Forum » Kaj kupiti » Katero tablico izbrati?
Katero tablico izbrati?
Temo vidijo: vsi
akulp ::
Obstaja.
SwitchMe
Sem jo tudi sam testiral, pa me je motilo to, da je preklop med enim in drugim uporabnikom (vsaj v tisti verziji) bil predolg, saj si moral resetirat tablico...
Je pa bilo o tem na forumih takrat že govora (kako leto nazaj) in možno, da je to že urejeno.
SIcer pa je delovala BP. Je pa stvar taka, da ne moreš nastaviti tako kot recimo v Win, da bi ti omogočalo imeti naloženih več verzij ene aplikacije. Npr., če imaš naložen FB ali pa mail odjemalec (katerikoli že), se bo ta povezal na en račun, ne pa v vsakem profilu na drugega. To ne gre. Za take primere moraš imeti potem dve aplikaciji za FB.
SwitchMe
Sem jo tudi sam testiral, pa me je motilo to, da je preklop med enim in drugim uporabnikom (vsaj v tisti verziji) bil predolg, saj si moral resetirat tablico...
Je pa bilo o tem na forumih takrat že govora (kako leto nazaj) in možno, da je to že urejeno.
SIcer pa je delovala BP. Je pa stvar taka, da ne moreš nastaviti tako kot recimo v Win, da bi ti omogočalo imeti naloženih več verzij ene aplikacije. Npr., če imaš naložen FB ali pa mail odjemalec (katerikoli že), se bo ta povezal na en račun, ne pa v vsakem profilu na drugega. To ne gre. Za take primere moraš imeti potem dve aplikaciji za FB.
Lukcc
kofein ::
začetek oktobra SLO 16GB model cca 250-270€.
Iščem tablico price range od 250 do 300 €.
Uporabljaji jo bodo otroci za igre, uporabo e- učilnic, sam bi kdaj prebral kako PDF revijo ali knjigo in pokazal kako zbirko fotografij ter brskanje po netu.
Trenutno si ogledujem:
Tablični računalnik Prestigio MultiPad 9,7" Ultra (PMP5197D)
Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab 2 7.0 Plus, 8 GB, (P3110)
Kakšno priporočilo med tema dvema ali kaka tretja v omenjenem cenovnem razredu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kofein ()
sm88 ::
Zdravo.
V kratkem nameravam kupiti tablični računalnik, vendar nimam ideje katerega bi vzel. Izbor sem skrčil na pet naprav in sedaj me zanima, če mi zna kdo povedati kateri izmed teh je najboljši (in zakaj):
- Asus Padfone (16gb)
- ASUS EEEPad Transformer TF300TG (32gb)
- ASUS TF700T (kot vidim, ta nima možnosti podatkovne povezave)
- SAMSUNG P5100 GALAXY TAB 2 10.1 16G
- iPad 16GB bel ali črn (Wi-Fi + Cellular)
Hvala za odgovore.
V kratkem nameravam kupiti tablični računalnik, vendar nimam ideje katerega bi vzel. Izbor sem skrčil na pet naprav in sedaj me zanima, če mi zna kdo povedati kateri izmed teh je najboljši (in zakaj):
- Asus Padfone (16gb)
- ASUS EEEPad Transformer TF300TG (32gb)
- ASUS TF700T (kot vidim, ta nima možnosti podatkovne povezave)
- SAMSUNG P5100 GALAXY TAB 2 10.1 16G
- iPad 16GB bel ali črn (Wi-Fi + Cellular)
Hvala za odgovore.
medenko ::
kofein: prva je dobra izbira.
sm88: kaj ne moreš uporabiti gsma kot hotspot recimo? drugače padfone.
sm88: kaj ne moreš uporabiti gsma kot hotspot recimo? drugače padfone.
ameba ::
Živjo,
ali bi lahko kdo napisal kaj kupiti za približno 500€.
Pogoj je da ima HDMI priklop, za gledanje filmov preko TVja.
Hvala
ali bi lahko kdo napisal kaj kupiti za približno 500€.
