Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi

Askrat ::
Absolutni winner mi je Nexus 10, vendar je cena zame daleč previsoka. :| Ičem nekaj v rangu TF300T, z 4.1 jelly bean..

Magic1 ::
Nekaj mi ni jasno. Imajo pri simobilu eno akcijo, kjer ti dajo 300EUR za katerokoli tablico v Apple storu ali Big Bangu s tem da se vežeš na mobilni internet za 24 mesecev. 24*12=280EUR V bistvu ti dajo zastonj internet in 20EUR, da kupiš tablico ali laptop?!??
http://www.simobil.si/sl/actions.cp2?ci...
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

yayo ::

lucky13 ::
Nekaj mi ni jasno. Imajo pri simobilu eno akcijo, kjer ti dajo 300EUR za katerokoli tablico v Apple storu ali Big Bangu s tem da se vežeš na mobilni internet za 24 mesecev. 24*12=280EUR V bistvu ti dajo zastonj internet in 20EUR, da kupiš tablico ali laptop?!??
Pozabil si opcijo PLUS (15 EUR), katero moraš vzeti, da dobiš bon za 300 EUR. Torej 24 x 27 = 648.

Zheegec ::
Ob vezavi na paket Mobilni internet M ali XL z opcijo Plus pri Si.mobilu podarimo 300 EUR za nakup novega tabličnega, prenosnega ali namiznega računalnika v trgovinah iStyle, iSpot, EPL, iStore, Sony Center ali Big Bang.
Jupii, za dodatnih 360EUR imaš zastonj dodatnih 201SMS (pri mobilnem internetu) in pa bon za 300eur

"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Buggy ::
nategovanja kamor koli se obrnes, potem pa ljudje se ne razumejo ali preberejo dobro stvari pa imas magicno kombinacijo...kaj nas ne bojo profiji v politiki nategoval, ce nas ze v stacunah

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Pa res, tisto opcijo plus sem popolnoma ignoriral, ker me smsi niso zanimal... Ah, sem kar vedel da mora bit en keč nekje, nategovalci...
Magic

Absolutni winner mi je Nexus 10, vendar je cena zame daleč previsoka. :| Ičem nekaj v rangu TF300T, z 4.1 jelly bean..
Kje se pa sploh dobi Nexus 10? 16gb varianta naj bi uradno bila 400€ pa se prej prodaja za 500, ker jih skoraj ni za dobiti.
Pri nas jih tako ni, da se ga dobit v Nemčiji ali iz UK, cena tako kot si rekel tam okrog 500€, mogoče kje malenkost manj. Ni poceni.... :|

Tezaab ::
Ima kdo izkušnje s tablico Asus Transformer TF300? Kako ste zadovoljni z njo po nadgradnji na Jelly bean? Odločam se med Nexus 7 in med Asusom..bolj se sicer nagibam k Asusu saj mi zdi 10.1 velikost bolj ustrezna za tablico. Imam že 4 inčni telefon, zato se mi ne zdi smiselno imeti malce večjo tablico.
Po nadgradnji mi TF300T dela mogoce za odtenek bolj tekoce. Nisem opazil kakega posebnega minusa.

Odvisno od strani, če počakaš da se stran komplet naloži, potem dela tekoče. Če pa je stran polna smeti, potem pa se zatika dokler je ne komplet naloži. Vendar so v zadnjih popravkih zelo poboljšali stvari in navlaka ne povzročajo več toliko štekanja. Slo-tech leti kljub dvem reklamam.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

cordoba ::
Jst imam tudi tf300t. Kaj pa vem, še vedno bi bilo lahko hitejša odzivnost pri surfanju. Je pa pred kratkim prišel update, kjer sem opazil, da baterije malo hitrejše zmanjka pri uporabi, če pa ga imaš v "sleep" pa drži veliko dlje kot prej. Če imaš računalnik, priporočam splashtop 2 program, jaz potem kar tam surfam, gledam filme itd. Dela hitro in pa še flash imaš.

JayKay ::
jaz sem nexus 7 dal punci in bom do izida nexusa 7 2.0 uporabljal samsung series 3 chromebook (konkurenca tf300t
)

Jst imam tudi tf300t. Kaj pa vem, še vedno bi bilo lahko hitejša odzivnost pri surfanju. Je pa pred kratkim prišel update, kjer sem opazil, da baterije malo hitrejše zmanjka pri uporabi, če pa ga imaš v "sleep" pa drži veliko dlje kot prej. Če imaš računalnik, priporočam splashtop 2 program, jaz potem kar tam surfam, gledam filme itd. Dela hitro in pa še flash imaš.
Jaz remote furam prek teamviwerja, a je splashtop toliko boljši?
Magic

