ravno tako dober.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tha_man ()

kmetek ::
prišel je novi model prestigiota
PMP5597D_BF_DUO 9,7'' IPS 4:3, 16GB, dual core, torbica 249,99€.
Marca pridejo še 4 novi modeli 8'' 4:3 vsi z IPS ekranom, in baje končno 7'' z GPS.
PMP5597D_BF_DUO 9,7'' IPS 4:3, 16GB, dual core, torbica 249,99€.
Marca pridejo še 4 novi modeli 8'' 4:3 vsi z IPS ekranom, in baje končno 7'' z GPS.

Lonsarg ::
Ma v rit si lahko zataknejo 3:4, to drugače kot v portrait praktično ni smeselno uporabljat. Jaz imam svoj tablet 98% v landscape.

boolsheat ::
Haha. 
V landscape imaš ravno zato, ker je tvoja tablica zgrešene oblike... Imaš 16:9 ali 16:10?

V landscape imaš ravno zato, ker je tvoja tablica zgrešene oblike... Imaš 16:9 ali 16:10?

Lonsarg ::
Imam 16:9 in nameravam naslednjo kupit 16:10(ta je bila kupljena poskusno in poceni, da se potopim v svet tablic), sem ugotovil, da je malenkost preveč wide za moj okus, niti slučajno se pa ne pritaknem 3:4, sem že probal uporabljati.
Saj ne rečem, tisti, ki imate radi portrait, itak da je 3:4 bolša izbira, jaz pa še na mobitelu uporablam 95% landscape. Zelo všeč mi je bila Nokia E90, ki je imela 21:9 ekran, 5 let nazaj, pa mi praktično ni bilo potrebno zoomat za spletno stran, priceless. Ni šans da me kdorkoli prepriča v portrait, razen ko gre za branje knjig, ali kake take igre(kar se da z 16:10 čisto fajn počet v portrait).
Saj ne rečem, tisti, ki imate radi portrait, itak da je 3:4 bolša izbira, jaz pa še na mobitelu uporablam 95% landscape. Zelo všeč mi je bila Nokia E90, ki je imela 21:9 ekran, 5 let nazaj, pa mi praktično ni bilo potrebno zoomat za spletno stran, priceless. Ni šans da me kdorkoli prepriča v portrait, razen ko gre za branje knjig, ali kake take igre(kar se da z 16:10 čisto fajn počet v portrait).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

simonz1 ::

tole na sliki je model 1065, ki je za razliko od modela 1060 po vsej verjetnosti drugacen le po tem, da je google certificiran. Model 1060 iz SPAR-a sigurno nima gapps-ov.
evo nasel...1065 model ima gappse ze gor
evo nasel...1065 model ima gappse ze gor
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Saj tudi za model 1060 piše v katalogu da je možno imeti android market, nekaj se zihr da uštimat :)

Flea ::
Torej, če sem vas prav razumel na tej tablici ni možna uporaba Google Playa, to pomeni nič googlovih aplikacij?