Pogoj je da ima HDMI priklop, za gledanje filmov preko TVja.
Hvala
BlaY0 ::
Uporabljaji jo bodo otroci za igre, uporabo e- učilnic, sam bi kdaj prebral kako PDF revijo ali knjigo in pokazal kako zbirko fotografij ter brskanje po netu.
V bistvu ne štekam, zakaj bi sploh moral imeti za takšno entry level uporabo tablico prav v rangu od 250 do 500 EUR? Navedel si eno veliko (10") in eno majhno (7"). A to pomeni da še ne veš kakšno velikost bi vzel? 7" z enakimi karakteristikami kot Samsung dobiš še pod 150 EUR, za to kar pa ti nucaš (vsaj kar si napisal) je pa tudi vsaka pod 100 EUR čisto OK.
Evo tole za 145 EUR, ki ima boljše karakteristike od tistega Samsunga ampak to definitivno ni več entry level ampak je že kar top. Za otroke bi jaz vzel kakšno pod 100 EUR razen če imaš preveč denarja in jih rad razvajaš z rečmi ki jih NE potrebujejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()
Jerry000 ::
V bistvu ne štekam, zakaj bi sploh moral imeti za takšno entry level uporabo tablico prav v rangu od 250 do 500 EUR? Navedel si eno veliko (10") in eno majhno (7"). A to pomeni da še ne veš kakšno velikost bi vzel? 7" z enakimi karakteristikami kot Samsung dobiš še pod 150 EUR, za to kar pa ti nucaš (vsaj kar si napisal) je pa tudi vsaka pod 100 EUR čisto OK.
Evo tole za 145 EUR, ki ima boljše karakteristike od tistega Samsunga ampak to definitivno ni več entry level ampak je že kar top. Za otroke bi jaz vzel kakšno pod 100 EUR razen če imaš preveč denarja in jih rad razvajaš z rečmi ki jih NE potrebujejo.
ful dobra...16GB, 7", dva jedra in samo 150€. Ni švoh:). Sam pomoje ta zadeva po parih mescih ne deluje več ok...vsaj tak filing mam k je "no name"
mirkuma ::
Danes sem mal podrezal MyTab tablice firme myPhone in zadeva sploh ni slaba čeprav pa res nisem imel v rokah še nobene tablice. 10 inčna (myTab 10) ima aluminijasto srebrno hrbtno stran, 1,2GHz proc, 1GB RAMa in 8GB vgrajenega spomina, kapacitivni ekran 1280x768, fotkič na hrbtni strani. Gor je ICS, ki dela precej hitro kolikor sem ga probaval. Pride pa 199,90 EUR. Ista izvedba v 7 inčih pa ima glossy belo hrbtno stran, brez fotkiča in samo 4GB vgrajenega spomina, ostalo mislim da je isto, ta pa je 99 EUR. Drugače sta obe na otip precej solidni, ne dajeta vtisa cenenosti al pa karkoli. Je to drago al sta med cenejšimi?
Imam ta MyTab 7", pa je žal po začetnem navdušenju, katastrofa. K sreči sem ga dobil kot promocijsko darilo in nisem vrgel 100EUR zanj. Po novem ga prodajajo BigBang in Merkur, uvoznik pa je GSMaparati http://www.gsmaparati.com/shop/article/...
Ima naložen Android ICS 4.0.4, ko deluje deluje ok, vendar pa je zadeva neuporabna zaradi:
- hitro praznenje baterije
- zelo počasno polnenje s priloženim 2 amperskim polnilcem (preko USB na računalniku,se zadeva ne polni ampak prazni, in je zgolj namenjena za prenos podatkov)
- zmrzovanja (ne rebooti, pač pa popoln freez), lahko da je kriva baterija, ampak sumim na slabe gonilnike strojne opreme na katerih teče ICS, (memory leak-i itd)...