Lonsarg ::
Teamviewer in tudi razni RDP programi so fokusirani na remote preko interneta, in tam delajo zelo dobro. Če pa hočeš izkoristiti celotno 100Mbit ali več LAN povezavo doma, pa splashtop poseka vse. Splashtop preko interneta je pa plačljiv, tak da imam jaz Splashtop za LAN in Jump za preko interneta. Jump je edini zastonjski RDP client, ki zna novo varno verzijo RDPja poganjat, poleg tega podpira tudi Windows 8 geste. Splashtop jih tudi by the way.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

JayKay ::
ja, ta je arm. nisem se videl porta androida, sem pa probal ubuntu iz sd kartice laufat.
za RDP pa uporabljam chrome remote desktop
za RDP pa uporabljam chrome remote desktop
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JayKay ()

cordoba ::
Prednost splashtopa je seveda, da imaš tudi zvok. Teamvier ni slab, če rabiš npr za urejnaje dokumentov, brovsanje itd. Na splashtop pa lahko poslušaš musko, gledaš filme...

PerS ::
Mene zanima, kaj se splača kupiti v nižjem cenovnem rangu.. Proizvajalcev je namreč precej.
Gre za to, da se tablica ne bo kaj resno uporabljala, samo za razna igračka in testiranja in ne mislim dajati 500€+ za zadevo.
Moje prioritete so torej: 10" ekran, android 4+ in cena.
Fino bi bilo, da je kakšna taka, ki jo bom kasneje lahko flashal z novejšo verzijo androida - torej da se kaj dogaja tudi na tem področju.
Gre za to, da se tablica ne bo kaj resno uporabljala, samo za razna igračka in testiranja in ne mislim dajati 500€+ za zadevo.
Moje prioritete so torej: 10" ekran, android 4+ in cena.
Fino bi bilo, da je kakšna taka, ki jo bom kasneje lahko flashal z novejšo verzijo androida - torej da se kaj dogaja tudi na tem področju.

Hvala za odgovore glede tf300t. Kaj pa primerjava ASUS Transformer Infinity TF700 vs Nexus 10? Sicer je že višji cenovni razred, ampak vseeno.. katero bi izbrali?
http://androidheadlines.com/2012/11/tab...
http://androidheadlines.com/2012/11/tab...

keitai ::
Logika pravi, da je nexus 10 novejši, bolj podprt (google updati), ima boljši ekran, etc. Ampak osebno nisem prepričan, da je exynos 5250 dovolj za 2560x1600 (vsaj v večini videev je prisotno kar nekaj laga). Potrebno bi ga bilo sprobati v kakšni trgovini. Drugače je pa že rumour mill pri posodobljeni izdaji nexus 10 (4 jedrni exynos 5 generacije). Osebno bom počakal na letošnji MWC, da se izjasnejo novosti, ki pridejo v prihodnjih mesecih.
@PerS: imo kup asus tf300 za cca 300e v Nemčiji. Poceni kitajske tablice imajo ponavadi prisoten več laga, daljše polnilne cikle, slabšo baterijo, podporo, etc. Ampak odloč se sam s svojo denarnico.
@PerS: imo kup asus tf300 za cca 300e v Nemčiji. Poceni kitajske tablice imajo ponavadi prisoten več laga, daljše polnilne cikle, slabšo baterijo, podporo, etc. Ampak odloč se sam s svojo denarnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keitai ()

Halfdead987 ::
Ta nexus je zame razočaranje, razen ločljivosti...Škoda da ekran ni IPS..In da ni vsaj Quad core... Predvaja 1080p z 30 frejmi,nevem kje ti vidiš lagg?

boolsheat ::
Tam za 370€ v DE in 420€ v SVN se dobi tudi Huawei Mediapad 10 Full HD kot še ena alternativa... 
http://www.gsmarena.com/huawei_mediapad...

http://www.gsmarena.com/huawei_mediapad...

Vsekakor se splača počakati na letošnji MWC, ki ni več daleč. Škoda, da Asus trenutno ne načrtuje nadgradnje linije Transformer..
http://tabletmonkeys.com/new-tablets/
http://tabletmonkeys.com/new-tablets/

mirc69 ::
Tudi sam se zanimam za nakup Asus transformerja v Nemčiji, zanima pa me a imaš potem Android v nemščini, ali lahko nastaviš tudi English opcijo ali celo Slo? Skratka, zanima me a se da v vsakem primeru enostavno imeti na tablici ENG, zaželjeno tudi SLO, da bi lahko uporabljali vsi v družini?

cooolah ::
Kaj pa tale, ki se je danes pojavila v spar reklamah?
Coby kyros 1060.
Cena vs specefikacija se mi zdi smešna, 10'', dual proc, itd..
Coby kyros 1060.
Cena vs specefikacija se mi zdi smešna, 10'', dual proc, itd..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: cooolah ()

mtosev ::
www.ttc.siKje v Sloveniji lahko kupim kako Kitajsko tablico za med 50 do 100€ ?
pri mesarju.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: Zheegec ()