Jaz sem povedal svoj primer, pa me vsi pljuvate... Na začetku sem bil velik fan Androida, stalno sem mislil nazaj na svojega HTC Tattooja, ki me je presenetil, ker je bil celo soliden touch telefon, medtem ko v tistem cenovnem rangu ni bilo takrat nič kaj konkurenčnega. Dve leti po okvari sem s to mislijo v glavi kupil Prestigiovo tablico v Big Bangu za 105€... Na začetku mi je bila super všeč - ni me motil slabši ekran, kot so vsi tu pljuvali in sprijaznil sem se, da med igrami pač ne bom podiral rekordov, ker je pri recimo Temple Runu na vsakih recimo 1000 metrov za sekundo krepnil. Začelo se je pravzaprav kar pri velikosti sami - za branje knjige sem moral tablet držat postrani in neprestano scrollat, potem pa je vsake tolko zaštekal in ko sem hotel v bistvu scrollat navzgor je on to spoznal kot hiter dotik in mi vrgel na naslednjo stran... In ko sem moral v enem večeru že kake 40ič zapored obrniti stran nazaj, pol minute iskat kje sem ostal in šele potem brat naprej, pri čemer sem torej 40x padel iz "transa zgodbe" in se vrnil v realnost. Ko se ti tole dogaja par večerov zapored, ti pač dojadi. In tudi tu sem bil strpen, dokler me ni vsakič, ko sem tablet pustil ležati na polici kakšna 2 dneva, pričakala prazna baterija in spet nisem mogel brat. Ko sem vprašal kolega, ki mi je tablet svetoval, kako se on spoprijema s tem in mi je rekel, da si ga takrat pač priklopi na tisto 1metrski kabel, ki ga dobis zraven, ker ima vtičnico itak direkt za posteljo. Jaz pa bi moral vlečti potem podaljšek in to takrat, ko moj cimer že po možnosti spi... In sem si enostavno rekel ne, prodal tab in že naslednji dan šibnil v City Park po iPada. Vzel sem osnovni model črnega minija in vse odslej sem zelo vesel, da ga imam. Nisem pa niti pod razno Applov fanboy, kar mi očitaš. Ko je punca končno sprejela odločitev, da se pridruži "naprednemu svetu", je rekla, da bi rab do 150€ max in sem rekel, da potem naj samo gleda, da ne bo 7", ker je to obup. Na koncu ji je bil tisto "vsaj malo" všeč zgolj en tab za 199€, tako da sem jo uspel prepričat, da dam raje malo več in bo dobila Galaxy Tab 8.9" Probavala je Tab 2 10.1 in ji je bil mastno všeč, tak da so se ji "malo" zasvetile oči vsakič, ko ga je prijela, ko je primerjala tablice v trgovini. Ker je nisem mogel prepričati v upravičenost cene minija za njene potrebe in ker je cena bila že celo višja od 2kratnika prvotne mišljene cene, je rekla, da vzameva Tab 8.9, ker je isti kot 2 10.1, le da ima manjši zaslon in še vedno večjega od iPad minija. Po parih dneh je prispel v Slo in že je nastopil problem, ko sem se spopadal s Kies-om, ker mi ni hotelo posodobit na 4.0 dokler nisem spremenil CSCja tablice in ga registriral kot ameriškega... Zdaj se je pa odločila, da ji manjak tisti slovenski del in je šla nazaj na 3.2 in bo še pač čakala na ICS. Je pa na koncu dneva zadovoljna. Ženskam številke pač ne pomenijo nič. Na 3.2 laufa gladko, manj kot iPad ampak še zmeraj zelo sprejemljivo, na njem pa ima vse, kar si je želela (razen posebne izdaje National Geographica, ki je interaktiven za tablice in ki je na iPadu celo zastonj)
Moj zaključek iz tega je torej tak:
Svet Androida je pač svet kompromisov - če si pripravljen, da je tvoj tab po enem letu zastarel, potem pač vzami Androida. Jaz bom na iPadu še čez 4 igral vse igre, ker je enostavno v tržnem interesu razvijalcev to, da bo delalo na kar največ napravah, ker enostavno pokrivajo tolikšen trg. Na koncu so tudi ljudje, ki so šli na Android zaradi nižje cene, na koncu so pa več izgubili kot če bi kupili iPada, ker Androidi enostavno ne držijo vrednosti tako čvrsto. Pa ker iPad po 1 letu ni zastarel in ker Androidi večinoma kar so (kakor vidimo z Galaxy-jem), pač tudi zapravijo več, ker večkrat menjajo tablico, da jim delajo nove stvari.
Moj zaključek iz tega je torej tak:
Svet Androida je pač svet kompromisov - če si pripravljen, da je tvoj tab po enem letu zastarel, potem pač vzami Androida. Jaz bom na iPadu še čez 4 igral vse igre, ker je enostavno v tržnem interesu razvijalcev to, da bo delalo na kar največ napravah, ker enostavno pokrivajo tolikšen trg. Na koncu so tudi ljudje, ki so šli na Android zaradi nižje cene, na koncu so pa več izgubili kot če bi kupili iPada, ker Androidi enostavno ne držijo vrednosti tako čvrsto. Pa ker iPad po 1 letu ni zastarel in ker Androidi večinoma kar so (kakor vidimo z Galaxy-jem), pač tudi zapravijo več, ker večkrat menjajo tablico, da jim delajo nove stvari.

Halfdead987 ::
A iPad pa ne zastari? Jaz iPod 4g in The New iPada ne bi vzel izključno,ker sta zastarela.
Zakaj je 7" obup? IMHO je za ta denar Nexus 7 najboljša izbira, se ga da dobit že za 200€.
Nevem kako lahko od tablice za 100€,ki laufa nek enojedrni Cortex 1Ghz in 512mb rama pričakuješ performance iPada. Ta enojedrnik in 512mb rama sta bila aktualna v 2011,not any more.
Zakaj je 7" obup? IMHO je za ta denar Nexus 7 najboljša izbira, se ga da dobit že za 200€.
Nevem kako lahko od tablice za 100€,ki laufa nek enojedrni Cortex 1Ghz in 512mb rama pričakuješ performance iPada. Ta enojedrnik in 512mb rama sta bila aktualna v 2011,not any more.