- uptime zaradi zmrzovanja je le nekaj ur. če je tablica v mirovanju (npr. zvečer deluje, ugasneš zaslon, zjutraj se ne zbudi več)
- lag ki se zgodi čez čas uporabe (specifikacije me mučijo, navedeno je 512MB RAM/4GB notranjega, a sistem pokaže dve sistemski particiji ~1.5Gb, ena deluje kot ram, druga kot SD, vendar je pomeje vse SD, od tu tudi lag)
- sistem ima na izbiro SLO jezik, nima pa SLO tipkovnice (za šumnike lahko izbereš hrvaško, vendar je potem tudi črkovalnik v hrvaščini), tako da je nakup dodatne tipkovnice na Goole Playu nuja (SwiftKey 3, deluje lepo in ima SLO črkovalnik in tipkovnico)
Ima pa zadeva 2-leti garancije, kar je edino vzpodbudno. Morda je težava le pri mojem modelu, ne vem. Tudi "factory reset" ne pomaga glede freezanja, žal.
Zaenkrat prste stran od 7" modela, vsaj dokler ne pridejo kakšne posodobitve (malo verjetno), morda je 10" model, boljši in tam ni teh težav (ima več RAMa in hitrejši procesor)...
Žal, kjub temu da vse deluje in so prvi občutki ok, je vprašljiva uporabnost, saj so random zmrzovanja, ki zahtevajo izklop (gumb za zaslon drži 5+ sekund) in ponoven zagon ter včasih celo ponoven avtomatski "factory reset" med rebootom, kar pomeni da izgubiš vse uporabniške podatke, programe, nastavitve, račune, e-maile itd.
To pa je povsem nesprejemljivo in je naprava praktično neuporabna. Žal. Zmrzovanja bi človek še spregledal, v upanju in čakanju na popravke/nadgradnje ki bi odpravile problem, vendar da gredo redno tudi podatki v maloro, je pa prehuda.
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
Jerry000 ::
Danes sem mal podrezal MyTab tablice firme myPhone in zadeva sploh ni slaba čeprav pa res nisem imel v rokah še nobene tablice. 10 inčna (myTab 10) ima aluminijasto srebrno hrbtno stran, 1,2GHz proc, 1GB RAMa in 8GB vgrajenega spomina, kapacitivni ekran 1280x768, fotkič na hrbtni strani. Gor je ICS, ki dela precej hitro kolikor sem ga probaval. Pride pa 199,90 EUR. Ista izvedba v 7 inčih pa ima glossy belo hrbtno stran, brez fotkiča in samo 4GB vgrajenega spomina, ostalo mislim da je isto, ta pa je 99 EUR. Drugače sta obe na otip precej solidni, ne dajeta vtisa cenenosti al pa karkoli. Je to drago al sta med cenejšimi?
Imam ta MyTab 7", pa je žal po začetnem navdušenju, katastrofa. K sreči sem ga dobil kot promocijsko darilo in nisem vrgel 100EUR zanj. Po novem ga prodajajo BigBang in Merkur, uvoznik pa je GSMaparati http://www.gsmaparati.com/shop/article/...
Ima naložen Android ICS 4.0.4, ko deluje deluje ok, vendar pa je zadeva neuporabna zaradi:
- zelo počasno polnenje s priloženim 2 amperskim polnilcem (preko USB na računalniku,se zadeva ne polni ampak prazni, in je zgolj namenjena za prenos podatkov)
- zmrzovanja (ne rebooti, pač pa popoln freez), lahko da je kriva baterija, ampak sumim na slabe gonilnike strojne opreme na katerih teče ICS, (memory leak-i itd)...
- uptime zaradi zmrzovanja je le nekaj ur. če je tablica v mirovanju (npr. zvečer deluje, ugasneš zaslon, zjutraj se ne zbudi več)
- lag ki se zgodi čez čas uporabe (specifikacije me mučijo, navedeno je 512MB RAM/4GB notranjega, a sistem pokaže dve sistemski particiji ~1.5Gb, ena deluje kot ram, druga kot SD, vendar je pomeje vse SD, od tu tudi lag)
- sistem ima na izbiro SLO jezik, nima pa SLO tipkovnice (za šumnike lahko izbereš hrvaško, vendar je potem tudi črkovalnik v hrvaščini), tako da je nakup dodatne tipkovnice na Goole Playu nuja (SwiftKey 3, deluje lepo in ima SLO črkovalnik in tipkovnico)
Ima pa zadeva 2-leti garancije, kar je edino vzpodbudno. Morda je težava le pri mojem modelu, ne vem. Tudi "factory reset" ne pomaga glede freezanja, žal.