Nesta ::

Tomazzzz ::
Danes prvič imel v rokah nexusa 10. Tako na hitro, zadeva na prvi pogled zgleda fenomenalno, ekran odličen, tablica zelo ergonomsko oblikovana, poleg tega pa stvar leti. Kamera ni nič posebnega, pomanjklivost tudi da veliko aplikacij ne dela v landscape načinu. Sicer zaenkrat vse super.
Preko ebaya iz amerike, cena z vsemi dajatvami na nivoju osnovnega note 10.1. Iz amerike prispela v 5ih dneh.
Preko ebaya iz amerike, cena z vsemi dajatvami na nivoju osnovnega note 10.1. Iz amerike prispela v 5ih dneh.

cooolah ::
Na začetku reklam (ali kataloga) piše od 6.2 do 12.2.2012.
Coby zgleda da je ameriška firma.
http://cobyusa.com
http://thedroidguy.com/2012/11/coby-kyr...
Uglavnem poceni se mi zdi, za takšne specifikacije. Verjetno kaka baterija ne drži prav dolgo.
Coby zgleda da je ameriška firma.
http://cobyusa.com
http://thedroidguy.com/2012/11/coby-kyr...
Uglavnem poceni se mi zdi, za takšne specifikacije. Verjetno kaka baterija ne drži prav dolgo.

res je...ima pa GetJar. Zanimivo da o tej tablici Coby MID1060 na uradni strani nic ne pise?
Drugace pa se mi zdi tablica lepo odzivna in tudi v rokah je prijetna. Trenutno je gor Android 4.0.4 verzija, ko pa zelis narediti sistemski update pa pravi "Serial number targeting fails" ...je kdo ze kaj takega videl?
Drugace pa se mi zdi tablica lepo odzivna in tudi v rokah je prijetna. Trenutno je gor Android 4.0.4 verzija, ko pa zelis narediti sistemski update pa pravi "Serial number targeting fails" ...je kdo ze kaj takega videl?

Lonsarg ::
Saj obstaja poleg Play marketa tudi Amazon market, ki se ga dobi preko .apk. Na amazonovem pa je zborka aplikacij ze dosti velika, vse glavne stvari so gor. Poleg tega pa moj tablet tudi nima uradnega Google marketa pa se je vseeno nasel na internetu kako si ga urihtat.

res je...ima pa GetJar. Zanimivo da o tej tablici Coby MID1060 na uradni strani nic ne pise?
Se da se tole Coby tablco dobit?

Citypark LJ jih je imel dopoldne 50 komadov, poklici in preveri.

Citypark LJ jih je imel dopoldne 50 komadov, poklici in preveri.
Super hvala. Akcija se velja za Spar kartico?

errhec ::
Halfdead987 je izjavil:
Nima official Google Playa sploh..
V katalogu piše da ima market?? (coby 1060)
dd

plecotit ::
Če bo kdo to tablico nabavil, naj prosim napiše, kaka je odzivnost le-te, kolk baterija zdrži, lah uporabljaš ggogle market itd.

Če bo kdo to tablico nabavil, naj prosim napiše, kaka je odzivnost le-te, kolk baterija zdrži, lah uporabljaš ggogle market itd.
sej je bilo ze nekaj napisano. Official gapps niso podprte na tej tablici, torej nimas google marketa imas pa GetJar, kjer imas dosti manjsi nabor aplikacij. Sem probal tudi nalozit gapps paket pa po bootu crash-a z google frameworkom errorjem. Predvidevam, ker je se dokaj nova tablica, da bo na XDA forumu v nekaj casa resitev tudi za to.
Zaenkrat ti preostane mobilism.org, drugace pa ima tablica po vecini nalozeno ze vse, kar potrebuje en povprecno nezahteven uporabnik tablice.
Je tudi zadosti odzivna; dualcore A9 1.5Ghz (ocena TF700 userja) ter prijetna v rokah (lepo zaobljena brez kakih ostrih robov). JAz ravno nisem referenca za ocenjevanje, ker je to moja prva tablica, sem pa zadovoljen kaj sem dobil za 169€. Polni se tudi preko USB-ja ter prilozen imas usb OTG kabel, kjer brez problema lahko priklopis zunanji storage. Baterija je bojda 5000mAh in mi je vceraj po prvi polnitvi zdrzala zgolj slabe 4 ure drekanja (tamali so spilali igrice, preizkusal sem WLAN streamanje filmov ter ostalo brbotanje), kar je edino kar me do sedaj malce moti.