Nisem rekel, da pričakujem tak performance. Ampak tudi nexus takega performanca ne ponudi, pa še manjši je. Koga briga, če ima boljše komponente, če pa je na koncu efekt slabši. iPad je ENA platforma, ki pokriva glede na konkurente daleč največji delež. Ker ima toliko ljudi iPada in ker imajo iPade različnih generacij, hočejo proizvajalci softwara vključit kar največjo množico v to in jaz lahko brez vsakega problema igram Temple Run 2 na fotrovem iPadu 2, ki ga ima že okrog dve leti. In tudi na 1. generaciji sem, se mi zdi, zadnjič igral. Glede na to, da pa stane kakšna Asusova tablica kar okrog 350€ ali več in ker Nexus zaradi majhnosti enostavno za mnoge ljudi NI konkurent miniju, je torej zadeva jasna - iPad mini je v svojem širokem cenovnem rangu daleč najboljša izbira za nakup, če temu, ponovno, ne oporekajo kakšne specifične želje. Nikoli se ne bi odločil za Tab 2 10.1, če lahko imam za 10€ več minija, še bolj odbijajoči pa so tisti, ki so celo dražji.

Halfdead987 ::
Mogoče je slabši v samem OSu,ampak v aplikacijah je boljši. Sploh pa naložiš Nova launcher ali pa kar custom rom.
Prijatelju na iPhone-u 4 šteka OGROMNO iger,ki na mojem S3 popolnoma gladko tečejo,brez 0,0001 ms lagga.
*Naj omenim,da je ena od iger hill climb racing.. Sad,isn't is?
Prijatelju na iPhone-u 4 šteka OGROMNO iger,ki na mojem S3 popolnoma gladko tečejo,brez 0,0001 ms lagga.
*Naj omenim,da je ena od iger hill climb racing.. Sad,isn't is?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Halfdead987 ()

Kaj ti počneš s tabi, ne vem, jes vsekakor vem, da ne bi znal naložit Nova launcherja ali custom roma in temu sledeč tega raje niti ne poskušam. Sicer pa sem gledal za custom rom Galaxyja na 4.2 JB in že v samem videu tip pove, da potem ne dela kamera in zvočni ukazi ter da je potrebno ob tem ročno namestiti gonilnike za WLAN iz PCja, ker na začetku v bazi nima tega za 8.9. Potem si šele lahko začneš nasnemavat desetine ključnih aplikacij, ki bi sicer bile že same gor v uradnem OSu. Ponovno torej pravim:
SVET ANDROIDA JE SVET KOMPROMISOV.
O tem recimo govorim:
SVET ANDROIDA JE SVET KOMPROMISOV.
O tem recimo govorim:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dromar ()

imaš prav, vendar pred nakupom Androida moraš pač prebrati review-e in možnost nadgradnje potem pa se odločiš za pravega ... 7" 16:9 je res gnila zadeva še posebej, če ga daš poleg ipad mini-ja, ki pa ima za moj okus premalo PPI
Super AMOLED plus mojega 7.7 16:10 galaxy tab 7.7 je super in bi te prepričal, še posebej, ker je na official ICS in tudi JB pride marca ... tab 8.9 pa nima tega in to je tisto kar bi moral prebrati preden si dal 240 EUR zanj
Super AMOLED plus mojega 7.7 16:10 galaxy tab 7.7 je super in bi te prepričal, še posebej, ker je na official ICS in tudi JB pride marca ... tab 8.9 pa nima tega in to je tisto kar bi moral prebrati preden si dal 240 EUR zanj

No, vidiš, Stojansto, edino kar bi znalo iPad miniju res manjkati in to priznam je PPI... Jaz na srečo boljših ekranov še nisem imel veliko v rokah in mi je temu sledeč ekran perfekten. Že na iPad 2 mi je bil, ta pa ima še kar precej večji PPI procentualno gledano. Sicer pa praviš to o Samsungu, kot da je bil pa nek zanič nakup. Android 4.0 prihaja, za večino zahodnega trga je že na voljo, samo še za nekaj držav manjka in na tem se dela. Pa najverjetneje lahko potem pričakujemo še eno nadgradnjo. Je pa punčaru bilo bolj pomembno imeti 1.2" več kot pa takoj 4.0

tab 8.9 nima official napovedi za nadgradnjo na JB, zato je malo slabši nakup, drugače za tvojo boljšo polovico očitno ni problem