Zaenkrat prste stran od 7" modela, vsaj dokler ne pridejo kakšne posodobitve (malo verjetno), morda je 10" model, boljši in tam ni teh težav (ima več RAMa in hitrejši procesor)...
Žal, kjub temu da vse deluje in so prvi občutki ok, je vprašljiva uporabnost, saj so random zmrzovanja, ki zahtevajo izklop (gumb za zaslon drži 5+ sekund) in ponoven zagon ter včasih celo ponoven avtomatski "factory reset" med rebootom, kar pomeni da izgubiš vse uporabniške podatke, programe, nastavitve, račune, e-maile itd.
To pa je povsem nesprejemljivo in je naprava praktično neuporabna. Žal. Zmrzovanja bi človek še spregledal, v upanju in čakanju na popravke/nadgradnje ki bi odpravile problem, vendar da gredo redno tudi podatki v maloro, je pa prehuda.
No, zaradi tega nočem kupiti "no name" tablic
kmetek ::
PRESTIGIO 3370B ista konfiguracija, ista cena, pa grem stavit, da ne zajebava tok kot mytab.
Zheegec ::
PRESTIGIO 3370B ista konfiguracija, ista cena, pa grem stavit, da ne zajebava tok kot mytab.
No ja no...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ful dobra...16GB, 7", dva jedra in samo 150€. Ni švoh:). Sam pomoje ta zadeva po parih mescih ne deluje več ok...vsaj tak filing mam k je "no name"
A če daš zadevo mulcem v roke lahko pričakuješ kaj drugega? Saj pravim, za tak "namen" je vsaka dobra, tudi ona za en tank bencina ali manj.
Kar se tiče pa garancije sem pa tudi povedal. Ko bo moja tablica za 120 EUR crknila čez eno leto, jo bom mirno vrgel v smeti ter kupil novo, boljšo, močnejšo za isi denar pa bom še vedno pod budgetom za najcenejšo, ki jo pri nas dobiš (kao) z garancijo.
TheHijacker ::
Petrol ima tudi to TpaD tablico:
http://www.petrol.si/petrol-klub/izdele...
Samo kot kaže je brez IPS ekrana? Je to res, da nima Marketa gor? Ima mogoče kdo podobno in ve tudi kje bi se dalo dobit posodobitveni ROM in pa kako se zadevo roota?
Se splača vzet ali predlagate kaj drugega v tem rangu? Oče bi jo kupil.
http://www.petrol.si/petrol-klub/izdele...
Samo kot kaže je brez IPS ekrana? Je to res, da nima Marketa gor? Ima mogoče kdo podobno in ve tudi kje bi se dalo dobit posodobitveni ROM in pa kako se zadevo roota?
Se splača vzet ali predlagate kaj drugega v tem rangu? Oče bi jo kupil.
http://www.google.si
medenko ::
Raje 50€ več pa PRESTIGIO 5197D Ultra, TpaD ima IPS kakor GOCLEVER A971 samo slabši kot pri PRESTIGIO-tu.
TheHijacker ::
Raje 50€ več pa PRESTIGIO 5197D Ultra, TpaD ima IPS kakor GOCLEVER A971 samo slabši kot pri PRESTIGIO-tu.
Kako veš da je slabši? V čem? Kot gledam je ta TpaD trenutno res best buy za nezahtevne uporabnike. Pa še 3G podporo ima z zunanjim USB modemom.
Imaš kakšno povezavo do podobnih zadev?
http://www.google.si
A ima tale TpaD res ALU ohišje? V E.Leclercovem katalogu piše da je ALU...
Zgodovina sprememb…
opeter ::
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
trnvpeti ::
baterija samo 3.600
Nordmende tablični računalnik ND 1000 IPS
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Procesor Rockchip 2918, ARM
Cortex A8 procesor 1GHz
? neon koprocesor 512 KB
level2
TFT Zaslon 9,7" z resolucijo 1024
x 768
? IPS polni pogled kota
? kapacitivni Multi-touch zaslon,
s 5 točkami dotika
ultra tanek dizajn
dimenzije 243 x 190 x 9,4 mm
OS Android 4.0.3
? Ice Cream Sendwich
Ram 1GB DDR3
Notranji pomnilnik 8 GB
? podpora do 32 GB na zunanji
microSD kartici.
Wi-Fi 802.11b/g/n
Večjezična podpora
Baterija 7,4V, 3,600mAh,
polnilna litij-polimerna baterija
Video predvajanje HD 1080P:
? AVI, MPG, MKV, RM,
RMVB, MP4, MOV, VOB,
DAT, FLV, TS, 3GP in več
? Max. resolucija 1920x
1080/30 fps.
Avdio predvajanje: MP1, MP2,
MP3, WMA, WAV, OGG,
OGA, APE, FLAC, AAC, M4A,
WFM in več
? multi EQ načini
Stereo zvočniki in 3,5 mm
priključek za slušalke
2.0M sprednja in 2,0M zadnja kamera
? podpora VOIP in video klic funkcije
Priključki:
? 1 x USB mini
? 1 x USB host, OTG
? 1 x mini HDMI 1.3
? reža za MicroSD kartico do 32GB
Slike: JPG, JPEG, UBZ, GIF in več do max. ločljivosti 8000x 8000
Snemanje v 3gp oblika
IE brskalnik in funkcija prenosa, Aplikacije Office Word/Excel, power point, Adobe Reader, Gmail,
IM (MSN/gtalk), Facebook, You Tube, Twitter, Google Play trgovina in še več
Priložena oprema: navodila v slovenskem jeziku, stereo slušalke, USB kabel, USB host kabel,
omrežni napajalnik 220V
Nordmende tablični računalnik ND 1000 IPS
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
Procesor Rockchip 2918, ARM
Cortex A8 procesor 1GHz
? neon koprocesor 512 KB
level2
TFT Zaslon 9,7" z resolucijo 1024
x 768
? IPS polni pogled kota
? kapacitivni Multi-touch zaslon,
s 5 točkami dotika
ultra tanek dizajn
dimenzije 243 x 190 x 9,4 mm
OS Android 4.0.3
? Ice Cream Sendwich
Ram 1GB DDR3
Notranji pomnilnik 8 GB
? podpora do 32 GB na zunanji
microSD kartici.
Wi-Fi 802.11b/g/n
Večjezična podpora
Baterija 7,4V, 3,600mAh,
polnilna litij-polimerna baterija
Video predvajanje HD 1080P:
? AVI, MPG, MKV, RM,
RMVB, MP4, MOV, VOB,
DAT, FLV, TS, 3GP in več
? Max. resolucija 1920x
1080/30 fps.
Avdio predvajanje: MP1, MP2,
MP3, WMA, WAV, OGG,
OGA, APE, FLAC, AAC, M4A,
WFM in več
? multi EQ načini
Stereo zvočniki in 3,5 mm
priključek za slušalke
2.0M sprednja in 2,0M zadnja kamera
? podpora VOIP in video klic funkcije
Priključki:
? 1 x USB mini
? 1 x USB host, OTG
? 1 x mini HDMI 1.3
? reža za MicroSD kartico do 32GB
Slike: JPG, JPEG, UBZ, GIF in več do max. ločljivosti 8000x 8000
Snemanje v 3gp oblika
IE brskalnik in funkcija prenosa, Aplikacije Office Word/Excel, power point, Adobe Reader, Gmail,
IM (MSN/gtalk), Facebook, You Tube, Twitter, Google Play trgovina in še več
Priložena oprema: navodila v slovenskem jeziku, stereo slušalke, USB kabel, USB host kabel,
omrežni napajalnik 220V
plavko61 ::
Oboje na amazon.de 300EUR
Acer Iconia Tab A210 WiFi
Lenovo Ideapad A2109A Wi-Fi
Acer Iconia Tab A210 WiFi
Lenovo Ideapad A2109A Wi-Fi
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
cendof ::
Za moje potrebe me je zaenkrat zelo prepričal Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000. Morda kdo ve, če ima opcijo, da že po "defaultu" izbiraš različne jezike uporabniškega vmesnika?
Hvala
Hvala
bojsi ::
Za moje potrebe me je zaenkrat zelo prepričal Samsung Galaxy Note 10.1 GT-N8000. Morda kdo ve, če ima opcijo, da že po "defaultu" izbiraš različne jezike uporabniškega vmesnika?
Hvala
S čim te je prepričal? Si prebral sploh kakšen review - npr. tega: Samsung Galaxy Note 10.1 Review: An Embarrassing, Lazy, Arrogant Money Grab?
Dani8oy,
verjetno je med nama kar nekaj let razlike. Ja, sem prebral. In prebral tudi review-je od drugih tablic in prav vsaka ina + in -. Eden je Kitajc, eden slabo izgleda, drugi je hiter, petintrideseti je težak, potem počasen, ... Sto ljudi, sto čudi, jaz sem 101 :) Naj takoj povem, da ga še nisem kupil (lahko ga ne bom), saj bom še kaj prebral (Asusi, Prestigii, Fujitsuji, Jabolka, Gugli, Samsungi, ...), vendar pa mi je glede na primerjavo z iPadom 3jko bolj všeč, predvsem določen del funkcionalnosti, ki pač meni osebno bolj odgovarjajo.
Sem pa vprašal povsem nekaj drugega...
verjetno je med nama kar nekaj let razlike. Ja, sem prebral. In prebral tudi review-je od drugih tablic in prav vsaka ina + in -. Eden je Kitajc, eden slabo izgleda, drugi je hiter, petintrideseti je težak, potem počasen, ... Sto ljudi, sto čudi, jaz sem 101 :) Naj takoj povem, da ga še nisem kupil (lahko ga ne bom), saj bom še kaj prebral (Asusi, Prestigii, Fujitsuji, Jabolka, Gugli, Samsungi, ...), vendar pa mi je glede na primerjavo z iPadom 3jko bolj všeč, predvsem določen del funkcionalnosti, ki pač meni osebno bolj odgovarjajo.
mirkuma ::
UPDATE:
Tablica, vsaj moja je bila, kot sem opazil pozneje, tovarniško root-ana. Tako da sem z Titanium Backupom odstranil vse nepotrebne programe (čeprav jih ni veliko; v bistvu je nameščen stock AOSP 4.0.4 ICS brez bloatware-a) ali jih zamenjal z meni ljubimi. In je stanje glede izgube podatkov in rebootov mnogo boljše. Sem in tja se še sam ugasne, vendar podatki ne gredo več v maloro. Je pa odzivnost vmesnika včasih slaba in je potreben reboot. No ja ...torej ta tablica je pogojno uporabna, recimo za picture frame in za igre za otroke.
Ne glede na vse je najverjetneje 8GB Nexus 7 model, ko bo pač na zalogi v SLO, še vedno najboljši nakup za svoj denar (performance/price/support).
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...
To je ponavadi vezano na regijo in tvojega mobile providerja. Pri Androidu gre tukaj v bistvu za cel kup nekih XML fajlov s "predponami" providerjev in potem je odvisno od tvojega providerja kateri se bo uporabil ob prvem vklopu. Zdaj če ta fajl nima notri definicije za Slovenščino, potem pač ne bo šlo.
BalY0 hvala za odgovor. Moji "geđeti" so vsi na angleščini, zato predpostavljam, da ne bi smelo biti težav. No, tako ali tako nisem še odločen za prav nobeno tablico. Bompa malce spremljal vaše odgovore in debate.
freesty ::
Katero tablico izbrati za okoli 100€? Punca rabi za mal po internetu brskat pa da podpira word in excel. Druga niti ni pomembno.
Lahko je tudi rabljena samo je fajn, da je garancija.
Lahko je tudi rabljena samo je fajn, da je garancija.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
carota ::
schrack ::
Lahko da se ji nebi zameril:).
Za svoje potrebe sem naročil 7 col kitajčka, Ainol Aurora 2, ARM Cortex A9 Dual Core 1.5 GHz,16GB Storage, 1GB Ram, 1024 x 600 IPS zaslon.
Imel sem probleme z wlan-om, ampak sem jo odprl in popravil anteno.
Takoj je sledil novi ROM in zaenkrat s tablico nimam pripomb.
Zadeva laufa zelo lepo, brez zatikanja, kakega restartanja in podobno.
Uporabljam jo cca pol ure na dan za srfanje in kdaj pa tudi za gledanje Siol TViN.
Pred par dnevi sem prejel še USB OTG vmesnik, da pritaknem 32GB ključ in HDMI kabel(miniHDMI na HDMI), s katerim sem jo povezal z LCD TV.
Deluje tudi Tušmobilov 3G modem Huawei E173, ki sem ga pred tem odklenil.
Tablico sem naročil na AliExpress, ko je bila 15% akcija in sem jo dobil za 100 evrov z DHL poštnino v šestih dneh v Slo. Moral sem doplačat 22 evrov kekcem na Brniku. To je to. Za moje potrebe več kot dovolj. Ne zagovarjam kitajskih jajc, ampak če nisi nek manijak in na njej zgubiš pet ur na dan in če ti je dovolj 7", je tablica zakon.
Za svoje potrebe sem naročil 7 col kitajčka, Ainol Aurora 2, ARM Cortex A9 Dual Core 1.5 GHz,16GB Storage, 1GB Ram, 1024 x 600 IPS zaslon.
Imel sem probleme z wlan-om, ampak sem jo odprl in popravil anteno.
Takoj je sledil novi ROM in zaenkrat s tablico nimam pripomb.
Zadeva laufa zelo lepo, brez zatikanja, kakega restartanja in podobno.
Uporabljam jo cca pol ure na dan za srfanje in kdaj pa tudi za gledanje Siol TViN.
Pred par dnevi sem prejel še USB OTG vmesnik, da pritaknem 32GB ključ in HDMI kabel(miniHDMI na HDMI), s katerim sem jo povezal z LCD TV.
Deluje tudi Tušmobilov 3G modem Huawei E173, ki sem ga pred tem odklenil.
Tablico sem naročil na AliExpress, ko je bila 15% akcija in sem jo dobil za 100 evrov z DHL poštnino v šestih dneh v Slo. Moral sem doplačat 22 evrov kekcem na Brniku. To je to. Za moje potrebe več kot dovolj. Ne zagovarjam kitajskih jajc, ampak če nisi nek manijak in na njej zgubiš pet ur na dan in če ti je dovolj 7", je tablica zakon.
MisterR ::
damjanll ::
Ker na zacetku mislis da se bos samo malo igral, potem pa zacnes uporabljat vec in vec, in ti gre vedno bolj na zivce ce je crap ;)
Govora je o tablicah za tistih 99% ki ne poznajo tehniki, niti tablic ne potrebujejo ampak so sedaj pač IN.
spet šparanje tam kjer ni treba.
In zakaj ne bi pri teh zadevah šparal? Za FB in 24ur je kitajska jajca čist dovolj, ne vem zakaj bi za ta opravila rabil transformerja ali nexusa, ki stane 150€ več ?
On išče igračko in ne mašino za kako resno opravilo.
V bistvu stane Nexus 7 (ali Transformer, ali iPad) 100 EUR manj od kitajskih jajc. Pa tudi na živcih precej prišparaš.
jest10 ::
In zakaj ne bi pri teh zadevah šparal? Za FB in 24ur je kitajska jajca čist dovolj, ne vem zakaj bi za ta opravila rabil transformerja ali nexusa, ki stane 150€ več ?
V bistvu stane Nexus 7 (ali Transformer, ali iPad) 100 EUR manj od kitajskih jajc. Pa tudi na živcih precej prišparaš.
Če ga ukradeš ane
Če ga ukradeš ane
Od kje tebi ta ideja?!?
Račun: kupiš tablico za punco za 100 EUR. Po začetnem navdušenju, ugotovi, da šteka, izgublja podatke... skratka, ne dela kot bi morala (iz opisov izkušenj na tem forumu). Porabiš nekaj dni da skušaš zadevo zrihtati, root-anje, nameščanje custom ROM-ov, aplikacij ... Pol za silo dela. Potem pa ti punca reče, da ima kolegica iPada/Transformerja/Nexus7/... in da si ji kupu jajc ter da kolekici vse špila kot mora. Pol obupaš in ji kupiš iPada/Transformerja/Nexus7/... in ta res dela kot je pričakovala ter sta s punco vesela do konca svojih dni.
Tukaj bi prišparal 100 EUR, če na začetku ne bi kupil jajc.
P.S.: ne mislim, da so vse kitajske tablice jajca.
Verjetno si mislil obratno. V bistvu košta kitajski jac več kot pol manj. Torej vidiš koliko je tukaj še fore. Cena proizvodnje vsake tablice je $50 in manj vse kar plačaš od tu dalje je pa testiranje, support, marketing, preprodajalci...
Zgodovina sprememb…
FlyingBee ::
carota, imaš point, vendar nekateri so tudi s kitajskimi jajci zadovoljni za tu pa tam mal po internetu brskat in mp3-je poslušat
jaz recimo odkar sem uporabljal IPS zaslon in 230+ PPI, enostavno ne morem nazaj na kaj slabšega, tako da večina tablic že odpade
jaz recimo odkar sem uporabljal IPS zaslon in 230+ PPI, enostavno ne morem nazaj na kaj slabšega, tako da večina tablic že odpade
Račun: kupiš tablico za punco za 100 EUR. Po začetnem navdušenju, ugotovi, da šteka, izgublja podatke... skratka, ne dela kot bi morala (iz opisov izkušenj na tem forumu). Porabiš nekaj dni da skušaš zadevo zrihtati, root-anje, nameščanje custom ROM-ov, aplikacij ... Pol za silo dela. Potem pa ti punca reče, da ima kolegica iPada/Transformerja/Nexus7/... in da si ji kupu jajc ter da kolekici vse špila kot mora. Pol obupaš in ji kupiš iPada/Transformerja/Nexus7/... in ta res dela kot je pričakovala ter sta s punco vesela do konca svojih dni.
This!
To si pa dobr napisou. Raj dam 100€ več pa naj nekdo drug babo posluša
floyd1 ::
Tako razmišljanje se konča pri nakupu najdražjih modelov Ipad3/Transformer Infinity. Ker do tu je lahko še vedno kaj boljše in z nakupom cenejšega le denar mečeš vstran, tu pa se (verjetno) konča.
In tako smo nekomu, ki sprašuje o 100 EUR tablici, svetovali 600 EUR+ mašino .
Od kje tebi ta ideja?!?
Tukaj bi prišparal 100 EUR, če na začetku ne bi kupil jajc.
P.S.: ne mislim, da so vse kitajske tablice jajca.
Glej, lahko ji kupi kitajca za 100€, in ga bo zavrnila zaradi tvojih razlogov. Potem ji namesti iOS preobleko, zadaj flikne apple nalepko in naeenkrat več ne bo štekal,izgubljal podatkov itd.
Get the point?
Če pa ti to ni dovolj, pa seznaniš babo da za 100€ dobi to in to, za 500€ pa tisto in tisto.
freesty ::
Ja fora je, da bi ona rada sam word pa excel urejala v postli. Pac lenoba:) Pa za po internetu brskat bi tut mogla bit usaka tablica dobra? Glavno da ma wifi. Druga pa tak ne nuca.
Kaj taksnega nebi bilo v redu?
http://www.bolha.com/tablicni-racunalni...
Ima dual core, 512MB ram...
Kaj taksnega nebi bilo v redu?
http://www.bolha.com/tablicni-racunalni...
Ima dual core, 512MB ram...
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0
Zgodovina sprememb…
- spremenil: freesty ()